Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647739 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee punmeister

1689 wrote:
Si atunci vine intrebarea unde vor fi impartite cele 100 de troleibuze noi ?

La Vatra si la Bujoreni.
1689 wrote:
Ah, da. Am uitat. Vin autobuzele electrice, pe care le vom vedea pe 73, 74 si 76.
statiiincarcare.jpg (150.42 KB; downloaded 4561 times)

Re: Propuneri de noi trasee barbuandrei

Acestea nu mai vin. Puteti sa uitati de acel plan.

Re: Propuneri de noi trasee Puss in Boots

@1689, evident ca intr-o astfel de ipoteza troleul va circula pe la suprafata la Unirii, nu pe dedesubt. Deci va avea statie unde zici tu. Eu am si zis ca fara banda unica nu vad posibil asa ceva iar noi aici discutam ipotetic nu? Suntem la sectiunea de "propuneri". N-am zis nicio clipa ca trebuie sa fie duse toate liniile incolo, ar fi o prostie. Si daca e nevoie de 30 trolee ce? Pe 381 cate autobuze sunt? Plus ca uiti ca tot ipotetic vorbind se pot lua troleibuze articulate si altfel discutam. Repet: banda unica. N-ar fi ingropate si viteza ar fi mai mare egal poate si mai putin de 30 de trolee. Articulate. Nu putem conta pe mai mult de 250 trolee zice cine? Ipotetic vorbind. Banuiesc ca nu are nimeni de pe aici putere de decizie si ca atare nu facem altceva decat sa ne dam cu parerea. Desi e probabil adevarat -asta pt ca ne conduc niste cretini- nu ar fi bani pt mai multe trolee daca s-ar dori? Daca ar fi trasee logice si infrastructura care sa le ajute? Pt depouri mai mari sau mai multe? Pot fi si 1000 de trolee daca cuiva i se pune pata sa electrifice traseele de bus. E utopic in Romania dar nu e o chestie imposibila.
In orice caz problema aici- pt care nu raspunde nimeni- e ca din pix s-a desfiintat bucla de la Sudului si am ajuns la aberatia asta cu 3 linii care cara aer pana la Unirii.

Re: Propuneri de noi trasee Costin

barbuandrei wrote:
Acestea nu mai vin. Puteti sa uitati de acel plan.

Ce anume? Autobuze electrice sau troleibuze? Nu e clar, ca era vorba de amandoua mai sus :)

Re: Propuneri de noi trasee barbuandrei

Autobuzele electrice. Ma refeream la acel plan de linii pentru autobuzele electrice. Imi cer scuze, vina mea :D .

Re: Propuneri de noi trasee V3nt0R

Hai sa vorbim putin despre Drumul Taberei si despre ce se va intampla pe ramuri si prin zonele adiacente dupa constructia metroului. Mesajele si opiniile despre asta sunt extrem de rasfirate prin tot forumul, nu foarte multe, si majoritatea pierdute printre cele 514 pagini ale topicului de discutii generale pe marginea proiectului M5, cand exista aici frumos topic de 44 de pagini strict pentru propuneri de infiintari, desfiintari si modificari trasee . Sa incepem cu ideile deci :

Ramura de Nord :

93 : lasat pe traseul clasic Valea Ialomitei - Gara de Nord .
368 : Piata Romana - Valea Ialomitei, de la Favorit, dublat 93 pana la Valea Ialomitei .
Explicatii : Metroul poate inlocui transportul de suprafata in transportarea calatorilor pe distante mari, dar niciodata nu o va face pentru transportul intre diferite puncte ale cartierului. Stiu ca pentru multi nu se pune problema asa, dar am vazut ingrijorator de multe pareri de genul " dupa ce se face metroul, pe ramura de nord trebuie doar un traseu scurt de autobuz/troleibuz pentru ca statiile de metrou vor fi prea dese " asa ca merita pus aici. Oricat de dese ar fi statiile, nimeni niciodata nu va lua metroul de la Romancierilor la Favorit sau la AFI . In plus, de la Eroilor pana la Romana, cu metroul, schimbi de 2 ori, si ai 4 statii pe sensul catre Piata Unirii, sau 7 pe sensul catre Gara - Piata Victoriei. Este necesar ca Ramura de Nord sa aiba legatura directa si serioasa cu zona Piata Romana .

Ramura de Sud :
69 : lasat pe traseul clasic Valea Argesului - Baicului .
71 : lasat la latitudinea voastra. Acest traseu nu era plin nici pe vremea cand nu exista metroul ( este plin acum 93-ul, in varianta lui, din motive lesne de inteles ), era o linie extrem de linistita, dar eu cred ca 5 ture pe el la ora de varf nu ar incurca pe absolut nimeni, as intelege insa si daca nu s-ar mai hotari reinfiintarea lui .
168 : Piata Romana - Cartierul Constantin Brancusi, de la Favorit, dublat 69 pana la Valea Argesului, nu mai are rost sa il duci pana la Piata Drumul Taberei, si pe Brasov, dar are rost de a duce toti calatorii din Ramura de Sud - Ghencea catre Piata Romana, mai ales ca nu au acces direct la metrou .

