Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Diverse

120 posts, 47440 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Re: Diverse ByOnu

Ce este asta? Cumva o intrare in parcarea subterana de la Obor pe sub blocuri? :shock:

 


Re: Diverse andrei11

Da, parcarea <<Moșilor>> A funcționat fix două luni de la inaugurarea pasajului subteran + parcări + stația de tramvai subterană. Habar n-am când a fost inaugurat, nu mai țin minte.
Și nu a fost construită pe sub blocuri, așa cum se practica în Comunismul decadent a fost lucrare corelată, deci pasajul respectiv și blocul fac parte din același proiect, structura de rezistență a blocului e ok, stâlpii blocului sunt continui de la fundație până la etajul 11 sau câte etaje are blocul respectiv.

 


Re: Diverse misterr

Secretele Casei Poporului | «Ceauşescu voia să umble cu maşina pe sub Bucureşti»

Casa Poporului are un singur buncăr antiatomic, legat de principalele instituţii ale statului prin 20 de kilometri de catacombe. Aceste secrete ale Bucureştiului au fost dezvăluite pentru Libertatea de colonelul în rezervă Nicolae Kovacs (foto jos).





“Ceauşescu voia să demonstreze prin Casa Poporului că e cel mai tare conducător din blocul socialist. Şi a reuşit”, spune colonelul în rezervă Nicolae Kovacs (82 de ani), omul care a condus partea cea mai secretă a lucrărilor de la Casa Poporului.

Kovacs, absolvent al secţiei de construcţii speciale din Academia Militară, a avut comanda celor 12.000 de militari rezervişti care au lucrat la acest edificiu gigantic. Colonelul dezvăluie că în Casa Poporului sunt 5.000 de încăperi şi că în subteran există şapte etaje, ultimul fiind ocupat de buncărul antiatomic al lui Ceauşescu, o incintă cu pereţi din beton de 1,5 metri grosime, acoperiţi cu o placă de eclatare, care nu poate fi penetrată de radiaţii.





Adăpostul e compus din sala principală, adică punctul de comandă – cartierul general care trebuia să aibă legături telefonice cu toate unităţile militare din România – şi mai multe apartamente de locuit, destinate conducerii statului, în caz de război.

“Sala principală urma să fie dotată cu o masă mare în mijloc şi pe pereţi, cu un sistem de hărţi ale României, în relief. Pentru ventilaţie s-au adus pompe suedeze, cu filtre speciale, care au fost încastrate în pereţi. Aveam vreo 12 camere mari cu filtre de rezervă, stivuite pe rafturi. Acestea au fost singurele componente străine din Casa Poporului”, ne-a declarat Kovacs.





Kovacs a lucrat la toate tunelurile

Ca ofiţer superior specializat în construcţii speciale, Kovacs a lucrat la tot ce înseamnă pasaje secrete realizate în timpul lui Ceauşescu.





“Este vorba de aproximativ 20 de kilometri de tuneluri realizate în aşa fel încât să se poată circula prin ele cu maşini cu motor electric. Tunelurile principale leagă Palatul Cotroceni de Academia Militară, pe aceasta de Casa Poporului, iar de aici pleacă două tuneluri mari: unul spre fostul Comitet Central (actualul Minister de Interne din Piaţa Revoluţiei – n.r.) şi unul spre actualul Minister al Apărării. Cele dinspre Piaţa Revoluţiei sunt întrerupte din loc în loc de uşi de şapte tone greutate fiecare, pentru a închide etanş zona în caz de necesitate. Au fost înglobate în acest sistem şi catacombele mai vechi, realizate în perioada interbelică, cum e cea din zona Cotroceni, a lui Carol al II-lea. Sunt şi multe tuneluri secundare, cum e cel dintre Casa Poporului şi staţia de metrou Izvor, care probabil că vor fi folosite, la un moment dat, pentru utilităţi publice”, ne-a explicat colonelul Kovacs.

Unele catacombe, ţinute secrete până acum – mai precis cele situate în zona Pieţei Victoria -, vor fi amenajate pentru parcaje subterane.

Al doilea buncăr al lui Ceauşescu… a fost început de Hitler

Concomitent cu şantierul de la Casa Poporului, Kovacs a lucrat şi la clădirile “speciale” din apropiere, actualul Hotel Marriott şi Ministerul Apărării. “Pe locul ales pentru minister era deja un buncăr cu un planşeu din beton de 1,2 metri grosime, construit de nemţi prin 1942. De acolo, armata germană dislocată în România avea legătură telefonică directă cu Hitler. Am încercat să demolăm acea structură, dar era prea greu şi am hotărât să o înglobăm în noul imobil. Aşa a devenit construcţia lui Hitler al doilea buncăr antiatomic al lui Ceauşescu, care nu este sub Casa Poporului, cum s-a spus mereu, ci, repet, sub Ministerul Apărării”, a detaliat Nicolae Kovacs.





La mijlocul anilor ’80, colonelul Kovacs (rândul de jos, primul din dreapta) era în relaţii foarte bune cu generalul Ion Coman (rândul de jos, al patrulea din dreapta), consilierul special al lui Ceauşescu la şantierul Casei Poporului

Casa Poporului este pe locul doi în lume ca mărime

Casa Poporului, astăzi Palatul Parlamentului, este pe locul doi în lume ca mărime, după Pentagon, şi are 86 de metri înălţime, de la nivelul solului, şi încă 90 de metri sub pământ. Face parte din zona sistematizată de Ceauşescu, în care sunt cuprinse Ministerul Apărării, Hotel Marriott, Casa Radio, Casa Academiei şi bulevardul Unirii.



