Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1134 posts, 270590 views
 
Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare alexxd_31

Aceeasi viziune o am si eu. Cladire din 1902 - monument istoric transformara in muzeu sau spatiu expozitional.
( Urac - aceeasi viziune). Nu sunt pentru demolarea cladirilor istorice pentru a face loc Mall-urilor, apartamentelor de lux sau spatiilor de birouri.
Ca o paranteza, toate fabricile in care am facut practica intre anii 1998 si 2003 nu mai exista. (Pumac, Aversa, Mecanica fina). Cred ca daca mutau activitatea la periferie si investeau in retehnologizare fondurile obtinute nu ajungeau unde au ajuns.

 


Re: Termoficare shoppy

Da, ar fi perfect aici un Muzeul Tehnicii decat inghesuiala aceea de la Parcul Carol, cladire industriala istorica, sigur are un pod rulant, acces la metrou si alaturi de Poli unde se educa viitorii ingineri.
Daca ar pune mana Automatica, Electrotehnica, Chimia, Transporturile, Aeronavele si ITM-ul sa puna fiecare cateva exponate din chestiile nefolosite prin Poli, pai ar iesi jumatate de muzeu...
La 8 ani de batut holurile Poli numai eu cate chestii am vazut aruncate la gunoi...

 


Re: Termoficare misterr

Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București





Deputatul Nicușor Dan a realizat o hartă interactivă cu adresele din București care sunt afectate de avariile regiei de termoficare RADET.

Nicușor Dan susține că ”RADET îi dezinformează în continuare pe bucureșteni”, neprezentând situația reală a adreselor unde sunt avarii la sistemul de termoficare și nici date privind adresele unde căldura și apa caldă nu sunt furnizate în parametrii normali.

”În urma semnalelor publice ale bucureștenilor care s-au săturat să înghețe în casele lor, am decis să fac o hartă interactivă, în care facem la zi situația reală a avariilor și a locurilor unde apa caldă și căldura nu sunt în parametrii în care ar trebui să fie. Mulțumesc bucureștenilor care îmi dau o mână de ajutor și îmi trimit adresele locuințelor care suferă de pe urma RADET, pentru a realiza o hartă la zi a situației reale.

Așa cum se poate constata, astăzi pe site-ul RADET apar probleme la doar 6 adrese din sectorul 2, în vreme ce cetățenii ne-au semnalat probleme la circa 30 de adrese, din sectoarele 2, 3, 4 și 6. Diferența e mare și ea demonstrează că cei de la RADET îi dezinformează cu bună știință pe bucureșteni” - spune deputatul, potrivit unui comunicat.

HARTA frigului RADET:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1usx_VJWmhaHbJ6pX20NuENgZ5_HhYTX-&usp=sharing

Nicușor Dan mai spune că RADET a anunțat oficial pe site că în 17 ianuarie sunt avarii la 6 adrese din sectorul 2, în zona Doamna Ghica, iar în ceea ce privește furnizarea apei calde și a căldurii sub parametrii nu menționează nicio adresă.



 


Re: Termoficare andrei11

Nicușor Dan are o problemă, nu RADET-ul...
În urma semnalelor publice ale bucureștenilor care s-au săturat să înghețe în casele lor,
Individul nu stă bine la circumvoluțiuni.
Ete așa, eu m-am certat cu amanta / prietena / nevasta și mi s-a făcut frig...Repede repede îi dau telefon lui Nicușor că e frig în casă...

 


Re: Termoficare misterr

Firea: ”Înţeleg nemulţumirea celor care nu au căldură. Nu aveam să rezolv în 2 ani”





Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că înţelege nemulţumirea celor care nu au căldură sau apă caldă în apartamente şi că actuala administraţie se va ţine “cu maximă seriozitate” de planul de reabilitare a sistemului de termoficare.

“Consider strigătoare la cer demagogia PNL privitoare la situaţia RADET, în condiţiile în care acest partid a deţinut controlul total asupra acestei regii în ultimii 10 ani înainte de mandatul meu, timp în care au asistat pasivi sau poate chiar activi la degradarea sistemului de termoficare din Bucureşti şi la acumularea datoriilor istorice către ELCEN. Ştim cu toţii că sunt probleme în reţea, dar cred că oricine înţelege că nu aveam cum să fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluţie încoace. Încă din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica producţia şi distribuţia energiei termice în Bucureşti”, a precizat primarul general, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei, relatează Agerpres.

Edilul a menţionat că în multe alte oraşe din ţară centralele au fost preluate gratuit de către administraţia publică locală, iar administraţia Municipiului Bucureşti nu a reuşit să le preia “nici cu bani”, deşi a făcut “toate diligenţele necesare” în ultimii doi ani.