Trasee vechi lasate afara de pe ramuri :

90 : ar trebui sa devina o simpatica linie de dublaj cu vreo 5 troleibuze la ora de varf intre Stadion si Vasile Parvan .
91 : lasata Piata Rosetti - Depoul Alexandria, ca-i foarte buna si utila, neaparat suplimentata ca este luata in bataie de joc in ultima vreme, nu inteleg cum au ajuns sa fie doar 4 troleibuze aici ...
105 : ehe, traseul asta o sa dea mari batai de cap dupa ce se construieste metroul, este cea mai indirecta ruta de autobuz posibila si nu are absolut niciun flux constant de calatori de la un capat la celalalt, este traseul ala de autobuz pe care nici nu prea il astepti, dar apare in statie inainte sa te hotarasti sa te duci la metrou/taxi si iti amintesti ca de fapt te lasa aproape de casa, deja chiar si acum cand inca e haos s-au imputinat turele de pe el, si nu merge plin decat la ore de varf. Bineinteles ca nu as vrea sa fie desfiintat, e un clasic, asa ca trebuie sa fiu creativ : ce-ar fi daca de la intersectia Vasile Milea - Drumul Taberei - Drumul Sarii, ar merge pe Drumul Sarii, iar apoi pe Ghencea pana la Valea Oltului ? Ghencea nu are traseu direct pana la AFI sau pana spre zona Grozavesti. Ar aduce putin cu vechiul 635 din vremea constructiei pasajului Oprescian, pentru cine isi mai aminteste.
126 : uite, asta e o linie pentru care eu nu blamez RATB-ul ca a lasat-o intr-o singura tura. Pana prin 2006 - 2008, boom-ul economic, apartamente, vile si masini luate pe credite cu buletinul etc. zona de blocuri de la Ghencea, si legaturile ce se realizau de prin Rahova, 13 Septembrie s.a.m.d. in terminal, asigurau un flux suficient de calatori incat si 122 si 126 sa aiba vreo 8-10 ture la ora de varf, si sa mearga in general pline, sa fie linii serioase, utilizate si cu trasee cunoscute. Iar cand 122 n-a mai dat randament prin Ramura de Nord, au mutat-o prin Panduri - 13 Septembrie si a continuat sa fie serioasa. Dar acum, bucata de blocuri de la Ghencea + oamenii din alte parti adiacente cartierului care ajung in terminal pentru altceva decat 41, sunt pur si simplu mult prea putini ca sa mai umple aceasta linie, si sa faca din legatura Ghencea - Razoare - Piata Romana o legatura utila si utilizata. Oamenii au masini mici, s-au mutat, s-au mai schimbat trasee, s-au construit strazi si pasaje, nu se mai sta ca pe vremuri 3-4 persoane in medie intr-un apartament, acum in medie sunt cam 2.5, in general, nu mai ai cu ce sa o umplii, daca pui maine 10 autobuze pe 126, in ele vor fi 5 oameni si un pechinez . Propunere : de la Razoare, dusa si ea prin Drumul Sarii, si ori lasata la Ghencea cu cateva ture, 4-5, ca o varianta foarte scurta si directa intre zona si Eroilor / Romana, ori unita cumva cu 222 ( si cu turele din 222, bineinteles ), si dusa la Cartierul Latin . Oricum, prin Drumul Taberei sau Brasov nu mai are ce cauta .
173 : ori lasata la fel, ori de la intersectia Brasov / Prelungire sa continue pe Prelungire, iar apoi sa se duca pe Raul Doamnei pana la Valea Argesului. Este oricum necesar sa nu fie desfiintata sau scoasa din deservirea zonei . Defapt, asta nu este lasat afara de pe ramuri, nu stiu de ce l-am pus aici .
221 : scoasa de pe ramuri, ori dusa pe Prelungire pana la Valea Oltului iar apoi sa strabata Valea Oltului pana la Bd. Timisoara si apoi traseul de baza, ori dusa pe Brasov pana la Bd. Timisoara, iar de acolo direct pana la CET Vest .
268 : desfiintat, turele impartite intre noile 168 si 368 .
668 : desfiintat, turele impartite intre noile 168 si 368 .

Re: Propuneri de noi trasee andrei11

O singură întrebare. De ce
<< nimeni niciodata nu va lua metroul de la Romancierilor la Favorit sau la AFI .>>  :?:
Nu cumva pentru că la  metrou trebuie să plătești pe când STB - ul e moka ?   :roll:  În rest nu  am ce comenta.