 


  • sss
  • Posted:
  •  

Marcare utilitati sss

Una dintre piedicile cele mai des invocate de constructori in Romania, atunci cand lucreaza la investitii de infrastructura sau la reparatii, este descoperirea de retele de utilitati necunoscute in calea investitiei, care necesita timp si bani, pentru ocolire sau relocare. Ma intreb daca exista initiative pentru legiferarea obligatiei detinatorilor de utilitati de a-si marca in teren retelele. Ca exemplu, Dorelul german are la dispozitie tablite cu datele retelelor din apropiere, pe aproape fiecare stalp, deci justificare zero pentru conductele descoperite accidental, ''dand cu ascutit''. :shock:
P_20180304_135014_1_p.jpg (912.94 KB; downloaded 5358 times)
P_20180304_140655_1_HDR_p.jpg (942.35 KB; downloaded 5357 times)
P_20180304_141021_1_p.jpg (816.14 KB; downloaded 5374 times)
P_20180304_141423_1_p.jpg (938.49 KB; downloaded 5360 times)

 


Re: Marcare utilități misterr

Plăcuțele astea erau acum cîteva zeci de ani, înainte de a apărea calculatorul electronic. Erau și în România, nu numai în Germania, le țin minte de cînd eram mic. Arătau chiar mai bine, nu erau așa mari, erau mai discrete și cu un design mai plăcut (erau niște plăcuțe mici, pătrate, albe, iar scrisul era roșu, albastru, galben, verde etc. în funcție de rețele).

Acum, în zilele noastre, planurile rețelelor de utilități se fac cu soft-uri specializate și teoretic ar trebui să existe un registru național (la fel ca registrul cadastral - cartea funciară) accesibil, doar că și aici sîntem în urmă cu completarea lui (cu justificări de tot felul, inclusiv că s-au schimbat proprietarii rețelelor de utilități și cei noi nu vor să cheltuie resurse cu introducerea în sistem a datelor vechi, adică a rețelelor care nu au fost construite de ei etc).

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Diverse sss

Adica noi ne-am modernizat, am inlocuit placutele cu... nimic!  :?
E corect ce spui tu, totul ar trebui sa existe in format digital, dar din punct de vedere practic, in teren, este Dorel, tarnacopul si placuta, sa-i dai lui Dorel laptop si sa-l pui sa translateze in teren datele in format electronic, inainte sa-si suflece manecile, e cam mult!  ;)

 


Re: Diverse shoppy

Este digital, dar fiecare companie are digitalul ei pe care sunt doar schemele ei si pe care il tine pentru ea si nu-l da la nimeni.
Practic daca vrei sa sapi o groapa si sa te asiguri ca nu dai in nimic care este in uz trebuie sa chemi cate un reprezentant de la fiecare companie, sa le arati locul si fiecare sa isi dea acordul ca se poate sapa.
Fiecare companie insemna:
- Enel
- Distrigaz
- ApaNova
- NetCity
- Telekom
- Termoficare
- Canalizare
- RATB(daca esti in zona cu tramvai sau troleibuz)
- Irigatii spatii verzi(daca esti pe bulevard)
- Metrorex(daca este metrou in zona)
Asa ca decat sa stai sa ii convoci pe toti astia, mai bine te uiti bine prinprejur dupa canale, te apuci sa sapi si vezi tu dupaia ce mai faci.

 


Re: Diverse Serban

Placute ca cele din pozele de mai sus se monteaza si acum in Bucuresti. In Centrul Vechi e plin de ele.

 


Re: Diverse TibiV

Tot marti, 8 mai 2018.
Suntem pe str. Lipscani.
Da, pare ciudat, dar "tehnic" este str. Lipscani.
In spate se vad "pompierii de la Izvor", adica "Detasamentul de Pompieri Mihai Voda".



Sub coloane avem...



... WC-ul public subteran inchis (cred) de peste 30 de ani



Cred ca asta este "la baieti" dupa jegul adunat



"La fete" pare mai curat...








Am cautat dar nu am gasit...
Daca totusi exista "topic specializat", va rog sa mutati postarea...

 


Re: Diverse realistul

Astăzi pe Calea Victoriei am văzut acești doi ochi sus pe un stâlp de iluminat. Nu am știut unde sa pun asta. Știe cineva ce rol au. Are un led care pâlpâie periodic.
IMG_20181010_110536.jpg (1.48 MB; downloaded 4868 times)

 


Re: Diverse Cristi N

Pare sa fie o camera de supraveghere cu iluminare in InfraRosu. Ochii de sus sunt ledurile IR iar nasul este camera propriu-zisa. Mai sunt unele asemanatoare la intrarea in pasajul Unirii sau in Piata Victoriei. Bine, in ultima locatie cred ca gasesti cel putin 5 tipuri diferite de camere.  :D

Uite un exemplu gasit la intamplare: Magazin Modelul de pe stalp este probabil mult mai performant decat chinezaria asta.

 


Re: Diverse realistul

Cam așa arată. Am mai văzut și pe Griviței parca.

 


Re: Diverse andrei11

Construcția planșeului de beton  de peste Dâmbovița între Calea Victoriei și Piața Unirii...
1.jpg (327.69 KB; downloaded 4525 times)
2.jpg (240.14 KB; downloaded 4521 times)
3.jpg (86.61 KB; downloaded 4522 times)

 


Re: Diverse cris_m

Asta e cum ar veni sub actualul parc?

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433358 posts in 5396 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use