De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

2203 posts, 604450 views

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 158

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

andrei11 wrote:
Inteligent, fără caracter și profitor.

Andrei, nu-ti face cinste, sincer. Sterge prostia aia de pamflet comunisto-muncitoresc de doi bani...In timpurile staliniste, doar ideologii sovietici si sclavii  lor faceau astfel de placate, iar nefericitii de muncitori trebuiau sa le plimbe pe la manifestatii. Sincer, ne-am face de rasul lumii sa ne mai batem joc inca o data de elitele tarii...De rasul natiunilor lumii. O tara fara elite, cum crezi ca se mai descurca? Un orb fara baston si fara ajutor cum se mai descurca?

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

N-o șterg, remarca le aparține mai multor cetățeni foarte onești / culți și apolitici pe care evident îi cunosc foarte bine. Rămâne acolo pentru că este adevărată.
Uite, am mai întrebat pentru tine încă o persoană super educată, cultă, matură ( 50 de ani ).
Liiceanu este un infect. Ca și caracter.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

Goldmund wrote:
mcosmin wrote:
Esti foarte naiv la capitolul acesta.

In primul rand nici o televiziune nu isi permite sa insulte un invitat. .....

In al doilea rand, Liiceanu nu facea altceva decat sa traduca operele unui filozof german, care, la fel ca si idolul tau, nu a intreprins nici o miscare "de elita" impotriva curentului nazist si fascist...

Daca vrei sa vezi ceva cu adevarat interesant, sau mai bine zis sa nu vezi nimic, este cat de greu e sa gasesti informatii despre oamenii astia asa zisi "de elita" de dinainte de 89.  :popa:

De ce imi faci tu viata asa de usoara?
http://romanialibera.ro/actualitate/eve ... ici-441410
https://economie.hotnews.ro/stiri-media ... presei.htm
Etc.
Cat despre Gabriel Liiceanu, iata aici o lista cu o parte din cartile scrise de domnia sa si la "reduceri" pentru cei care nu au prea multi bani si vor sa faca cunostinta cu opera unui mare scriitor si filozof roman in viata.

A sosit timpul sa ma citez singur. Ai filozofat-o exact ca Liiceanu aici  :lol:
Te las pe tine sa gasesti cuvantul cheie.

In primul rand nici o televiziune nu isi permite sa insulte un invitat. Orice ar fi acela, poti lua ca exemplu si faptul ca Antena3 nu a insultat-o in nici un fel pe Elena Udrea atunci cand a venit invitata la ei sau cand a intervenit prin telefon. De ce nu fac asta? Simplu! Daca te insulta cineva pe fata, cu subiect si predicat, la televiziune, se numeste calomie. Calomia este fapta penala si se pedepseste conform legii. Daca vrei sa te consideri cu adevarat de elita, trebuie sa accepti si pareri contra.

Si hai sa nu mai dam linkuri de la hotnews, astia au dus insulta si atacul la persoana la nivel de opera literara.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Adrian Rosca

Linkurile la Fluierul.ro sunt bune?  :lol:

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Mai bine schimbati denumirea topicului...

"Politica, istorie, natiuni, curente de gandire" este prea high-tech...
Hai sa ii spuenm "Gunoaie, laturi si TENTATIVE de gandire". :popa:  

Eu am iesit de aici.
Bye-bye... !

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

De cine este criticat Liiceanu?
Iata mai jos cum este de fapt un GUNOI, profitor al legilor pe care gasca pe care incearca sa o salveze le-au dat in favoarea sa:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ce-pensie-are-tudorel-toader-890673

Tudorel Toader a obţinut, anul trecut, cumulat, suma de 327.000 de lei din pensii.
În plus, Toader mai deține în Iași două apartamente și o casă.
Fostul judecător al Curții Constituționale a completat că deține și trei autoturisme: două Volkswagen (Passat și Touareg) și un Audi Q3.
La aceste venituri se adaugă și cele obținute ca profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, de la care a câștigat aproape 177.000 pe an, dar și ca ministru al justiţiei: 120.000 de lei anual și 69.000 de lei, tot pe an, ca membru CSM.
De asemenea, Tudorel Toader a declarat că a primit 3.600 de euro din chirii şi 6.600 de lei din drepturi de proprietate intelectuală.

Asa arata un GUNOI fara coloana vertebrala, duplicitar, un ȚĂRAN parvenit. Majoritatea acestor bani este provenita din contributiile noastre, din impozite asupra multinationalelor infierate, in afara de cei 6600 lei care probabil ca i se cuvin si sunt primiti multumita ideilor sale sau cartilor scrise, restul sunt acordati din buget, adica exact ca diferenta intre a fi ales si a fi numit. El mereu a fost un individ numit!
Morala: nu uitati sa votati PSD!

