Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1808220 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 269 270 271 272 273 274 275  ... 444

📖 Pagination options
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB TibiV

andrei11 wrote:
Vedeți că unii vorbiți despre traseul tramvaiului 26, alții despre linia cf de la Timpuri Noi

:oops:
Ar fi trebuit sa imi dau seama macar dupa asta:
1689 wrote:
... urca pe Sos Grozavesti si ajungea la Leul - unde avea un fel de capat.

Da, 26 chiar avea un fel de capat la Leul, unul mai ciudat decat orice alt capat de tramvaie...
La orice ora din zi si din noapte erau cel putin 4-5 tramvaie acolo...
Si mereu m-am intrebat cum functiona capatul ala...

Adica daca tramvaiele care veneau dinspre Obor "faceau rondul" si plecau inapoi spre Obor, iar cand ajungeau la Leul venind dinspre Pieptanari faceau aceeasi figura, adica intorceau si plecau inapoi tot spre Pieptanari...

Sau daca la Leul era doar "un scurt popas" si jumatate dintre tramvaie mergeau doar in sens orar, pe "cercul interior", iar celalalte mergeau doar in sens trigonometric, pe "cercul exterior"...

Prima varianta pare logica...
Dar in cazul asta ca sa ajungi de pe Panduri la Gara de Nord ar fi trebui sa cobori la Leul si sa iei un alt 26 spre gara...
Alti 25 de bani...

"Scump, dom'le, scump!... Cat e halatul?..."

Dar cam asa s-ar fi intamplat si in a doua varianta, in care era un "scurt popas de 10 minute"... Mai bine coborai din tramvaiul ajuns la Leul si te mutai in cel mai din fata, care pleca imediat...

(Ma rog, aceeasi problema exista si astazi cu "linia circulara"...
Indiferent ca iei 1 sau 10, legatura Calea Vitan<->Pieptanari nu se poate face decat fie ocolind orasul, fie schimband tramvaiul la Piata Sudului...)

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

?26 era circular și într-adevăr avea capul la Leu, foarte ingenios realizat. Oricum inelul interior și cel exterior nu se întâlneau la Leu, deșii ambele inele aveau capul acolo...Știi despre ce vorbesc ? Sau trebuie făcută o schemă ?
Adica daca tramvaiele care veneau dinspre Obor "faceau rondul" si plecau inapoi spre Obor, iar cand ajungeau la Leul venind dinspre Pieptanari faceau aceeasi figura, adica intorceau si plecau inapoi tot spre Pieptanari...

Cum am precizat, acolo nu era nici un rond, cele două capete erau separate...

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Un cylon

survola wrote:
Linia mergea spre Gara Filaret pe Lânăriei, cel mai probabil.

Da, venea de la Gara Filaret, ocolea Parcul Carol I prin nord, şi apoi pe Lânăriei.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Victor92

In urma multor socilitari din partea locuitorilor (stiu ca era un user pe forum acum ceva ani care ne semnala in repetate randuri ca doreste RATB/STB in zona), respectiv al dezvoltatorilor imobiliari, incepand cu data de 1 Iunie 2016, linia 117 si-a prelungit traseu cu inca aproximativ 900 de metri de la intersectia Soseaua Salaj/Strada Bacau pe Soseaua Salaj pana la Cartier Confort Urban.

Masura a venit din inertie (tarziu, ce-i drept): ii ajuta foarte mult pe cei din zona pentru ca au o legatura rapida spre Centru (intervalul, teoretic, in cursul saptamanii este de 3-5 minute, iar in weekend de 7-9 minute), dar si pe soferii de la Alexandria care beneficiaza de un capat modern, curat, in siguranta pentru cele 2 linii care tranziteaza zona: 117 si 227.

Totodata, s-au incheiat astfel povestile in care soferii erau batuti la capatul de la "Bacau" sau se trezeau cu portofelele furate din cabina.

Complexul arata decent la prima vedere. Un pic cam micut spre deosebire de Militari Residence sau Pallady Residence. Locuitorii din zona au cafenea unde pot sa si manance, au cateva magazine, dar singurul impediment pe care il vad este acccesul. E un pic cam ingusta Soseaua Salaj, iar daca exista soferi care parcheaza pe drum, traficul se desfasoara pe o banda in ambele sensuri, ceea ce ingreuneaza si deplasarea autobuzelor de pe linia 117.

