Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1807921 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 270 271 272 273 274 275 276  ... 444

📖 Pagination options
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Victor92

Subscriu celor spuse de rosetti61.

@Costin: Cele 25 de linii de noapte sunt trecute pe site-ul STB: http://stbsa.ro/v_noapte.php

Cele care NU trec pe la Unirii practic nu exista pentru ca sunt doar pentru angajatii STB. Degeaba sunt trecute pe placutele de statii (Cum a fost de exemplu cea de la Lt.Nicoale Gaina postata recent de catre mine) ... soferii (majoritatea - 99%) NU te vor lua ... sa nu mai zic ca fiecare circula pe unde apuca doar sa ii iasa kilometri de pe foaie ...

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Costin

Asta este o mizerie. Are foaie de parcurs pe Nxyz, nu pe 959 ca asa are el chef si sefu il lasa.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB alchimistul

Victor, trebuia sa inregistrezi macar partea audio a "somatiei" de a te da jos si sa-i faci reclamatie. Poate sunt prea dur, dar cred ca cineva ar trebui sa-si piarda serviciul, nu doar pentru batjocura de a interzice unui calator de a circula cu o linie publica, oficiala, dar si pentru jaful banului public practicat de ani de zile de regie. Asociatia Metrou Usor a ridicat problema acestor autobuze-taxi in fata vreunei autoritati?

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Victor92

@alch3mist: Nu am stat sa il inregistrez pentru ca stiu care este circuitul unei reclamatii in fata STB/RATB la directie. Problema a fost in noaptea 31 August/1 Septembrie 2017. Autobuz de pe linia N120 de la Militari.

Crede-ma, am avut show-uri cu ei cand soferii de la Alexandria (2 dintre ei) furau in linia N116 si faceau tot felul de combinatii. Am fost in audienta la directie si am fost dat afara (era aproape si la propriu) pentru ca le-am adus dovezi cu poze ca se inregistra un furt. Asta s-a intamplat in 2014.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

Nu în audiențe la director trebuia să te duci pentru furt, ci la poliție.

Daca nu furau, la propriu,  motorina, politia nu are ce sa le faca. Nu la usile sefilor de garaj trebuie ciocanit, ci la primaria generala, in calitate de asociatie, nu pe persoana fizica. De ce sa nu strangem semnaturi pentru revenirea la normal a acestor linii de noapte? Pentru transportul soferilor sa se faca contract cu o firma de taxi ori sa inchirieze dube pe sistem "shuttle"

• anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB anndrei

Soferii de pe aceste linii sunt cei care fac si ture pe liniile de zi ? Daca se mai intampla sa fiti dati jos din autobuz, nu coborati sunati direct la politie. Iata cum incep sa iasa la suprafata niste adevaruri spuse atat de mine cat si de alti colegi despre anumiti ,,soferi" STB(RATB) veniti pe un salariu destul de bun + rotunjirea lui prin alte mijloace necurate ! Ar trebui facuta o filmare din care sa reiasa ca nu opresc in statii, ca obliga caltorii sa coboare si date la PRO TV, DIGI + alte televiziuni. La garaje degeaba se merge pentru ca sunt niste pupincuristi toti. Exista pe youtube un filmulet facut la o autobaza din Bucuresti cum furau motorina toti angajatii, in sticle, bidoane, pana si in galeti de 10 litri. Ce mai vreti...dar stati ca o sa sara colegul nostru #Alex si o sa spuna ca ei duc o viata foarte grea si sa ne facem noi soferi la RATB...Iata un filmulet sursa youtube: https://www.youtube.com/watch?v=-V_-tQ3ivOk si un reportaj digi: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ina-410430

E un nonsens să închiriezi dube, de taxi nici nu poate fi vorba. O societate de transport cu sute de autobuze ( multe sute...) trebuie să-și asigure din resurse proprii transportul personalului care termină munca târziu în noapte sau o începe foarte devreme. Ei - prin traseele publice de noapte tocmai acest lucru au încercat să rezolve, cu ajutorul lor să-și poată duce personalul de la garaje / depouri  acasă sau viceversa. De aceea unele trasee sunt curioase ca și străzi pe unde trec.
# anndrei, te rog eu frumos nu mai folosi expresia  <<in legatura cu unii ,,soferi" veniti de pe tractor/combina la STB(RATB)>>. Mulțumesc. Nu de alta, dar e o expresie care nu are legătură cu realitatea. Nici măcar tangențial.