Adrian Rosca wrote:
Linkurile la Fluierul.ro sunt bune?  :lol:

Am stat acolo 30 de secunde, pe care nu le mai primesc inapoi :(

@Florinds, TT nu este singurul, toti (fost) judecatorii CCR primesc sume similare, pentru ca au pensii speciale. Si le primesc la recomandarea UE.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Puss in Boots

Dar doar unu e Tudorel. E enervant (deja nu mai e trist) ca unii nu vad padurea din cauza uscaturilor si ca PSD-ul le incetoseaza gandirea. Ok am inteles, sa nu votam cu PSD-ul, dar in spatele acestor latraturi exista si solutii? Alternative?

TibiV wrote:
Mai bine schimbati denumirea topicului...
..........

Eu am iesit de aici.
Bye-bye... !

Imi pare rau sa pierd aici pe cineva care "are argumentele la el", care nu insulta nici macar pe coruptii natiei(cei care au perfectionat coruptia endemica, imediat dupa Revolutie).
Si nu vezi cati oameni ai sistemului sunt aici, activi? - care oricum nu reprezinta majoritatea bucuresteana, dar aici! Eu stiu ca UE, USA si tarile civilizate si care reprezinta democratia din restul lumii sunt alaturi de Justitia independenta din Romania, iar daca exista alte pareri, e ok...
:bere:

Florinds,
stii ce este pacat? Ca si acesti oameni  care lauda psd("pe cine sa alegem?"), sau care si mai rau, nu au un spirit critic in privinta partidului ramas dupa pcr,  vor spitale "ca in Vest", autostrazi "ca in vest", scoli "ca in vest" si multe altele "ca in vest", dar nimic din ce parvine de acolo nu asimileaza - atunci cum sa-i ajungem pe occidentali din urma? Decalajul va creste, crede-ma si cine va fi de vina? Incredibil, dar raspunsul e de mult pregatit: "Soros, occidentalii ne vor raul, ne supt bogatiile tarii si de vina mai este statul paralel".
Acesta este marele pacat, timpul pierdut in saracie lucie, saracie lucie  daca ne comparam cu tarile civilizate...E deajuns sa privim Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria...care au facut reformele in anii '90, iar acum pot juca popice (nationalismul desantat),pt. ca intre timp sunt tari dezvoltate, civilizate, iar noi suntem la nivelul lor din acei ani de inceput a unei noi industrializari si modernizari din temelii, anii...'90.
:bere:

PS
Un exemplu pentru cei care cred ca Liiceanu este o lichea:
ani de-a randul, orasul Cluj a fost condus de unul Funar(individ pe care societatea romana l-a si uitat - aceasta e la lada de gunoi a istoriei.... Niciodata un scriitor si filozof de exceptie). Funar, un nationalist comunist, dar si capitalist(pt. el ca toti fostii securisti si comunisti) nu a lasat dupa Revolutie sa investeasca in oras - practic Cluj nu avea viitor atunci. Ani de-a randul orasul devenise un oras sarac!
Dupa ce acesta nu a mai fost ales, Clujul si-a revenit ca printr-o minune, exact prin infuzia financiara occidentala. Acum Cluj este concurent chiar si cu Bucuresti(investitii, constructii, cercetare)
In orasele din Moldova mai sunt si azi alesi primari de genul lui Funar, pana azi din 1989. Nu incepeti cu "contraragumente" de genul ca acolo nu sunt autostrazi, sau interesele occidentalilor s-ar opri in Transilvania - nu, regiunea Moldova este in general condusa ca pe timpul stalinismului, cu doua precizari: Biserica libera si capitalismul liber(adica capitalismul timpuriu, fara reguli si legi ca ei sa fure, restul in saracie lucie!) Ce are asta cu domnul Liiceanu? el (si multi altii precum domnia sa) a fost printre primii care ne-a atras atentia asupra lui Funar, el ne-a atras atentia ce se intampla si azi in Moldova - si da, autostrazile conteaza, dar Clujul nu avea autostrazi, nici azi orasul nu este unit prin autostrada de Vest!  Va puteti inchipui cum ar fi aratat Romania din 1990 pana azi daca funarii si iliescienii nu ar fi pus deloc laba pe tara noastra? Cluj este argumentul Romaniei de oras prost si bine condus. Cluj este argumentul pentru care il apar(nu are nevoie domnia sa) pe domnul Liiceanu. Pe de-o parte am un carturar, pe de alta parte am niste epigoni ai unei gandiri sanatoase. Pacat de Romania, din nou.

Asa cum am spus, in cazul TT se cumuleaza niste pensii pentru ca asa recomanda Comisia de la Venetia. Nu are nici o treaba cu PSD, PNL, PDL, PPPP, PCR, PMP sau ce alte chestii. Va crizati prea mult pe tema asta si degeaba. Logica este sa asigure independenta financiara pe viata, astfel incat judecatorii sa nu fie tentati sa faca lucruri necurate pentru bani.

Aceiasi logica trebuie aplicata la toti oamenii din Romania, daca vrem sa combatem cu adevarat coruptia.

