De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

2203 posts, 603736 views

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 158

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

aztec wrote:
Pana la urma....intreb doar ...
K face dosarul. Zic la general, ca e de  fapt DNA condus de ea.   Nu judeca, doar acuza....
Avem avocati ai apararii, si judecatori.
De fapt judecatorul e cel care baga la racoare.

Si sa revenim la un caz cunoscut. Adrian N, fost prim ministru. Se crede nevinovat, acuzat pe nedrept.
El cu studii de drept. Profesor de drept, cu avocat extrem de cunoscut. Si pierde.... Cine e vinovat? Cel care a facut dosarul, cel care a judecat sau chiar cel acuzat ca este in culpa....
Eu zic, hai sa vedem cine acuza si care sunt interesele....cum se spune in latina "qui prodest"....
Si sa nu luam apararea cuiva pana nu vedem interesele de ambele parti, si sa vedem daca cei care vorbeac au si dreptate, in opinia noastra, nu sa ii judecat, doar sa ne distantam de opinile lor si sa nu ii creditam cu incredere....

Complet de acord. DNA nu are un efect instant. Problema e de perceptie. In momentul de fata, daca ti se face un dosar penal esti terminat. Esti dat afara de la serviciu, toata lumea te face "penal", toata lumea te condamna inaintea judecatorului.

Tocmai aici este de fapt, partea pericoloasa a DNA-ului atunci cand ataca politicienii. In teorie, procuratura are puterea de a modela clasa politica asa cum vrea ea. Aici e o linie foarte slab definita intre abuz si separatia puterilor in stat (tocmai de aia parlamentarii au imunitate). Bine, acum se intampla ca politicienii chiar sa fie corupti, dar ce se intampla in momentul in care cineva realizeaza ca poate folosi DNA pentru folos personal (TB)? Aici este adevarata problema. Practic, daca nu iti place cine e premier si ai ceva influenta la DNA, faci un dosar penal acolo de forma, lasi presiunea publica sa isi faca treaba, si apoi il inchizi sau il inchide altcineva pentru tine si aia e (VP).

Goldmund wrote:
Diferentele intre digi, realitatea pe de-o parte si antene si rtv sunt atat de mari, incat nu exista om sa nu le vada. Ce, cui apartine varanului, fostului mare securist ceausist si stalinist nu pot fi comparate cu alte televiziuni din Romania.
Dar atentie, si cel care sustine adevarul, dreptatea, moralitatea trebuie sa se (re)gaseasca intr-o "tabara", si se uita la o televiziune, fara sa fie fanul ei direct.
Acum, daca lasam varianta precum ca totul e la fel, toate televiziunile mint, toti sunt corupti, dam apa la moara celor care chiar cred in conspiratii si statul paralel - asta nu putem accepta niciodata. De ce?
(Mie imi place metroul, din 1975)  https://www.youtube.com/watch?v=RwVKroX4Jro

Si cum este cu UE si cu vointa celor din capitala UE care sustin Justitia si lupta anticoruptie din Romania??  Aici va dati seama ce spune o televiziune si ce spune alta. Nu toate televiziunile mint! Nu toti oamenii sunt borfasi, nu toti politicienii sunt condamnati. Si,
Timmermans ramane Timmermans...mesajul sau e clar, fara echivoc.
La toti, sanatate si
:bere:

Toate televiziunile din Romania sunt partizane. Intr-o tara atat de saraca ca Romania, nu prea pot exista atat de multe televiziuni "independente", pentru ca pur si simplu nu sunt suficienti bani pentru a fi finantate toate. Solutia? Fiecare televiziune este proprietatea unui "baron" care foloseste televiziunea pentru a promova cea ce ii convine lui. Sa nu ne imaginam ca vreo televiziune din Romania se compara cu televiziuni din vest precum CNN sau TV5. Pana si cele din vest mai sunt partizane uneori...

