Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB

91 posts, 31272 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB punmeister

"Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual cu această destinație, a cheltuielilor privind expertizarea tehnică, de către experți tehnici atestați pentru cerința fundamentală rezistența mecanică și stabilitate, a construcțiilor existente care prezintă niveluri insuficiente de protecție la acțiuni seismice, degradări sau avarieri în urma unor acțiuni seismice în vederea încadrării acestora în clasa de risc seismic și fundamentării măsurilor de intervenție:"

"Proiect de hotărâre pentru completarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 607/19.12.2017, modificată prin Hotărârea C.G.M.B. nr. 702/18.10.2018 pentru punerea în aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, în vederea finanțării de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual cu această destinație, a cheltuielilor privind protecția și execuția lucrărilor de intervenție la construcțiile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic și implementarea unor modalități de facilitare la rambursare:"
28_20181212.pdf
28_20181212.pdf (438.36 KB; downloaded 357 times)
29_20181212.pdf
29_20181212.pdf (321.72 KB; downloaded 325 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Se inlatura schelele de pe Hanul Polonez, pe Mosilor. Nu au lucrat nimic.
IMG-20181218-WA0000.jpg (210.81 KB; downloaded 5273 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB florin

Păi sunt de stat, nu? Timpul trece, leafa merge...  :popa:

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Locuiesc pe Mosilor vechi de cand ma stiu. A crescut inima-n mine cand au pus schelele pe infectiile alea. Moare acum si ultima speranta, nu stiu cum sa va spun, ma doare sa vad schelele alea date jos... :cry:

S-ar parea ca desfiintarea companiilor municipale de catre opozitie, foarte corecta de asemenea, incepe sa-si faca efectele. Din pacate, in acelasi timp, pana acum, nici macar o administratie nu s-a aplecat asupra consolidarii cladirilor. Faptul ca se face in-house o vad ca pe un avantaj. Acum insa, viitorul parea roz, prea roz, 100 de cladiri in 4 ani?

Sper ca opozitia sa vina cu alternative cand va prelua primaria. Sper si stiu ca vor ramane doar cu speranta...

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Gabi23

Acolo trebuie făcută puțină ”restaurare” cu buldozerul, serios nu mai plângeți după toate cocioabele infecte, pericole publice  :roll:

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Puss in Boots

100% de acord. Comentam legat de asta si pe alt forum, daca e sa faca o reconsolidare a unei cladiri existente poate hotelul Concordia din centru sa fie un candidat mai serios. E plin orasul de cladiri mult mai frumoase si mai in nevoie de refacere.
Cladirile alea trebuie puse la pamant si refacute, daca asta se doreste, in stilul de dinainte. A renova astfel de cladiri mi se par gauri negre de papat bani si atat. Daca ar fi vreun mega monument istoric as mai zice, sau vreun mega reprezentant al vreunui stil arhitectonic....dar asa... Sa le refaca, nu zic nu, doar ca nu asa.
Orasele alea din vest si nu numai care si-au refacut cladirile rase si prabusite la pamant oare cum au facut? De la zero, normal. Respectand planurile si tipicul zonelor. Conteaza ca o cladire nu are caramida de la 1850 daca arata ca scoasa din cutie? Revenim la discutia de la magazinul Bucuresti. Eu nu am o problema cu asta. Prefer un oras frumos si ingrijit cu cladiri vechi reabilitate si altele care sunt facute aidoma celor vechi, fara mizerii arhitectonice care nu-si au locul etc. Decat jeguri sinistre cu care nu facem NIMIC si ne lamentam ca la drobul de sare.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... hi-1022249

Când vor fi restaurate clădirile șubrede din Centrul Vechi?

Toate clădirile şubrede din Centrul Vechi al Capitalei vor avea o nouă faţă, promite Primăria, care a alocat 10 milioane de euro ca să restaureze peste 300 de imobile ce s-ar putea prăbuşi la primul cutremur mai serios. Sunt deja deschise 40 de şantiere în centrul istoric al Bucureştiului, dar până când totul va fi gata mai e de aşteptat: termenul e 2020.

