Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214778 views

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 45

📖 Pagination options
Re: Pistele pentru biciclisti Valentin

N-am zis ca e in regula pista respectiva, am zis doar ca ar trebui mai bine delimitata (am scris mai sus)

Re: Pistele pentru biciclisti andrei11

TROTUÁR, trotuare, s. n. Porțiune special amenajată de-a lungul unei străzi, mai ridicată decât partea carosabilă, rezervată circulației pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir.

Stii, daca problema ta e fix ca sunt doua benzi de biciclete e grav. Pe multe alte bulevarde din Bucuresti sunt masini peste masini pe trotuare, ele nu te mai deranjeaza sau cum? Am scris CLAR ca trebuie delimitate mai bine fata de "TROTUAR" .  
delimitá vtr [At: GHICA, C. E. I, 151 / Pzi: ~téz / E: fr délimiter] 1-2 A (se) fixa limitele unui lucru Si: a (se) limita, a (se) mărgini, a (se) stabili. 3-4 (Fig) A (se) contura.
MĂRGINÍ, mărginesc, vb. IV. 1. Tranz. A forma limitele, marginile unui lucru, unei suprafețe etc.;a contura un lucru, o suprafață, a încadra, a delimita. ♦ A stabili anumite limite. ♦ Refl. recipr. A se învecina cu..., a avea hotar comun cu... 2. Tranz. și refl. A (se) limita, a (se) reduce, a (se) restrânge, a (se) rezuma. 3. Tranz. (Înv.) A ține sub pază, a fixa cuiva domiciliu forțat; a închide. – Din margine.

Ca sa nu-ti mai ti copilul de mana pe trotuar.
Nu ma supar daca o iau de pe trotuar si o pun pe carosabil, ar fi chiar mai bine (ma rog, mai bine pentru biciclisti nu soferi).
Eu sunt pentru a gasi cea mai buna solutie pentru toata lumea(inclusiv pietoni) si nu inteleg de ce sunt "culmea" cand spun ca am dat si de nebuni, nu cred ca exista perfectiune. Apropo, ma refeream la pista de pe Bd. Aviatorilor, un bulevard destul de lat d.p.d.v al trotuarului. De asemenea, nu sunt de acord cu celelalte piste "vopsite" de pe alte bulevarde, unde, latimea nu permite si unde e aglomerat destul de des. Asta cu "lasati trotuarele", nu am venit eu sa fac pista respectiva, nu eu am putere de decizie, doar am relatat opinia mea, ca nu este SIGURA pista respectiva.

Cred că m-ai înțeles greșit, eu am criticat situația respectivă, nu pe tine.
Ca să fie limpede, ca să fie treaba rezolvată favorabil ideea este următoarea. ( E gândirea mea, s-ar putea să nu fie cea mai bună ) :
a) Pe marile bulevarde strada pentru mașini, pista pentru biciclete, trotuarul pentru pietoni.
b) Pe străzile laterale - bicicleta pe stradă. Oricum pe străzile laterale trotuarele sunt înguste.
c) În parcuri delimitate clar locurile unde cetățenii se pot întâlni și cu biciletele.
d) În anumite parcuri circulația bicicletelor este problematică, ar trebui interzisă. De exemplu în week - end în Cișmigiu.
Da, evident mașinile pe trotuar mă încurcă, deși când am treabă ( destul de des ) fac cu mașina personală zilnic 70 - 80 km în București.
E off topic, dar îți dau un exemplu absurd la maximmm, ieșirea din metrou ( ieșirea principală ) de la Iancului nu o să-ți vină să crezi, dar dă fix în mijlocul unei alei pe care circulă mașini. E o treabă care frizează inteligența umană.
Oricum pistele trasate cu dungă galbenă sunt în mare majoritate anulate, dunga s-a evaporat și nu a mai fost reînoită. Nu există semn de pistă pentru biciclete pe trotuar deci de facto bicicletele sunt tolerate pe trotuar. Circulă ilegal. În afara Căii Victoriei nici un semafor pentru biciclete nu mai funcționează. De foarte mult timp. În zona Iancului nu au funcționat niciodată.

Si eu sunt de acord cu cele enumerate de tine. Ideea este de a ajunge pe arterele importante ale Bucurestiului in siguranta (marele bulevarde), traficul fiind din si spre centru. Cat despre parcuri... In Herastrau(acum parcul Mihai) / Tineretului / Carol / cel din Titan (imi scapa denumirea) / cel din Colentina/Tei este suficient spatiul unde se pot amenaja / delimita pistele fata de suprafata pietonala. In Cismigiu si alte parcuri relativ mici ,pe care le parcurgi in cateva minute (de acord cu interzicerea sub anumite conditii).

