Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2321 posts, 698680 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 112 113 114 115 116 117 118  ... 166

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Mizeria asta https://www.google.ro/maps/@44.390759,2 ... 6656?hl=en trebuie piconata toata si construita o artera de 4 benzi cu, canalizare, trotuare si iluminat de la 0, mai e mult pana departe.
Le-ai zis-o cu subminarea si complotul, ii si vad cum tremura de frica.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Puss in Boots

Poate se va face ceva cand se va lua avant in zona cu imobiliarele. Nu stiu situatia de acum dar nu cred ca e ca in zona Oltenitei- sos.Berceni.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Adrian Rosca wrote:
La Grigorescu (...), stadiul financiar este urmatorul:

- valoare totala (neactualizata): 330.717 mii lei;
- realizat cumulat la 31.12.2017: 161.357 mii lei.

Procentul e de sub 50%!

Adrian,
cred ca la Grigorescu este o greseala in sens invers...

Stadiul lucrarilor NU poate fi sub 50%...
Doar daca relocarea LEA face 100.000 mii lei.
SAU daca valoarea totala ar include si I.Hateganu (stiu insa ca nu este cazul...)

Daca stadiul financiar este sub 50%, atunci inseamna ca aia de la Delta au lucrat ca tampitii si primaria nu i-a platit...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

Uite articolul semnat de Catiușa Ivanov
Lucrarile la Pasajul Nicolae Grigorescu s-au blocat desi acesta este finalizat in proportie de 96%.
[...]
In urma unei licitatii, valoarea proiectului a fost stabilita la 90 milioane lei.( este vorba de suma cu TVA inclus)

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22341586-fotogalerie-lucrarile-pasajul-nicolae-grigorescu-blocat-desi-obiectivul-investitii-este-aproape-gata.htm

Catiușa este unul dintre putinii jurnalisti "de moda veche".
Nu scrie nimic "din burta".

Pai constructorul a evaluat podul, daca Hateganu nu a facut parte din proiect nu este vina lui, defapt s-a mai discutat problema ca se face un pod si nu exista proiect pentru unde duce, si acum PMB s-a trezit ca aia termina podul iar podul da intr-o mizerie, deci solutia este sa nu mai termine aia podul.
Da, exista si posibilitatea ca lucrarea sa fi fost subevaluata si acuma sa fi ramas fara bani, dar de cate ori s-a intamplat asta in Bucuresti a fost foarte usor pentru constructor sa faca scandal cu utilitati inexistente pe planuri, cu diferente dintre planuri si realitate, chestie care s-a tot intamplat pe la alte santiere, sistemul este cunoscut si lumea este de acord cu el, dar aici nimic, tace malc.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Tibi, am zis stadiu financiar, nu fizic. Iar stadiul fizic este evident ca nu e la 50%, ci mult peste.

[/url]

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

shoppy wrote:
Pai constructorul a evaluat podul, daca Hateganu nu a facut parte din proiect nu este vina lui, defapt s-a mai discutat problema ca se face un pod si nu exista proiect pentru unde duce, si acum PMB s-a trezit ca aia termina podul iar podul da intr-o mizerie, deci solutia este sa nu mai termine aia podul.
Da, exista si posibilitatea ca lucrarea sa fi fost subevaluata si acuma sa fi ramas fara bani, dar de cate ori s-a intamplat asta in Bucuresti a fost foarte usor pentru constructor sa faca scandal cu utilitati inexistente pe planuri, cu diferente dintre planuri si realitate, chestie care s-a tot intamplat pe la alte santiere, sistemul este cunoscut si lumea este de acord cu el, dar aici nimic, tace malc.
^^
Exact asta spun!
Tace mâlc pentru că și-a încasat banii și nu-l mai interesează să termine lucrarea.
Mai ales că înălțarea LEA a fost prevăzută în contractul inițial, și am impresia că suma prevăzută inițial nu este acoperitoare. Iar în cazul unei licitații nu mai poți să vii să spui „oops, lucrarea asta mă costă mai mult decât am estimat așa că vreau bani mai mulți!”. Într-o astfel de situație, constructorul trebuie să acopere diferența de costuri. Așa că... cel mai bine nu se mai face nimic, banii au fost încasați, ce a rămas de făcut nu mai este rentabil, dacă expiră și termenul de autorizației de construcție, foarte bine, o lăsăm așa. La pasajul Basarab cum e?

Cât despre continuarea spre Iuliu Hațieganu, asta este altă discuție. Nu face parte din contractul acesta.

Sumele din tabelul de mai sus sunt cumulate cu sumele pentru lărgirea și modernizarea Bulevardului Nicolae Grigorescu precum și sumele necesare exproprierilor.
Uite aici paginile relevante din HCGMB 156/2010.

splai dudescu HCGMB extras.pdf
splai dudescu HCGMB extras.pdf (160.12 KB; downloaded 253 times)

LE. până să mă mișc eu a pus-o și Adrian Roșca.

Si anexa la HCGMB 156/2010:

^^Ati exprimat foarte bine atitudinea PMB: "Așa că... cel mai bine nu se mai face nimic, (...) foarte bine, o lăsăm așa"  :popa:

Si asta e valabil la toate proiectele mostenite de la fosta administratie, care momentan merg doar din inertie. Cat or mai merge!

Nu pot sa cred ca primaria a platit in avans, peste tot constructorii se plang dupa plati restante, deci metoda este ca intai se lucreaza ceva si dupaia se plateste.
Apoi nu pot sa cred ca primaria a platit in avans, constructorul nu lucreaza, si primaria si-a luat teapa dar tace malc.
Sau daca se intampla asa atunci asta este doar frauda / spalare de bani, nu are nici legatura cu santierul, ingineria sau problemele din teren.

Adrian Rosca,

ce imi place aia cu "Pasaj rutier peste cale ferindustriala - 75ml"... :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

shoppy wrote:
................

Avem atatea cazuri recente(proaspete) in care se construieste ceva(de ex A3 Gilau-Nadaselu, dar lipseste viaductul de legatura intre cele doua segmente gata de peste un an..)
Cel mai grav este cu A1 care nu va fi gata in acest deceniu (atentie, doar intre Sibiu si granita, de Valea Oltului nici nu mai aduc aminte)pentru ca pentru 400 km de autostrada sa fie gata lipsesc tunelurile, restul se afla in constructie...Dar lucrarea de la Ciurel?! Se construiesc poduri suspendate, pasaje, bretele de acces, dar proiectul este practic ...mort pt. ca nu conduce nicaieri, adica pana la A1.

In cazul nostru e vorba doar de o aratura in camp, balast si asfalt si ar fi gata intreg proiectul,
daca am avea oameni capabili, finantare si putin interes din partea autoritatilor

Lucrarile sunt efectiv in moarte clinica, iar echipajul de resuscitare e departe...

Go to page:  1  ... 112 113 114 115 116 117 118  ... 166

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464304 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”