Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214413 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 45

📖 Pagination options
Re: Pistele pentru biciclisti Serban

andrei11 wrote:
adila, diferența între mașina parcată pe trotuar și bicicleta care circulă pe trotuar e mare, dar n-o iei tu în considerare.
Mașina parcată pe trotuar cel mult îți provoacă un disconfort psihic, bicicleta care circulă pe trotuar te lovește, te trântește, te obligă să îți ții copii de mână, să fi în pemanență atent, să te uiți după bicle,etc, etc.Deci sunt diferențe.

Pe baiatul meu in varsta de nici 2 ani era sa il loveasca o masina pe trotuar. Un dobitoc a inceput sa dea cu spatele pe trotuar si, evident, nu l-a vazut. Noroc ca a tipat lumea si s-a oprit in ultimul moment. Masinile nu au ce cauta pe trotuar, decat maaaxim daca se amenajeaza locuri de parcare conform codului rutier (adica doar cu acces din strada, nu in intersectii, statii de autobuz, treceri de pietoni, samd - puteti consulta regulamentul pe net, e cel intrat in vigoarae la inceputul anului trecut).

Masinile care parcheaza pe trotuar sunt un real pericol pentru ca circula pe trotuar. Eu personal am fost amenintat cu bataia pe Kiseleff de un boss ce-si alerga cazanul pe trotuar.

In ceea ce priveste noile piste, am facut un reportaj foto pe celalalt forum. Din pacate, nu il pot urca si aici deoarece pozele sunt postate pe *****s si aici nu se vad.

In afara de Aviatorilor, unde pista va fi pe trotuar (intr-un singur sens, nu ca acum), de la Calea Victoriei si pana in Pipera pista va fi pe carosabil si delimitata cu bordura. Ah, inca o exceptie va fi Caranfil, unde va fi pe carosabil, dar banda comuna cu cea auto.

Re: Pistele pentru biciclisti adila

Pai daca biciclistii incalca regulile, am spus eu ca nu trebuie sanctionati? Nici nu cititi ce scriu. Voi aveti placa voastra. Va incita tare subiectul dar nu aveti nici un argument, decat frustrari. Desi nu depinde de voi sau de mine ce se construieste in oras, intr-o masura foarte mare atitudinea asta este si o masura a mizeriei in care traim.

https://m.digi24.ro/special/campanii-di ... opa-948668

Re: Pistele pentru biciclisti shoppy

Toti suntem soferi si pietoni ca asa te obliga viata, asa ca toti ne-am obisnuit cu badaraniile soferilor si pietonilor, nu le mai vedem sau le consideram o parte necesara a vietii de zi cu zi, sau ne asteptam la ele asa ca nu ne mai iau prin surprindere, dar cand apare un jucator nou acela ne sare in ochi si ne enerveaza, nu pentru ca ar face badaranii mai mari decat restul ci pentru ca nu stim la ce badaranii sa ne asteptam.
O sa treaca si asta cum trec toate in republica bananiera, adica o sa ne obisnuim cu ele si gata.

Re: Pistele pentru biciclisti Valentin

Nu exista padure fara uscaciuni, cum exista soferi care trec pe rosu asa exista si biciclisti care trec pe rosu. Cum voi ati vazut un biciclist trecand pe rosu, eu am vazut un sofer trecand pe rosu, nu cumva e acelas lucru? Adica abaterea de la o lege? Conteaza ca e sofer/biciclist?
De asemenea, trebuie facuta diferenta intre pedalisti si biciclisti. Un biciclist tine la sanatatea lui si invata codul rutier (asta cu trecutul pe rosu deja e pentru nebuni sincer, adica cum naiba sa nu te gandesti unpic, ca atunci cand treci pe rosu esti de 1000000000000000000000% in pericol, decat daca astepti frumos la semafor) si incearca sa nu jeneze traficul atunci cand se poate. Eu personal nu am trecut pe rosu, cel mult galben pentru ca ma uitam la un sofer, care ar fi vrut el sa face o "smecherie". Recunosc ca la anumite treceri de pietoni de pe anumite strazi laturalnice nu intotdeauna ma dau jos de pe bicicleta, decat daca observ o masina ca se indreapta spre trecerea respectiva, in rest, pe bulevardele principale trebuie sa fiu nebun sa fac asa ceva. Diferenta intre un biciclist si pedalist este educatia, sincer. De cand sunt mic rosu inseamns stai, verde treci, indiferent ca sunt sofer/biciclist/pieton/ etc. iar atunci cand am intrat prima oara pe carosabil am stiut ca trebuie sa respect codul rutier, pentru ca el exista cu un motiv . In fine, ideea e ca cei care trec pe rosu sunt pedalisti (fie o fac constient, fie din lipsa de educatie), iar cei care se opresc sunt biciclisti. Cum am zis si in ultimele posturi, in Bucuresti nu e intotdeauna asa rau, exista si momente proaste rau, dar exista si momente de fericire.