Pista de pe Buzesti ar trebui delimitata calumea si continuata pe Stirbei - Eroilor - Academiei - Pandurii (pentru conexiunea cu Sectorul 5) /  Iuliu Maniu (conexiunea cu sectorul 6) . Daca s-ar realiza acceasta continuare a pistei (din cate stiu eu, pe traseu sunt minim 2/3 benzi pe sens in functie de bulevard), atunci pista Buzesti ar avea mai multa intrebuintare.

De la Pandurii se poate continua fie spre Eroii Revolutiei (e o sugestie, se pot face studii de fezabilitate, etc) / Fie spre Ghencea / Fie spre Palatul Parlamentului (sugestii, trebuie facut un studiu).

Pe Pandurii se poate realiza (d.p.m.d.v) o pista cu o banda / sens  , taind 1/1.5m din scuarul verde din mjiloc, astfel pista nu ar fi ocupata de masini parcate, nu ar deranja parcarile aflate pe margini, nu s-ar taia copaci(n-am stat sa masor, dar e o sugestie).

La Academiei e suficient spatiu pentru a amplasa o pista (sunt 4 benzi)
Pe Bv. Eroilor (imediat dupa coborare/ inainte de urcare), se poate lua din trotuar (de exemplu trotuarul din imagine nu duce nicareri), astfel s-ar salva spatiul verde existent, trotuarul ar avea sens(?). Singura problema ar fi la coborare pentru ca trebuie sa treaca de cele doua benzi. Sau, la urcare va fi ca in imagine, si la coborare ar merge paralel cu traseul autobuzelor, fara a traversa cele doua benzi (eventual s-ar lua din spatiul verde, care s-ar putea continua pe partea unde am marcat eu traseul cu rosu , unde trotuarul este pus ciudat, astfel salvandu-se spatiul verde). Ce e cu verde este posibila pista pentru a nu trece peste cele 2 benzi, iar ce e cu portocaliu ar fi spatiul verde necesar pentru a construii(teoretic muta) o banda (B1) , astfel s-ar putea realiza pista calumea si s-ar putea avea in vedere o configuratie cu statia din capat.

Mai departe catre Eroilor ar putea sa fie o pista comuna cu partea carosabila (asta daca nu vrem sa deranjam traficul sa punem o pista) pana la intersectie (sunt doua 2 benzi pe sens)
Odata trecuta intersectia, se poate amenaja pe marginile bulevardului piste intrucat sunt 3 benzi / sens .
Pe Stirbei e problema adevarata, intrucat sunt si parcarile respective, plus o banda ocupata de masini parcate. Daca s-ar rezolva problema pe Stirbei, atunci se poate conecta pista cu cea de pe Buzesti, astfel ajungand la Victoriei.

Asta ar fi sugestia mea, fara studii tehnice, care se poate imbunatatii, studia. Opinia mea e ca un astfel de traseu ar putea conecta sectorul 5/6 in mod principal cu centrul. (se poate conecta aceasta pista si cu Unirii de la Ghencea/13 Septembrie, pe langa Palat, spre Unirii fie pe coridorul principal cu fantanile,fie pe Bv. Natiunilor unite).

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

Valentin, fix la ideea cu piste pe scuarurile centrale m-am gandit si eu. Eu as vedea solutia aceasta implementata pe Bucurestii Noi.

Re: Pistele pentru biciclisti adila

Bicicleta nu are ce cauta pe trotuar asta este clar, insa vad ca masinile sunt tolerate foarte bine atat de autoriati cat si de foarte multi membri ai acestui forum. Sper ca nu ne dau lectii de ciclism tocmai cei care parcheaza masina pe trotuar, fie doar si ocazional.

Pentru cei care simt ca avem "o discutie moarta din start" pe acest topic, ii sfatuiesc sa nu-si mai consume energia si tastatura inutil.

Hai sa asteptam sa vedem clar ce se face pe acest traseu propus si la care se si lucreaza pe aumite tronsoane.

Spatiu pentru piste de biciclete exista pe multe artere principale si secundare, insa nu exista vointa pentru realizarea lor.

adila, diferența între mașina parcată pe trotuar și bicicleta care circulă pe trotuar e mare, dar n-o iei tu în considerare.
Mașina parcată pe trotuar cel mult îți provoacă un disconfort psihic, bicicleta care circulă pe trotuar te lovește, te trântește, te obligă să îți ții copii de mână, să fi în pemanență atent, să te uiți după bicle,etc, etc.Deci sunt diferențe.

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

andrei11 wrote:
Mașina parcată pe trotuarcel mult îți provoacă un disconfort psihic

Fii serios, Andrei! O masina care blocheaza trotuarul te obliga sa o ocolesti pe carosabil, pe linia de tramvai, pe ce o fi. Te obliga sa cobori caruciorul pentru copii in strada, te obliga sa ocolesti pe spatiul verde sau prin mocirla, te obliga sa-ti stergi hainele de masina sau de cladiri, iar daca ai probleme locomotorii poate chiar sa iti faca viata un calvar. Nu minimizati problemele cauzat de masini pe trotuare! Este lucrul pe care il urasc cel mai mult la orasul asta, primul!