Andrei, sunt mai multe aspecte aici :

- nu e ok sa plimbi cativa soferi intre cartiere la mare distanta cu un autobuz de 100 de persoane, consuma mult si cred ca iesi mai ieftin cu taxiul in unele situatii
- nu e ok sa vaduvesti calatori, unii platitori, de transport de noapte, este un serviciu public pe care l-au adaptat nevoilor proprii in mod meschin
- am vazut, nu o data, liniile N120 si N124 carand aer; rolul lor este de transport calatori/angajati sau de rotunjire de venituri cu sporul de noapte al soferilor?

Colega, trebuie analizat în cazul concret.
1) Câte autobuze / trolee / tramvaie  ies în traseu la prima oră. Idem câte se retrag noaptea târziu.
2) Pe lângă șoferi mai sunt și alții care trebuie să ajungă la depouri / garaje la ora 4:00 împreună cu șoferii ( poate chiar mai devreme ) sau care pleacă noaptea târziu.
3) Cursele de noapte ( sau chiar cursele proprii ITB - ITB - ul de dinainte de 1989 ) oricum nu duceau acest personal noaptea până în apartament sau dimineața nu luau oamenii din pat. Erau puncte de întâlnire în cartiere. Și oricum  se << legau >> mai multe garaje / depouri cu o cursă, nu era cursa / cartierul / depoul.
4) Mama a lucrat mult timp la Creșa ITB - ului ( care era vizavi de depoul Dudești ) ( ca medic pediatru ) și știu unele lucruri vizavi de aceste transporturi nocturne. Asta se întâmpla înainte de 1989. Ea avea evident abonament gratuit pe toate liniile  iar copii  ( adică și eu ) aveam abonamente gratuite pe 3 linii ( la alegere ). Abonamentul era special, se viza odată la 6 luni, ne știam cu controlorii de la multe depouri, oricum când ne controlau și vedeau abonamentul special + fotografia ( care corespundea cu persoana ) nici nu se mai uitau pe ce linii aveam gratuitate. Practic puteam circula pe toate liniile, deși 3 linii erau suficiente pentru noi, copii. Cum am spus, erau 3 linii la alegere, eu mi-am ales liniile 26 / 79 / 84.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB anndrei

Hai sa lasam iniante de 1989 ca s-au schimbat o gramada de atunci inclusiv autobuzele care din pacate tot ca DAC-urile au fost conduse si intretinute...Aici avem chiar o problema grava pentru ca acesti soferi nu-si respecta sarcinile de servici ceea ce poate duce chiar la concedierea lor! Fara suparare daca isi bat joc de calatori sa ii dea afara si sa angajeze oameni compatibili cu aceasta meserie si nu ciorditori de curse si de motorina .

Adică ce s-a schimbat ? Oamenii nu trebuie să ajungă la slujbă pe la 3:45 noaptea ? Măcar - dacă cunoști - spune cam  câte persoane trebuie să ajungă înainte de ora 4 la depouri / garaje ( șoferi / vatmani / personal de întreținere / TESA / etc ) Ia fă un calcul, nu sunt chiar puțini.
Apropo, că nu știu, alimentarea cu motorină când se face ? La intrarea în garaj sau la plecare ?
Fara supare daca isi bat joc de calatori sa ii dea afara si sa angajeze oameni compatibili cu aceasta meserie si nu ciorditori de curse si de motorina.

Perfect de acord. 100 %.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Costin

Am sters tot ce nu e la subiect.

anndrei si dany, avertisment conform regulamentului pentru offtopic.
anndrei, avertisment #2 conform regulamentului, pentru flame.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Chev Celios

La retragere se alimenteaza la full.

Go to page:  1  ... 270 271 272 273 274 275 276  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463823 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”