Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Despre Soseaua Bucuresti - Ploiesti (DN1 in Buc - IF)

546 posts, 192549 views

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 39

📖 Pagination options
Re: Despre Soseaua Bucuresti - Ploiesti (DN1 in Buc - IF) faraonul

Salut tuturor, iată ce noutăți am in legătura cu Iluminatul public pe DN1:

S-a identificat un cablu subteran defect care se afla îngropat la o adâncime mică de strada. Acel cablu se tot scurtcircuita in zona Aleei Padina și apăreau avariile respective. A fost reparat, s-a făcut un manson nou. Acum merge iar iluminatul public între Realitatea TV și Academia de Poliție.

S-a început montarea a 8 corpuri noi între Aleea Privighetorilor și Pasajul Jandarmeriei acolo unde lipseau sau erau defecte. Au intrat in sfârșit in acel sector de drum. Le veți recunoaște ca le-au comandat cu halogenura metalică și lumina este albă. Eu o sa le cer sa pună lămpi cu sodiu ca electronica le permite. Altfel o sa arate a lucrare făcută de amatori cu lumina albă și galbena. Acum ce le spun eu și ce vor face ei poate fi diferit.

Chiar dacă nu am fost foarte activ in ultima perioada pe forum  nu înseamnă ca m-am lăsat de subiect. Sper sa avem avem instalația reparata si la IKEA - aeroportul Băneasa pana la Sarbatorile Pascale.

Pe forum nu mai pot pune poze, am depășit limita. O sa pun o filmare embeded.

Re: Despre Soseaua Bucuresti - Ploiesti (DN1 in Buc - IF) andrei11

Din partea moderatorului :
Citește cu atențiePostarea fotografiilor pe forum,   mai ales pct 7 și pct 8.
viewtopic.php?f=2&t=2827&p=176673#p129780

Mi-am făcut cont pe imgur.

Pozele cu cablurile defecte sunt aici:

Iluminat public DN1 https://imgur.com/gallery/2re1C

Dragii mei asa arata lucrarea la iluminatul public pe DN1 la data de 19.2.2018. Lucrurile au evoluat considerabil daca ne uitam comparat cu  filmarea de acum 4 luni. Saptamana aceasta intervin pe Pasajul Jandarmeriei. Nu este totul perfect pentru ca noile corpuri sunt cu halogenura metalica si lumina este alba comparat cu cele pe sodiu care fac lumina galbena. Azi au incercat sa lucreze mai mult dar batea vantul tare. Revin zilele urmatoare in functie de starea vremii. Sper sa avem instalatia reparata si la aeroportul Baneasa pana de Paste.

Re: Despre Soseaua Bucuresti - Ploiesti (DN1 in Buc - IF) TibiV

Trebuie sa recunoastem, pe 19 februarie este "Titan Ice! Alta viata !...."
:bere:

Felicitari !...

Re: Despre Soseaua Bucuresti - Ploiesti (DN1 in Buc - IF) Cristi N

Felicitari tie cat si electricienilor care se ocupa de lucrare, nu cred ca e placut de loc sa lucrezi la inaltime pe vremea asta. Pana la urma nu folosesc becurile cumparate de tine? Parca tu le-ai trimis acelasi model de becuri ca cele initiale, cu vapori de sodiu.

In al doilea rand, iluminatul de pe tronsonul din Otopeni de cine este administrat, CNAIR sau primaria Otopeni? Am trecut duminica seara si mai ales pasajul din dreptul aeroportului suferea rau de tot la capitolul becuri functionale.

Inca nu este gata, mai sunt 3 stâlpi care nu merg lângă pasarela pietonală de la Pasajul Otopeni pe bretea. Mai lipsesc doi stâlpi vis a vis de Liceul Francez.

