Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022

1658 posts, 534909 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 119

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Icsilviu

Bercenicity a explicat care este situatia cu Solaris Tram cateva postari mai inainte pe acelasi topic. Denumirea de Solaris Tram nu mai poate fi folosita, pentru ca brandul Solaris tine acum de consortiul spaniol CAF care a anuntat ca va continua sa il dezvolte, si ar fi ilogic ca atunci cand au vandut divizia de tramvaie a Solaris, spaniolii sa lase acest denumire sa fie utilizata si de Stadler.
In alta ordine de idei, argumentatia cu privire la termenele de livrare mult prea scurte a fost folosita de Stadler la Varsovia acum o luna intr-o ultima incercare disperata de a intoarce soarta licitatiei  in favoarea lor, insa fara succes. Asa ca nu m-ar mira sa o faca si la Bucuresti.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Cred ca m-am luat dupa asta: https://www.stadlerrail.com/en/about-us/locations/solaris-tram-sp-z-oo/104/  Inca n-au schimbat pe site-ul oficial. Ma rog, detalii. Ne bagam in off topic deja.

In legatura cu livrarile, eu nu ma pricep suta-n mie -ca poate e un caz special- dar la Viena s-a semnat contractul cu Bombardier pt noile Flexity undeva in 2015 si abia acum ceva timp s-a pus in circulatie cu pasageri primul vagon, 301. Deci undeva la 2 ani jumate distanta.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 micutzu

ticker wrote:
Ar trebui sa se califice si la pret. De ex, cel de 24.9 m din Ostrava are un pret f. mic (undeva la 1.15 mil Eur in 2016) https://www.schienenverkehrsportal.de/N ... a_569.html https://schienenweg.at/index.php?thread ... Fenbahnen/

1.15 mil. Euro mi se pare mult prea putin pentru un tramvai decent.Daca sunt asa ieftine inseamna ca si calitatea lasa de dorit.Pana si modelul Autentic de la Astra era undeva la 1.3-1.4 mil Euro.

Nu cred ca e asa slaba calitatea, Cehia nu e lumea a 3a ca noi. Si vorbim de 30/40 de tramvaie. Eu zic ca e un pret bun pentru un tramvai cu o articulatie. Decent, cum ai zis si tu.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 ticker

Icsilviu wrote:
Cu privire la Pesa, in ciuda simpatiei pe care le-o port, sunt destul de pesimist avand in vedere situatia financiara grea pe care o traverseaza. In ultimii 3 ani, in afara de Kiev nu au mai semnat nici un contract in afara Poloniei, la licitatiile la care participa au preturi necompetitive, iar acolo unde au reusit totusi sa incheie contracte, clientii sunt extrem de nemultumiti din cauza intarzierilor la livrare foarte mari.

Te contrazic putin - a castigat licitatia din Katowice pentru 40 de tramvaie: https://www.railwaypro.com/wp/pesa-wins ... -35-trams/
Pana una alta un Twist 100% LF ar parea eligibilL http://www.pesa.pl/please-translate-in- ... ams/twist/

Icsilviu wrote:
Avand in vedere modul cum si-au impartit zona Balcanilor in ultimii ani, ma astept ca si la Bucuresti CAF si Skoda sa fie principalii competitori. Ambii pot realiza tramvaie de foarte buna calitate, asa cum pot fi vazute in Budapesta sau Praga.

CAF nu se califica la pret. E exclus din start si nici nu are de ce sa conteste ceva .
Skoda iarasi e peste pretul de la noi. Au vandut anul trecut la Sofia la 1,71 milE/buc, dar nu stiu cat de apropiata e specificatia cu ce cere primaria Bucuresti. E de vazut, dar nu imi fac sperante...

Si ca sa incheiem subiectul Solaris Tramino...
Solaris Bus&Coach e detinut 100% de CAF
Solaris Tram (nu are alta denumire pana acum) e detinut de o luna 100% de Stadler
Sursa: https://www.railwaypro.com/wp/stadler-b ... aris-tram/