Problema in momentul acesta este PSD, dar nu trebuia ignorata intrebarea evidenta: cine sa vina in locul PSD? PNL? Aceiasi care au taiat salarii, au inchis spitale, care au declansat exodul medicilor, tinerilor si profesorilor? Raspunsul ramane in continuare implicarea. Sunteti foarte naivi daca credeti ca in momentul in care PSD pleaca se va schimba ceva.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Puss in Boots

Intrebam si eu mai sus acelasi lucru dar mie unul mi-e sila ca daca intrebi "pe cine sa alegem" esti facut automat pesedist. Mi-e sila. E un raspuns atat de putin inteligent si ma asteptam la mai mult. Eu la ultimele alegeri am dat buletinul stampilat aiurea in semn de protest la adresa intregii clase politice. Pt ca nu am pe cine sa votez. Si ca sa nu mi-l stampileze ei aiurea daca il dadeam gol. Tipati toti ca PSD-ul....tipati si in anii lui Basescu "PDL-ul!" ? Asa ar fi fost normal nu?

E pacat de Romania, da. Dar sa stiii ca ei politicienii vor sti mereu cum sa se infrateasca si incuscreasca incat sa le fie lor bine si noua nu. Putem noi latra aici pana maine.

Goldmund tu esti un iubitor al Digi tv si in ochii mei cu nimic mai prejos decat un iubitor Antena 3. Trist este ca tu ai chiar impresia ca ce zice Digi e 100% bun si adevarat si venit de la Dzeu Tatal. De aia si faci pesedist pe cine nu recita crezul Digi. Incearca sa te informezi din mai multe surse si ai sa vezi -pt ca fiecare tabara loveste in cealalta de multe ori cu argumente si dovezi- ca toti sunt niste jeguri si nu merita sa ne injuram noi pe aici pentru ei. Exista si oameni -ca mine- care sunt satui pana in gat de toata clasa politica.

Politicienii la ora adevarului isi vor da mana si noi vom ramane pacaliti. Sau nu? PNL + PDL = love desi era ura cu putin timp inainte de marea fuziune....

Ps. Si am mai zis-o poti sa fii membru de partid din varii motive, nu inseamna ca esti automat o lepra. Multi au fost si membri PCR si nu erau toti lepre sau ciripitori. Nevoia....oportunitatile....te imping sa fii membru de partid si daca esti destept, sa stai in plan secund nu in fata sa te injure toti si sa fii tinta DNA in functie de interesele unora si altora. Unii insa nu inteleg asta si vad rosu in fata ochilor. E cam ca atunci cand toti romanii sunt catalogati ca tigani. Toti pesedistii sunt lepre. Si toti penelistii, useristii, pmpistii etcistii ce sunt? Niste oameni de onoare nu? Toti! Mi-e sila de atat de putina minte. Si vine de la oameni de o anumita varsta de la care te-ai astepta la si mai multa sila fata de politicieni si capabili de a suporta mai putina prosteala pe fata, decat aia pe care o am eu. Naivi, cum zicea si Cosmin. Genul care vede problema de la prima bara din fata si o injura bine si dupa ce trece de ea si da de alta o injura si pe aia cu litera mare si de la capat.

Goldmund (dar si ceilalti) daca te simti tu mai bine sa crezi ca sunt pesedist doar pt ca nu ling cuvintele Digi24, nu imi fac icoana cu toti Liicenii si Cartarestii de pe acolo si mai si intreb "pai pe cine sa alegem?", atunci fa-o in continuare nu iti rapesc placerea. Ca si TibiV ma retrag din discutia asta. Nu are sens. Indoctrinarea Digi -pe care nu inteleg de ce trebuie sa o imbratisez, doar pt ca e anti PSD si Ant3?- e si va fi prezenta in continuare. Zic sa ne vedem fiecare de vietile noastre si sa nu ne mai consumam inutil pt cine nu merita. Niciunui politician nu ii pasa de cetateni.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

Daca mai e Cosmin... Tu cand ai in buzunar 4 lei si salariul lui Tudorel trebuie sa fie de 3 lei ce faci, respecti ce zice Comisia de la Venetia, din care face parte Tudorel?  :lol:
Comisia de la Venetia spune cumva si ca profesorii trebuie sa aiba 1000 lei, doctorii sa spunem 2000 lei salariu ca sa aiba judecatorii pensie de 50 000 lei?
Este comic acest argument al tau. Ascultam sfaturi din exterior numai cand e vorba de avantaje.

"Suntem pe ultimul loc din Europa si pe penultimul din lume la respectul acordat educatiei.
Educatia nu a mai avut din 2005 un procent atat de mic alocat din PIB, [probabil, tot dupa o guvernare pesedista (2000-2004), nota mea].
Educatia de azi reprezinta Romania de maine!"

@Puss in Boots: ceea ce am citat mai sus este de la Antena3, nu de la Digi. :)

Am spus eu asa ceva...? Nu imi mai pune vorbe in posturi.

Go to page:  1  ... 51 52 53 54 55 56 57  ... 158

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”