Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 6

1020 posts, 299945 views

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 73

📖 Pagination options
Re: Sectorul 6 aztec

Pesemne ai fost in zona mai rasarita...mai curata.
Te invit pe langa scoala Sf Andrei...

Re: Sectorul 6 Valentin

Astazi am observat un lucru imbucurator pentru pietonii care frecventeaza des drumul dintre M Politehnica si Afi Palace / Apaca , deoarece pe trotuarul cu cele doua obiective mentionate anterior au inceput cei de la ADP S6 sa monteze in locul gardurilor (vechi) si unde nu erau gardulete - niste bile de la "Benito" pentru a nu se mai parca pe trotuarul dintre metrou si mall. Sincer, acum si de cand sta si Politia Locala in zona , pot sa merg pe trotuar fara sa fac slalom printre niste nesimtiti care parcau pe trotuar DESI exista in zona DOUA parcari legale (AFI + Apaca).

Urmatoarele poze sunt din zona statiei de STB din apropierea M Politehnica..

Re: Sectorul 6 ByOnu

Aplaud initiativa, critic metoda! Bilele se planteaza in trotuar, nu se prind asa cu niste surubele de 8cm.

Re: Sectorul 6 Puss in Boots

Da da, pentru ca se vede in S4 cum se muta bilele de colo colo ca sa-si faca loc unii si altii... Cum le muta nu stiu, nu sunt chiar asa usurele...

Re: Sectorul 6 TibiV

ByOnu wrote:
Aplaud initiativa, critic metoda! Bilele se planteaza in trotuar, nu se prind asa cu niste surubele de 8cm.

Era bine daca erau de 8 centimetri.
Dar probabil sunt doar undeva intre 8 si 12 milimetri...

Re: Sectorul 6 Gabi23

Tibi vezi că Onu vorbește de lungime, nu de diametru.

Re: Sectorul 6 adila

Dar de Cartierul Giulesti Sarbi de ce nu se vorbeste aici, ca face parte tot din minunatul Sector 6?
Este adevarat ca nu poate fi fotografiat in toata "splendoarea" lui decat circuland pe jos sau si mai bine cu o bicicleta. Asadar, il invit pe stimatul Primar de la 6 sa faca o vizita pe drumul comunal DC21 care leaga Strada Rasadnitei din Cartierul Giulesti de Satul Chiajna, un drum de pamant de circa 2km lungime, care serpuieste printre tonele de gunoaie aruncate de locuitorii acestui sector si nu ma indoiesc ca si de cei din Comuna Chiajna.
Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov cat si Centrul National de Instruire pentru Mediu, care isi au sediul pe malul Lacului Morii, au cu ce se lauda si ei. Ei isi au propriia lor oaza de gunoaie chiar sub nasul lor, adica pot fi privite de la fereastra.
In total nu vorbim de cat de cateva sute de hectare de teren aflate intre cartierul Giulesti Sarbi si Raul Dambovita, infestate cu cateva sute de tone de gunoaie. Nimic mai mult.
O adevarata imagine de lumea a treia, si stiu ce spun. Daca as fi facut poze v-as fi stricat imaginea despre acest sector, in caz ca era una buna.

Re: Sectorul 6 Valentin

Ca update: s-a finalizat montarea acestor bile pe tot tronsonul de la trecerea de pietoni de la Apaca cu M Politehnica pana aproape de intrarea in Cotroceni Mall. Personal, se simte diferenta pentru ca circul zilnic pe acolo si ca o observatie, nu se mai parcheaza 24/7 pe prima banda pe acest traseu.. bine.. s-au mai gasit unii pe avarii sa-si ia un covrig chiar daca incurca circulatia transportului in comun..

Re: Sectorul 6 Puss in Boots

Sa lasam oamenii sa-si potoleasca foamea. Ce atata circulatie... de parca in Bucuresti se circula....  :lol: (glumesc evident).

Re: Sectorul 6 Gabi23

LOCURILE DE PARCARE DE REȘEDINȚĂ DIN SECTORUL 6 VOR FI ATRIBUITE ÎN SISTEM ELECTRONIC, DIN 15 APRILIE 2019

Atribuirea locurilor de parcare de reședință din Sectorul 6 se desfășoară transparent, modern și rapid. Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, de la jumătatea lunii aprilie, locurile de parcare din sector vor fi atribuite şi în sistem electronic.