Situată pe Strada Franceză din Centrul Istoric al Capitalei, casa Vlasto înfruntă vremurile de 140 de ani. Trecerea timpului şi-a pus amprenta serios pe aspectul imobilului, dar şi pe structura de rezistenţă a acestuia. Geamuri sparte, bucăţi de tencuială căzute şi o structură care mai avea puţin şi ceda. Clădirea, cu o istorie vastă în spate, a supravieţuit cutremurelor, dar a trecut şi prin două incendii care au distrus mare parte din acoperiş. Flăcările au pus în umbră şi elementele arhitecturale ale monumentului istoric La cei 69 de ani, Aurel Nacu a rămas printre puţinii care se ocupă cu restaurarea decoraţiunilor exterioare din acea vreme.

„Aici sunt nişte elemente originale luate de pe faţadă. Se decapează, se reastaurează. Se pregătesc cum a fost originalul, după care se execută matrice pe ea. Se dă cauciucul jos de pe piesă. Aşa...uşor...Mai mult. Şi iese o piesă care se montează pe faţadă”, explică Aurel Nacu.

- Mi-a plăcut să lucrez şi lucrez şi în ziua de azi. Cât oi mai putea, spune meșterul restaurator.
- Sunt mai rari cei care se opresc la meseria asta. E grea?
- Nu e grea. Trebuie să îţi placă.
- Vă mai aduceţi aminte câte clădiri aţi restaurat?
- Foarte multe. Şi pe timpul lui Ceauşescu, şi acum...

Casa Vlasto se află pe lista imobilelor în clasa I de risc seismic, iar Primăria Capitalei a alocat doar pentru această clădire 2 milioane de euro.
„Dintr-un număr total de 343 de imobile care sunt clasate în risc seismic I, Primăria a început 41 prin Compania Municipală Consolidări, alte patru proiecte fiind către nişte companii private”, spune Marius Coaje, consilier al primarului general.

„Era un foarte mare pericol public, mai ales că în zona asta sunt foarte multe restaurante cu mulţi turişti”, spune un locuitor din zonă.
- Cum arăta înainte de reabilitare?
- Foarte rău. Era aproape dărmată. Cred că cu timpul se vor realiza toate. Trebuie să avem un pic de răbdare. Dar e un început bun.

Pentru alte 38 de imobile se elaborează acum proiectele tehnice, iar anul viitor vor începe lucrările.


https://stirileprotv.ro/stiri/social/am ... uiesc.html

Amenzile pe care le riscă cei care nu își restaurează clădirile istorice în care locuiesc

Pe Aurel Nacu l-am găsit într-un atelier din Centrul Istoric al Bucureştiului. Este la pensie, dar a fost chemat să coordoneze o echipă de 5 tineri, care restaurează faţadele clădirilor istorice. “După istoricul fiecărei clădiri există şi documentaţie. Se poate reface după fotografii. Cei pe care i-am învăţat au plecat”, spune Aurel Nacu. Aurel Nacu a lucrat la restaurarea Palatului Cotroceni, a Palatului Snagov, dar şi la Muzeul de Istorie. Acum speră să scoată la iveală şi frumuseţea Casei Vlasto, o clădire de apartamente construită în 1872 cu ornamente neogotice. Construcţia a trecut printr-un incendiu din 2011.

În Bucureşti, cei care locuiesc în clădiri istorice, dar nu au bani pentru lucrări, pot primi ajutor, însă dacă refuză, sunt amendaţi. Primăria spune că va plăti toată consolidarea pentru familiile fără venituri. În schimb, familiile cu venituri medii vor plăti jumătate din bani. Pe de altă parte, familiile înstărite sau firmele vor da toţi banii. Partea bună este că plata se face în rate egale, lunare, fără dobânda, timp de 25 de ani. Amenda poate ajunge şi la 8000 de lei, iar cei care se încăpăţânează riscă să fie expropriaţi.


https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ti-1011195

Muzeu şi cafenele în palatul lui Vlad Ţepeş din București

Se lucrează de zor la Palatul Voievodal din centrul istoric al Capitalei. Autorităţile vor ca, până la jumătatea anului 2021, turiştii să poată vizita fosta reşedinţă a domnitorului Vlad Ţepeş. Opt milioane de euro a investit Primăria Capitalei în acest proiect.

Peste tot în curtea Palatului Voievodal se aud drujbe, bormaşini şi glasuri de muncitori. La suprafaţă se fac săpături pentru lucrările de consolidare ale ansamblului medieval ridicat în secolul al XIV-lea.

Mihăiţă Lăzărescu, şef şantier: Ne pregătim pentru forajele pe care o să începem să le facem în spate la clădirea principală.

