MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 584078 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 171

📖 Pagination options
Re: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă andrei11

Eu sper sa nu se apuce prea curand de M 6, sa le vina mintea la cap si cu traseul si cu statiile. Sa vedem cum vor evolua lucrurile la M 5. Parerea mea este ca Eroilor M 5 va fi gata prin 2020. Cine o mai apuca. Pana atunci slabe sanse ptr M 6 / M 7 / Laminorului   :lol:  / Straulesti  :lol:  e.t.c.
Poate Marian "vine" si cu o schita, ceva, sa avem ceva mai concret. Ce, in Pajura nu o sa fie nici o statie ? Bine ca are in Otopeni 3 statii ( fara cele din aeroport ) si in cartierul Pajura nu are nici una.

Re: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă rails

unii au asteptat 20 de ani cateva statii. noi putem astepta mult si bine 2 magistrale.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă sab

andrei11 wrote:
Ce, in Pajura nu o sa fie nici o statie ? Bine ca are in Otopeni 3 statii ( fara cele din aeroport ) si in cartierul Pajura nu are nici una.

Oricum abia "atingea " cartierul, nu era o statie adevarata in Pajura. Este ca si cum metroul ar trece pe Valea Cascadelor si sa pretindem ca deserveste Militariul...
Nu stiu de ce atata pesimism. Se vor face si M5 si M6 si nu va dura 20 ani. Din fericire incet incet intram si noi pe un fagas normal, nu de genul ideilor de prin 1996-1997 "la ce ne trebuie noua autostrazi, niste drumuri expres sunt suficiente". Se va construi si orasul se va dezvolta. Presiunea dezvoltarii impinge spre astfel de lucruri, chiar daca vointa unora ar vrea sa mearga pe principiul "lasa ba, ca merge si asa"... Si sa nu uitam ca sunt si bani frumosi de castigat de pe urma unor astfel de lucrari, gainarii de genul schimbarea bordurilor si asfaltarile anuale s-au cam ofilit.

Re: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă mindmasster

andrei11 wrote:
Eu sper sa nu se apuce prea curand de M 6, sa le vina mintea la cap si cu traseul si cu statiile. Sa vedem cum vor evolua lucrurile la M 5. Parerea mea este ca Eroilor M 5 va fi gata prin 2020. Cine o mai apuca. Pana atunci slabe sanse ptr M 6 / M 7 / Laminorului   :lol:  / Straulesti  :lol:  e.t.c.
Poate Marian "vine" si cu o schita, ceva, sa avem ceva mai concret. Ce, in Pajura nu o sa fie nici o statie ? Bine ca are in Otopeni 3 statii ( fara cele din aeroport ) si in cartierul Pajura nu are nici una.

Au zis in 2015 ca avem M5 Univeristate - Drumul Taberei. Am vazut la protv acum cateva zile stirea.

sab wrote:
Oricum abia "atingea " cartierul [Pajura] nu era o statie adevarata in cartier. Este ca si cum metroul ar trece pe Valea Cascadelor si sa pretindem ca deserveste Militariul...

Nu e cam acelasi lucru, chiar ar fi fost folositoare o statie acolo. Si ar fi fost chiar langa blocuri
mindmasster wrote:
Au zis in 2015 ca avem M5 Univeristate - Drumul Taberei. Am vazut la protv acum cateva zile stirea.

Chiar îi crezi ? Orisicine iese cu o prostie pe "sticla" trebuie crezut ? Parerea proprie este ca numai exproprierile de la Razoare o sa dureze ani intregi de procese.
Si sa nu uitam de apeductul lui Guru de  langa Parc.

Re: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă Goldmund

"Oficial si final - M6 incepe de la statia 1 Mai si apoi continua cu Expozitiei, Piata Presei si are in total 19 statii. Revin cu detalii"  
Utilizator anonim - Reteaua MetrouUsor
Merci pentru corectare.
Bineinteles ca nici asta nu e de inteles  :?
Repet:
toti turistii straini si oamenii de afaceri (au incredere in ...metrouri) care aterizeaza pe "Otopeni" si iau metroul, ajung unde? La statia 1Mai(in primul rand, numele e inca o provocare) Dar omul -  cred eu, vrea sa ajunga in "Centru".Presupun ca va lua alt metrou(alt nr.)pana la Gara :roll:  De acolo va trebui sa schimbe din nou ??
Nu, pe bune! Vi se pare normal?

Re: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă Goldmund

@Dominatrix a scris:
"E adevarat ca pe atunci capatul era prevazut la statia Aurel Vlaicu, deci linia era mai scurta, dar tot ar fi fost infinit mai buna si folositoare decat ce exista acum, adica nimic. "
Domi,
Aurel Vlaicu ar fi fost corect si normal - ar fi continuat spre Victoriei,Romana, etc..
Dar chiar, unde putem discuta despre maidanezi?
numai de bine

Voi va faceti ca nu intelegeti sau ce ? De la Otopeni la Gara nu se va schimba nici un metrou la 1 Mai. Si capul nu va fi la gara - presimt ca iar ma cert cu Sab pe subiectul acesta - ci undeva mai in centru, poate chiar si in Ghencea - la Becalli la stadion.
Despre caini maidanezi ? Treci pe la Clubul Flacara Rosiatica - stii adresa ?