Apropo, un sofer care trece pe rosu ii poate ucide si pe cei nevinovati, in timp ce un biciclist va raspunde pentru fapta sa si atat.

Re: Pistele pentru biciclisti 1.cremsnit

adila wrote:
Desi nu depinde de voi sau de mine ce se construieste in oras, intr-o masura foarte mare atitudinea asta este si o masura a mizeriei in care traim.

AMIN!!!!!

Sorry, am simtit nevoia sa fac asta  :D

Stadiul lucrarilor in zona Piata Charles de Gaulle.

Intre Primaverii si Aviatorilor - vedere spre parc. A se observa pe trecere de pietoni si un biciclist trecut prin viata. Pun pariu ca a prins si WW2.

Si zona pietruita de pe Aviatorilor - sensul catre Charles de Gaulle. Sper sa dispara taxiurile din peisaj.

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

Foarte interesanta a doua fotografie. Deci pista cumva coboara pe breteaua laterala inainte de a ajunge la gura de M.

Abia astept sa vad ca incep lucrarile si la celelalte 3 trasee. Sunt foarte curios cum e proiectata pista pe Iancu de Hunedoara - Stefan cel Mare - Mihai Bravu, bulevardul este un fiasco total.

Re: Pistele pentru biciclisti Puss in Boots

Draguta si prima fotografie unde, poate ma insel eu si s-a schimbat schimbarea, dar stiam ca nu treci calare pe bicicleta o zebra. Asa ca exemplul celui din "WW2" trecut prin viata pentru urmasii sai nu e din cele mai fericite.

ByOnu wrote:
Foarte interesanta a doua fotografie. Deci pista cumva coboara pe breteaua laterala inainte de a ajunge la gura de M.

Se pare ca solutia s-a schimbat putin fata de marcajele initiale. E foarte bine asa, era aiurea rau initial, pentru ca era foarte inghesuit din cauza liftului.

Puss in Boots wrote:
Draguta si prima fotografie unde, poate ma insel eu si s-a schimbat schimbarea, dar stiam ca nu treci calare pe bicicleta o zebra. Asa ca exemplul celui din "WW2" trecut prin viata pentru urmasii sai nu e din cele mai fericite.

Nu treci calare pe bicicleta pe zebra daca nu ai pista. Daca ai pista, practic lanag zebra, treci pe bicicleta.  :D

Nu vad pista iar omul e pe zebra. Ma rog, irelevant, era un comentariu. Sunt multi care incalca regula asta, nu e mosul ala primul si nici ultimul.

Puss in Boots wrote:
Nu vad pista iar omul e pe zebra. Ma rog, irelevant, era un comentariu. Sunt multi care incalca regula asta, nu e mosul ala primul si nici ultimul.

Scuze, credeam ca te referi la ce va fi in viitor. Acum am vazut ca in prima poza e cineva pe bicicleta pe zebra. Ai dreptate.

No problem  :bere:

Evident ca nu se trece pe bicicleta. Am vrut doar sa va arat ca varsta nu tine loc de minte, cum ar putea unii sa creada.
Exemple de incalcare a regulilor de circulatie sunt multe atat in cazul biciclistilor cat mai ales in cel al soferilor. Interesant este ca politia tolereaza aceste situatii.

Re: Pistele pentru biciclisti TibiV

AMBELE situatii, din pacate.... :cry:

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463855 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”