″Înţeleg nemulţumirea, pe deplin justificată, a celor care nu au căldură sau apă caldă în apartamente, dar nu-i pot amăgi, aşa cum o fac politicienii lipsiţi de responsabilitate din opoziţie, că există soluţii miraculoase care să rezolve peste noapte sau peste vară problemele din sistemul de termoficare. Pot să le promit însă că ne vom ţine cu maximă seriozitate de planul de reabilitare a acestui sistem pe care l-am început deja şi că, în următorii ani, vor fi din ce în ce mai puţine probleme”, a adăugat Firea.

PMB a menţionat că realizează “constant” investiţii în sistemul de termoficare al Municipiului Bucureşti. Totodată, prin Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, a demarat proceduri pentru dezvoltarea a două noi unităţi de producere a energiei termice în cogenerare, de înaltă eficienţă (CET-uri), în zonele identificate ca fiind deficitare (Aviaţiei, respectiv Bd. Basarabia). În prezent este finalizat studiul de soluţie în vederea construcţiei primului din cele două CET-uri, studiu realizat cu finanţare de la Guvernul Japoniei, iar sumele necesare pentru a demara această investiţie au fost alocate companiei municipale amintite, care este în proces de identificare a locaţiilor pentru cele două viitoare centrale.

Pentru identificarea segmentelor de reţea care necesită cu prioritate reabilitare/modernizare a fost elaborat în anul 2017 un studiu de fezabilitate care a evidenţiat necesitatea de a efectua lucrări pentru 501,44 km conducte (250,72 km de canal de termoficare), menţionează PMB.

O parte din lucrări - pentru 212 km de conducte - sunt cuprinse în proiectul pregătit de municipalitate pentru a primi cofinanţare din fonduri europene. Până în prezent, au fost definitivate: actualizarea studiului de fezabilitate şi depunerea acestuia spre verificare la Autoritatea de Management, documentul tehnic conform cerinţelor experţilor Jaspers, analiza cost-beneficiu, planul tarifar, depunerea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor/ autorizaţiilor solicitate prin certificatul de urbanism, procedura de evaluare a impactului asupra mediului. Valoarea investiţiei se ridică la 994.349.671 lei fără TVA.

Pentru alte tronsoane de reţea care însumează 63,24 km de conducte, tronsoane care au înregistrat în ultimul timp cel mai mare număr de avarii şi pentru care trebuie începute imediat lucrările, indicatorii tehnico-economici stabiliţi prin studiul de fezabilitate au fost aprobaţi prin HCGBM nr. 216/ 2018. Valoarea investiţiei se ridică la 274,894,009 lei fără TVA, iar contractul de proiectare cu execuţie a fost atribuit Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA. Până în prezent, a fost finalizată etapa de proiectare a trei obiective din totalul celor şapte aferente investiţiei, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor de execuţie să fie dat la încheierea sezonului de încălzire 2018-2019, pentru următoarele tronsoane: Magistrala II Sud - CS1 (CET)-CS5 Bobocica (4,27 km); Magistrala Progresu - Ferentari CF6-C14S (6,3 km); Magistrala I-III Vest - CD9 - CD5 (950 m).

“Pentru restul de 226 km de conducte, începând din acest an vor fi demarate procedurile necesare în vederea elaborării documentaţiei pentru achiziţia lucrărilor de proiectare şi execuţie. Prioritizarea lucrărilor va avea loc după influenţa pe care o au în asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică”, a precizat PMB.

Conform aceleiaşi surse, în luna octombrie 2018 au fost demarate lucrările de modernizare la Centrala Termică Amzei, prin Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, iar lucrările vor fi reluate în primăvara anului 2019, ca urmare a faptului că în sezonul rece centrala continuă să livreze populaţiei agent termic şi apa caldă. Valoarea investiţiei se ridica la 2.865.615 lei fără TVA.

Totodată, pentru partea de producere a energiei termice în cogenerare, PMB derulează proiectul de modernizare a CTZ Casa Presei, care va asigura o parte din necesarul de energie termică în zona de nord a Capitalei. Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin HCGMB nr. 48/ 2018. Valoarea investiţiei se ridică la 52.175.564 lei (exclusiv TVA). După delegarea serviciului public de producere a energiei termice, Compania Municipală Energetică Bucureşti va demara procedura de achiziţie necesară începerii lucrărilor.

În anul 2019 vor fi modernizate centralele termice de cvartal Luterană şi Rosetti, proiecte ale căror valori sunt estimate la 6.090.000 lei, respectiv 1.846.270 lei.