Istoria se mai pune însă în calea lucrărilor. Nu de puţine ori au fost descoperite, în urma săpăturilor, ziduri din vechea "Cetate Bucureşti", aşa că a fost nevoie să fie chemaţi arheologii. Arheolog: Acest zid construit din bolovani este unul dintre cele mai vechi ziduri descoperite aici în incinta Palatului Voievodal Curtea Vehce. A fost construit în perioada domnitorului Vlad Ţepeş, în secolul XV.

Săpături se fac şi în pivniţa palatului. Potrivit proiectului, aproape nimic nu va mai fi la fel, iar ansamblul va intra în circuitul turistic. Subsolurile Palatului Voievodal se vor transforma în urma acestor lucrări într-o adevărată galerie de artă. Aici vor fi în permanenţă deschise expoziţii atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turiştii care ajung în Centrul Istoric al Capitalei. În plus, autorităţile vor să păstreze intacte zidurile descoperite de arheologi pentru a putea fi admirate de iubitorii de istorie.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Gabi23

Chiar dacă nu este vorba direct de Primăria Municipiului București, se pune în siguranță clădirea Palatul Societății Adriatica din Piața Națiunile Unite, una din clădirile-monument istoric ale zonei centrale, construită în anul 1926:

Piața Națiunile Unite - 02.01.2019 (2).JPG (312.46 KB; downloaded 5061 times)
Piata Natiunile Unite - 02.01.2019 (1).JPG (296.03 KB; downloaded 5058 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

ByOnu wrote:
Se inlatura schelele de pe Hanul Polonez, pe Mosilor. Nu au lucrat nimic.
Screenshot_20190107-082126.jpg (372.75 KB; downloaded 4994 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB punmeister

"Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrare și gestionare către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a unui număr 45 de locuințe de necesitate, de la Administrația Fondului Imobiliar"
12_20190311.pdf
12_20190311.pdf (875.74 KB; downloaded 382 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Comunicat din 28 Februarie 2019:
ÎNCEPEM REABILITAREA FAȚADELOR

✔️ Au fost aprobate fondurile necesare pentru anul 2019!
✔️ Au fost stabilite primele 7 imobile!

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, are obligația de a pune în aplicare Legea nr. 153/2011, privind privind măsurile de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor.

În Consiliul General al Municipiului București, a fost aprobat în 2018 Regulamentul de intervenție la nivelul Capitalei.

Până acum, au fost identificate și inventariate toate imobilele cu probleme la fațade, situate în zonele stabilite prin regulament că sunt prioritare.

În ședința CGMB din 26 februarie, au fost aprobate fondurile necesare în anul 2019 pentru derularea programului de reabilitare a fațadelor.

De asemenea, au fost alocate fondurile necesare pentru primele 7 clădiri:

✔️ Calea Victoriei nr. 136 - 138
✔️ Bd. Lascăr Catargiu nr. 11A
✔️ Bd. Lascăr Catargiu nr. 16
✔️ Bd. General Gheorghe Magheru nr. 7
✔️ Bd. General Gheorghe Magheru nr. 32 - 36
✔️ Bd. Regina Elisabeta nr. 63
✔️ Calea Victoriei nr. 22 - 24 (Blocul Rosenthal)

Programul va continua pentru toate imobilele identificate în această primă etapă.


Comentariu: asta mi se pare chiar foarte tare. Este bine ca se va lucra si la celelalte cladiri care nu sunt in clasa I de risc reismic. Se pare ca se ataca lucrari pe toate fronturile.

Comunicat din 5 Martie 2019:
PRIMELE DOUĂ CONSOLIDĂRI FINALIZATE

✔️ SPĂTARULUI NR. 36
✔️ BLĂNARI NR. 10

În mai puțin de un an și jumătate am reușit să finalizăm lucrările de consolidare la imobilele din strada Spătarului nr.36 și strada Blănari nr.10. De acum, ne concentrăm pe finisaje. În vară, locatarii se vor muta înapoi în imobilele consolidate.

Pentru consolidarea celor două imobile, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a alocat aproape 10 milioane de lei.

În programul de consolidări se află, în acest moment, peste 110 imobile.


RENAȘTE HOTEL BRISTOL

Fostul Hotel Bristol din centrul Capitalei, Academiei nr. 3-5, va reveni la strălucirea de altă data, după 113 ani, fiind transformat in hotel de patru stele.