Si cum ajungi cu masina pe trotuar? Masinile defileaza pe trotuare si cate 50 de metri in cautarea unui loc de parcare. Eu nu cumva trebuie sa ma feresc si sa fac loc masinilor care urca pe trotuare in cautarea unul loc de parcare? Ca sa nu mai spun ca accesul nu se face direct din strada. Acum te pomenesti ca si un parinte daca-si invata copilul sa mearga pe bicicleta tot pe sosea trebuie sa mearga, nu? Hai las-o jos ca macane.

Soferii au strazi, pietonii trotuare, iar biciclisti au nevoie de piste dedicate. Fiecare are drepul sa aleaga mijlocul de deplasare pe care-l doreste. Am senzatia ca biciclistii ca si persoanele cu dizabilitati nu doar ca sunt discriminati, dar sunt si batjocoriti. Despre persoanele cu dizabilitati stim deja ca acest lucru este o certitudine.

By Onu, eu vorbeam de mașinile parcate pe trotuar, nu care încurcă traficul pietonal.
adila, la mine în Piața Iancului unde am mașini pe trotuar cât cuprinde nu de mașini mă încurc ci de bicicliștii care sunt din ce în ce mai mulți. Raportul e covârșitor, e defavorabil total bicicliștilor, la 20 de biciclete mă ferec de o mașină. Cam ăsta e raportul.
Iar deviați de la subiect, nu e vorba de copii cu biciclete, ci de biciliștii maturi care-și arogă  dreptul de întâietate față de pietoni pe trotuar. Care dacă sunt pe stradă nu respectă semaforul niciodată iar când traversează pe trecerile de pietoni nu se sinchisesc să se mai dea jos de pe bicicletă.

Poate locuiesti cumva in Rotterdam si nu stiai, acolo sunt mai multe biciclete decat masini.
Normal ca nu te incurca masinile de pe trotuar, ele au ajuns o "normalitate" pentru noi toti. Nici nu-ti mai dai seama cand le dai prioritate masinilor pe trotuar. Ridicol unde s-a ajuns.

Re: Pistele pentru biciclisti TibiV

andrei11 wrote:
... nu e vorba de copii cu biciclete, ci de biciliștii maturi care-și arogă  dreptul de întâietate față de pietoni pe trotuar.

Imi pare rau ca astazi nu am filmat "turma" de biciclisti care au trecut toate semafoarele pe rosu si apoi au claxonat nervos toti "pietonii nesimtiti" care au "indraznit" sa circule pe trotuar desi venea "valul velo".

Ca sa fie clar pentru toata lumea:

Am invatat sa "biciclez" cand aveam 6 ani.
In tinerete am "biciclit" de la piata Titan (fost Salajean) pana la Cernica, Herastrau sau Jilava.
(Eram copil cand am invatat regula: niciodata 2-3 biciclete "side-by-syde". Mereu in "sir indian".)

Nu mai "biciclez" astazi din cauza de "vine o varsta"....

Dar, sa ma iertati, atitudinle astea "de adila" (bikers= 2 wheels= good, drivers= 4 wheels =bad)  chiar sunt "de manualul Orwell"...

andrei11 wrote:
....dacă sunt pe stradă nu respectă semaforul niciodată iar când traversează pe trecerile de pietoni nu se sinchisesc să se mai dea jos de pe bicicletă.

Perfect adevarat !!!

Imi pare rau ca nu am putut filma astazi un "biker" care circula FIX pe linia intrerupta dintre sensuri (adica pe AXUL DRUMULUI ~ nici pe "dreapta romaneasca", nici pe "stanga englezeasca"!) si pe care nu stiam cum sa il depasesc...

I-am dat doua "claxoane" foarte discrete. de genul "teee-teee", sub o secunda fiecare, doar ca sa il atentionez ca are un automobil in spate si ca ar trebui sa se hotareasca pe unde vrea sa mearga...
Rezultatul?
Mi-a aratat "inaltat semet" degetul mijlociu...

Sa imi fie cu iertare, dar nu ma mir daca astfel de "bikeri" sunt identificati la IML....

Re: Pistele pentru biciclisti Florinds

Sa va dau si eu un exemplu: pe Calea Calarasi exista un trotuar de aprox. un metru latime si destui pietoni, bineinteles. Avem o biciclista care claxoneaza fiecare persoana pe langa care trece, toti trebuie sa se dea deoparte si apoi vine cu un "multumesc" spus pe un ton superior, ca deh, ea vine de la Rotterdam. :))

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463933 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”