• sab
  • Posted:
  •  

Capatul va fi la gara pentru o lunga perioada. Imi este greu sa cred ca intr-un viitor cat de cat apropiat se va termina M6, M5 va ajunge in Pantelimon, se vor apuca de M7 (care este mai urgenta ca M4) si vor continua si M4 spre sud ca sa putem vorbi de alt capat.Continuarea M4 spre sud cred ca este ultima dintre lucrari. In cel mai bun caz se va incepe tronsonul Giurgiului-Eroii Revolutiei, dar prelungirea de la gara nu o vad foarte curand.
In primul rand trebuie sa rezolve dilema traseului, va trece pe la Izvor(cum ar fi normal) sau va trece pe la Hasdeu (cum este mai facil) si fara legatura cu M1/M3.
Pana una alta asta a fost cerinta legatura gara-aeroport si asta vom avea. Nu vad rostul sa legi aeroportul de Gara Progresu de exemplu, atat timp cat acolo numai gara nu este...
Dar cine stie ce ne rezerva viitorul ? Oricum , asa cum am mai spus 19 statii sunt mai mult decat suficiente, poate prea multe. Vreo 35-40 statii/magistrala ca sa duci M6 in alta parte este aberatie.
Insa este foarte clar ca daca M4 se va prelungi spre sud si M6 va ajunge la GdN2 si nu la PV atunci M6 nu mai poate avea capat la GdN2 cu actuala statie cu 2 linii. Deci ce se face acum M6 Gd2-Otopeni este o situatie provizorie.
Mai simplu mi se parea sa se utilizeze remiza de la GdN2 daca se poate ca si capat pt M6. Nu incomoda cu nimic M4 si nici prelungirea spre sud. Despre remiza de la GdN1 nu mai spun, era mai bine, se folosea traseul de la PV si apoi cumva pe un traseu diferit/partial comun cu M1 sa se ajunga in remiza. Era o solutie de compromis care deservea foarte bine orasul pentru ca ajungea la PV, avea legatura cu M2 si asigura si legatura cu trenul. Avea insa un dezavantaj major. Remiza este departe de gara CFR. Deh, daca si in 1984-1985 s-a ales asa o solutie de amplasament pentru GdN1....Mult mai buna era propunerea care s-a facut atunci, a unei statii sub Grivita sau Dinicu Golescu paralela cu liniile CFR si cu un pasaj subteran care sa te scoata la peroanele CFR..

Re: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă mihai565

2 statii de metrou nu,sunt finalizate dupa mai bine de 10 ani...oare o magistrala noua in cat timp vom avea in Bucuresti?

• sab
  • Posted:
  •  

Daca te referi la cele doua statii de pe M4 este vorba chiar de peste 20 ani, nu 10 ani, dar numai pentru Pajura. Bazilescu nu exista in proiect si a fost construita in intregime dupa 2000 pe tunelurile care erau deja executate (oarecum similar cu Gorjului).
In rest este vorba de vointa si de cati bani vrei sa aloci proiectelor de infrastructura. O linie de metrou poate fi gata si in cativa ani daca se doreste asta si se aloca bani suficienti. Altfel vom face ca la Autostrada Transilvania, ne vom mandri cu 10km/an..Daca ai finantare este foarte posibil sa fie gata in 3-4 ani, daca nu cine stie....Speram ca ce s-a intamplat dupa 1989 in constructia de metrou (si in infrastructura in general) sa fie istorie, iar cei care au lasat sa se intample asa o rusine sa fie si ei in istorie, dar in cea rusinoasa a acestei tari...
Deci totul va depinde ce conducatori vom avea si la ce vor folosi banii (agonisiti su imprumutati). Totul este sa se inceapa odata lucrarile, ca daca nu vorbim vorbe....Noi insa ne-am chinuit atatia ani sa luam o decizie simpla. De unde va pleca M6...

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă Goldmund

e andrei11 » Mie Noi 24, 2010 9:23 pm

"Voi va faceti ca nu intelegeti sau ce ? De la Otopeni la Gara nu se va schimba nici un metrou la 1 Mai. Si capul nu va fi la gara - presimt ca iar ma cert cu Sab pe subiectul acesta - ci undeva mai in centru, poate chiar si in Ghencea - la Becalli la stadion.
Despre caini maidanezi ? Treci pe la Clubul Flacara Rosiatica - stii adresa ?"

@Andrei,
......................
Daca capatul magistrale M6 va ramane la GN, e, cum sa spun? Precum ghicitul in stele. Normal ca va ramane acolo capatul pentru cca.60 de ani...dupa care data ma dau batut.
Despre "cainii vagabonzi" - eu nu sunt in masura sa fac ceva pentru simplu motiv ca nu mai locuiesc in Bucuresti de aproape 30 de ani. Nu e problema mea, insa stiu in mare ce scriu toti avizatii si neavizatii din lumea intreaga despre o stare de lucruri unica dintr-o capitala de tara din UE...Crezi ca, cu arogantza, nepasare si umor a scapat cineva de o mare problema?  Eu unul ma indoiesc.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă subway guru

Daca M6 ajunge la Gara, atunci inseamna ca intra in M4 si Gara nu este decat un terminus temporar...
Hai prieteni, va rog eu nu incepeti sa va certati pe lucruri de nimic 'la mintea cocosului', Andrei11 nu a fost destul de explicit, iar voi o luati 'prea abrupt'...
Keep it Cooool!... :ugeek:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă sab

Adica , mai concret, vom duce si M6 la Progresu in viitor ? Pana la urma s-a aprobat capatul "provizoriu" al lui M6 la GdN2 sau nu ?
Si astept si eu o varianta de circulatie cu GdN2 capat de linie (chiar si provizoriu) pentru doua magistrale. In afara de a avea o linie rezervata pentru fiecare magistrala sau de a construi un nou peron nu vad alte solutii.

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463815 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”