CNAIR a cumpărat 22 de corpuri noi și le-au montat odată la stâlpii înlocuiți sau acolo unde erau lipsa sau defecte corpurile. Aceste corpuri au venit gata echipate cu lămpi cu halogenura metalica. Am rugat echipa să le înlocuiască cu cele cu sodiu livrate stiind că igniterele Philips funcționează și cu halogenura metalica și cu sodiu. Se pare că ce au luat ei NU merg cu ambele. O să iau alte ignitere sa le schimbe ca să nu rămână lumina amestecata. Acum lucrarea nu pare profesionista. Sau pot face toate pasajele de o culoare și restul galben. Vedem ce soluție adopta. Exista un buget alocat și se face maxim de banii respectivi.

In rest au schimbat sute de lămpi pe sodiu cu ce le-am dat eu și mai urmează. Zona de la Ikea la pasajul subteran Băneasa e praf rău. Au de munca mult acolo. Cablurile subterane au fost distruse când au fost dărâmați stâlpii mici in urma accidentelor.
E greu să refaci peste noapte ceva ce nu s-a întreținut de 10 ani.

Eu mă interesez zilnic care este stadiul lucrării. Doresc să avem un Paste luminat la propriu.

Daca mai sunt avarii majore pe alte intrări în București să-mi spuneți.
As vrea sa lucreze la intrarea A2 in București unde este bezna. Am mai rezolvat și pasajele de pe centura vest a Ploieștiului. Merg cat e cat dar trebuie intrat și acolo sa se mai schimbe din becuri.

CNAIR are nevoie de contracte de întreținere și echipe în toată tara care să repare iluminatul public de pe drumurile țării. Daca lucrează bine și nu sunt accidente lampile merg câțiva ani.

Cristi N legat de Pasajul Otopeni de la aeroport  știu situatia. Am becuri și pentru acolo. De cine aparține? Greu de raspuns. Am scris primarului din Otopeni anul trecut și m-a sunat o doamna de la primărie și mi-a spus că DN1 (numit și Calea Bucureștilor in Otopeni) aparține de CNAIR. I-am scris primarului luna trecuta iar că-i dau 70 de becuri sa completeze până la intrarea la Therme și nu mi-a răspuns. Poate a râs de mine sau ii este teama sa se implice. O să merg la primărie cu becurile in brațe să văd dacă le primesc. Daca NU acolo le trimit la CNAIR. Poate găsesc înțelegere sa le monteze cineva. Dar tot așa trebuie o firma certificata să facă astfel de lucrări. Ce am văzut până acum sunt probleme mai grave, linii electrice subterane sau aeriene defecte. Acolo ai nevoie de laborator PRAM să identifice defecțiunea.

Sper să le fac pe toate dar pe rand.

Dragi forumisti iata ce s-a mai intamplat pe DN1/Sos. Bucuresti Ploiesti legat de iluminatul public. Astazi 7 martie echipa a intrat sa lucreze pe pasajul Jandarmeriei dupa o perioada in care vremea nu a permis acest lucru. Se vor inlocui lampile arse si ulterior se vor remedia si corpurile noi care dau lumina alba ca sa existe o lucrare unitara. Promisiunea este ca intr-o saptamana ambele pasaje Jandarmeriei si Ikea sa fie reabilitate. Vom trai si vom vedea.  

Azi am predat la CNAIR ultimele 48 de lampi pe sodiu de 400W. O parte din ele sper sa le foloseasca la intrare pe A2 in Bucuresti sau in alte locatii. Pasajul de la aeroportul Otopeni este pe lista si el dar cred ca-l vor face la vara.

Ca fapt divers am venit de la Mogosoaia la Otopeni pe DNCB si erau adevarate cratere pe ambele benzi. Atentie cum circulati ca va puteti rupe masina. Este incredibil cum s-a degradat drumul dupa o iarna nu foarte grea.

Salutare dragi forumisti, astazi se lucreaza puternic pe Pasajul Jandarmeriei la repararea iluminatului public. Pana la ora 13:00 sensul de iesire din oras era gata iar dupa aceasta ora au trecut pe sensul de intrare in oras. Sper sa termine pana diseara intreg Pasajul Jandarmeriei si sa se apropie de Pasajul IKEA.

