Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 4

3232 posts, 913180 views

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 231

📖 Pagination options
Re: Sectorul 4 Puss in Boots

Evident ca trotuarul nu e acel metru. Dar pe restul pietonii vor circula cu masinile deci eu nu prea il pot numi si considera trotuar. Masinile nu au ce cauta pe trotuar punct.

Ps. V-am zis ca am vazut si la Bologna copaci ingraditi ca la noi si nu preau de ieri de azi si parea sa le mearga bine (macar nu rau). Nu iau apararea lui balula ca doar nu m-am prostit dar eu zic ca hai sa vedem ce se va intampla in viitor.

Re: Sectorul 4 Serban

Daddy wrote:
Serban wrote:
Perfect de acord, dar sa le monteze la marginea trotuarului, nu sa il transforme in strada si pentru pietoni sa lase 1 metru pe langa cladiri.

Repet, nu inteleg de ce considerati ca trotuarul se va limita la acel metru, nu cred ca s-a schimbat nimic in acte la incadrarea acelui trotuar care nu a devenit peste noapte carosabil. Acei stalpi sunt probabil montati pentru a-i descuraja pe unii sa parcheze si pe al doilea rand, chiar sub bloc, langa vitrine, daca vad trotuarul larg. Adica, asa sper sa fie. .

Pai daca permiti accesul masinilor pe trotuar, ba mai mult, accesul la parcare nu se face direct din strada ci prin circulatie pe trotuar...imi cer scuze, dar ala nu prea mai e trotuar. Sa te plimbi cu masina printre copii, carucioare e ceva nepermis, in opinia mea.

Ok, asta se intampla oricum in multe locuri din Bucuresti. Dar hai macar cand facem lucrari noi, in care se investesc milioane de euro, sa corectam astfel de greseli, nu sa incurajam. Si repet, nici macar nu cred ca e regulamentar: conform codului rutier parcarea pe trotuar este interzisa. Ok, poti amenaja locuri de parcare pe trotuar, dar doar in anumite conditii. Una din ele este ca accesul sa se face din strada, nu prin circulatie pe trotuar.

Re: Sectorul 4 shoppy

Parca s-a dat o hotarare ca orice tip de parcat este ilegal pe trotuar.

Asa stiam si eu dar.... Poate daca pui P se poate :)

Apropo, pe Berceni se mai lucreaza? Cel putin parcarile in spic de la spital spre Lidl sunt cam tot cum erau si acum o saptamana. Sau poate ma insel eu.

Am fost eu in "plimbare" week-end- ul asta (n-am apucat sa fac si poze) pe Berceni-Obregia. Cel putin intre IMGB si APP lucrarea arata exact ca pisu boului. Din ce pot observa se merge pe partea cu metroul pana in dreptul statiei aleia de apa si apoi cred ca se va trece dincolo. Am observat niste sapaturi dincolo de str.Cretestilor spre APP pe partea respectiva. Altfel nu vad cum ies 4 benzi pe toata lungimea soselei. Una din statiile RATB e trasata prost si dupa mine e colosal de mare realizata (cea din apropierea str. Cretestilor, sens spre APP). Va fi probabil parcare iar autobuzul va opri pe strada.

Cotind stanga, am observat cam unde va fi limita viitorului drum pe Turnu Magurele dar uite ca nu stiu exact codul de culori, ce inseamna portocaliul, verdele si rozul? Ce limite reprezinta? Carosabil, bordura, trotuar? De cele mai multe ori sunt toate 3, alteori numai doua din ele. Poate s-a mai vorbit dar nu gasesc. Sorry.

Pe Obregia o mizerie. Acolo daca se lucra ca lumea se castiga o banda de circulatie si erau parcari in spic pe toata lungimea. Asa parcarile in spic sunt dublate in marea lor parte de parcari pe trotuar. Spre capatul dinspre Turnu Magurele nu inteleg de ce nu au continuat cu parcarile in vreun fel, au asfaltat ditai trotuarul in curba respectiva si evident troneaza masini pe el. De ce nu s-a taiat si facut parcari asa cum trebuie?

Tot pe Obregia am vazut ca scurteaza spatiul verde de pe mijloc o data cu schimbarea bordurilor. Momentan au inceput dinspre rondul de la Nitu si probabil se vor duce pana la capat in Turnu Magurele/Metalurgiei. Probabil vor face la fel si pe stanga. Si bonus, pt mine cel putin: am observat ca s-a inaintat f mult cu parcarea din dreptul depoului Berceni. Ba chiar s-a luat o bucata de acolo ca sa fie mai mare. Inspre trotuar e o alambicatura de borduri incat n-am stat sa ma gandesc cum or sa fie parcarile, astept sa le termine. Atata ocolire de copaci ca probabil o sa arate ca dracu. Stiu ca spunea cineva acum ceva timp ca se muta niste RdS-uri si DAF-uri de pe acolo ca sa se faca loc. S-a facut.

