Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2321 posts, 695889 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 166

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Singura care trebuie inaltata este "LEA cvadrupla" care apartine ENEL. Cea cocotata pe 5 stalpi.

Celelelate 3 LEA (440 kV, Transelectrica) nu incurca cu nimic.

ClaudiuL wrote:
Pentru solutionarea acestei probleme, Municiplaitatea a realizat un studiu de solutii care se afla de mai multe luni in analiza la Transelectrica", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Asta arata ca Municipalitatea iar a gresit"adrisantul" ...

Municipalitatea daca ar executa o lovitura de la 11 metri, fara portar in fata, in mod sigur ar rata cu cel putin 15 metri. "De emotie..." :(

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Daca soseaua este la nivelul solului atunci nu are nici o treaba cu LEA, LEA este deja gandita sa poata sa treaca combina pe sub ea fara probleme, problemele apar doar acolo unde incepe rampa.
Se poate sa nu fi gresit, orice lucrare tine de 110 trebuie anuntat si obtinut acordul Transelectrica, chiar daca nu sunt detinute de Transelectrica..

Stai putin, de ce "orice lucrare tine de 110 trebuie anuntat si obtinut acordul Transelectrica, chiar daca nu sunt detinute de Transelectrica" ?...
Dar daca trebuie sa mut niste stalpi de 380V /20 kV ?...

Iar daca vreau sa fac un podet peste un canal de irigatii detinut de "Imbunatatiri Funciare" de ce sa am nevoie de acordul de la Apele Romane ?!?!?!...

Doar pe principiul ca "electronii/moleculele de apa" care trec pe acolo provin "initial" de la TEL/ANAR ?!?!...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Adrian Rosca wrote:
Nu prea au cum sa deschida circulatia pe cele doua poduri fara semaforizare.

S-ar descurca lumea și fără semafoare, ca și acum.

Joasa si media nu ii intereseaza ca aia trece prin trafi care in caz de defect se satureaza pe capacitatea lor maxima care oricum este deja este prevazuta, dar inalta da, pentru ca un defect pe inalta poate sa puna pe burta toata reteaua nationala.

Adrian Rosca wrote:
Autorităţile Capitalei aşteaptă acum ca Transelectrica şi Enel să mute liniile de înaltă tensiune. Nu se ştie, însă, când se va întâmpla asta.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ave-896677
Doua noutati in materialul video atasat articolului: punctul de vedere Enel cu privire la inaltarea LEA si faptul ca se lucreaza la balustrade, ca tot am intrebat de ele  :)

Adrian Rosca a pus linkul, nu inseamna ca a fost de acord cu informatiile de acolo...
Eu m-am uitat cu atentie si am transcris "punctul de vedere Enel" ( 01.54-02.16) prezentat de DIGI24...
"Suprainaltarea circuitelor E-Distributie, care este necesara pentru asigurarea gabaritului de siguranta pe rampa de urcare in pasaj, se poate face numai concomitent cu suprainaltarea circuitelor operatorului de transport.
In acest sens, compania E-Distributie Muntenia a realizat toate demersurile tehnice necesare si a elaborat deja studiul de solutie, urmand ca acesta sa fie avizat in comun cu cel al operatorului de transport."

Banuiesc ca shoppy la asta s-a referit cand a scris:
shoppy wrote:
Adica liniile de 110 de jos sunt ale Enel si alea de sus sunt ale Trans, operatori diferiti pe aceeasi consola, frumos.

RAHAT !... (Eventual cu perje...)
ENEL bate campii... NU poti avea linii diferite (nici ca tensiune, dar mai ales ca destinatie) pe aceleasi console.
Hai sa va reamintesc ce avem fizic in teren...
https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=352&t=3983&start=14#p239854
TibiV wrote:
Relocarea LEA este sublima... dar lipseste cu desavarsire !

Vedere de pe partea cealalta, din zona bretelei Titan->Splai...

Se pare ca degeaba m-am suparat pe Transelectrica...

... caci nu sunt ei de vina !...