Florinds wrote:
O imbogatire subita fara un fundament adevarat (nu mostenire de la matusa Tamara), deci fara acte doveditoare, bilant anual, contul de profit si pierderi etc. arata clar ca in cazul asta e vinovat cel acuzat pentru ca este in culpa.
Prezumtia de nevinovatie nu poate exista pentru ca in contabilitate trebuie sa existe transparenta si trasabilitate.

Cred ca AN este singurul exemplu de dosar DNA care chiar a dus la recuperarea unui prejudiciu de la un politician.

Florinds wrote:
Pai urmareste sensul discutiei, cu un pas in urma, ai spus, recitez: "da, hai sa o lasam pe K sa ii acopere pe toti aia din dreapta cat fug cu banii prin tari (tropicale) cu care nu avem tratate de extradare si apoi sa termine cu stanga. Nu mai pupati propaganda. Eu vreau un DNA echidistant, nu unul care ii scapa pe aia care au furat 10 ani de zile ca in codru si au nenorocit tara. "
Acum nu iti mai place contraexemplul cu Ghita si fugi de discutie, mai pui si un ras teatral. Tipic Tudorel Toader.
"Hai sa nu ne ducem chiar acolo, la noi nici un politician nu stie de dreapta sau stanga :lol:"
Halal ...

Tu ai inceput cu stanga si dreapta...Oricum logica tot aia e, fie cu dreapta si stanga sau nu...

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

Pai daca depistezi ceva care nu iti convine, zici de la inceput, nu intri in hora si apoi iesi. :)
Toate televiziunile sunt partizane?... Cand te uiti la antena3 si romaniatv, ai un soc. Domnul profesor Dan Voiculescu a fost nedreptatit de abuzatoarea Laura Codruta Kovesi...  :lol:

Romaniatv nu era a lui Ghita? Astia erau basisti convinsi pe la inceput... Apoi s-au reprofilat, dupa chipul si asemanarea patronului.

DIGI are contracte de mentenanță la DNA. Ar fi culmea sa arunce cu critici in propriul client.

Hotnews e o nebuloasa parte SRI parte Morcovei.

Realitatea? Baietii sunt in insolventa de ani de zile si totusi functioneaza... Oare de ce?

ProTV nu se baga.

Antena3 e evident, nu are rost.

Stiti care e faza amuzanta? Fiecare are bucatica ei mica de adevăr

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Uite un caz interesant...
mcosmin, sa nu imi spui ca DNA a "inventat/plantat probe mincinoase" si ca "autostrada demolata" este o inventie a "basistilor"...
Este vorba despre Narcis Neaga, fost director general  CNADNR, care a acceptat deschderea lotului Sebes-Sibiu din A1, desi consultantul Consitrans a predat sute de rapoarte de neconformitate. Lotul a fost deschis cu cateva zile  inainte de alegerile prezidentiale. Candidatul V.V.Ponta a avut bunul simt sa nici nu coboare din microbuzul cu care a trecut pe autostrada. Stia el ceva....
Culmea, in urma cu cateva zile Narcis Neaga a fost numit in CA al CNAIR... Lupul paznic la stana...
https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-22318226-fostul-director-cnair-narcis-neaga-numit-membru-companiei-asociatia-pro-infrastructura-perioada-mandatului-sau-fost-cea-mai-nociva-pentru-dezvoltarea-infrastructurii-rutiere-din-romania.htm
Narcis Neaga a fost demis de la conducerea CNAIR in decembrie 2015, ca urmare a unei inspectii a Corpului de control al Ministerului Transporturilor cu privire la unele nereguli depistate in constructia autostrazii Sibiu-Orastie.

El este cercetat de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu un contract privind autostrada Sibiu - Orastie, iar in decembrie 2015 el a fost plasat sub control judiciar in acest dosar.  Procurorii DNA spun ca, in 15 mai 2014, Narcis Neaga, in calitate de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, a suspendat abuziv un contract de servicii privind supervizarea lucrarilor la autostrada Orastie-Sibiu si a platilor aferente acestuia, cu incalcarea dispozitiilor contractuale, a conditiilor Federatiei Internationale a Inginerilor Consultanti si a dispozitiilor legale.  

