Topic: Discuții diverse despre transportul în comun
2521 posts, 794649 views
📖 Pagination options
-
- 1689
-
Posted:
-
Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures
1689
Amaritul putea fi fratele, fiul, tatal tau. Sau tu insuti.
andrei11 wrote:
[...]
Un amărât cu un picior lipsă în cărucior [...]
Amaritul putea fi fratele, fiul, tatal tau. Sau tu insuti.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
N-am înțeles sensul.
Sunt mai multe tipuri de persoane cu un picior lipsă și în cărucior, cu sau fără însoțitor, mai bine sau mai rău îmbrăcate, mai îngrijite sau mai puțin îngrijite, un cărucior mai nou sau mai vechi.
Respectivul șofer repet, a fost amabil cu o persoană singură, prost îmbrăcată, mai puțin îngrijită iar căruciorul evident nu era nou.
N-am înțeles sensul.
Sunt mai multe tipuri de persoane cu un picior lipsă și în cărucior, cu sau fără însoțitor, mai bine sau mai rău îmbrăcate, mai îngrijite sau mai puțin îngrijite, un cărucior mai nou sau mai vechi.
Respectivul șofer repet, a fost amabil cu o persoană singură, prost îmbrăcată, mai puțin îngrijită iar căruciorul evident nu era nou.
-
- 1689
-
Posted:
-
1689
Persoanele cu handicap - in Romania - sint vazute ca un fel de animal exotic. Simplul fapt de a avea un carucior e - deja - ceva pentru care trebuie sa depui un efort birocratic incredibil. Nu vreau sa comentez mai departe - cu atit mai mult cu cit subiectul nu are nimic de a face cu topicul de fata.
Un sofer ar trebui sa aiba in fisa postului ajutorul persoanelor cu handicap pentru imbarcarea in vehicul. Ca unul a reactionat asa e ceva special ? Da, in Bucuresti, poate...
Persoanele cu handicap - in Romania - sint vazute ca un fel de animal exotic. Simplul fapt de a avea un carucior e - deja - ceva pentru care trebuie sa depui un efort birocratic incredibil. Nu vreau sa comentez mai departe - cu atit mai mult cu cit subiectul nu are nimic de a face cu topicul de fata.
Un sofer ar trebui sa aiba in fisa postului ajutorul persoanelor cu handicap pentru imbarcarea in vehicul. Ca unul a reactionat asa e ceva special ? Da, in Bucuresti, poate...
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Eu m-am luat zilele trecute de un sofer de autobuz ca nu a avut nici macar buna-vointa sa lase autobuzul mai jos pentru o persoana in carucior care a trebuit sa se dea jos din scaun sa urce... "Ca el a lasat masina mai jos, ca sunt cu capul?" "Daca eram, ma aflam la 9 acum, nu pe strada". Foarte deranjat ca i-am intrerupt convorbirea si bine mi-a parut. Sic. Data viitoare poate ii intrerup contractul de munca
Eu m-am luat zilele trecute de un sofer de autobuz ca nu a avut nici macar buna-vointa sa lase autobuzul mai jos pentru o persoana in carucior care a trebuit sa se dea jos din scaun sa urce... "Ca el a lasat masina mai jos, ca sunt cu capul?" "Daca eram, ma aflam la 9 acum, nu pe strada". Foarte deranjat ca i-am intrerupt convorbirea si bine mi-a parut. Sic. Data viitoare poate ii intrerup contractul de munca
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Aceste vagoane ar trebui salvate, in special S21, 6270 si 6068.
Si autobuzele urmatoare:
Gabi23 wrote:
RATB încearcă să vândă, mâine 28 iunie (ora 10), prin Bursa Română de Mărfuri, peste 200 de vehicule care au făcut parte din parcul propiu. S-a mai încercat vânzarea (fără succes) a lor la începutul lunii. O parte din istoria RATB ajunge firesc la reciclare. Pe lângă acestea mai sunt destul de multe vehicule scoase din uz care zac dezmembrate prin locațiile RATB. Pentru statistică, dacă interesează pe cineva, acestea sunt:
...
1 vagon EP/V3A: 6068. Se solicită minim 20611,70 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
1 vagon remorcă EP/V3A: 6270. Se solicită minim 11207,00 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
1 vagon V56-S21: 9921. Se solicită minim 12499,60 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
2 vagoane turbofreză: 9002, 9003. Se solicită minim 17627,45 lei (fără TVA) pentru fiecare vehicul.