ENEL, bata-i vina !... :(
Toate pozele full-size le puteti vedea aici: http://imgur.com/a/Ht4Ws

Dupa vreo 3-4 luni, cand s-a mai rarit vegetatia, am facut poze cu LEA invecinata...
https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=352&t=4081#p250405
TibiV wrote:
Prima LEA de langa cea care ne da noua batai de cap...
(...) am reusit sa ma duc in spatele stalpului si sa aflu ca este LEA 400 kV Domnesti-Bucuresti

Este vorba de aceasta LEA

Toate pozele le gasiti aici: http://imgur.com/a/64KWf

ENEL a fumat ceva nou si foarte tare? Ce treaba are linia lor de 110 kV cu liniile Transelectrica de 400 kV ?!...
Singurul lucru comun este ca se alimenteaza de la acelasi CET Sud.
In poze de anul trecut se vede clar care LEA incurca si care LEA NU incurca... (Sub alea de 400 KV au asfaltat, au stat basculantele cu bena ridicata si a fost OK... Sub cea de 110 jV nu au mai bagat nici macar un buldozer.)

Chiar daca toate acelea 8 de pe consola comuna sunt ale Enel, daca le modifici atunci le modifici parametrii, deci trebuie sa refaci studiile pentru releele de protectie si sa ti le aprobe Transul(ca sunt de 110), si dupaia trebuie sa faci program de retragere din serviciu pentru fiecare linie in parte si pe ala tot Transul trebuie sa ti-l aprobe.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Dar podul de la sol poate fi dat în folosință fara să depindă de LEA bănuiesc.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Intervenție moderator :
Deja s-au depășit limitele moral acceptabile pentru o dispută care e off topic total. Aproape toată această divagație va dispare. Dar nu fără urmă. Vă rog reveniți la subiectul topicului. Mulțumesc.
Dacă aveți nelămuriri asupra subiectului folosiți MP - ul cu încredere.
Mulțumesc.
PS : Cine cunoaște codul culorilor știe să interpreteze corect cele citite  :!:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

Ca o concluzie, putem spune că nu este chiar așa simplu să înalți o LEA.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ClaudiuL

O consider o concluzie gresita. Pentru o firma specializata in constructii montaj linii inalta tensiune este banal. Dar trebuie sa primeasca o comanda. Poate asta sa nu fie asa usor daca nu exista dorinta de a finaliza lucrarea. Vorba aia s-au facut linii peste munti si aici nu se poate. E trist.

Asta face parte din ciclul PRC. Nu PCR.
Planificare Românească Capitalistă.
Mai sunt mulți incopetenți pe malurile Dâmboviței ?

Primaria are o lucrare care baga 4 benzi (2 de pe pasaj, 2 de pe Splai) intr-un drum de o banda din placi de beton, daca s-ar deschide maine s-ar intampla 2 lucruri:
- initial ar iesi un scandal monstru ca s-a facut o lucrare care da intr-un drum neasfaltat si care nu prea se poate asfalta
- imediat ar incepe sa circule camionagii pe acolo si ar distruge betonul acela totalmente si ar mai iesi inca un scandal, sau camionagii ar avea interzis si ar iesii un alt scandal ca s-a facut o lucrare la periferie pe care nu au voie sa intre camionagii
Deci de ce ar vrea primaria sa dea bani ca sa termine lucrarea?, nu are nici un motiv.
Si apoi este de remarcat mesajul PMB in legatura cu liniile, ei vin si spun "noi am facut o solicitare, am depus-o la unii, aia ne-au trimis la altii, si asteptam...", in traducere avem o solicitare vai de mama ei, habar nu am avut unde sa o trimitem, aia isi bat joc de noi, iar pe noi nu prea ne deranjeaz; ca si cum te-ai duce la politie sa spui ca ti s-au furat niste bani, da nu erau prea multi, si nici n-ai timp sa completezi hartii.
Daca mesajul era "noi avem termene de respectat, noi am angajat experti care au completat corect toate actele, si le-am depus peste tot pe unde trebuie, si nu am primit raspunsurile de la x si y, si ii somam sa dea un raspuns conform cu termenele din legislatie", asta era altceva, dar nu se intampla(probabil la minsiterul asta tot PSD este, nu are rost sa se injure intre ei).
Cel mai probabil o sa fie ca la autostrazi, adica vine pe linie politica "ba noi in 3 luni noi taiem panglica, nu ma intereseaza, gata cu astea, sigur avem pe unii care stiu sa faca, aia sa puna mana si sa faca, si ne socotim dupaia, ca suntem noi intre noi, nu sunt altii".

Oare e adevărat ? Habar n-am.
În noul Cod Penal nu se regăsesc infracţiunile subminarea economiei naţionale şi complotul.

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 166

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”