Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1479 posts, 353460 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 106

📖 Pagination options
Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera Nightwolf

jailor wrote:
Vezi tu...asta e cusurul nostru...gandim pe termen scurt. Zona in care e pasajul e acum periferica insa in 10 ani cocoasa va fi in oras binisor bagata. Se construieste mult chiar si acum pe criza in zona.

In 10 ani nu va fi bagata deloc in oras DECAT daca Voluntari-ul va deveni sect. 7, vor trage canalizare pe fiecare straduta in Pipera, vor supra-largi Pipera-Tunari la 2 beni pe sens, si daca in locul vilelor vor aparea blocuri ... lucruri imposibile in Romania in urmatorii 10 ani ...

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera fider

Imi plac foarte mult povestirile stiintifico-fantastice: asadar cineva de aici este sigur ca in 10 ani zona Pipera-Tunari si Voluntari vor "inflori imobiliar". Mai visati mult si bine. Daca nu era nebunia imobiliara finantata prin credite pentru papagali care semnau orice si smecheri ce profitau de naivitatea lor, zona Pipera ramanea comuna aia cu specific cunoscut. In fine, nu mai intram in detalii. Partea buna este ca nici in 15 ani in zona aia nu se va mai misca ceva: explozia imobiliara finantata din nimic de catre banci a trecut de mult.

Mi-ar place chiar sa se mai demoleze din vilele alea construite haotic si casele trantite in camp. Va urma o lunga perioada de prabusire imobiliara. Partea vesela e ca acum se construiesc in disperare pasaje prin nordul orasului. Probabil smecheria trebuie cumva justificata: or mai fi papagali de prins cu miniciuni gen noua casa si "Liziera" cat timp se mai poate. Ar fi insa bine sa se pregateasca din timp sa faca marketing cu mesaje de genul: "casa in zona linistita intre un maidan si doua blocuri parasite"; nu se stie niciodata...

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera Mircea G

jailor wrote:
Tu daca ai avea o afacere...sa zicem o fabrica, unde ti-ai construi-o?? In sud unde pentru a ajunge la autostrada trebuie sa faci o ora pe centura lui Oprescu sau in Nord unde faci 5 minute pana la autostrada?

Ce-mi place mie prosteala asta tipic imobiliara ..." teren " cu acces la autostrada  :lol:

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera subway guru

@Mircea G:
Replica mi se pare de-a dreptul simpatica! (fara zeflemea!!!)...
De fapt asa vom stii 'unde' se termina autostrada (aka acolo unde se termina gardurile de protectie ale soselei ca sa nu aiba acces 'oierii' din Stefanesti-Tunari-Pipera...)
Fara suparare, chiar mi-a placut!

Sezi calm, am spus doar ca m-a amuzat replica si cu toate precautiile ca nici unul nici celalalt sa nu o luati in 'nume personal'...
E bun si un dram de umor ici-colo, ca la cate 'tembelisme' trebuie sa inghitim am sta permanent incruntati si nu ne face bine la ten, ramanem cu riduri adanci in zona fruntii... ;)
Inca o data toate cele bune amandurora!

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera elloyy

Azi dimineata erau 'dezgropati' sa zic pilonii/pilotii cum ii cheama imediat de langa intersectia cu floreasca. Presupun in curand urmeaza sa le sparga capetele (ce tare suna :D)

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera codz

Repet si eu o intrebare care s-a mai pus aici dar la care nu s-a gasit raspuns deocamdata.

Ce se va intampla cu gatuirea existenta la capatul vestic al soselei Pipera (intersectia in T cu str. Nicolae Caranfil)? In prezent aceasta intersectie este un punct nevralgic, care va deveni un cosmar odata cu finalizarea pasajului suprateran peste B.Vacarescu.

pipera cu caranfil.JPG (85.67 KB; downloaded 2308 times)

Facutul la stanga de pe Pipera spre "centru" se gatuie pe un singur fir (pana dupa ambasada chinei) plus ca exista acea trecere de pietoni (care dupa parerea mea ar trebui desfiintata) care se pune verde exact cand se pune verde la masini care vor sa faca stanga.