 


Re: Termoficare florin

Cursuri suspendate astăzi în patru școli din sectorul 2 din cauza frigului din clase. Peste 50 de blocuri din același sector, fără căldură și apă caldă din cauza unei noi avarii RADET

Cursurile sunt suspendate marţi în patru unităţi de învăţământ - două școli generale și două colegii - din sectorul 2 din capitală din cauza frigului din clase. De asemenea, peste 50 de blocuri din același sector au rămas fără căldură și apă caldă, din cauza unei noi averii la RADET.

Șeful Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu, a declarat pentru Agerpres că este vorba despre Colegiul "Emil Racoviţă", Colegiul "Iulia Hasdeu", Şcoala gimnazială nr. 56 şi Şcoala gimnazială nr. 85.

Potrivit acestuia, la Şcoala nr. 190 din Sectorul 4 programul a fost modificat din acelaşi motiv.

De asemenea, 56 de imobile, majoritatea blocuri de locuințe din același sector, mai exact de pe Șoseaua Mihai Bravu, au rămas fără căldură și apă caldă, din cauza unei noi avarii la RADET.

Furnizarea căldurii și apei calde este oprită încă de luni, iar regia de termoficare estimează că avariile ar putea remediate marți, în jurul orei 18.00.

 


Re: Termoficare misterr

O nouă avarie gravă a Radet. Specialiștii susțin că sistemul e la un pas de dezastru

Click pe imagine pentru video:





Este o iarnă de coşmar pentru foarte multe familii din Capitală.

O nouă avarie de proporţii a furnizorului de apă caldă şi căldură, Radet, a lăsat în frig zeci de blocuri, deşi afară temperatura este la limita îngheţului. Mai grav este că de această dată au fost afectate şi 5 şcoli, iar copiii au fost trimişi acasă. Situaţia se poate repeta oricând, pentru că ţevile Radet sunt extrem de vechi.

Marți dimineaţă, directorul Colegiului Emil Racoviţă a verificat caloriferele şi temperatura din şcoală şi a realizat că este mult prea frig pentru cursuri.

Robertino Penciu, directorul Colegiului Emil Racoviță: “La o singură clasă am măsurat 12 grade, la altele 14-15 grade, o temperatură improprie pentru studii. Eu sunt aici numai de 3 ani şi de 3 ani nu am avut o astfel de problemă.”

Luaţi pe nepregătite, unii părinţi nu au avut timp să ajungă imediat la şcoală.

Părinte: ”A stat în clasă. Eram în trafic şi nu aveam cum, pentru că era aglomerat.”

La fel s-a întâmplat şi în alte 4 instituţii de învăţământ. Profesorii vor fi obligaţi să recupereze orele pierdute.

Mai trist este că după ce au plecat din şcolile neîncălzite, copiii şi părinţii lor au ajuns în case la fel de reci.

În total 56 de blocuri din sectorul 2 au stat marți fără apă caldă şi căldură, după ce magistrala 2 de la Radet, o conductă destul de importantă de aici din subteran, s-a spart.

Situaţia în Bucureşti este extrem de gravă, pentru că mare parte dintre ţevile Radet sunt ciuruite. Magistralele cu diametrul de 1 metru care alimentează cartiere întregi se sparg uşor de fiecare dată când vine frigul, iar Regia creşte temperatura apei din conducte. Asta pentru că de 52 de ani au fost doar cârpite, nu şi înlocuite.

Bani pentru lucrări sunt, inclusiv europeni, însă autorităţile locale din Bucureşti care s-au perindat de-a lungul timpului au investit prea puţin în Radet.

Primăria spune printr-un comunicat că în ultimii 2 ani au fost reabilitaţi 20 de kilometri de magistrală. În rest, doar a identificat alţi 63 de kilometri de ţevi care se sparg frecvent. Din păcate, ordinul de începere a lucrărilor va fi dat abia la încheierea sezonului de încălzire.

Potrivit unui studiu de fezabilitate făcut încă în 2017, ar fi nevoie de lucrări ample pe aproape 500 de kilometri de conducte doar în Bucureşti.

 


Re: Termoficare andrei11

Măgarii de directori de școală, habar n-au care e realitatea... Eu toată Politehnica am făcut-o iarna la aproximativ 10 grade. Da, am scris bine, 10 ( zece ) grade. Îngheța pasta în pix...S-au învățat cu binele. Stăteam la cursuri îmbrăcați în paltoane, etc. Da' în disuție erau numai vreo două luni, Ianuarie și Februarie. Mai era și o sesiune și o minivacanță intersemestrială, deci una peste alta aveai 10 grade în sala de curs numai vreo 40 de zile, că erau și zile mai călduroase...

