Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647496 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee Puss in Boots

Tot de la Laromet venea 20-ul si atunci nu? Avea ceva de mers...

Re: Propuneri de noi trasee linia 69

Da, 20 venea de la Laromet si mergea, intr-o perioada, pana la Romprim.
Legat de :
- linia 47 ... pentru viitor consider ca traseul ideal ar fi P-ta Unirii - Linia de centura. Pana atunci e buna asa dar suplimentata cu 2 vagoane.
- troleibuzul prin P-ta Unirii ... (obligatoriu pe deasupra) reteaua trebuie dusa mai departe adica Universitate - P-ta Romana pentru o legatura (cum era 95-ul) cu Gara de Nord. Stiu ... se poate lua metroul dar avand in vedere cat de plin este 381 ar fi o alternativa pentru cei care nu vor sa mearga inghesuiti.
Totodata reteaua ar permite si miscarea facila a troleibuzelor care merg la Dep. Nitu Vasile pentru inspectii sau alte probleme, eventual retragerea unor linii acolo asa cum se facea mai demult. Stiu ca atunci parcul vehiculelor era mult mai mare !
O alta legatura utila a retelei de troleibuz ar fi un racord la Gara de Nord, cu cele care merg pe Calea Grivitei.

Re: Propuneri de noi trasee Puss in Boots

Absolut, daca e sa se prelungeasca troleul la Unirii, doar pe deasupra. Momentan sincer, e cam degeaba, 76 e dublat 100% si 73 sau 74 sunt si ele in procentaje ce se apropie de suta%. Cu statie in fata la magazin. Poate 381 ar atrage si alti calatori daca ar avea Unirii la nas si nu de la Marasesti sau Sf.Gheorghe. Nu inteleg nici acum de ce 381 nu o ia pe deasupra. Ma rog, o fi vreun motiv si nu e asta discutia, dar cat timp 381 merge si acum si e plin cu tot cu metrou, nu vad de ce un troleu (adica eco) n-ar fi bun pentru asa ceva. Sau un tramvai. In plus s-ar uni retelele si la Universitate si la Romana, poate ar aparea alte trasee si/sau combinatii. Poate de asemenea 312 si 313 s-ar putea transforma in trolee iar zona Berceni ar creste in electrificare. Dar si banda unica RATB ar cam trebui sa puna....

Re: Propuneri de noi trasee PaulIP

Valentin wrote:
(...) cand a fost scoasa linia de pe Panduri / T.Vladimirescu? (intreb pentru ca in acea perioada n-aveam treaba prin zona si m-ai facut curios despre istorie).

In 1987, "la pachet" cu linia de pe str. Cutitul de Argint. In locul tronsoanelor alora au fost construite cele de pe Trafic Greu si str. dr. C. Istrati.

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_minciu91

O propunere as avea si eu de prelungirea a 3 linii de troleibuze si o linie de autobuz:
73-》sa il prelungească până la Vasile Pârvan,prin Piata Unirii,Piata Universitătii,Bd. Regina Elisabeta.
74-》sa il prelungească până la Baicului (Gara Obor),prin Piata Unirii,Bd Corneliu Coposu,Calea Călăraşi apoi urmând traseul liniei 79 pana la Foisorul de foc,urmand traseul liniilor 69 si 85.
76-》sa il prelungească până la Gara de Nord,prin Piata Unirii,Piata Universitatii,Bd. Regina Elisabeta,Splaiul Independentei,Strada Constantin Noica,Ministerul Transporturilor,Gara de Nord.
312-》Pod Izvor,prin Splaiul Independentei,intorcând prin Piata Constitutiei,Piata Regina Maria,Piata Unirii.Legături cu liniile 136,385,32,23,117.
Beneficii:
1)Legătură intre depourile Bujoreni,Bucurestii Noi,Vatra Luminoasă cu Depoul Berceni.
2)Călatori care ar putea ajunge din Cartierul Berceni la Gara de nord,Gara Obor sau centru orasului doar cu 1,30 lei.
3)Nu se mai dublează liniile de autobuz cu cele de troleibuz( 312,313,381),astfel,cartierul Berceni,Vacăresti,Şincai vor avea legături cu Rahova,Ghencea,Ferentari,Eroilor,Militari(136).

Re: Propuneri de noi trasee andrei11

Aduci troleibuze de acasă ?