Re: Propuneri de noi trasee rosetti61

Prin comasarea lui 668 cu 696 nu s-ar putea infiinta o linie de autobuze spre Gara de la Valea Ialomitei - cu indicativul x08 sau 305, ca sa nu sufoce metroul la Eroilor catre gara?
Pe toata Valea Oltului ar trebui sa circule o linie in ambele sensuri, traseu doar pe un sens se justifica atunci cand strada era marginea cartierului, dincolo de ea era camp, acum sunt blocuri, se genereaza trafic si cerere de transport. Si spre CET Vest cred ca nu mai e mult pana cand va fi nevoie de reactivarea liniei de tramvai sau intarirea liniilor de autobuze care merg pana acolo.

Mi-ar placea reactivarea liniei de tramvai daca se justifica. Fiind pe marginea drumului se poate separa usor de trafic si constitui o cale rapida vs un autobuz blocat in trafic (de ex). Vom vedea.

Metroul de la Eroilor la Gară NU se va sufoca, taman pe acea porțiune cară aer...

Stai sa vedem ce se intampla cand se umplu cladirile de la Grozavesti de la fosta Spicul. Alea in primul rand, si mai sunt parca si alte santiere in zona pe langa Orhideea (nu sunt sigur). Probabil o sa mai creasca gradul de ocupare prin metrou.

Re: Propuneri de noi trasee Daddy

1689 wrote:
Faptul ca circulatia este blocata ilegal (in conditiile in care exista o gramada de acte normative care supra-legifereaza ceea ce ar trebui facut in astfel de situatii) nu trebuie sa impiedice dezvoltarea retelei de transport in comun.
... Motivul pe care l-ati invocat Dvs. pentru modernizare se poate rezolva in mai putin de o saptamina prin aplicarea legii. Mutarea firului nu va putea preveni oprirea ilegala chiar si pe banda a treia.

Este o utopie la ce va ganditi, cate resurse umane ar trebui consumate, cate patrule de politie locale ar trebui sa avem in tot orasul pentru a impiedica parcarea ilegala? Realitatea romaneasca ne arata ca nu se poate sau se poate dar nu se vrea. Omului care vrea sa ajunga la serviciu/unde are treaba nu il incalzeste ca dupa 15 minute vine masina de tractare, el vrea sa ajunga cat mai repede la destinatie, ca troleibuzul sa poata depasi acele obstacole din trafic. Si atunci? Si nu vorbesc numai de factorul uman, sunt atat de multe probleme care pot afecta circulatia troleibuzelor, de la un accident auto pana la un viscol iarna. Deci, in conditiile actuale (pentru care vad ca nu exista vointa sa fie schimbate) de ce sa stricam ceva ce merge (313)?

Re: Propuneri de noi trasee 1689

Nu e nici o utopie. Pot sa va asigur ca o singura masina de patrulare dotata cu o camera de luat vederi si un soft de citeva sute (mii ?!?) de Euro de recunoastere a numerelor de inmatriculare ar face minuni in citeva zile in tot Bucurestiul.
Trebuie doar sa mearga la pas, sa filmeze strada, masinile parcare ilegal, semnele de parcare interzisa, data si ora si in citeva ore dupa sint gata zeci daca nu sute de amenzi direct pregatite in plic, doar de trimis prin posta. Si toate fara factor uman cu care sa discuti, negociezi, te certi sau pe care sa-l ameninti cu nasu' lu' finu' care lucreaza mai stiu eu unde. Masina primeste itinerarul direct in sistemul de navigatie in timpul schimbului iar soferul de servici nu trebuie decit sa il urmeze.

Sistemul functioneaza foarte bine - dovedibil - in multe locuri si nu doar pentru cei parcati ilegal, ci si pentru cei parcati in locuri permise dar care au "uitat" sa-si plateasca locul de parcare.
Nu intru in polemica pe tema "ramine troleibuzul in pana", "iarna", "accidente care nu pot fi evitate", pentru ca sint convins ca nici Dvs. nu credeti in astfel de argumente. Astazi sint uzuale troleibuzele care se pot decupla de la retea si sa continue cursa (de exp. colegii din Tmisoara au descoperit functionalitatea asta acum vreo 10 ani) dar, la o adica, pina si un antic Ikarus/Irisbus isi poate deconecta captatorii ca sa permita continuarea circulatiei.
In concluzie, ce argumente ramin in picioare ? Sper ca nu "dar de ce 313-73 si nu 312-74" pentru ca - sper sa fiti de acord cu mine - cu astfel de motive ducem discutia in derizoriu...

Perfect de acord  cu amenzile << filmate >> dar deocamdată NU avem lege pentru așa ceva și nici voință politică să fie propusă.

Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463851 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”