În 1906, celebrul architect F.D. Xenopol își punea amprenta pe construcția de la intersecția străzii Academiei cu Bd. Regina Elisabeta. Acum, a venit rândul nostru să readucem la viață clădirea. La final, va fi unul dintre cele mai frumoase hoteluri de patru stele din București. Compania Municipală Consolidări București a început deja lucrările în interior.

Pentru acest proiect, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a alocat peste 25 de milioane de euro.


Din presa:

Primăria Capitalei vrea să consolideze clădirea fostul Hotel Bristol și să-l transforme într-unul de 4 stele / Costul lucrărilor: 25 de milioane de euro

Primăria Capitalei vrea să consolideze clădirea de pe strada Academiei nr. 3-5, fostul Hotel Bristol, și să o transforme într-un hotel de 4 stele. Costul estimativ al lucrărilor este de 121 milioane lei (aproape 25 milioane de euro), iar municipalitatea estimează că lucrările vor dura 21 luni, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General al Municipiului București.

Clădirea este încadrată în clasa I de risc seismic, are două subsoluri, parter, 3 etaje și pod, o suprafață construită desfășurată de 4835 mp. Aceasta aparține municipalității.

”Întregul imobil va primi funcțiunea de hotel cu dotările aferente categoriei de 4 stele. La parter vor fi amenajate recepția hotelului, restaurantul cu bucătăria aferentă și funcțiunile specifice. La subsolul numărul 1 vor fi amenajate următoarele funcțiuni: bucătăria, vestiarele personalului, spațiile tehnice și o zonă de spa cu piscină tip jacuzzi, saună, masaj. La subsolul numărul 2 parțial vor fi amenajate spații tehnice și vor fi continuate funcțiunile zonei de spa cu o sală de fitness. La etajele superioare (1-3) vor fi amenajate camerele de hotel și o sală de conferințe Arhitectură”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat.

Sursa.
AnexaH384_18.pdf
Regulamentul pentru consolidarea fatadelor
AnexaH384_18.pdf (733.7 KB; downloaded 340 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Comunicat PMB din 3 Iunie 2019:

Incep lucrarile de consolidare pentru alte 4 imobile incadrate in clasa I de risc seismic. Numarul cladirilor aflate in proces de consolidare ajunge astfel la 199.

Pentru alte 14 cladiri din centru orașului incep lucrarile de reabilitare a fatadelor. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de astazi 14 proiecte care vizeaza consolidarea si reabilitarea fatadelor pentru o serie de cladiri din Municipiul Bucuresti, dar si declansarea procedurilor de expropriere in vederea efectuarii lucrarilor care se impun.

Primarul General, Gabriela Firea:

“Continuam in forta acest program de interventie asupra cladirilor care prezinta risc seismic, vorbim de 4 imobile aflate in stare avansata de degradare (blocul in care se afla Club A din strada Blanari nr. 14, un imobil din str. Selari, un imobil din sectorul 5, de pe strada Baltagului si un imobil situat pe bulevardul Nicolae Balcescu nr 32-34), care se adauga la celelalte 195 de cladiri care se afla deja in proces de consolidare. Mai avem proiecte de reabilitare a fatadelor pentru 14 cladiri in zona prioritara si continuam procedurile de expropriere in cazul imobilelor unde proprietarii nu au demarat procedurile pentru realizarea lucrarilor de consolidare. Astfel, am solicitat astazi Consiliului General declansarea procedurilor pentru exproprierea a cinci imobile, unele monument istoric, si cateva spatii comerciale. O parte din acestea sunt adevarate simboluri ale Bucurestiului de altadata”.

Edilul-sef a aratat ca printre acestea se numara si fostul Hotel Dunarea, de langa Gara de Nord (Calea Grivitei nr. 138C, sector 1), care se afla intr-un stadiu avansat de degradare si nu mai este folosit de peste 20 de ani. Cladirea a fost construita intre anii 1935-1970 si a fost grav afectata de cutremurul din 1977. Destinatia cladirii ar urma sa fie de spatii expozitionale si centru rezidential, educational, cultural si de divertisment destinat artistilor.

