Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647851 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee Icsilviu

O hartă schematizată realizată de RATB (cu ceva erori) la nivelul anului 1999 cu proiectele de dezvoltare ale rețelei de tramvai de la acel moment. Singurul primar care și-a însușit respectivele proiecte a fost Băsescu, după care s-a așternut praful peste cele mai importante dintre ele.
T - 1999 (linie proj).jpg (295.96 KB; downloaded 5384 times)

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Propuneri de noi trasee V2A

Singurele extinderi de pe acea hartă care s-au realizat au fost pe Bd. 1 Decembrie 1918, între Faur și Bd. Basarabia și pe Calea Vitan, între Bd. Octavian Goga și Șos. Mihai Bravu, plus reîntregirea liniilor în zona Ilioara. De asemenea, a fost întregit inelul principal de tramvai+rutier, prin construcția Pasajului Basarab. În rest, doar desființări: linia de pe Calea Griviței, între Gara de Nord și Șos. N. Titulescu; linia de pe Bd. Alexandru Ioan Cuza, între Șos. N. Titulescu și Bd. I. G. Duca (ambele desființate ca urmare a construirii Pasajului Basarab); linia de pe Bd. Bucureștii-Noi, tronsonul Bd. Gloriei - Laromet (desființată ca urmare a extinderii M4); linia de pe Bd. Timișoara, tronsonul Str. Valea Cascadelor - CET Vest Militari; mai multe bucle de întoarcere: Piața Rahova, Cartier Colentina, Bd. Expoziției (aici încă există șinele), dar și destule trasee. La Dep. Alexandria erau 5 linii: 2, 15, 30, 32, 37. Astăzi mai este doar 32.

Re: Propuneri de noi trasee Doban4

Acuma eu vreau să pun următoarea întrebare. Se mai consideră rentabilă sau mai pe scurt, se merită reînființarea liniilor 2, 4 (poate varianta din anii '70, Piata Presei - Colentina), 15, 17, 37? Nu consider liniile 9 si 12 din cauza că 1 și 10 le acoperă mare parte din trasee. Pentru 52 există linia 85.

Re: Propuneri de noi trasee alchimistul

Mie personal mi-a placut traseul initial al lui 4 din anul 2000 care era : Piata Rahova - Calea Rahovei - Calea+Prelungirea Ferentari - Zetari+Anghel Alexandru - Giurgiului - CFR Progresul. L-as vedea sa adune calatori si azi. 15 ar fi binevenit si el oricand, dar lipseste linia de viraj la dreapta de la "Trafic Greu", iar acum l-ar dubla prea mult pe 23. 2 si 37 ar incurca suplimentar cadenta lui 32, dar si a lui 1/10

Re: Propuneri de noi trasee Puss in Boots

Poate linia de pe dna Ghica sa mai aiba ceva sanse.

Re: Propuneri de noi trasee WAYNEN

Având în vedere că în cartierul Vitan,zona străziilor Foișorului/Zizin nu beneficiază de nicio linie de transport în comun,propun două variante de traseu.
Varianta 1) Propun prelungirea liniei 323 prin cartierul Vitan,cu ieșire în rondul de la Baba Novac,iar de acolo poate să ia fie comun cu troleibuzele până la terminalul ,,Bulevardul Basarabia",fie s-o ia pe Strada Câmpia Libertății - Strada Liviu Rebreanu până la ,,Faur Poarta 4" sau ,,Auchan Titan".
Varianta 2) Propun o nouă linie STB care să vină din cartierul Titan,de la oricare dintre terminalele ,,Bulevardul Basarabia" , ,,Faur Poarta 4" sau ,,Auchan Titan".Linia ajunge la rondul Baba Novac,de unde o ia pe Strada Titus Popovici - Calea Dudești - Strada Foișorului - Intrarea Tarcău până la ,,Pod Mihai Bravu",cu întoarcere prin Splaiul Unirii - Strada Foișorului,apoi traseul de ducere.Cu ocazia asta aș redirecționa linia de tramvai 19 pe Calea Dudești,iar pe Calea Vitan aș crea o linie nouă de tramvai care să lege ,,Romprim" de ,,Piața Unirii",cum era linia 54 în 2008.
Atașez hărțile propunerilor aici:
Propunere traseu Vitan 1.png (1.03 MB; downloaded 4891 times)

Propunere traseu Vitan 2.png (1.04 MB; downloaded 4915 times)

Care dintre aceste propuneri este mai bună?Dacă aveți observații sau idei bune la aceste propuneri,sunt binevenite.

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

323 l-as prelungi si eu, mi se pare ca se opreste total nepotrivit la Timpuri Noi. Eu aveam in cap prelugirea lui pe Nerva Traian, cu intoarcere la Lucian Blaga. Totodata, as muta ori 23, ori 27 pe Vitan pentru a creste capacitatea de transport in aceasta zona mult mai populata decat Calea Dudesti (portiunea de la Posta Vitan la Dristor).

Inca o data, ma repet pentru a nu stiu cata oara, linia 330 trebuie mutata pe Campia Libertatii-Baba Novac, comun cu 311, pentru ca pe Rebreanu avem deja 2 tramvaie care circula acum la interval ok.

Legat de linia acea lunga spre Titan, e nefezabila pentru ca va fi foarte lunga, se va sta in ambuteiaje la greu etc. Uite o solutie faina a fost cat a circulat 19 pana la Progresu, fiind alternativa ceva mai rapida ca 102.

