Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 1

455 posts, 200340 views

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 33

📖 Pagination options
Re: Sectorul 1 andrei11

De acord și cu tine, dar pot face numai pasajul respectiv, n-au treabă cu stația de metrou. Asta dacă chiar vor să facă un pasaj acolo.

Re: Sectorul 1 ByOnu

Ok, pasarala, fie, dar NU acolo, ci in partea sudica a fantanii. Consider ca acolo, fix cum este ea desenata, ar ajuta mult mai mult pe cei care coboara din BUS si merg in cladirile office din imediata apropiere. Adica MACAR sa nu se suprapuna cu pasajul metroului... :roll:

Also, nu credeti ca gurile viitoarei statii M6 de pe DN1 ar trebui sa fie bidirectionale?! Sau macar una  inca o prelungire spre zona office despre care vorbeam. Proasta proiectare din punctul asta de vedere! :evil:
41129090_1638486116263334_7244789240490360832_n.jpg (110.98 KB; downloaded 3703 times)

ByOnu wrote:
Nu credeti ca gurile viitoarei statii M6 de pe DN1 ar trebui sa fie bidirectionale?! Sau macar una  inca o prelungire spre zona office despre care vorbeam. Proasta proiectare din punctul asta de vedere!

Ba da, dar n-ai cu cine. După ce ne-au umplut de accesuri cu ocazia lui M 5 văd că pentru M 6 băieții au devenit mai chibzuiți. Le-o fi impus japonezu' unele clauze secrete. Pardon, protocoale.

Re: Sectorul 1 Gabi23

ByOnu wrote:
Ok, pasarala, fie, dar NU acolo, ci in partea sudica a fantanii. Consider ca acolo, fix cum este ea desenata, ar ajuta mult mai mult pe cei care coboara din BUS si merg in cladirile office din imediata apropiere. Adica MACAR sa nu se suprapuna cu pasajul metroului... :roll:

Nu cred că ai unde să faci coborârea/urcarea ok, pe partea cu muzeul Nicolae Minovici. Acolo trotuarul este relativ îngust, iar curtea muzeului e la câtiva metri sub nivelul trotuarului. Singura ”problemă” în contextul actual ar fi că deh trebuie unele defrișări. Iar asta cu că se va face cândva metroul, nu cred că putem aștepta așa 5-10-20 de ani, că vezi doamne poate poate. Ideal în zonă ar fi să se facă și un trotuar/pistă de biciclete spre parc, între M800 și terenul de golf. Locul ”fizic” există, doar că au grescut bălăriile și e plin de gunoaie în prezent...

Re: Sectorul 1 survola

Din ce înțeleg, este și rampa pentru biciclete, deci e aproape ok.
Mai bine era dacă era pasaj subteran, dar probabil că e prea complicat pentru Bucureștii secolului XXI.

Re: Sectorul 1 TibiV

Poate ca fostul nostru coleg care plangea tot timpul "sa nu ingropam pietonii" si-a gasit un job la PMB....

Gabi23 wrote:
Nu cred că ai unde să faci coborârea/urcarea ok, pe partea cu muzeul Nicolae Minovici. Acolo trotuarul este relativ îngust, iar curtea muzeului e la câtiva metri sub nivelul trotuarului.

:?:  :?:  :?:  E spațiu să aterizeze Naveta Spațială acolo unde am înconjurat eu cu galben.
ui.jpg (187.87 KB; downloaded 3898 times)

Re: Sectorul 1 TibiV

Acolo este statia RATB...

Dar am impresia ca dam prea multa importanta viselor umede ale unei duamne blonde....
Tot ce spune ca va face NU va face.
Iar daca va face 10%, cei 10% vor fi demolati de urmatorul primar cu mai mult de 3 neuroni in cutia craniana.

Nu m-ai înțeles...Acolo strada e mult mai lată decât cele 3 benzi care << vin >> de sub podul CFR. E loc și pentru o ieșire din presupusul pasaj  pietonal subteran,  și pentru stația RATB, și pentru trotuar...