Care e solutia? Exista vreun proiect? Nu vad cum s-ar largi Nicolae Caranfil, prelungirea sos. Pipera spre sos. Nordului ar fi o idee, dar asta inseamna exproprieri cam mari si mai ales ca sos. Nordului se opreste in calea ferata - acolo unde ar trebui sa se prelungeasca pe str. Elena Vacarescu care iese in sos. Bucuresti-Ploiesti. Apropo, stie cineva de ce de zeci de ani nu s-a legat Nordului de Elena Vacarescu, peste calea ferata?

nordului.JPG (148.25 KB; downloaded 2302 times)
gafencu.JPG (148.99 KB; downloaded 2308 times)

Este primul meu post asa ca sper ca nu am incalcat vreo regula a forumului, punand 3 poze sau scriind colateral despre subiectul topic-ului, care este pasajul, dar cred ca intrebarile se leaga, asa cum trebuie sa se lege si strazile ca sa preia traficul :)

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera shoppy

Daca ar face suprateran Nordului - Vacarescu ar bloca intrarea in Autobaza Nordului, mai ales ca pe Nordului e zona de fite si sunt multe interese sa fie liniste.
Cred ca pana la urma se va face cum zici tu, adica taiat o bucata din parc( :cry: ) pentru mers pe Zagazului.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera Mircea G

Nordului / Vacarescu este prevazut pasaj ...
Chestia cu sensul unic , nu se poate . Stradutele au constructii " la bordura " iar cei mai multi nu fac dreapta pe Pipera ci merg inainte ...

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera Dany1984

Pun si eu niste poze facute azi pe la pranz. Sunt facute mai de sus asa ca sper sa va placa perspectiva santierului. Au desfacut toate fundatiile de la pilonii de langa lukoil. Foreza s-a mutat pe partea cu politia.
PS: pozele sunt facute cu telefonul si nu sunt de cea mai buna calitate.
17112010394 (Large).jpg (81.23 KB; downloaded 2087 times)
17112010396 (Large).jpg (113.03 KB; downloaded 2080 times)
17112010395 (Large).jpg (144.67 KB; downloaded 2087 times)

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera mindmasster

sunt foarte bune . Avem sanse sa vedem macar 1 , 2 piloni anu asta inseamna.

Nu vreau sa credeti ca ma dau 'rotund' dar o mica precizare privind 'terminologia' e totusi necesara...
- Tot ce e sub cota zero la un astfel de pasaj sunt 'piloti' (daca au un diametru mai mic, gen 40cm) sau 'coloane' (daca au un diametru de peste 60cm). Peste ei vin 'radiere'...
- 'Piloni' sunt doar elementele supraterane, cum ar fi cei doi piloni de la Basarab...
- elevatiile podurilor de peste 'radiere' se numesc fie 'pile' fie 'culee' (cele de la capete).
- elementele de structura de sprijin forate pentru rampe se numesc tot 'piloti' sau 'coloane', tangente sau secante, dupa caz...
O zi buna...
Asa ca lasati-o mai moale cu 'pilonii'...suna frumos dar e 'inexact'... ;)

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera comodo

Se pare ce ca cineva n-are ce face si se joaca de-a enciclopedia ambulanta pe aici. Guru, tu n-ai ce face altceva decat sa corectezi pe toata lumea. Puteai sa multumesti macar pentru poze in loc sa sari imediat cu corecturile. Ok, piloti e corect dar vad ca pe toate threadurile numai tu faci pe erata.
Se vad destul de bine santierul de acolo de unde sunt facute ultimele poze. Sper sa revi cu poze Dany.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Pasaj suprateran Barbu Vacarescu si supralargirea Sos.Pipera Utilizator anonim

Ce se vede in pozele puse de dany sunt capetele pilotilor, acestea vor fi sparte si va ramane armatura care va fi inglobata in alta armatura ce va forma radierul, din radier vom vedea si armatura pilonului initial ce va fi realizat dupa turnarea si intarirea radierului.

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 106

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”