De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4373 posts, 992384 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 313
 
 

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dr2005

La ultima ,,paradă", am fost surprins să văd că lira de pe V09 trece perfect pe sub piesele de separație noi, inclusiv cele tramvai-troleu cu ,,găuri" pentru firele de troleu (ca cele de la intersecția Cal. 13 Septembrie cu Dr. Sării), dar și pe sub patinele macazelor. În schimb, la separatoarele vechi, e jale...

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" 2009

La ultima ,,paradă", am fost surprins să văd că lira de pe V09 trece perfect pe sub piesele de separație noi, inclusiv cele tramvai-troleu cu ,,găuri" pentru firele de troleu (ca cele de la intersecția Cal. 13 Septembrie cu Dr. Sării), dar și pe sub patinele macazelor. În schimb, la separatoarele vechi, e jale...

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Fotografia este facuta la capul lui 21 de la Sf. Gheorghe. Nu stiu anul. Am fost si eu acolo anul acesta, dar nu am remarcat steagul - nici nu m-am uitat dupa el.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Utilizator anonim

andrei11 wrote:
Fotografia este facuta la capul lui 21 de la Sf. Gheorghe. Nu stiu anul. Am fost si eu acolo anul acesta, dar nu am remarcat steagul - nici nu m-am uitat dupa el.



A fost o filmare atunci, mai multe detalii si normal poze aici viewtopic.php?f=19&t=932

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

subway guru wrote:
Si chiar nu am intzeles punctul de pornire al 'supararii'...sunt doua hobanate in oras...prea multe ???. Ca doi e doar un pic peste niciunul...

Pe mine ma duce gandul la un hobanat la Intercontinental pentru directia N - S. Alta solutie nu prea vad acolo pentru a facilita legatura mai sus amintita. In subsol - imposibil de executat datorita celor 2 magistrale de metrou.
Pilonii i-as vedea undeva intre Biserica Coltei si actualul pasaj pietonal. Bine ca e numai o fantezie de-a mea, in caz ca-i trece cuiva ideea asta prin cap sa te ti de scandaluri cu ONG - urile care apara "frumusetea ochiului" Capitalei Noastre.
Apropos, si turnul Eifel / Paris / Franta a iscat un scandal imens la inceputuri. Se potriveste ca nuca-n perete cu restul peisajului urban. Si cand te gandesti  -vorba unui coleg de forum - ca este de fapt o antena cu un restaurant deasupra. Mare branza !

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" CristiM

andrei11 wrote:
Nu inteleg la ce te referi, cum ai vrea sa lucreze un sef, punand mana pe pikamer de exemplu ? Sefii au alta treaba pe care un muncitor deobicei nu poate sa o faca - de exemplu trebuie sa umble dupa piese de schimb pentru pikamer. Deci  muncitorul calificat foloseste scula in activitatea curenta, seful îi asigura front de lucru sau îl verifica sau alearga dupa piese de schimb pentru pikamer sau orice altceva, dar nu sa sparga betonul cu unealta.
Ce, tu daca conduci masina stii sa si torni pinioanele din cutia de viteze in forme, sa le prelucrezi si apoi sa le montezi in carcasa ? Tu schimbi vitezele si cu asta basta.

Nu vreau sa par prea inteligent, dar cand toata lumea pune osul si munceste si vezi unul care casca si fumeaza , tu cam la ce te gandesti ? Mie cel putin mi-ar pieri cheful de munca... Macar sa stea 10m mai deoparte, sa supravegheze de la distanta. Chestie de moral...