Re: Sectorul 1 argos

Sunt unul dintre cei 'arsi' pentru faptul ca am parcat langa gura de metrou de langa statia Laminorului Bucurestii Nou, acces-ul dinspre (noul) AFI.
Mai jos e foto cu masina.
Spatiu de aprox 10 metri lasat pentru pietoni, acces catre gura de metrou neobturat .. practic masina nu incurca pe nimeni.
Nu scriu ca sa ma vait, accept ca am gresit, platesc 580 RON amenda (sau 50% in 15 zile).
Vreau doar sa va prezint situatia aberanta in care functioneaza Politia Locala.
Mi-au comunicat (verbal) ca ei actioneaza doar 'la sesizare', ca nu dau amenda fara sa fie sesizati.
In cazul meu, probabil o masina a fost parcata langa bancutele puse pe marginea iesirii de la metrou si un pieton a fost deranaj si a sesizat. Pe buna dreptate,e corect ce a facut.
Doar ca Localii, au amendat toate masinile parcate acolo. Mai putin cele ale samsarilor (puse la vanzare fara nr de inmatriculare).
Repet, nu amenda in sine e problema.. ci modul de functionare al Politiei Locale.
Se puteau da avertismente/atentionari in prima faza si amendati strict cei care incurcau circulatia pietonilor.
Marea majoritate a celor parcati acolo sunt navetisti care au parcat lasand loc pentru pietoni, pentru acces la metrou, etc.
Masinile alea chiar nu incurcau cu nimic, din contra ele nu contribuiau la traficul sufocant al Bucurestiului. Daca soferii erau nesimtiti, puteeau lasa masina la gura de metrou Bazilescu, pe centrul drumului, pe fostele linii de tramvai.
In fine, ideea este ca Politia Locala actioneaza doar pe baza "sesizarilor". Si cum in sect 1 sunt cateva zeci de mii de masini stationate partial sau total pe trotuar (asa cum se zice ca a fost a mea), practic oricare din aceste autovehicule stationate neregulamentar/ilegal poate fi amendat.
Asadar oricine poate sesiza cand vede un autovehicul stationat pe trotuar in zona nesemnalizata. Chiar daca trotuarul are 20 metri latime si autovehicolul nu incurca absolut nimic!
Legal este absolut corect. Dar tinand cont de situatia locurilor de parcare arhiinsuficiente, mi se pare stupid. Chiar voi incerca sa sesizez ca sunt cateva zeci de mii de cazuri si sunt curios, cum se rezolva sesizarea mea :))) . Ca e sesizare, nu?
Practic modul asta de functionare al Politei Locale nu face altceva decat sa invrajbeasca oamenii (cei amendati isi varsa nervii pe primarie si cel mai des devin surse de reclamatii).
Mai mult, in cazul unei sesizari conducatorul/proprietarul auto poate primi amenda sau doar atentionare. Asta depinde doar de "simtul" (citez din ce mi-au spus de la Politia Locala) agentului.
Cu alte cuvinte daca omul are o zi proasta si merge la o sesizare in Piata Domenii, poate amenda tot pe o raza de 500 metri. Sau daca i-a fatat vaca, poate da doua avertismente unora parcati pe trecere, iar pt restul inchide ochii. Dragut, nu?
Vorbim de agenti care nu au BAC-ul luat, oameni buni. Ei au ajuns sa hotarasca daca ne baga mana in buzunar de 580 RON sau nu  :D
P.jpg (120.16 KB; downloaded 4800 times)

Re: Sectorul 1 Serban

Ai scris mult si degeaba. Ai parcat pe trotuar? Da. E parcarea pe trotuar interzisa? Da. Atunci ce mai e de discutat?!

Hai sa lasam atitudinea asta "am lasat spatiu pentru pietoni". Dar pana acolo cum ai ajuns, nu circuland pe trotuar? Ti se pare ok sa mergi cu masina pe trotuar? Nu conteaza cat spatiu ai lasat pentru pietoni atata timp cat e un pericol sa circuli pe acolo. Pe fi-miu de 2 ani era sa-l calce fix un sofer din asta care "lasase loc pentru pietoni suficient" si care "nu incurca pe nimeni". Numai ca atunci cand a vrut sa plece, dadea cu spatele pe trotuar si normal ca nu l-a vazut fiind foarte mic. Doar norocul si oamenii care au tipat au facut sa nu se intample o tragedie. Masinile nu au ce sa caute pe trotuar, atata timp cat parchezi acolo trebuie sa iti asumi.

Si, din pacate, politia actioneaza doar la sesizari pentru ca sunt extrem de putine echipaje si foarte multe solicitari. Nu are efectiv cand sa dea amenzi din proprie initiativa.

