Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647592 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee WT_fan06

andrei11 wrote:
27 este o linie parazit, e ilogică din toate punctele de vedere.

Nu mi se pare deloc așa. Explicația?

Re: Propuneri de noi trasee andrei11

Dacă  stai în Balta Albă iei un tramvai loco ( inclusiv 27 ) până la cele 4 stații de metrou de pe traseu ( Nicolae Teclu/ 1 Decembrie / NG / Dristor ). De acolo cu metroul în 2 timpi și 3 mișcări ești la Unirii,
După PTTR Dudești îl iei pe 104 / 123/ parcă mai e un autobuz spre Unirii.
Deci pentru cine e 27 ?

Ok, din ce am citit și mai sus, aparent bucureșteanul are drept țintă numai cartiere aflate eventual la capătul opus celui în care stă. Ce se întâmplă cu călătoriile "locale"? Cum ajung la Park Lake de exemplu, dacă stau la 1 Dec.? Mall-ul e între 2 stații de metrou - eu cel puțin nu dau o călătorie de metrou pentru 2 stații, până la Dristor ca apoi să mă întorc cu tramvaiul.
Apoi, așa cum ai zis, tramvaiul 27, fiind un exemplu perfect de străpungere până în centru, are o grămadă de conexiuni - 1/10/19/23/34/40/102/104/123/124 (fantoma pe care ai uitat-o că merge în centru  ;) )/133/135/troleibuzele/care mai sunt. Din nou, cum ajung cu metroul VIABIL până la Poșta Vitan, sau chiar policlinica Vitan?  Exemplele pot continua.
Apoi, ipotetic vorbind, dacă chiar ne stă în gât acest 27 și vrem să-l scoatem... ce punem în loc?? Că ai ditamai bulevardul la dispoziție (mă refer aici la Pallady/Ressu).
Părerea mea (de om care a văzut 27-le de la geam de când s-a născut) e că acest tramvai este unul dintre cele mai bune din București. Dacă vă uitați la traseul lui, este proporționat perfect - merge pe străzi înguste în centru, iar apoi e un mic metrou ușor la periferie. Nu e întortochiat, nu e alambicat, nu e pe ocolite, nu nimic. Și este o completare foarte bună a metroului, care are stații suficient de rare încât să justifice existența tramvaiului ca linie locală.
Acest tramvai e orice mai puțin ilogic/inutil.

Re: Propuneri de noi trasee andrei11

Pe Pallady / Ressu nu circulă decât 27 ? Nu știu, eu pe acolo numai cu metroul / auto personal circul.
Referitor la 27, și eu îl știu tot de când m-am născut, nu avea traseul Gară - Cățelu ? ( făcea la stânga de pe Mihai Bravu pe actualul Ressu ).
Oricum sigur pe la mine pe la Iancului treceau 3 respectiv 4 tramvaie,  24,26,27. Mai târziu și 1 ( Colentina - Dâmbovița )

andrei11 wrote:
Pe Pallady / Ressu nu circulă decât 27 ?

Da.

Re: Propuneri de noi trasee punmeister

Pe Pallady circula 19, 27 si 40.

Re: Propuneri de noi trasee Valentin

http://www.ratb.ro/maps1/Tramvaie.pdf
avem aici harta cu ce exista la data: 19.06.2018

Pentru WT_fan06 , ai folosit 27 sa ajungi la Unirii? Ai trecut cumva de Pasaj.. cum e tramvaiul? (plin/gol?)  -

punmeister wrote:
Pe Pallady circula 19, 27 si 40.

Până la M 1 Dec.. Apoi, până la Rebreanu, 27 e singura opțiune.
Valentin wrote:
Pentru WT_fan06 , ai folosit 27 sa ajungi la Unirii? Ai trecut cumva de Pasaj.. cum e tramvaiul? (plin/gol?)  -

Da, l-am folosit de mai multe ori de la Unirii. Sincer să fiu, depinde foarte mult de timpul din zi. Câteodată l-am prins aproape gol, în alte dăți era aproape aglomerat când îl luam de la pasaj (sens Titan).

Re: Propuneri de noi trasee shoppy

Din ce am vazut prin lume liniile pe piloni s-au dezvoltat in 3 moduri:
1) au fost construite foarte demult (peste 50 de ani in urma) si s-au bagat foarte multi bani pentru ca in timp orasul sa se plieze in jurul lor
2) au fostr construite odata cu orasul impreuna cu multe spatii largi astfel incat sa se integreze cu orasul
3) au fost construite anapoda intr-un oras contemporan si au reusit sa rupa orasul in doua si sa transforme zona adiacenta intr-un ghetou
De aceea imi este frica, ca orice linie pe piloni / estacade se va construi in Bucuresti va avea efectul din punctul 3), bine pe traseul DNCB - Gara Cotroceni exista spatiu sa se implementeze 2), dar nu cred ca suntem noi in stare sa facem chestia asta.

Si pana la urma de ce sa te chinui? O linie pe piloni / estacade este oricum scumpa si comparabila ca pret cu una subterana iar apoi ai alte probleme specifice cum ar fi deteriorarea si intretinarea sporita din cauza faptului ca este expusa elementelor, trebuiesc adunate frunzele moarte toamna, dezapezita iarna(cu utilaje speciale de carat zapada ca doar nu o arunci peste parapet), problemele cu intreruperea alimentarii de la chiciura care apar si la tramvaie(vezi ce s-a intamplat la englezi iarna trecuta cand o saptamana intreaga nu au circulat trenurile alimentate de la sina a 3-a pe joasa tensiune).

Re: Propuneri de noi trasee neur000

34 nu dublează traseul lui 1 şi 10? Ce rost are?

Re: Propuneri de noi trasee punmeister

Ranforsarea lui 1 si 10 si asigurarea legaturii dintre Vacaresti si Sura Mare fara transbordare la Sudului.

Re: Propuneri de noi trasee Costin

andrei11 wrote:
27 este o linie parazit, e ilogică din toate punctele de vedere.

Absolut de acord. Recititi mesajele mele de ieri si de zilele trecute din acest topic si veti intelege de ce (dedicat celor care sustin contrariul).
Pe scurt: 27  e complementar metroului (in general) si dublura inutila (in particular in zona Posta Vitan - Goga). Nu acesta e rostul unui tramvai. Singurul motiv pentru care este aglomerat (mai ales in cartier) este prostia comunista de a face statiile de metrou atat de rare.

Re: Propuneri de noi trasee WAYNEN

Ce ziceți de următoarele propuneri pentru liniile 19 si 27 în zona Dudești-Vitan?Linia 19 s-o ia pe Dudești,iar linia 27 s-o ia pe Vitan,dar prelungit la Ghencea.Linia 19 are un traseu destul de ocolit între Poșta Vitan și intersecția 1 Decembrie/Theodor Pallady/Trapezului.

Re: Propuneri de noi trasee Nicu24

Pentru 27 de unde sa mai iei tramvaie în plus pentru calea Vitan si Ghencea ? Ca actualele vagoane abia sunt suficiente pentru intervalele de maxim 10 minute, doar dacă mai repara Titan 4-5 tramvaie .

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463839 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”