Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.AAutobuze

Topic: DAF SB220 Castrosua / Elbo / Hispano Carocerra (1994-2012)

808 posts, 298358 views

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 58

📖 Pagination options
Re: DAF (ex) nokia2110

Ce rol aveau acele butaone "Stop"?

Re: DAF (ex) ikarus13

E o gluma ce ai intrebat nu? Te rog sa imi spui  ca e o gluma :))

Nu e glumă! Probabil aveau rol de deschidere a uşilor, dar puteai să deschizi uşile şi între staţii?

Re: DAF (ex) Andrei98

Era aceeasi treaba ca si la troleibuzele Ikarus 415, soferul dadea comanda iar tu deschideai care usa vroiai.

Re: DAF (ex) shoppy

Aveau rolul normal de a cere oprirea la statia urmatoare(in tarile civilizate daca nu apasa nimeni stop si nu asteapta nimeni in statie atunci nu se opreste), initial daca apasai se auzea un ding, lumea pe vremea aceea nu stia ce este si nu apasa crezand ca este semnal de alarma, tin minte un episod imediat la introducerea in circulatie cand niste tineri tot apasau butonul si soferul le-a spus la microfon sa se potoleasca, au fost dezactivate foarte repede(cel mai probabil prin deconectarea difuzorului sau intreruperea "plusului").

Da, au fost dezactivate repede. Eram curios să aflu motivul pentru care au fost dezactivate, căci la vremea aia auzisem că puteai deschide uşile între staţii dacă apăsai pe buton.
Iniţial nu aveau cabină la şofer. Ultimele fără cabină au fost cele de pe linia expres 783. Îmi plăcea să stau în faţă ca să văd prin parbriz.
Păcat că nu va mai rămâne niciunul  :( (sper totuşi la o minune  :popa: )

Re: DAF (ex) ikarus13

S-a renuntat la ideea de a nu avea cabina deoarece au fost cateva incidente in care soferii au fost atacati pe traseu.

Da, si mie imi placea acolo, mergeam si ma tineam de bara acea orizontala de pe bord.
Sau acel pervaz de la ultima usa unde nu putusera sa mai bage un scaun, acolo nu urcam si stateam, indiferent ca era autobuzul gol, tot acolo era mai bine.

Locul ăla era folosit adeseori. Chiar şi la cele cu caroserie "Castrosua" care aveau acel spaţiu mai îngust. Intrau şi 2 oameni acolo.
La alea "EL.V.O" scosereră 2 scaune din cauză că se lăsa caroseria în spate. Dar ridicătura de la roată era cu secţiune semihexagonală, aşa că o puteai folosi mai uşor drept scaun (am făcut-o şi pe asta).

Re: DAF (ex) TibiV

nokia2110 wrote:
Eram curios să aflu motivul pentru care au fost dezactivate, căci la vremea aia auzisem că puteai deschide uşile între staţii dacă apăsai pe buton.

Recunosc ca NU sunt "expert", dar ceea ce ai auzit tu este profund gresit....
Apasatul butonului era de fapt doar o "solicitare" care aparea pe panoul de pe bordul soferului cum ca "cineva solicita" deschiderea usii Y (presupunem ca vehiculul respectiv are 3 usi: X,Y si Z)
Dar solicitarea putea fi validata doar de sofer (in principu doar in statie) cand soferul dadea comanda generala de deschidere ausilor la care s-a solicitat deschiderea.
Deci X si Z raman inchise (caci nu au cereri) si e deschide doar usa Y ca sa coboare ceteanul de la usa respectiva...

Daca memoria imi joaca feste, va rog sa ma corectati....

Re: DAF (ex) andrei11

nokia2110 wrote:
Eram curios să aflu motivul pentru care au fost dezactivate, căci la vremea aia auzisem că puteai deschide uşile între staţii dacă apăsai pe buton.

Buna am o nelamurire! ce inseamna, ce semnifica, ce vrea sa zica expresia "marmota inveleste ciocolata in staniol?" Dau funda la cel mai rapid si bun raspuns.
Era intr-o reclama Milka.
Pe scurt inseamna ca persoana cu care vorbesti crede ca minti, si compara ce zici cu o chestie imposibila.
Daca i se spune unei persoane care tocmai a povestit ceva inseamna ca e ireal ce a spus, e inventat, e ceva neadevarat

Gluma zilei: Noe și Dinozaurul.
Crocodilul îl sună pe Dinozaur:
– Auzi, te-a sunat unul, Noe?
– Nu.
– Nasol!
La acest tip de tramvai :
8-5-2018 7-14-06 AM.jpg (45.31 KB; downloaded 4178 times)
Au existat numeroase incidente neplăcute de acest tip...
Incidente trăite pe viu de subsemnatul, nu din auzitelea. Chiar numeoase...

Am crezut că s-a înţeles că s-a lămurit că am înţeles la ce folosea acel buton şi că ceea ce auzisem eu la vremea aia a fost greşit.
Despre deschiderea uşilor între staţii la tramvaiele "Rathgeber" să discutăm în subiectul dedicat lor: viewtopic.php?f=14&t=205&start=42

Mai exsită vreun "D.A.F." în stare bună? Cele de la Floreasca mai sunt?

Sunt 2 chestii diferite:
- butonul de solicita oprirea la statia urmatoare, aceste butoane sunt legate toate impreuna, soferul nu poate sti care buton s-a apasat, functioneaza cum am explicat mai sus, sistemul insa nu s-a folosit niciodata la noi pentru ca in clasicul stil incompetento-risipitor soferii sunt obligati sa opreasca la toate statiile de pe traseu, chiar daca nu este nimeni in statie si autobuzul este gol el tot trebuie sa opreasca si sa deschida usile, cel mult la orele foarte matinale sau tarzii unii soferi vad ca daca statia este goala iar in autobuz nu sunt persoane in picioare pe scari sau in dreptul usilor atunci nu opreasc in statie
- butonul de cerere de deschidere a usii, la vehiculele care au montat acest sistem soferul are 3 butoane, deschide toate usile, elibereaza usile sa fie deschise doar acelea la care se apasa butonul de cerere de deschidere si inchide toate usile(dupa fiecare oprire in statie se apasa unul dintre primele 2 si apoi al treilea pentru inchidere)

La DAF si la DeSimon soferii aveau doar 3 butoane care comandau deschis - inchis pentru fiecare usa in parte.

Re: DAF (ex) Andrei98

nokia2110 wrote:
Mai există vreun "D.A.F." în stare bună? Cele de la Floreasca mai sunt?

Nu cred, fiindca cam toate erau terminate la partea tehnica. Ultimele care au circulat, au fost 836(?), 854, 855 si 860 la data de 30.11.2012 pe linia 162 a autobazei Militari, ultimul intrat in garaj fiind 854 care a prins data de 1 decembrie (dar fara stegulete), incheiandu-se capitolul autobuzelor DAF bucurestene si trecand un (ex) la denumirile lor pe forum (860 a fost vandut ulterior jandarmeriei romane).
Cat despre cele din Floreasca, nu stiu, stiu ca sunt cateva in autobaza Giurgiului, asteptand ridicarea, se pot vedea de la ”strada”. Imprumut forografia colegului nostru GPS:

Autobaza Giurgiului by mihaipăcurețu, on Flickr

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 58

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463897 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”