Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534181 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 194

📖 Pagination options
Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Yannick

@Goldmund
Ce este interesant este ca la vremea respectiva, daca citesti presa vremei se vorbea cam la fel, ne demolam istoria se pierde identitatea Bucurestiului etc. Da si mie mi-ar fi placut sa pastram acea cladire, din punctul meu de vedere acea cladire este singura care merita salvata se putea face foarte usor o transformare intr-un office building ( cladirea are peste 2000 mp ) dar acolo alta solutie chiar nu este. si sa nu ne aruncam acum ca ar fi trebuit demolat blocul comunist pentru ca asta este SF ,pentru un bloc de 8 etaje cu minim 80 de apartamente in centrul orasului ar fi fost cheltuiti poate de doua trei ori mai mult decat s-a cheltuit pe expropieri. Un aspect foarte important care vad ca nu se mentioneaza este faptul ca exproprierile au fost facute pe casa in totalitate si pe teren doar atat cat este afectat de trama stradala. Adica mai pe Romaneste proprietarii cocioabelor vor obtine pe cele cateva zeci /sute de mp care le raman in proprietate cu front direct la noul bulevard niste sume care probabil vor depasi valoarea despagubirilor date de primarie.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia andrei11

Tot nu-mi pica fisa - si probabil ca nu voi intelege niciodata - de ce asemenea cladiri nu se reconstitue pe alt amplasament ?. Nu translatate - ar costa mult si s-ar putea sa nu ai unde sa o translatezi - dar pur si simplu refacute in alta parte. Structura de rezistenta si forma camerelor dupa normele anului 2010, pastrat doar aspectul exterior.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia sss

E $$$IMPLU ! E mult mai ieftin sa construiesti un multiplex intr-o cladire cu o frumoasa forma de cub, decat sa incerci sa imiti Feroviarul intr-o cladire moderna ;)

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia cornel001

"chiar mi-ar fi placut sa vad cum il dau jos, asa inalt cum era.. cu ce au ajuns la ultimul etaj"

probabil cu excavatoare cu brat lung carora li s-a dat eventual jos cupa pt a actiona in capat un ciocan pneumatic.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia subway guru

Am trecut azi dupa-masa pe Buzesti si am numarat 'din fuga calului' cel putin cinci 'bucati' ramase fara usi, ferestre, etc. pregatite sa dispara...

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Ad_rem

Sunt argumente grele in acest articol.
Valoarea despagubirilor este evident necorespunzatoare. Oamenii, cei expropriati - inainte de toate - nu ar trebui sa sufere, din cauza acestui proiect.
Unele cladiri, zone, chiar ca ar fi putut da un plus de culoare Bucurestiului, in cazul in care ar fi fost renovate si pastrate intr-o ambianta linistita, departe de marile artere de circulatie. Totusi, circulatia trebuie sa aibe loc undeva. Intrebarea e daca Stefan cel Mare si noul traseu pe podul Basarab e suficient pentru a decolmata Magheru si Victoriei. Altfel, degeaba incercam sa salvam maghernitele - atat de specifice orasului - pt ca nu obtinem decat o maghernita mai moderna ... cu polistiren si termopane.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus subway guru

In 'principiu' ONG-istii sunt 'baietzii buni' care se lupta cu 'administratzia incompetenta & corupta'...
Numai ca uneori din 'foamea de senzational' mai inghit cate un zero si in 'ardoarea' lor de a-si sustine 'parerile' sar calul mai ceva ca politicienii pe care-i 'combat'...
Un simplu si banal exemplu (citat):
'Singura sumă vehiculată este de 2,2 miliarde de euro, sumă ce ar include exproprierile, lucrările de lărgire și reamenajarea spațiului. Potrivit ONG-iștilor, această sumă ar fi suficientă pentru 9 magistrale de metrou'.
Facand socotelile ma intreb: o fi vorba oare de machetele in miniatura pentru cele 9 magistrale? Dar atunci postingul ar trebui mutat la sectiunea micro-modelism... ;)

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Mircea G

Utilizator anonim wrote:
„Gropile” bulevardului Uranus: Reproșurile ONG-urilor pentru magistrala nord-sud
Eu unul dar cred ca multi altii , sint satul de tot felul de ong-uri care inventeaza probleme ...
Totusi ramine o intrebare : De ce primaria nu si-a facut cunoscute planurile pentru constructiile viitoare din zona ?€

Ramane si pentru mine chestiunea asta un 'mare mister'...
De unde si pentru ce atata 'secretomanie' si lipsa de transparenta...
De ce nu poate fi si la noi ca in toata 'lumea civilizata'?
Doar ceea ce se face trebuie sa fie pentru oras si locuitorii lui, si nu 'impotriva' orasului si a bucurestenilor...
Ce i-ar costa sa faca lucrurile transparent?
In alte parti proiectele mari sunt precedate de 'campanii de informare a populatiei' de milioane, doar pentru a explica cetatenilor ce vrei sa faci, care sunt avantajele, cat costa, ce bine va fi si cat de fericiti ar trebui sa fie ei daca se pune in practica...si toate astea pentru a avea sprijinul 'constient' al cetatenilor pentru un proiect sau altul, pentru ca daca ai suportul 'popular' poti 'darama' orice obstacol...
Ce se intampla la noi depaseste capacitatea mea de 'intelegere' si atunci probabil ca si contrareactiile de felul celei de mai sus au si ele justificarea lor oarecum 'motivabila'...Se aplica intr-un fel zicala aia valabila la programele software :'Garbage in = Garbage out'.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia mindmasster

cornel001 wrote:
mindmasster wrote:
Care e faza cu neamtu?

Cel pe care l-ai "apostrofat" goldmund, e de mult timp stabilit in germania da' credeam ca stii deja.

In rest da, e corect sa posteze pozele aici daca nu sunt noi, ci preluate pt comentarii pe marginea lor.

Uite asta nu am retinut . Si da ,sunt pozele care le-am facut Marian. :evil:

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia 3mil

Astazi s-a asternut asfalt in zona marcata in imagine, deci abia dupa iarna, prin martie aprilie o sa mai vedem miscare la unirea liniilor de tramvai portiunea noua dinspre Buzesti cu cea veche dinspre Mihalache.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia subway guru

In zona 'adiacenta' (nu se vede in webcam) se termina azi de cilindrat asfaltul pe ultima portiune de pe calea de rulare de tramvai...

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus cornel001

probabil pt ca tre sa stie doar cine trebuie ce trebuie... despre chestii publice evident.

Pana si comunistii parca erau mai 'transparenti' decat noii nostri 'democrati'...liber alesi...
Mai aparea un articol prin Scanteia in care se arata 'mujicilor' ce planuri marete cincinale sunt la ordinea zilei si care sunt perspectivili luminoase...
Imi amintesc de expozitia aia de la sala Dalles unde a fost expusa publicului macheta la scara a 'viitorului Bucuresti' si a venit tot omul sa vada, cu o curiozitate 'nesatioasa' pentru a sti macar ce-l asteapta, cum va arata cartierul lui, ca dupa aceea sa poata sa 'comenteze', injure, bodoganeasca, sa critice, sa laude, sa se minuneze sau sa se cruceasca (toate doar in sinea lui), statea 'poporul' la coada de data aia nu la carne ci la 'informatie' si 'urbanism'...
Zau ca 'simulacrul' ala de consultare comunista era de o mie de ori mai 'transparent' decat 'opacitatea si obtuzitatea' din zilele noastre...si cica acum suntem 'europeni'...Halal sa le fie!

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”