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Aici este toata smecheria, sefu a muncit sa-i aduca lui Dorel scula buna in locul celei defecte, acum de ce sa mai munceasca ? Sa stii ca sefii  descurcareti si care asigura frontul de lucru / banii de salariu subordonatilor sunt apreciati de acestia. Aparentele inseala de multe ori. Poate si "personalul TESA" are contributia lui la realizarea unei lucrari si nu numai personalul direct productiv.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Mircea G

CristiM wrote:
Nu vreau sa par prea inteligent, dar cand toata lumea pune osul si munceste si vezi unul care casca si fumeaza , tu cam la ce te gandesti ? Mie cel putin mi-ar pieri cheful de munca... Macar sa stea 10m mai deoparte, sa supravegheze de la distanta. Chestie de moral...

Si cel care " sta " , munceste ! Vedeti , aici avem noi o problema . Fiecare trebuie sa inteleaga si sa-si accepte statutul , sa inteleaga cit poate si unde este locul lui in societate . Daca am pricepe acest lucru , am fi mai fericiti , din toate puncetele de vedere !
Unul nu poate decit sa dea cu sapa , altul este director , fiecare cu statutul lui si treaba lui . Daca directorul nu-si prea face probleme vis a vis de statutul lui " Dorel" , Dorel nici atit , Dorel nu trebuie sa judece el ce face dom' director , ce viata si masina are , nimic . Sint lumi diferite ....
Asa ca , sa ne uitam mai putin in jur , si fiecare sa ne facem treaba pe care trebuie sa o facem si atit . Incercati sa traiti la nivelul dvs .

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Dominatrix wrote:
Catedrale trebuia sa construim cand construia toata Europa, nu acum. Daca atunci n-am putut, acum cu atat mai mult nu se justifica, fiindca si asa s-au inmultit bisericile ca ciupercile dupa ploaie in ultimii 20 de ani.

Aici te inseli, bisericile nu s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie ci au revenit la numarul lor firesc. Nici macar atat, mai trebuie construite inca. Evident ca ma refer la Bucuresti. Sa nu uitam ca timp de 45 de ani s-a interzis construirea de biserici.( cel putin in Bucuresti )
Vin si eu cu o observatie, tot asa, ca ciupercile dupa ploaie s-au construit benzinarii in Bucuresti. Puteau sa lase numarul lor acelasi ca si in 1989 si atunci nu am mai fi avut atatea probleme in trafic din cauza masinilor. Observi ca am fost delicat, nu am limitat numarul de litri / masina ptr Bucuresti cum era pana in 1989, limitez numarul benzinariilor. :lol:

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dominatrix

Uite aici un articol mai vechi din Romania Libera, pe aceasta tema:

Multi politicieni si afaceristi au ajuns sa priveasca Biserica drept un fel de "polita de asigurare" care prinde bine
Romania in plata Domnului: dispar trei scoli pe zi, apare o biserica la doua zile


Statul si comunitatile locale prefera sa isi bage banii in ridicarea de biserici, nu in construirea unor scoli sau spitale. Dupa 1989, in medie, Romania s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, in timp ce numarul scolilor a scazut cu peste 1.000 pe an. Locurile din spitale au scazut cu aproape 4.000 pe an.

» Uneori, bisericile noi au compensat vinovatia resimtita fata de marginalizarea Bisericii de catre comunisti. Alteori, Biserica a adus capital de imagine politica sau a fost o "polita de asigurare" a marilor capitalisti cu divinitatea, cred specialistii.

Romanii au de doua ori mai multe biserici decat institutii in care se pot educa sau isi pot ingriji sanatatea. In ultimii 20 de ani, statisticile arata ca numarul bisericilor a crescut ametitor, in timp ce numarul unitatilor de invatamant si cel al spitalelor a scazut constant. Dupa 1989, in Romania au aparut aproape 4.000 de biserici noi, adica aproximativ 200 pe an sau o biserica noua la fiecare doua zile, arata un studiu APADOR Elvetia si Fundatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta, citat de publicatia Le Courrier des Balkans. In comparatie, fata de 1990, avem de trei ori mai putine scoli, iar numarul paturilor din spitale aproape s-a injumatatit. In 19 ani, statistic, au disparut in medie 1.056 de scoli pe an, adica trei pe zi. Numarul paturilor din spitale a scazut cu o medie de 3.835 pe an, iar din 2000 pana in 2009 a disparut in medie un spital pe an.