Cladirile care urmeaza a fi expropriate sunt: Calea Grivitei nr. 138C, sector 1, Splaiul Independentei nr. 74, sector 5, cateva spatii proprietate privata din imobilul din str. Blanari nr. 3, sector 3, cateva spatii proprietate privata din imobilul str. Boteanu nr. 3A – 3B, sector 1 si alte spatii proprietate privata din imobilul str. Academiei nr. 3 - 5, sector 3.

In ceea ce priveste proiectul care vizeaza renovarea fatadelor, se vor face lucrari la urmatoarele imobile:

str. Anastasie Simu nr. 6, sector 1;
Bd. Carol I nr. 48 sector 2;
str. Academiei nr. 4 – 6, sector 3;
str. Anghel Saligny nr. 6, sector 5;
Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 16(fost nr. 46), sector 5;
Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 26(fost nr. 56), sector 5;
Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 37, (fost 87), sector 5;
Calea Plevnei nr. 5 – 7, sector 5,
Bd. Regina Elisabeta nr. 57 (A+B), sector 5;
Bd. Regina Elisabeta nr. 59, sector 5;
Str. Silfidelor nr. 4 , sector 5;
Bd. Lascar Catargiu nr. 14, sector 1;
str. Edgar Quinet nr. 3, sector 1;
str. Ion Campineanu nr. 13, sector 1.

Cat priveste lucrarile de consolidare, vor fi executate lucrari la urmatoarele imobile: Str. Blanari nr. 14, sector 3, Str. Baltagului nr. 17, sector 5, Str. Selari nr. 22, sector 3, b-dul Nicolae Balcescu, nr. 32-34 (dupa refacerea studiului de fezabilitate).


Comentariu personal: Nu stiu ce sa mai zic, desi initial am fost un foarte mare sustinator al acestor initiative, vad ca tot incep lucrari doar ca sa creasca numarul lor pe hartie. Pe Mosilor veche, din 4 imobile (Nr. 76, 82, 84 si cel de la intersectia cu Str. Sfintilor) nu se lucreaza la niciunul, spre exemplu. Sunt foarte multe doar puse in siguranta. Pe principiul cu cat acoperi mai multe cladiri cu mesh-uri, cu atat pare ca se face ceva. *PRIMARIA FACE CEVA INTENSIFIES* :headbash:

Si zau, ceea ce declara Firea referitor la Hotelul Dunarea sunt doar minciunele. Dovada? Hotelul este proprietate privata inca.

După ani buni în care investitorii au așteptat autorizația de construcție, hotelul Dunărea de la Gara de Nord, aflat în pragină, va fi renovat.
 
Aflată în paragină de ani buni, clădirea fostului hotel Dunărea de la Gara de Nord va fi tranformată într-un proiect rezidențial cu 40 de apartmente. Investiția nu este nouă. Compania de consultanță și management imobiliar Real Sol a anunțat în urmă cu mai bine de doi ani intenția de renova clădirea, deținută de un investitor israelian, cu afaceri în industria modei și care locuiește la Hong Kong.

"Tot ce ţine de aprobarea unui proiect, e problematic.În loc să meargă din ce în ce mai uşor, merge din ce în ce mai greu. Nu este ceva normal să dureze atât de mult obţinerea autorizaţiei de construcţie. În cazul Dunărea, a fost o neînţelegere între primăria de sector şi Primăria Generală. Nu ştiau care dintre ele trebuie să dea autorizaţia. Investitori sunt, bani sunt, proeicte sunt, cumpărători sunt , daţi-ne să lucrăm", spune Shimon Galon, fondatorul Real Sol.

De-abia în vara acestui an, compania a primit undă verde de la autorităţi pentru demararea lucrărilor. Investiția în transformarea hotelului într-un bloc cu apartamente depășește 2,5 milioane de euro.


https://www.economica.net/cum-va-arata- ... 59938.html

Spuneti si voi... :bleah:

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB 1689

[...]vorbim de 4 imobile aflate in stare avansata de degradare [...] care se adauga la celelalte 195 de cladiri care se afla deja in proces de consolidare.


Zeci de blocuri
Rad in soare argintii
Zeci de blocuri
In zori de zi
Suie agale
Pe albastrele carari
Macarale suie in zari
Neincetat pana-nserat
Uite bratul lor de fier
Cum ridica pana la cer
Zeci de blocuri
Un cartier

[...]

Macarale
Rad in soare argintii
Macarale in zori de zi


Ce spuneti, TibiV, se potriveste ?

 



Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2454 forum members have written 436962 posts in 5455 topics and 520 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use