“Campania de informatizare pe care o derulează administrația locală la nivelul tuturor serviciilor descentralizate are rolul de a veni în întâmpinarea nevoilor membrilor comunității, scutindu-i astfel de mai multe drumuri la ghișee. Se asigură transparență totală în ceea ce privește atribuirea locurilor de parcare de reședință, fiecare cetățean având posibilitatea să verifice oricând harta locurilor de parcare libere”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Prin intermediul platformei online, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 va pune la dispoziția cetățenilor harta tuturor locurilor de parcare de reședință ce vor fi disponibile în sector la data de 15 aprilie 2019.

• Cum funcționează?
Prin intermediul acestei platforme online, fiecare cetățean al Sectorului 6 va introduce adresa de domiciliu, iar aplicaţia va deschide automat harta locurilor de parcare disponibile pe o rază de 30 de metri de jur-împrejurul imobilului în care locuieşte. După completarea câmpurilor electronice cu datele cerute despre numărul de înmatriculare al autoturismului, marca auto, e-mail şi numărul de telefon, aplicaţia generează solicitarea electronică.

După generarea solicitării electronice, în câteva zile, aplicantul este anunţat că poate obține contractul de închiriere a locului de parcare. Trebuie precizat faptul că pentru adresa de domiciliu se poate aloca doar un singur loc de parcare.

Pentru a putea închiria un loc de parcare de reședință în sistem online, solicitanții trebuie să încarce electronic un scan al cărții de identitate și al talonului cu ITP valabil, iar în cazul în care mașina este luată în comodat, inclusiv contractul de comodat.

IMPORTANT! Pentru a putea închiria un loc de parcare de reședință pe raza Sectorului 6, solicitanții trebuie să achite la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale orice altă datorie mai veche la bugetul local. Astfel, contribuabilii care înregistrează creanţe bugetare şi nu le plătesc până la data de 31 martie 2019 pierd locul de parcare contractat.

La nivelul Sectorului 6, sunt înregistrate aproximativ 38.500 de locuri de parcare de reședință.

https://www.primarie6.ro/locurile-de-pa ... ilie-2019/

Nu este destul de aglomerat sectorul...mai acoperim orioce petic de pamant...

HCL 92 – Hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – “Strada Preciziei nr. 10”, Sector 6, pentru construire ansamblu integrat cu funcţiunea de locuinţe colective, comerţ şi servicii pe un teren în suprafaţă măsurată de 13.165 m.p., proprietate privată persoană juridică

HCL 90 – Hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – “Drumul Osiei nr. 38-42”, Sector 6, pentru construire ansamblu cu funcţiunea de locuinţe colective, comerţ şi servicii pe un teren în suprafaţă măsurată de 10.003 m.p., proprietate privată persoană fizică

HCL 89 – Hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – “Strada Moise Constantin nr. 5B”, Sector 6, pentru construire imobile cu funcţiunea de locuinţe colective pe un teren în suprafaţă măsurată de 16.415 m.p., proprietate privată persoană juridică

HCL 88 – Hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – “Bulevardul Iuliu Maniu nr. 309-317”, Sector 6, pentru construire ansamblu cu funcţiunea de locuinţe colective, birou de vânzări şi anexe pe un teren în suprafaţă măsurată de 59.916 m.p., proprietate privată persoană juridică