Re: Propuneri de noi trasee Andrei98

19-le dus din nou la Progresu si mutat pe Calea Dudesti plus niste intervale decente pot face o treaba buna. Cand a fost reintrodus a fost ca un fel de struto-camila tinand cont de lungimea traseului si de parcul alocat, desi chiar a avut ceva succes si atunci. 27 ar trebui mutat pe Calea Vitan ca si asa are traseul mai scurt ca 23 dar si aici sunt necesare ceva ture in plus. Daca s-ar aplica ceva din cele de mai sus prelungirea lui 323 pana la Bd. Basarabia sau altunde prin Titan nu prea ar avea rost pentru ca am obtine 4 linii care pleaca din aceiasi zona a orasului si se intalnesc in cealalta parte a orasului. O prelungire este necesara dar eu zic ca e suficient pana la Baba Novac sau zona Dristor.

Re: Propuneri de noi trasee Nenea_titi

11 mutat înapoi la Romprim
19 dus la Zetarilor, transferat pe Dudesti asa cum a zis Andrei.
23 și 27 transferate pe Vitan.
Linia de tramvai 35, transferată la Ghencea. Ar fi mai de succes așa. Și prelungită la V. Pârvan.
Desființarea liniei de pe I. G ducă Duca, unde întorc 45, 42 si46. Buclă aia e inutilă, de când 34 nu mai exista pe Grivița. Aș duce pe 45, 46 la Basarab via Buzești apoi la Virgiliu dreapta pe Dinicu Golescu și capăt la Basarab.
42 l-aș face cealaltă ramură a lui 41. Ghencea - Trafic greu - Bd Timișoara - V. Milea - Pod Basarab - Titulescu - Dr Felix - Ion Mihalache și de aici traseul normal. Sunt destui care merg de la Ghencea la PPL, și zic că ar ajuta.

Re: Propuneri de noi trasee barbuandrei

Intr-o lume paralela, in care STB are vreo 50 de tramvaie noi ce stau degeaba, ideile acelea ar putea dispuse in practica. Pana atunci, acele 35 si 42 nu pot exista.

35 poate exista fără probleme, doar schimbă capetele. Și 4 ture, pot fi suficiente dacă îl ține doar la Basarab. Pe actualul traseu e doar o completare. Propuneam extinderea lui ca urmare a eventualei desființări a buclei Cuza - I. G. Duca- Grivița. Deoarece tramvaiul pe acolo ajunge cam tras de păr (46). Iar pe Buzești, linie bună folosită de vrăbii pe fir. Plus că prea puțină lume se duce spre direcția Griviței de la Gară, toți merg spre Golescu și Piata Gării. Pe Grivița iau doar 79,86 și 97,105 282... Prea puțini i-am văzut să ia tramvaiul de la Griviței, mulți iau de pe Golescu. Sau să ducă doar 45 la Basarab și 46 să îl lase la Duca. Dacă îl mai întinde mult pe 46...ajunge chiar inutil.

De 42 propus sunt  conștient că în situația actuală e cam utopic.
Restul, îmi mențin părerea.
Și 1/10 revenit la Șura Mare.

Desființarea lui 65 și suplimentarea 86 cu turele lui 65. Ambele au tendința să vină unul după altul. Și după aceea stai ca prostul în stație . 97 e ok, deși la un moment dat ma gândeam că mai bine îl dă pe Griviței - Dacia - Capăt piața Romana apoi retur ca 86. Și așa la Gară se cam golește, la Sf Voievozi e gol când ajunge plus că dacă parchează unul aiurea...am văzut odată cu ani în urmă un 97 ce a mers înainte deoarece un camion a intrat în buclă și a blocat tot. Și 97 obligat să meargă înainte... Până unde, nu știu. Cert e că existau încă Dac 117/217.

Re: Propuneri de noi trasee barbuandrei

Sunt perfect de acord cu desființarea lui 65 si introducerea turelor in 86. Si idea cu schimbarea capatului lui 45 este una buna. In schimb, liniile 1 si 10 merita si ele un capat decent, iar tramvaiele nu merg goale pe Oltenitei.

Că nu merg goale, asta știu. Dar 1 /10 la Romprim mi se par aiurea. Sura mare e mai decent. Asta dacă se ia decizia ca 19 să meargă la Zetari... Însă problema este că pe tronsonul Giurgiului - Anghel Alexandru - Zetari tramvaiul e cam gol...se golește la stația Anghel Alexandru. Sau 19 cap comun cu 11 la Romprim. Oricum pe Ghencea clar mai trebuie un traseu de tramvai deoarece ai linie separată și autobuzele ard gazul în traficul infernal de pe Ghencea - 13 Septembrie.

Mutarea lui 45 e cât se poate de logică la Basarab. Astfel se eficientizează și linia de pe Buzești și Dinicu Golescu. Și încă ceva... 66 la Gara de Nord. Știu că a mai fost o tentativă... Însă ar fi bună.

Re: Propuneri de noi trasee Valentin

Nu suna deloc rau o linie din cartier catre Piata Victoriei insa nu stiu sigur daca ar avea sens sa aiba capat la Ghencea ci mai degraba la Dep.Militari si m-as gandi la 35 cu V3A pe Pasaj Basarab (ajunge la Basarab ca acum) si de la Titulescu se pot incerca cateva variante , fie dus la Gara prin Dr.Felix , fie dus la V.Parvan via Buzesti - Berzei sau dus la Expozitiei via Bd. I. Mihalache .  Evident, linia 35 ar trebui sa aiba tramvaie suficiente pentru un interval decent ..

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”