Potrivit procurorilor,  Neaga a desemnat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pentru a superviza lucrarile de constructie a autostrazii si pentru a indeplini obligatiile contractuale in perioada de desfasurare a contractelor de lucrari privind: ''Proiectare si executie Autostrada Orastie-Sibiu, Lot 3: km 43+855-km 65+965', ''Proiectare si executie Autostrada Orastie-Sibiu, Lot 3: km 65+965-km 82+070".

Ulterior, el a reziliat contractul de supervizare in conditii nelegale si a refuzat plata facturii emise de catre liderul asocierii care asigurase initial serviciile de supervizare a lucrarilor si, pe cale de consecinta, in mod nefundamentat, a refuzat decontarea facturii din fondul de coeziune (fonduri europene). Ulterior, Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei a admis in parte cererea formulata de liderul asocierii care asigurase initial serviciile de supervizare a lucrarilor si a obligat CNADNR SA la plata sumei de 3.139.109,20 lei plus TVA, precum si a penalitatilor de intarziere, calculate de la 15 mai 2014 pana la 23 decembrie 2014, data inregistrarii cererii arbitrale, mai spuneau procurorii.

Doar ca procurorii DNA degeaba isi bat capul...
Legile justititie au fost mult "imbunatatite", fie de puterea actuala, fie de judecatorii CCR numiti de actala putere....
https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/alina-bica-salvarea-directorului-care-a-scufundat-autostrada-sibiu-orastie-887773

... (lui) Narcis Neaga, directorul care a luat numeroase decizii eronate privind autostrada și care acum, paradoxal, a fost numit în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere de către ministrul Transporturilor, Lucian Șova, i s-a clasat cauza deoarece faptele pentru care acesta a fost cercetat de DNA nu mai sunt condamnate de lege. Mai precis paragrafe de lege invocate de DNA pentru incluparea lui narcis Neaga au fost declarate neconstituționale în 2016.

Ce conducere de rahat are aceasta biata tara... :(

In articol nu e pomenita nici o fapta penala. Bun, a abuzat de functia lui, dar cat timp nu exista dare sau luare de mita nu este competenta DNA.

Avand in vedere anvergura proiectului, probabil DIICOT sau chiar SRI ar fi trebuit sa intervina.

CCR nu elimina fapte penale, ci doar cere ca ele sa fie redefinite mai clar, e o diferență.

Cat despre conducatori:exista doar o singura solutie, dar data fiind natura acestui forum, nu am voie sa o spun aici.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

"Nimeni nu-i profet in tara lui" -  eu sunt de acord cu aceasta "maxima" pentru ca mi-a placut istoria Universala cat si istoria poporului roman, pentru ca m-am documentat din diferite surse(chiar si din Germania)
Istoricul este un om de stiinta, precum un inginer, sau arhitect. Ar trebui sa ne cunoastem istoria nationala foarte bine sa putem intelege ce se intampla cu noi azi si sa vedem de ce unii cetateni ai acestei tari inca mai cred in "statul care ne da", sau care "are grija de noi" si poate sa apreciem mai mult omul modern nascut dupa Marea Unire si care respecta adevarata elita a tarii...
Acum, dupa ce a invatat limba romana ca sa poata citi arhivele nationale, un profesor austriac ne ajuta sa descifram trecutul cat si prezentul mai obiectiv.
Cateva pasaje care mi-au placut:
"Despre Romania Mare vorbim triumfalist si pana la urma e un succes faptul ca ne-am pastrat 100 de ani teritoriul, dar ar trebui sa vedem si pretul pe care l-am platit: o pierdere masiva a populatiei educate, convenabila politicienilor din ultimii ani, care vor cu orice pret sa impiedice formarea unei mase critice la Bucuresti." Parca am scris si eu mai devreme ca acesti neocomunisti vor saracia si prostia sa domine Romania, altfel cum  ar putea conduce "nepregatitii" aceasta tara?...