Am observat intr-o alta zi acel santulet bordurit pe Brancoveanu dupa intersectia cu Nitu Vasile spre Oltenitei. Ce pun acolo? Copaci in ghiveci? Poate ghivece mai mici ca nu incape unul din ala mare acolo. Nu de alta dar daca dincoace spre Luica sa zicem ca mergea ca spatiul verde era si inainte, dar dincoace mai ales dupa Secuilor se ingusteaza rau drumul. Mai stationeaza un dobitoc pe banda unu....adio, esti prins ca-ntr-o menghina.

Re: Sectorul 4 URANUS

Pe Bd. Metalurgiei (intre rond Metro si Sos. Berceni) au aparut marcaje verzi pe ambele parti (pe borduri). Oare vor sa largeasca si acest tronson?

Daca sunt pe borduri atunci poate le schimba (ca doar aia e problema acolo nu faptul ca e o banda pe sens intr-o zona f aglomerata). Acolo ar trebui o largire rau de tot dar mi-e ca nu prea au pe unde sa o faca. Au tot aparut constructii si pe o parte si pe alta. Poate doar pe partea dreapta cum mergi spre sos.Berceni sa mai fie o sansa. Dar nelasand trotuar deloc. La capat spre Berceni e si liceul ala industrial sau ce o fi asa ca mai mult de cat e nu cred ca are de unde sa fie. Vizavi sunt niste ansambluri imobiliare, cam greu dar nu imposibil, nu stiu.... Asta e o lucrare care trebuia facuta demult, de cand se vedea trendul pentru zona respectiva. Acolo o banda pe sens e f f putin.

Intrebarea cu marcajul verde tine si de intrebarea mea de sus cu codul de culori (portocaliu, verde, roz)  ;)  Fiind o singura culoare, nu cred ca se largeste nimic altfel ar fi aparut mai multe :D

Sunt foarte multe constructii noi si vizavi de Metro (cartierul Solar sau cum ii zice), poate n-ar strica o largire si pentru strada de acolo (daca mai e posibil).

Re: Sectorul 4 URANUS

Pe portiunea dintre rond Metro si Sos. Berceni e loc berechet pt inca 2 benzi si trotuar chiar mai lat decat celalalt (nu mai amintesc faptul ca pe partea stanga cum te duci spre Monaco Towers trotuarul e sublim dar lipseste cu desavarsire, idem sectiunea dintre rond Metro si autobaza Ratb pe partea cu Lidl nou) dar e pacat de copacii aia frumosi.

Ok atunci daca e loc, nu stiu zona aia metru cu metru. Dar nu cred ca se largeste nimic pt ca am fi auzit ceva, nu e un proiect mic si acolo abia s-a frezat ca sa se asfalteze deci eu zic ca se schimba borduri si nu se largeste nimic.

Re: Sectorul 4 adila

Deci se pot face si demolari de imobile nou construite in Bucuresti. Nu stiam.
In Parcul Tineretului, zona Oraselul Copiilor, pe aleea principala era o cladire cu 3 niveluri construita pe vremea lui Piedone, dar care a ramas in stadiul de cladire nefolosita. Astazi am constata ca nu mai este nici urma de ea. Au distrus-o de foarte putin timp.

Re: Sectorul 4 TibiV

Sunt cateva cladiri in/langa parc pentru care instanta a anulat AC si PUZ.
Cam ca la Cathedral Plaza.

Re: Sectorul 4 adila

Cred ca te referi la cele de pe Pridvorului. Acolo s-a rasculat populatia din blocurile de vis-a-vis. Categoric ca si pentru aceasta cladire care au demolata de curand aveau decizii judecatoresti, doar ca nu credeam ca se poate intampla sa se si aplice.

Cladirea aia din Tineretului nu era si ea in vreun litigiu ceva? Sau fusese construita ilegal? Nu mai stiu dar nu cred ca nu mai e si altceva.

Re: Sectorul 4 MikeT

Cladirea din Tineretului (de fapt din Oraselul Copiilor) a fost demolata acum vreo doua luni. Bine, au lasat partea cea mai grea, adica fundatiile. Deci e o demolare neterminata. Acolo pe vremuri era ceva de genul sala de popice. Prin anii '95-'00 a fost transformata in sala de biliard, iar la putin timp dupa aceea peste sala de jocuri s-a ridicat ditamai vila. Cred ca au vrut sa faca ori hotel ori restaurant pe mai multe niveluri. Evident ca a fost ilegal si dupa multe litigii s-a ajuns la demolare. Astept totusi demolarea fundatiei si aparitia unui spatiu verde.

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 231

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”