Iata cateva poze proaspete: https://imgur.com/gallery/v3vqt

Carcasele corpurilor sunt vechi dar aparatajul este nou, igniterele sunt Electrostart (Made in Bulgaria) si balasturile sunt Layrton (Made in Spain). Folosesc lampile (becurile) Philips SON T PIA Plus 250W livrate de mine dar si altele cumparate de ei.

Dupa ce termina cu becurile poate ii conving pe CNAIR sa dea o vopsea pe balustrade. Cred ca n-au fost vopsite niciodata in ultimii 10 ani.

Dragi forumisti suntem in Saptamana Mare si in curand vom celebra învierea Domnului. Eu va doresc un Paste fericit si luminat! atat la propriu cat si la figurat. Sa aveti parte de multa lumina in suflete, in casa dar si pe drumuri! Legat de drumuri chiar se intampla ceva.

Pasajul Jandarmeriei si sectorul de drum dintre cele doua pasaje supraterane pe DN1 au fost reabilitate din punct de vedere al iluminatului public. Nu este perfect, s-au folosit lampi cu lumina alba (halogenuri metalice) printre cele cu sodiu. Inca lipsesc 5 stalpi. Dar este maximum ce s-a putut face cu bugetul actual si este perfect functional. Eu insist sa repare din corpurile vechi pe sodiu cu aparataj nou si ulterior sa se inlocuiasca ca sa fie ceva unitar.

Ce mi-am propus anul trecut am reusit sa obtin pe jumatate. Pasajul IKEA si zona din dreptul aeroportului Baneasa sunt inca in bezna dar cu perseverenta si nervi de otel se vor face si ele. Lucrurile merg greu pentru ca subcontractorul care a lucrat inca de anul trecut nu a fost platit integral nici pana acum. Unul din oamenii din echipa cu care avem o comunicare excelenta a plecat de acolo. Nimic nu poate continua pana nu achita munca prestata.

Sa fim optimisti. M-am convins ca au bunavointa si sper sa vedem o imbunatatire pana la 1 Mai. La vara poate vopsesc si mana curenta pe cele doua pasaje.

Iata si pozele:

Toate pozele aici https://imgur.com/a/HShzw

Re: Despre Soseaua Bucuresti - Ploiesti (DN1 in Buc - IF) TibiV

Un pic pestrit, dar mai bine decat doar bezna...
:bere:

Așa e TibiV. Și pe mine mă deranjează vizual, pare lucrare făcută de amatori. Dar astea le-au cumpărat ei și le-au montat. Daca le puneau toate pe o parte albe erau mai puțin evidente.

Eu insist sa le schimbe dar trebuie sa le ofer altele. Un corp Philips Malaga 250W este in promoție 460 de lei + 54 lei lampa (becul). Totul trebuie înmulțit cu 17. O să încerc să fac un efort suplimentar pentru București dar ce mă omoară sunt costurile de demontaj și montaj. Aceste lucrari costa mai mult decât îți poți imagina.

Dar o sa o fac cumva că nu-mi place. Corpurile recuperate cu lumina alba sa fie montate consecutiv pe pasajul urmator de la Ikea.

Astazi am mai expediat la CNAIR inca 3 corpuri stradale si 14 lampi (becuri) pentru DN1 astfel:

2 buc corpuri  Philips Malaga SGS102 - 250W - le-am cerut sa monteze un corp langa breteaua catre  DNCB si pasarela de la Realitatea TV. Al doilea la IKEA
3 buc lampi (becuri) Philips Son-T PIA Plus E40 250W pe sodiu - sa le monteze unde pot pe pasajul Ikea
1 buc corp echipat Layrton 100W pentru stalpii mici din dreptul aeroportului Baneasa
11 buc lampi (becuri) Beghelli E40 400W -sa le instaleze unde pot pe DN1 in Otopeni sau la intersectia A2 cu DNCB.

Stiu vorba "Cu o floare nu se face primavara!" dar eu merg inainte cu pasi mici dar constanti. Dupa posibilitati. Sunt 72 de corpuri pe Pasajul IKEA asa ca am ce face pana la toamna...

Toate pozele aici: https://imgur.com/a/3ATG3

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 39

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433383 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”