Re: Propuneri de noi trasee ikarus13

Toata lumea se gandeste la prelungirea liniilor fara sa se gandeasca ca nu este chiar cea mai buna idee. S-a zis pe aici sa se prelungeasca 139. Eu unul sustin ca in varianta actuala 139 este perfect asa cum este.
As propune micsorarea lui 104, inapoi la stadion asa cum era acum cativa ani.
Iar in legatura cu 73,74,76,312,313,381 as face cateva modificari pentru ca au traseu comun  pe o zona mult prea mare. Desigur e mult de discutat aici, ar exista multe variante ok.

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_minciu91

Multumesc de raspunsul tau sarcastic domnule Andrei,insa daca ai avut pura curiozitate sa vezi cat de des vin acele troleibuze din Berceni (4-5-6 minute),nu cred ca mai aveai curajul sa raspunzi asa.Am ales acest topic ca sa imi exprim ideea,daca ar prelungi liniile,vor avea un interval de pana in 15 minute,maxim 20 de minute.Important este sa vrei. Dupa cum am spus,este doar o idee,cum si altcineva a spus despre prelungirea liniei 139 pe o straduta in apropierea terminalului Zetari.

Re: Propuneri de noi trasee Costin

15-20 de minute pe tronsonul Piata Sudului - cartiere este absolut inacceptabil. Pe tronsonul asta ai vazut cat sunt de pline? Desi sarcastica, remarca lui andrei11 este foarte pertinenta.

In primul rand trebuie o legatura scurta din cartier la Piata Sudului, care sa vina des (ca acum sau chiar mai des). Apoi ne putem gandi la alte linii care sa fie prelungite (inclusiv pe Mihai Bravu spre Baba Novac) dar obligatoriu cu rezolvarea "dublurilor" autobuze.

Si ca idee generala, este nerecomandat sa dublezi metroul. De la Piata Sudului ajungi la gara cu metroul mai repede decat pe la suprafata, deci linia de suprafata nu ar fi preferata de nimeni care nu doreste sa piarda vremea...

Re: Propuneri de noi trasee 1689

# alexandru_minciu91  o (succinta) lista de argumente contra:
- cererea de transport Berceni - Gara Obor ?
- cererea de transport Berceni - Vasile Pirvan ?
- modalitati de traversare a Pietei Unirii cu retea de troleibuz
- lipsa de atractivitate a unei legaturi de suprafata intre Pta Resita si Gara de Nord (>1 ora semicursa)
- solutii pentru fluxul de trafic in traversarea rondului de la Universitate si a intersectiei cu str. Doamnei

S-a mentionat deja parcul de vehicule.

Re: Propuneri de noi trasee ByOnu

andrei11 wrote:
Aduci troleibuze de acasă ?

Carcotasule, topicul se numeste propuneri... ;) Asa pur si simplu nu putem propune nimic pentru ca n-avem parc, dar aici vorbim despre trasee si oportunitatea lor. Parerea mea! :bere:

Costin wrote:
...este nerecomandat sa dublezi metroul...

Indiscutabil de acord, Costin, dar la interstatii de metrou si de 1.5 km numai de dublare nu mai este vorba.

La gara sau oriunde, doar sa traverseze cumva odata Piata Unirii troleibuzul. :(

Dpmdv, solutia existenta inaintea lucrarilor la Pasajul Mihai Bravu era cea mai buna pentru infrastructura respectiva. Traseele din Berceni limitate la Sudului, 77 ca ranforsare pentru 381 si 76, iar 76 unic traseu (cu intervale bune!) la Unirii.

Eu am mai spus si in trecut ca l-as vedea pe 313 dus pe Vacaresti - Mircea Voda - cu intoarcere ori prin Piata Unirii, ori direct la Sf. Vineri si retur. Zau, n-avem transport public pe Mircea Voda.

Re: Proportioner de noi trasee andrei11

Aha, păi eu atunci propun ca toate cartierele să fie legate cu toate cartierele cu mijloace de transport în comun de suprafață din 2 în 2 minute. Metroul dă-l  :evil:  nu e al Bucureștiului, e al Ministerului.
Topicul se numește Propuneri de noi traseerealiste și nu Propuneri  de noi trasee fanteziste  :mrgreen:
Eu  vreau un traseu fix din Piața Iancului la Valea Ialomiței și unul fix de la Piața Iancului la Cora. 55 nu mă satisface, n-are ce căuta la Unirii. Acum e bine ? Uite două propuneri de-ale mele. Pentru Valea Ialomiței subliniez, din Piața Iancului, NU de la Vatra Luminoasă /Dimitrov.
A, da, și unul tot așa, Piața Iancului - Gara de Nord, da' să mă ducă fix la Coloane la gară, nu în altă parte. Hai să  începem fiecare să propunem trasee, numai așa,  de dragul propunerilor. Și repet, metroul dă-l  :evil:  nu e al Bucureștiului, e al Ministerului, facem  abstracție de el.
ByOnu wrote:
Indiscutabil de acord, Costin, dar la interstatii de metrou si de 1.5 km numai de dublare nu mai este vorba.