Corect (pt Solaris Tram). Ce nu mi-e clar e daca ei fac produsul finit sau doar o parte din el (site-ul Stadler zice "tram car bodies" ceea ce in opinia mea, un profan, nu e egal cu tramvaiul bun de pus in circulatie). N-am gasit inca sub ce marca si sigla s-au vandut tramvaiele catre Cracovia pe "vremea" Stadler/Solaris. Probabil va fi o perioada de tranzitie timp in care se vor vinde Stadler Tramino (ma gandesc, pentru ca sigla Solaris nu o vor mai putea folosi) si apoi poate le vor da alt nume (desi nu vad de ce) asta si daca vor continua cu Tramino si nu vor adopta propriile marci Stadler de tramvaie iar Solaris Tram (daca se va mai chema asa) va lucra in directia aia.
Skoda nu a vandut 100 bucati la Sofia, doar 13 parca sau 15, putine in orice caz. Se poate scoate pretul dorit pentru 100 de bucati la noi mai ales ca ar fi o intrare pe piata romaneasca si poate reprezenta o solutie si pentru alte orase (Resita, Botosani, Timisoara etc). Iar pe urmatorul exercitiu UE ar trebui luate inca 100 de tramvaie pentru Bucuresti asta asa ca alaturi de CH PPC si Bucur LF + niste Tatre pentru liniile de mai mica incarcare, sa reprezinte un parc decent pentru un oras cu pretentii.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Linia 43

Referitor la condiţiile pentru participare la licitaţie  ca media cifrei de afaceri anuale a ofertantului pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) să fie de minim 280.000.000 lei si care ar exclude teoretic Astra, ma intreb ce l-ar impiedica pe Siemens  sa particicipe cu tramvaie Siemens Impero facaute la Arad ? Si astfel Astra ar depasi  aceasta restrictie.

Nu cred ca o firma poate participa cu produsul altei firme. Chiar daca are ceva Siemens in el, Astra nu e parte din Siemens (nu e un Solaris/Stadler case). Poate ma insel.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 ticker

Eu totusi cred ca da, daca Siemens e interesat, poate face o asociere sa vanda un produs sub nume propriu si asamblat la Astra. Nu ii verifica nimeni la ce uzina fac tramvaiul, iar la 100 buc s-ar putea sa vrea si Siemens sa joace.

Sa trecem de faptul ca Imperio e nu e un produs nou - licenta a expirat cu Siemens dar se poate reinnoi.

”Problema” celor de la Astra este ca are peste 80 de comenzi ferme, cu posibilitatea sa creasca numarul asta cu Arad, Ploiesti etc.
Nu vad unde sa poata produce inca 100 de unitati, din care cele pentru Bucuresti probabil mai customizate.

Ar musca prea mult din placinta si ar fi un risc mare sa se innece cu ea. In fine, o sa vedem in martie (conform noului termen).

Mie unul nu mi-e clara gama celor de la Astra...

E Imperio-ul cu Siemens:

Si Imperio (fara Siemens):

Apoi Autentic (cel urat):

Si Autentic (cel cu fata de Imperio non-Siemens):

D.p.d.v. costuri sa aiba acelasi aspect e ok, dar d.p.d.v. notrietate Imperio si Autentic ar trebui sa fie diferite...

Tinand cont ca Autenticul nu circula nicaieri si -desi fara incidente semnificative de genul stirile de la ora 5- Imperio sunt 6 bucati, "notorietate" e asa mai mult o vorba.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 shoppy

Da sa vina Siemens ca Siemens, cand Astra nu castiga nimic toata lumea era ca sa castige Astra, cand Astra castiga tot prin tara toata lumea era ca sa vedeti ce rasol dau astia acum ca le-au castigat pe toate, acuma ca Astra nu poate venii pentru ca chiar are de lucru ca neaparat sa se faca cumva ca sa vina, deci :lol: .

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Cristy

Licitatia tocmai ce a fost suspendata, pana solutionarea contestatiei de catre CNSC.
Contestatia de care pomeneam zilele trecute a fost depusa de ALSTOM TRANSPORT SA.
tw5.PNG (35.19 KB; downloaded 3606 times)

INCHEIEREA CNSC PRIVIND SUSPENDAREA PROCEDURII.pdf
INCHEIEREA CNSC PRIVIND SUSPENDAREA PROCEDURII.pdf (404.47 KB; downloaded 311 times)

tw4.PNG (311.79 KB; downloaded 3626 times)

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Beaver_27

Asta măcar arată că chiar sunt interesați și producători mari, poate chiar ne trezim cu ceva mai bun decât ne așteptam!

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 punmeister

Pai Alstom e interesata sa depuna oferta la licitatie.
Eu nu inteleg de ce s-a plans Alstom de cerinta privind boghiurile pivotante avand in vedere ca la Frankfurt o sa livreze Citadis X05 pe boghiuri pivotante.

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463929 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”