In rest, calatorii au refugiu in statia de plecare. Candva au fost afisate si graficele de circulatie, dar acestea sunt disparute ...

As mai puncta ca prelungirea liniei 117 ii ajuta si pe cei care se duc la Targul Pucheni de la intersectia Strazii Muntii Carpati cu Soseaua Salaj.

Atasez cateva poze pe care le-am facut pe 24 Septembrie 2018.

4402 - LInia 117 - Cartier Confort Urban

L 117.jpg (212.65 KB; downloaded 2927 times)
DSC_0074.JPG (211.96 KB; downloaded 2926 times)
DSC_0075.JPG (176.64 KB; downloaded 2929 times)
DSC_0087.JPG (197.05 KB; downloaded 2924 times)
DSC_0088.JPG (192.74 KB; downloaded 2931 times)
DSC_0090.JPG (186.33 KB; downloaded 2927 times)
DSC_0091.JPG (217.16 KB; downloaded 2930 times)
DSC_0093.JPG (224.7 KB; downloaded 2929 times)
Cartier Conf Urban - L117.JPG (126.84 KB; downloaded 2928 times)

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB rosetti61

Liniile de noapte circula numai pana la Bacau.

@rosetti61: Acele linii sunt doar pentru angajatii STB.

S-a mai discutat si in trecut. Liniile care nu ajung in Centru, la Unirii, sunt utilizate doar de catre angajatii STB. Autobuzele circula cu firma stinsa sau cu 959 - Transport Personal pentru a nu aparea conflicte pe traseu.

Acestea sunt 501, 503, 513, 518, 520, 522, 523, 524 si 525.

Sunt parti pozitive in care soferii opresc sa te ia. Am patit-o cand am folosit acum 3 ani linia 518 de la Nordului in Militari/Drumul Taberei sau cu un autobuz din 520 de la Autobaza Militari.

M-am urcat la Depoul Militari cu mai multi vatmani si cand a ajuns la Argesului a aflat ca nu eram angajat RATB/STB. M-a fortat sa ma dau jos, amenintandu-ma ca nu pleaca mai departe in cursa. Am stat 4 minute si am cedat. Atlfel urma sa-mi umple frigiderul ceilalti pasageri ...

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB MikeT

Cum asa, liniile de noapte nu sunt pentru toata lumea?

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

:?:
Acum le-au rebotezat cu 5 în față ? Ba au fost cu 4, ba cu "N", ba alte variante.
Evident că liniile de noapte sunt pentru toată lumea, dar am impresia că sunt două tipuri de linii de noapte, << interne >> și << externe >>.

Am scris cu 5 de la indicativele interne / cele afisate pe validatoare, dar sunt numerotate cu N1xx

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Costin

Hai sa ramanem la numerotarea "comerciala", cu N. De exemplu, care N e 501? Eu nu stiu. Asa le stie tot orasul, cu N.
Deci eu inteleg ca nu exista linii interne, de altfel nici nu am vazut vreodata vreun anunt cum ca liniile necentrale nu ar fi pentru publicul calator sau ca s-ar fi desfiintat. Daca soferii fac mizerii tolerate de conducere nu inseamna ca astea reprezinta normalitatea.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB rosetti61

N1xy = 5xy.
Adica nu se pot folosi si liniile alea, ca sa treci din Salaj in Mllitari/Berceni de exemplu, trebuie musai pe la Unirii? Au si astea un traseu intortocheat de te doare capul la unele - cele care vin din Colentina - nici unul nu merge direct pe Mosilor, ba o ia pe Mihai Bravu ba pe Stefan cel mare si te trezesti prin Floreasca - Baneasa, de vezi Bucurestiul noaptea in loc sa ajungi unde trebuie.
Daca are firma N125 ia si calatori si n-0ar trebui sa faca nazuri, daca e 959 atunci e numai pentru ei si daca are chef, te ia.

Go to page:  1  ... 269 270 271 272 273 274 275  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”