MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789985 views

Go to page:  1  ... 120 121 122 123 124 125 126  ... 188

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente florin

sab wrote:
Noroc ca mecanicii mai au bunul obicei sa anunte si ei. Va dati seama ce deruta a fost, unii coborau si se uitau nedumeriti la monitor.  Sunt convins ca altii au ajuns totusi inapoi la Grozavesti pentru ca nu au "receptionat" anuntul mecanicului.
[/quote:2p1t0frf]

Și în această dimineață e la fel, tocmai m-a sunat cineva că a ajuns la Grozăvești luându-se după afișaj, mecanicul nu a anunțat nimic.

Re: Accidente / incidente PTMZ

De obicei, anunțul se face imediat după deschiderea ușilor. Dacă acea persoană a urcat fix înainte de închiderea ușilor, se explică. Dacă nu, înseamnă probabil că mecanicul a uitat. De ce nu se poate repara oare acel sistem vizual?
De fiecare dată când ajung la Gorjului, următorul metrou, dacă am pierdut unul, vine mereu după 8-10 minute. Întotdeauna vine după 5 minute, însă.
Și până acum ceva timp, pe M2, la Piața Victoriei, se afișa că următorul metrou era ultimul pe ziua aceea, se actualiza cu puțin înainte de venirea metroului cu următorul tren. Ultima oară, nu mai avea acest defect. Concluzia? Se poate remedia, dar trebuie voință.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sab

La statiile care sunt aproape de capat, de obicei se afiseaza un grafic standard de circulatie. Adica vei vedea acelasi lucru la aceeasi ora, indiferent de zi.
Informatiile "standard" din grafic se actualizeaza cu date reale pe masura ce metrourile pleca in cursa. Tu atunci cand vezi 8 minute inseamna ca tocmai ai pierdut metroul si inca nu a plecat unul de la capat care sa fie inregistrat in sistem (intre Preciziei si Gorjului se fac cam 4min). Atunci cand pleaca, fie apare un nou metrou pe monitor, fie se actualizeaza ora la primul de pe monitor. De aceea vine mai repede.

Re: Accidente / incidente PTMZ

Am înțeles. Mulțumesc mult pentru lămurire! :bere:

Re: Accidente / incidente cris_m

Eroilor, azi-dimineata ora 8:40. Incepe sa iasa trenul Bruxelles din statie spre Preciziei si se opeste brusc. Se sta 2 minute dupa care mecanicul anunta ca franarea a fost cauzata de sistem si ca isi cere scuze pentru disconfort. Imediat trenul si-a reluat drumul mergand cu viteza mai mica decat de obicei spre Politehnica.

Imi place ca pe masura ce trece timpul, parca din ce in ce mai multe erori incep sa apara la acest sistem... :roll:

Re: Accidente / incidente subway guru

O fi inceput sa imbatraneasca si sa oboseasca?  :o

Re: Accidente / incidente alexxd_31

Cuvantul cheie este "Mentenanta" sau mai bine spus lipsa acesteia?