Vorbim de agenti care nu au BAC-ul luat, oameni buni. Ei au ajuns sa hotarasca daca ne baga mana in buzunar de 580 RON sau nu

In primul rand nu e adevarata treaba cu bacul. In al doilea rand, normal, fiind chiar tu cel amendat, Politia e rea, analfabeta, niste nenorociti.

Este ca si tu esti scandalizat de PSD si protestezi in piata pentru respectarea regulilor? Dar respectarea regulilor sa se opreasca la tine.

Re: Sectorul 1 shoppy

Oricat de prost sau desept este garcea de pe strada, hotararile cu unde si cand se dau amenzi sunt luate in alta parte, daca sun eu la Locala ca la Piata Domenii se parcheaza pe trotuar sau pe trecerea de pietoni nu vine nimeni sa dea amenzi, pot chiar sa-l opresc pe garcea la fata locului si sa ii arat cu degetul ca nu da amenda.
La noi doar daca este un accident, sau un eveniment de genul nu a putut sa intre masina de pompieri sau ambulanta, doar atunci vine politia si vreo 2 zile da amenzi, unii sunt mai ghinionisti si si-o iau, si gata, peste o saptamana este ca si cum nu s-a intamplat nimic.
Evident masinile de vanzare, abandonate, fara numar sau cu numar de capsunar nu patesc nimic.

Re: Sectorul 1 argos

Serbane, eu iti inteleg adversitatea fata de soferi, fata de masinile care ne sufoca. Dar gresesti. Am spus eu undeva ca doresc sa nu mi se aplice vreo regula?! Din contra, amenda mi-o asum. Si accept regulile. Si da, sunt pentru aplicarea legii. Dar uniform, nu pentru unii muma, pentru altii ciuma.
Asta cu insuficienta personalului e o poveste pe care o flutura toti bugetarii. Nu tine in cazul de fata. De ce nu fac razii saptamanal prin cartiere sa acorde amenzi? Iti spun eu de ce, citez de la ei: "ne-am pune lumea in cap". E mai usor sa lucreze doar la "sesizari". Daca scot nasul din sediul lor, iti garantez ca in 50 metri gasesc cateva zeci de cazuri de 'infractori'.
Nu stiu de ce traiesti cu impresia ca toti cei care au stationat pe trotuar au condus ca Shumacher pana acolo, facand slalom printre copii si femei in varsta pe trotuar. Te asigur ca 99% din cei care au comis aceasta ilegalitate (stationare pe trotuar) nu au facut-o de placere, comoditate si cu dezinteres fata de pietoni.
Cat priveste chestia cu BAC-ul, nu o spun la furie: rezultatele examenului de BAC se pot consulta si online, pentru noile generatii. Si ghici ce? Domnul organ care a acordat zeci de amenzi nu are BAC-ul luat. Cel putin nu in sesiunea din 2008. Mi-e greu sa cred ca a reusit ulterior si nu s-a afisat.
Repet: nu contest amenda, ci doresc sa arat modul stupid in care isi desfasoara activitatea o institutie platita din bugetul local: un agent e liber sa  decida daca iti da amenda sau avertisment in functie de 'simt', se lucreaza doar pe 'sesizari' pe care nimeni nu le poate controla, etc

Serban wrote:
Hai sa lasam atitudinea asta "am lasat spatiu pentru pietoni". Dar pana acolo cum ai ajuns, nu circuland pe trotuar? Ti se pare ok sa mergi cu masina pe trotuar? Nu conteaza cat spatiu ai lasat pentru pietoni atata timp cat e un pericol sa circuli pe acolo.

Asta face parte din ciclul de cugetări  << Din noaptea minții>>. Dacă nicio mașină n-ar fi parcată pe trotuar aștept să ne spui consencințele. Din păcate marile parcări din mall - uri nu te lasă să-ți parchezi mașina noaptea acolo. Eu am noroc că dacă nu găsesc loc de parcare în zona mea ( + 1,5 km depărtare față de punctul 0 ) am o curte la 2,0 km unde o pot lăsa. Mi s-a mai întâmplat, mai ales când ninge. Dar în  mod constant fac vreo 600 - 700 m  pe jos de la locul de parcare până acasă.

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 33

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”