Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534328 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 194

📖 Pagination options
Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Mokele

S-a pus de un pui de santier pe maidanul de la casa. Cred ca vor sa fac un drum cu iesire in Izvor pe langa viitoarea catedrala. De remarcat ca pe lucrul la acest edificiu nu a inceput si crucea alba mai aer un pic si e napadita de buruieni.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus elloyy

Wow, nu ma asteptam sa inceapa si aici :D.
Mokele, ai o pozitie super acolo, o sa poti sa faci poze ca asta mai des?
Iti propun sa ne intalnim odata pe saptamana sa iti dau aparatul meu sa faci si niste poze mai HD :-).
Undeva dupa copacii aia tre sa inceapa tunelul, nu?
Inca ceva, nu am fost atent ca nu credeam ca ajung anul asta cu lucrarile in zona: se face pasaj sau intersectie la nivel la natiunile unite? dar 13 septembrie?

elloyy wrote:
Wow, nu ma asteptam sa inceapa si aici :D.
Mokele, ai o pozitie super acolo, o sa poti sa faci poze ca asta mai des?
Iti propun sa ne intalnim odata pe saptamana sa iti dau aparatul meu sa faci si niste poze mai HD :-).
Undeva dupa copacii aia tre sa inceapa tunelul, nu?

Pentru orice lucrari in zona asta o sa fac poze pentru ca am acces pe acoperisurile respective. Azi eram imbracat mai elegant si nu vroiam sa ma murdaresc pe balustrada. Am aparate bunicele pe la mine si va promit ca o sa va tin la curent cu evolutia lucrarilor din zona asta.
Daca incep sa faca IN INTERIORUL garajului subteran sunt in masura sa va aduc imagini.
Toate cele bune

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus mihai_tomaro

acolo trebuie sa fie noul bulevard, nu cumva undeva mai spre drepta, in dreptul strazii Hasdeu? Faci pozele de pe Hotel IBIS sau ma insel ?

mihai_tomaro wrote:
acolo trebuie sa fie noul bulevard, nu cumva undeva mai spre drepta, in dreptul strazii Hasdeu? Faci pozele de pe Hotel IBIS sau ma insel ?

Le fac de pe Marriott. Cladirea din stanga este MApN-ul. Ibisul este mult mai jos pe Izvor.

Catedrala si cladirile adiacente ar fi marginite de acest drum pe care-l vedeti acum

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus andrei11

Acel drum este Calea 13 Septembrie, are orientarea corecta din punct de vedere al regurilor care trebuie sa le respecte constructia unei biserici ortodoxe ( altarul spre E cu o deviatie de maxim 15 grade ) iar altarul este indreptat spre Parlament ( Piata Unirii ). Am facut aceste precizari pentru cei care nu cunosc bine Bucurestiul, ca sa se poata orienta. Esti sigur ca este proiectul final ?

Probabil ca vor renunta la ansamblul de cladiri din fata. Nu prea exista loc pentru ele. Am facut niste estimari ochiometrice intre locul unde a fost pusa si sfintita crucea si coltul format de Calea 13 Septembrie - Soseaua Izvor.
Nu se vede in pozele mele dar a fost instalat un gard intre fostul stadion ANEF devenit parcare si maidanul devenit santier.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Mircea G

sss wrote:
....Sa inteleg ca erai baiat bun, da' te strica anturajul?  :lol:

Poate , dar aveam un avantaj , eram cu ochi albastrii ! :lol:
Da , discutie cu tovarasul . S-a intimplat de citeva ori sa dam nas in nas  :o  , la palat la Cotroceni si pe 13 Septembrie .
Pacat nu am amintiri mai multe , dar la ultima intilnire a oprit ( a cerut probabil ) sa opreasca masina linga noi , eram un grup , si probabil ca avind memorie vizuala , m-a interpelat direct cu " ce facem " , " cum merge "....Spre surprinderea si aproape lesinul unora mai mari din anturajul lui , dar si al meu , raspunsul a fost sec : " tovarasu' presedinte , nu merge , nu avem ce trebuie , ne chinuim " Surprinzator , raspunsul lui a venit rapid si relaxat : " si ii dati de cap ? "  . I-am raspuns ca pina la urma , da ! A zimbit , m-a batut pe umar si a spus : " Stiu , dar pentru a avea totul , AR TREBUI SA NE VINDEM , intelegi ??? " Cert este ca desi ATUNCI n-am inteles mare lucru , toti au spus in cor : " am inteles " .........A urmat pa , pa , bla , bla ....
In fine , nu asta conteaza , important a fost ca o secunda nu mi-a parut dus cu capul , ba mai mult se puteau schimba citeva cuvinte fara " epitete " scirboase ...

Dupa 20 de ani , ne-am vindut , si desi pare ca avem de toate , nu avem nimic , sintem mai saraci , saraci ,indatorati si goliti sufleteste  .

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus sss

Avem de toate... imprumutate de la banci ;)  Goliti sufleteste, cu adevarat! Citeam, mergeam la spectacole, iubeam, comandam cate-o lada de bere, repede, ca se termina, eram tineri si ne distram! Dar faceam foamea cu creveti vietnamezi, frigul cu o haina in plus, prietenele faceau avorturi prin camine ( unele mai mureau, ghinion ), eu faceam Lazarul si vedeam cum se transforma Dealul intr-o rana deschisa - viitoare ctitorie... Nu pot sa pretind ca iubesc vremurile de-atunci mai mult decat cele de acum.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus 2009

Dominatrix wrote:
aztec wrote:
Daca citesc bine pe planul cadastral din 1911, diferenta de nivel intre partea de jos si deal, este ~15m.. ..
Nu cred ca este prea mult, se pot face ceva calcule si vedea exact datele problemei.
Nu e mult, dar asa era pe vremea aia. La constructia Casei Poporului geografia zonei a fost schimbata, o parte din dealul Uranus fiind nivelat. Si eu uitasem complet de acest aspect (Multumesc lui MirceaG si Subway Guru pentru explicatie si improspatarea memoriei). Deci acum diferenta de nivel e mult mai mare si nu se poate construi suprateran, decat daca faci transeu...

Cum?! Diferenţa de nivel e mai mare faţă de cum era în trecut? Eu credeam că e mai mică tocmai pentru faptul că dealul a fost nivelat...€

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Serban

La ora 18:00 era inchisa circulatia pe buzesti.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus subway guru

@Mircea G:
Desi nu am nici pe departe 'ochii albastrii' ci caprui, recunosc in cele relatate de tine cum 'razbate' realitatea acelor vremuri...
Am avut si eu ocazia sa fiu fata in fata cu 'carmaciul' si 'locotenentii lui' in numeroase ocazii, si nu asa incidental, ci direct si pe 'probleme grele'...
Uneori o cam dadeau 'in bara', alteori insa puneau 'problema' extrem de 'principial' si la obiect...
Toate cele bune de la unul din aia 'vecchio' dar care a ramas in continuare 'sa puna osul' si la timpurile astea noi...conform zicalei 'la timpuri noi, tot noi???'...
Eu astept cu rabdare sa apara tineretul, fortze proaspete si minti limpezi si sprintzare ca sa preia stafeta, dar vad ca cei mai multi se cam codesc sa se inhame la treaba...

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus subway guru

@aztec:
Ne poti da un link pentru planul ala cadastral? Ar fi extrem de util...
Cu diferenta de nivel de 15m am facut doar o aproximare 'din ochi', dar vad ca se cam potriveste...
Dimensiunea aia de 37m dupa umila mea parere ar putea fi doar 'ampriza' (latimea) pasajului subteran...
O seara buna tuturor!

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”