Re: Sectorul 6 Metamorph

Nu inteleg de fapt stimate coleg care e nemultumirea. Daca detin un teren proprietate privata pe care voi construi ceva perfect legal, supunandu-ma intrutotul regulamentelor si reglementarilor in vigoare,care este problema? Ti se pare normal ca autoritatea publica sa imi blocheze un proiect doar pe motivul absurd ca aglomereaza orasul?Cine spune asta?Exista vreo autoritate care sa monitorizeze asa ceva si care sa fie implicata? E ok ca primaria se comita o ilegalitate ingradindu-mi un drept fundamental? Nu stiu cum alte tari au cu adevarat turnuri de sute de etaje, nu de 8-10 ca la noi, unul langa altul si prostii aia nu si-au dat seama de asta cu aglomeratia.
Realitatea pe care o deformati crancen este aceea ca oamenii respectivi sunt trecuti printr-un PUD,respectand astfel prevederile legii, construind 100% legal.
Revin cu exemplul propriu:pt o casa absolut normala in care sa locuiesc am pregatit 2 ani si jumatate documentatii,am trecut de asemenea prin procedura de aprobare a unui PUD deci stiu intocmai ce inseamna asta. Concret:
Pt propunerea mea de proiect am obtinut aviz de la mediu,Telekom, Enel, ApaNova, Distrigaz, CFR, acord scris notarial de la ambii vecini stanga dreapta ca sunt de acord cu constructia, aviz de la circulatie, aprobarea PUD-ului in sedinta consiliului local(dupa avizul comisiei de urbanism, a comisiei de lucrari publice si a arhitectului sef),sa nu uitam ca aici se afiseaza un panou cu anunt de intentie timp in care se pot prezenta observatii, apoi proiectul sta in dezbatere publica pe site unde de asemenea se pot prezenta observatii. Apoi:expertize tehnice, coeficient G, rezistenta,instalatii, studiu geotehnic, arhitectura samd. Taxe OAR, aviz conformitate, ISC, taxe de autorizare a lucrarii, total 2 ani si jumatate si 9500 de euro, pt o casa de 100mp amprenta la sol. Iar acum te intreb direct, daca toate autoritatile implicate, furnizorii de utilitati, vecinii au fost de acord, cum ar fi sa mi se respinga proiectul pt ca as aglomera zona? Asta inseamna puscarie pentru functionarul care ar face asa ceva.

Ultimul exemplu dat de tine e acea HCL 88 unde vorbim de un teren de aproape 60.000mp.Asta ce ar insemna, ca eu investesc zeci de mil.de euro intr-un teren atat de mare pe care sa il tin viran? Ca si parc daca as face pe el tot as aglomera zona. Mi se pare f logic ce spun. Atata timp cat respect CUT, POT, regim de inaltime, cat timp destinatia investitiei este in conformitate cu prezederile PUZ samd. nu poate sa imi intrerzica nimeni pr planeta constructia,asta ca sa stiti. Pe acelasi motiv de aglomeratie sa interzicem achizitia de masini ca blocam traficul, vanzarea de calatorii pe transportul in comun ca e si asa supraaglomerat si daca dublam parcul aglomeram si mai mult soselele, sa limitam si numarul de copii per familie ca atunci cand vor fi mari vor dori case si masini proprii si lista poate continua aproape la infinit.

Infrastructura.
Nu vorbim de o casa. sau un ansamblu de case.
Pt un Complex de locuinte e mai complicat.
Infrastructura e solicitata la maxim actual.
Oameni consuma curent, apa, canalizare, rutier,... si nu se face fata.
Ca sunt "dezvoltatori imobiliari" ce au profitat de diverse fabrici si depozite, pepiniere si sere, spati verzi ... si acum fac blocuri de locuinte...cu diverse ajutoare de la primarie.
Foarte vizibil ce se intampla in noile cartiere de blocuri construite.
Nu mai suntem in comunism cand dezvoltatorul era unul singur...statul.
Acum e banul... si banul dicteaza.
Si nu vorbim de o casa in proprietate si folositta proprie...vorbim de un act comercial.
Pt ca se fac de o firma pt vanzare... e un pic diferit.
Si cred ca esti constient ca aici merg lucrurile altfel cand e vorba de ..."legal".

Re: Sectorul 6 Cristi N

Singurul comentariu il am legat de HCL 90, nu mi se pare normal sa construiesti un ansamblu rezidential pe persoana fizica, asta pute destul de tare a evaziune fiscala.

La capitolul utilitati nu imi fac griji prea mari, au fost destule fabrici si uzine care consumau apa, gaz si curent industrial. Problema e la capitolul infrastructura de transport si asta pentru ca primariile efectiv refuza sa aloce bani in astfel de investiti.

Daca e sa gandim in perspectiva trebuie sa fim constienti ca orasul nu se va dezvolta niciodata catre exterior atat timp cat accesul in noile zone va fi dificil. Si toata treaba asta e de-a dreptul frustranta pentru ca Bucurestiul nu este ingradit de vreo bariera naturala, singuri ne inghesuim ca prostii.

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 73

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2430 forum members have written 434448 posts in 5410 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”