Balanta dintre biserici si scoli sau spitale inclina covarsitor in favoarea locurilor de rugaciune. In 2008, numai Biserica Ortodoxa Romana
avea aproape 16.000 de lacasuri de cult, aproximativ 80% din bisericile nou-construite apartinand acestui cult. In schimb, fata de biserici, in anul scolar 2008-2009 a functionat un numar de doua ori mai mic de gradinite, scoli si universitati: 8.221. In 1990, in Romania existau 28.303 unitati de invatamant, ceea ce inseamna ca in 19 ani numarul lor s-a redus de peste trei ori. si sanatatea a pierdut meciul cu nevoia de rugaciune. Daca in 1990 Romania avea 207.000 paturi de spital, in 2008 numarul lor ajunsese la 137.984. Din 2000 pana in 2009, numarul spitalelor a scazut de la 442 la 431. Autoritatile au pus aceste reduceri pe seama reformarii sistemelor de educatie si de sanatate
, iar in cazul unitatilor de invatamant, si pe seama reducerii populatiei scolare.

Statul sau comunitatile locale prefera sa investeasca mai degraba in locuri de rugaciune decat in scoli sau spitale. Totusi, specialistii considera ca la mijloc stau alte ratiuni, fie ele spirituale, psihologice sau pur meschine. Antropologul Vintila Mihailescu spune ca religia a fost puternic oprimata in timpul comunismului, astfel ca dupa 1989 "au existat o nevoie reala de biserici si o culpabilitate la fel de reala, chiar daca psihologica, referitoare la datoria noastra fata de Biserica". Dincolo de aceasta vinovatie explicabila si de nevoia de biserici dupa 45 de ani de comunism, sociologul Mircea Kivu spune ca nu i se pare normal ca statul sa dea bani pentru construirea sau repararea bisericilor, cu exceptia monumentelor istorice: "Ar trebui sa se faca din banii enoriasilor". Antropologul Vintila Mihailescu spune ca romanii considera Biserica si religia drept "treaba noastra", in timp ce spitalele si scolile sunt "treaba statului". Astfel, initiativa privata se manifesta, mai ales, inspre biserici.
In schimb, statul si politicienii fac tocmai invers. Biserica este una dintre institutiile cu cel mai ridicat grad de incredere din Romania, iar politicienii "nu vor sa se puna niciodata rau cu Biserica, iar candidatii se duc la tot felul de sfestanii tocmai pentru a se asocia cu aceasta imagine", spune sociologul Mircea Kivu. "Exista o ambiguitate a relatiei dintre stat si Biserica. Romania este un stat laic, insa pana si la Parlament avem o cruce in spatele sefilor de sedinte", observa Kivu.

Vintila Mihailescu socoteste ca "patosul religios a capatat tot mai mult in ultima vreme o coloratura usor mistica", ceea ce ii face pe multi oameni, de la cei de rand la oameni politici si de afaceri, sa priveasca Biserica si practicile religioase "ca pe un fel de polita de asigurare: un acatist, o sfestanie, o donatie prind bine". Comparativ, sprijinirea unui spital sau a unei scoli "nu implica decat un prea rational spirit civic, iar la acest capitol stam mult mai prost", spune Mihailescu.
Un argument pragmatic pentru inflorirea bisericilor din Romania este dat de Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului de Politici Publice: "Exista o presiune imensa a absolventilor de teologie, al caror numar a explodat in ultima vreme. Goana dupa o parohie si dupa banii care decurg de acolo s-a intetit". Moraru spune ca acest fenomen este agreat de Biserica Ortodoxa, desi nu pare o politica deliberata.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Dominatrix

Acum pe o parte, e normal sa scada numarul de scoli (mai ales la sate, unde inainte invatau 5 copii intr-o clasa), dar nici ceea ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani nu e normal. E adevarat, natalitatea scade, populaţia imbatraneste, este firesc sa dispara scoli şi sa apara biserici şi cimitire. Poate in viitorul nu prea indepartat ,vom deveni cimitirul Europei, daca nu cumva suntem deja.