 


Re: Termoficare punmeister

Si acum la ETTI in corpul A la Leul e mai frig ca afara :popa:

 


Re: Termoficare Cristi N

In Leu A am inteles ca au aparut totusi cateva panouri radiante cu infrarosii si aeroterme electrice, asta ar fi o imbunatatire fata de situatia din 2009 cand nu exista nimic de genul asta, tamplaria era cea din anii '70-'80, din cornier si din cand in cand mai aparea cate un homeless din spatele amfiteatrelor.

Multi din noi am facut facultatea asa dar nu este normal deloc cu atat mai mult la o scoala unde probabil sunt copii de curs primar/gimnazial. Din punctul meu de vedere decizia directorului e perfect intemeiata, nu mai suntem in secolul '19 desi daca te uiti la cum arata multe din scolile de la tara incep sa am indoieli.

 


Re: Termoficare andrei11

În secolul 19 era cald, era cald și în sec 20, chiar și  în timpul WW2  și prin primii 20 de ani de Socialism Științific. Cam din anii '970 ( spre sfârțit )  au început problemele care s-au generalizat după anul 1980...

 


Re: Termoficare shoppy

Cate ierni la 10 grade am facut si eu in Leu in salile A250 si D100 in anii 2000, acolo si daca duduiau caloriferele tot 10 grade erau, ca oricum nu se mai inchideau geamurile din cornier de fier.

 


Re: Termoficare Cristi N

Offtopic:
Cladirea Leu A a fost gandita foarte modern pentru vremea ei, doar era scoala de partid. Caloriferele de sub ferestre erau doar pentru suplimentare in zona respectiva, salile aveau sistem de climatizare, in podea inca mai sunt guri de ventilatie la fel si in tavan iar toata uzina era undeva la subsol, eu stiu ca sunt cel putin 2 nivele acolo daca nu mai mult.
Tot la ferestre erau un fel de jaluzele verticale din aluminiu pe exterior, actionarea lor era electrica cu un motor cu reductor in partea din spate a salii. Presupun ca panoul de comanda era langa intrare impreuna cu iluminatul.
"Cutiile" din spate erau pentru traducatori si cel mai probabil exista sistem de sonorizare.
Din pacate toate astea au fost distruse/furate. Prin 2010 era o singura sala care se apropia de aspectul original, stiu ca era undeva pe stanga, pe partea dinspre Maniu si nu era folosita pentru cursuri, doar pentru sesiunile de comunicari stiintifice.

 


Re: Termoficare misterr

RADET, dată în judecată pentru avariile din Bucureşti. „Este o bătaie de joc”





Deputatul Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că va da RADET în judecată pentru că refuză să comunice informaţii referitoare la avariile la reţeaua de termoficare.

El afirmă că regia vrea să ascundă situaţia dezastruoasă, în urma lipsei de implicare şi nepriceperii actualei administraţii locale.

Mesajul publicat de Nicușor Dan pe Facebook:

”Am decis să dau în judecată RADET pentru că refuză să comunice informații publice, din dorința de a ascunde situația dezastruoasă în care se află regia, în urma lipsei de implicare și nepriceperii actualei administrații locale.

Am solicitat RADET, în baza Legii privind liberul acces la informațiile de interes public, situația avariilor la rețeaua de termoficare, de la 1 noiembrie și până în prezent, precum și numărul sesizărilor primite de la cetățeni în aceeași perioadă.

După aproape două săptămâni, RADET mi-a trimis Comunicatul de presă al Primăriei Generale, întins pe șase pagini, în care Gabriela Firea se lamentează, aruncă vina pe primarii dinaintea ei pentru situația în care se află RADET și desigur vine cu noi promisiuni pentru viitor.

Nimic concret pentru prezent, nicio măsură pentru ca bucureștenii să nu mai înghețe cu miile în această iarnă în casele lor, în condițiile în care își plătesc la zi facturile către RADET.

Răspunsul RADET nu are nicio legătură cu solicitarea mea, este o bătaie de joc la adresa bucureștenilor care îmi trimit mesaje constant privind problemele pe care le au cu apa caldă și căldura, precum și modul în care îi tratează angajații regiei atunci când le semnalează situațiile din teren.

Bucureștenii nu așteaptă de la RADET elogii la adresa Gabrielei Firea, așa cum sunt în cuprinsul comunicatului de presă, așteaptă respect și soluții la problemele lor.

 


Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433399 posts in 5396 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use