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente Tom

La Piața Unirii am observat același lucru cu 2-3 săptămâni în urmă. Mâine sper să nu-l și testez din nou.
Vine trenul în stație, nu vezi decât acele panouri cu orele și vezi acolo că trenul care deja a sosit sau tocmai intră în stație, merge sau nu spre unde ai nevoie. Te urci în el sau nu și descoperi că ai făcut alegerea greșită. Am așteptat odată 14 minute după următorul tren, după ce afișajul minune spunea că trenul din stație merge în altă direcție. Altădată a trebuit să cobor la Izvor pentru că trenul nu mergea unde scria pe același panou.
Treaba asta am văzut-o de cel puțin 4-5 ori în cursul lunilor Noiembrie și Decembrie. Am observat și steluța după ce trenul plecase. De multe ori, afișau două trenuri consecutive în aceeași direcție, dar nu era așa. Culmea era că ambele erau într'o direcție la care aveam nevoie, dar trenul care a venit era exact pentru cealaltă unde nu aveam nevoie. Concluzia la care am ajuns este că dacă nu văd ce scrie pe tren, îl aștept pe următorul.
Dar și mai dubios este să vezi la peronul de "urcare" de la Preciziei că nu e niciun tren, dar afișajul clipește cu steluța ca și cum ar fi un tren acolo. După cât arăta cronometrul, e puțin probabil sau altfel cam mult timp dacă a rămas de la ultimul tren. Altădată tot la acea stație, s'a făcut ora la care era anunțat, a clipit steluța, după care arăta că va veni după încă 6 minute peste cele vreo 5 deja trecute de la cel de dinainte. Până la urmă, după două minute s'a actualizat cam odată cu trenul care a venit în stație. Deci și la capăt se întâmplă.
Mult mai rău este însă cu afișajele de la nivelul de acces în stație. După ele, trenul care tocmai pleacă din stație, va veni peste un minut, alteori apare că e în stație, dar fie a plecat, fie încă nu a venit.
Cel mai bine ar fi să numească acele panouri: "prognoza sosirii următorului tren". Că sunt exacte ca și prognoza meteo.

• sab
  • Posted:
  •  

ALERTĂ la metrou: Colet suspect în timpul ceremoniei de la Ateneul Român

https://m.mediafax.ro/stirile-zilei/ale ... n-17835585

Un colet suspect a fost depistat, joi seară, la staţia de metrou Lujerului însă, în urma verificărilor, s-a constatat că era vorba de o cutie goală, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Autorităţile au fost în alertă, joi seară, pentru câteva momente, după ce a fost depistată o cutie suspectă la metrou, la staţia Lujerului, informează Poliţia Capitalei. În urma verificărilor, s-a constatat că era goală cutia.

„A fost o alarmă falsă. Nu ştiu cui i-o fi ars de glumă, dar cert este că a dus la înreruperea circulaţiei pe zona aia 40 de minute. Acum s-a reluat, este totul în regulă. (...) Au lăsat (coletul, n.r.), apoi au sunat la 112: că e ameninţare cu bombă în staţia Lujerului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Rădoi, şeful Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou (USLM).

În acest timp, la Ateneul Român aveau loc discursurile susţinute cu prilejul lansării oficiale a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Re: Accidente / incidente aztec

Azi plecand de la Victoriei spre Gara de nord se anuntase "urmeaza statia Stefan cel Mare"...
Apoi la Basarab urmeaza Obor....
Destul de nedumerita lumea si cand se anunta dar si cand scoteau capul din telefon sa vada daca nu au gresit metroul....
Cred ca anunturile au facut cateva victime nevinovate sigur....

• sab
  • Posted:
  •  

Ce bine de astia de la Metrorex, care nici macar nu corecteaza anunturile automate. Este bine sa "conduci" metroul , sa joci jocuri pe telefon si sa nu-ti pese ce se aude... Sarmanii, tocmai au primit un spor de 20℅ . Munca grea, mon cher...

Re: Accidente / incidente shoppy

Da, sa te chinui sa apesi pe acolo pe butoane si sa ai grija sa fie bine, complicătură, chițibușăreală, asta nu e treaba de om serios care conduce trenul.

Re: Accidente / incidente cris_m

Teorie a conspiratiei, eu zic ca hackerii aia de la semafoare s-au mutat in subteran in lipsa de activitate  :mrgreen:

Re: Accidente / incidente alexxd_31

Incident grav in Depoul Berceni. Doua vagoane au cazut, /ramas suspendate.
Informatie aflata de pe Digi. Au aratat si o poza cu un Caf suspendat la cativa metri in aer.

Poza este de pe net.
accident-2.jpg (173.28 KB; downloaded 3364 times)

Go to page:  1  ... 120 121 122 123 124 125 126  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463897 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”