Problema cu multele biserici construite in ultimii ani eu o vad cam asa: acest lucru s-a intamplat nu neaparat fiindca era nevoie de ele (dovada ca in continuare exista destule sate cu biserici fara preoti, sau deservite de unul singur care slujeste "prin rotatie" la mai multe), ci pentru ca fabricile de popi lucreaza la capacitate maxima, iar produsele finite trebuie sa lucreze undeva, nu? Evident, de preferinta in Bucuresti. Si de aia e asa de greu sa "intri" la o parohie in Bucuresti, sau in alte orase mari. O biserica cu 3 - 4 preoti co-slujitori, asa cum gasim de obicei in Bucuresti este "indezirabila" din motive evidente. Si de aceea, ca sa se faca loc, se tot construiesc altele, ca sa fie fiecare pe "felia" lui.

Si apropo: nu stiu de unde ai scos chestia cu interzisul constructiei bisericilor dupa 1945 in Bucuresti. S-au construit si ulterior biserici in Bucuresti, chiar in epoca "stalinismului feroce" al sfarsitului anilor '40 si anilor '50, unele chiar monumentale, asa cum e de exemplu, biserica Sf. Constantin si Elena din Bariera Vergului, adica Piata Muncii (1949).

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Nu e cazul sa detaliem ( numai daca se doreste ) - sunt forumuri specializate, dar :
1) Nu ma intereseaza popii, ma intereseaza numai preotii.
2) Nu ma intereseaza Craciunul - nici nu stiu ce inseamna, Mos Craciun - care este produs Coca - Cola - iar nu ma priveste, eu sarbatoresc Praznicul Nasterii Domnului - precedat de Postul Nasterii Domnului.
3) Nu ma intereseaza Pastele - e sarbatoare strict evreiasca, eu sarbatoresc Invierea Domnului - precedat de Postul Invierii Domnului
4) La sarbatoarea unui Sfant al carui nume il port eu sarbatoresc sfantul respectiv si nu ma sarbatoresc pe mine. Apropos, de Sf. Andrei e post.
 Observi ? Depinde de cum privesti lucrurile.
Articolul respectiv este anticrestin deci nu prea ma intereseaza ce spune.
Cum as gasi eu acum 15 oameni anti podul Basarab - si se gasesc - si as publica pe forum parerile lor. As putea crea cu usurinta un topic separat - si tot cu multe pagini - Antipodul Basarab
Observi ? Depinde de cum privesti lucrurile.

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" sss

Dominatrix, la pasiunile tale kinky, ai avut noroc sa te nasti in secolul 20! Cu opt secole in urma, inchizitorul Andreius te-ar fi schingiuit (  ;)  ) si apoi te-ar fi ucis in chinuri groaznice!!! Suna bine, nu???

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" CristiM

sss wrote:
Dominatrix, la pasiunile tale kinky, ai avut noroc sa te nasti in secolul 20! Cu opt secole in urma, inchizitorul Andreius te-ar fi schingiuit (  ;)  ) si apoi te-ar fi ucis in chinuri groaznice!!! Suna bine, nu???

Pt Dominatrix : Ca ai spus un banc haios pe un alt topic, hai sa zic si eu unul care se doreste un raspuns la comentariul lui sss :
"Parintii gasesc in camera copilului , ascunsa , o revista BDSM. Mama ii spune tatalui "Eu zic sa nu-l batem" "  :lol:

( scuze daca sunt prea indraznet  :oops: )

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 313
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433208 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use