De acord și cu tine, dar ne trebuie unele linii de distribuție strict în cartier, cum ar veni în Militari o linie care să facă naveta între capul Militariului și Leu, în Balta Albă o linie care să facă naveta între Dristor și Cățelu, și așa mai departe.

Re: Proportioner de noi trasee TibiV

andrei11 wrote:
Eu  vreau un traseu fix din Piața Iancului la Valea Ialomiței și unul fix de la Piața Iancului la Cora.

Supralicitez.
Linie CFR Progresu - Iancului.

Hopaaa...
Asta nu e chiar fantezista....
Daca s-ar face traversarea Unirii de catre tramvaie.... Atunci ar fi posibila  o  linie 7 CFR Progresu - Iancului/Granitul...
:lol:

Dar trebuie sa recunosc ca are cateva mici bube.
Fie s-ar tripla intervalul dintre tramvaie pe "noua linie 7", fie STB va cumpara doar pentru linia asta inacminimum 15 tramvaie...
Iar orice tentativa de a creste numarul de tramvaie pe vechile "Cai" (Calea Calarasi, Calea Mosilor, Calea Dudesti) va duce la blocarea completa a traficului si la o revolta generalizata - si a calatarorilor din tramvaie, si a automobilistilor.

Deci din toate punctele de vedere "linia mea" ar fi nu doar inutila, ci de-a dreptul daunatoare...

=====

Iar acum serios vorbind...
De ce sa prelungesti 73,74 si 76 care oricum tranporta aer de la Unirii pana la Piata Sudului ?!...
Care este cererea pentru asa ceva ?!?!...

Cel mult o linie dintre cele 3 (73,74 si 76) poate fi acceptata pana la Unirii. Celelalte doua - capat la Piata Sudului.
Ah, am uitat...
Am facut un poriect cu bani europeni care prevedea bucla de inoarcerea la PS, dar cand am gatat lucrarile nu am mai gasit bucla de intoarcere. Cool...

Re: Proportioner de noi trasee 1689

TibiV wrote:
Iar acum serios vorbind...
De ce sa prelungesti 73,74 si 76 care oricum tranporta aer de la Unirii pana la Piata Sudului ?!...
Care este cererea pentru asa ceva ?!?!...

Cel mult o linie dintre cele 3 (73,74 si 76) poate fi acceptata pana la Unirii. Celelalte doua - capat la Piata Sudului.

Cam asa sugeram si eu:

1689 wrote:
[
[...]

Am mai spus si o repet. Solutia exista si ar fi foarte simpla: eliminarea 313 si 74 si mutarea vehiculelor pe 312, respectiv 73. Metalurgiei ar fi conectat de Pta Sudului si Pta Unirii prin troleibuz iar Emil Racovita cu autobuz. Mai mult, as prelungi 73 la Pta de Gros si as reduce 312 la Turnu Magurele.
76 - cu o investitie relativ minora - ar putea deveni mult mai util daca ar fi transformat in linie inelara intre Pta Resita si Pta Sudului, prin Bd. Brincoveanu, Sos. Oltenitei cu intoarcere prin traseul actual de la Pta Sudului la Pta. Resita. Asta ar mai putea elibera citeva troleibuze care ar putea ranforsa 73.

[...]
73 de la Pta De Gros la Pta Unirii sint aprox 9 km. Dus-intors 18 km. La o viteza medie de exploatare 10km/h plus stationare la capat - inseamna undeva la o semicursa pe ora. Deci trebuie cel putin 25 de troleibuze.

[...]

Dar, ca sa revenim la (posibilele) trasee de troleibuz in Berceni, un 76 circular ar avea aprox. 7,5 km. Ceea ce - la 10km/h viteza de exploatare ar insemna o cursa pe ora (inclusiv stationare la Pta Resita).
Cu cele 15 troleibuze ramase (n.red. din 40 - parcul Depoului Berceni) s-ar reusi sa se asigure o frecventa de un vehicul la 4 min - ceea ce nu e perfect, dar ar fi decent. Oricum, ar mai reduce aglomeratia din 381.

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463832 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”