4 vagoane remorcă Rathgeber: 3503, 3514, 3518, 3543. Se solicită minim 10040,25 lei (fără TVA) pentru fiecare vehicul.
Aceste vagoane ar trebui salvate, in special S21, 6270 si 6068.
Si autobuzele urmatoare:
2 autobuze DAF Sb220 Berkhof : 902, 903. Se solicită minim 11152,95 lei (fără TVA) pentru fiecare vehicul. - cel putin unul
3 autobuze Iveco: 3322, 3328, 3343. Se solicită minim 11756,70 lei (fără TVA) pentru fiecare vehicul. - cel putin unul
2 autobuze Ikarus 260: 46, 55. Se solicită minim 9644,15 lei (fără TVA) pentru fiecare vehicul. - cel putin unul
1 autobuz DAF-Hess: 904 Se solicită minim 10602,10 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
1 autobuz Saviem: 310 Se solicită minim 8859,85 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
1 autobuz Roman 112UD: 664 Se solicită minim 9342,85 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
1 autobuz DAC 117: 3713 Se solicită minim 12662,90 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
1 autobuz IK4: 611 Se solicită minim 9754,55 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
1 autobuz IK4: 1611 Se solicită minim 10246,75 lei (fără TVA) pentru acest vehicul.
- Puss in Boots
-
Posted:
-
Puss in Boots
Saviemul ala e singurul ramas in RATB nu? De pastrat ceva pentru un muzeu, ciuciu nu?
Saviemul ala e singurul ramas in RATB nu? De pastrat ceva pentru un muzeu, ciuciu nu?
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Da. Pana in 2012 a existat si 320.
Puss in Boots wrote:
Saviemul ala e singurul ramas in RATB nu?
Da. Pana in 2012 a existat si 320.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Este cel din Obregia? Ala nu-i restaurat?!
Oricum, chiar nimic, nimic pentru un viitor muzeu...
Pot pastra cate ceva pentru niste generatii mai interesate, ca doar nu cer de mancare in garaje sau depouri.
Este cel din Obregia? Ala nu-i restaurat?!
Oricum, chiar nimic, nimic pentru un viitor muzeu...
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Cel din Obregia nu este al RATB. Acela este fostul 276.
Cel din Obregia nu este al RATB. Acela este fostul 276.
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
Saviemul (fostul #276) din Obregia nu mai aparține RATB. Saviemul #310 scos la valorificare este din inventarul Autobazei Ferentari, fiind parcat de mulți ani în curtea de lângă Autobaza Alexandria.
Oricum tot ce se vinde nu mai e funcțional, sunt canibalizate distruse din multe cauze...
Saviemul (fostul #276) din Obregia nu mai aparține RATB. Saviemul #310 scos la valorificare este din inventarul Autobazei Ferentari, fiind parcat de mulți ani în curtea de lângă Autobaza Alexandria.
Oricum tot ce se vinde nu mai e funcțional, sunt canibalizate distruse din multe cauze...
-
- ikarus13
-
Posted:
-
ikarus13
Nu stiu de alte autobaze, dar la Ferentari din sursa sigura nu se vand si nu se caseaza Ikarus-urile si Daf-urile. Le muta in alta autobaza pentru ca citez: "Nu mai este spatiu pentru ele". Eu unul sunt sigur in fosta autobaza Giurgiului le muta
Nu stiu de alte autobaze, dar la Ferentari din sursa sigura nu se vand si nu se caseaza Ikarus-urile si Daf-urile. Le muta in alta autobaza pentru ca citez: "Nu mai este spatiu pentru ele". Eu unul sunt sigur in fosta autobaza Giurgiului le muta
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
În autobaza Ferentari sunt rămase oficial: 739, 747, 875, 46, 55, 1611.
În autobaza Ferentari sunt rămase oficial: 739, 747, 875, 46, 55, 1611.
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Într-adevăr in Autobaza Giurgiului au început sa apara din ce in ce mai multe autobuze.
ikarus13 wrote:
Într-adevăr in Autobaza Giurgiului au început sa apara din ce in ce mai multe autobuze.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Citaro (active?) sau vorbim despre non-Citaro?
Citaro (active?) sau vorbim despre non-Citaro?
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov
•
Choose destination