"Tocmai de aceea, faptul ca Laura Kovesi este perceputa ca o icoana care lupta contra regimului lui Dragnea, putin important pentru Bruxelles si Berlin, este un lucru pozitiv, crede istoricul austriac Oliver Jens Schmitt, presedinte al Sectiei de Istorie a Academiei Austriece de Stiinte, intr-un amplu interviu acordat Ziare.com."

"Anul in care domnul Patapievici s-a si retras cumva din viata publica.
Pentru mine a fost un caz tipic si groaznic, o campanie salbatica de tip stalinist. A fost interesant pentru mine si ca pozitia directorului general al Arhivelor, care e importanta, dar nu atat de vizibila, a devenit tinta. Una dintre primele masuri ale guvernului a fost demiterea directorului general, domnul Dobrincu. Patapievici si Dobrincu sunt pentru mine simbol al unei deschideri intelectuale. Deschiderea arhivelor a fost un mare pas inainte in democratizare."
http://www.ziare.com/psd/dna/romania-in ... iu-1504032

Cum putem spune ca toate televiziunile sunt la fel, toate conduse de moguli si interese meschine? Daca doua televiziuni ne tot spun ca Patapievici, Plesu, Liiceanu, Mircea Cartarescu sunt ultimii oameni(doar ca sunt impotriva mizeriilor de la acele posturi tv., antene si rtv), iar alte televiziuni ii invita, ii apreciaza la adevarata lor valoare, toate televiziunile sunt la fel? Cititi ce spune profesorul austriac. Daca elitele unei tari nu mai conteaza, atunci care sunt modelele noastre de viata? Romania Mare a fost construita doar cu elitele tarii noastre.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire sss

Goldmund wrote:
"Tocmai de aceea, faptul caLaura Kovesi este perceputa ca o icoana care lupta contra regimului lui Dragnea, putin important pentru Bruxelles si Berlin, este un lucru pozitiv, crede istoricul austriac Oliver Jens Schmitt, presedinte al Sectiei de Istorie a Academiei Austriece de Stiinte, intr-un amplu interviu acordat Ziare.com."

Pe bune? Eu sunt mai batran si am ''stat in genunchi'' la icoana Elena Ceausescu, nu mai vreau asa icoana, indiferent de numele ei, cred ca nu am luat-o razna cu toti...

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Nu cu totii, dar profesorul austriac(m-ai citat pe mine, dar de fapt era un pasaj din articol - asa putem manipula si stanca pe care o transformam in nisipuri miscatoare...) a scris-o ca pe o parabola.
Chiar crezi ca un om cult din Austria crede in icoane omenesti precum un ortodox de la tara din Romania care este cumparat cu promisiuni alimentare?!?

Eu cred ca este mai bine "sa o lasam asa"...

Unii cred ca K este esenta raului in Romania.
Altii cred ca demiterea K "inainte de termen" este simbolul esentei raului in Romania...

Sa imi fie cu iertare, dar parca "alunecam" 28 de ani in urma...
"Noi muncim, noi nu gandim !"
"Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem pe Petre Roman sa ne futa!"
(NU sunt glume, sunt reale, auzite "live"... De aceea as ruga adminii sa o lase asa, cu cuvantul vulgar inclus. Este deja "istorie"...)

Haideti mai bine sa nu ne mai contram.
Taberele sunt extrem de bine conturate...

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Ia puneți-vă voi problema de ce K e susținută de USA...

Andrei,
mai bine stergi postarea asta a mea...
Si postarea precedenta, a ta....

Spiritele sunt "mult prea incinse"... Cred eu...
(Chiar si ante-penultima mea postare o poti sterge... Nu are rost sa ne "luam de gat"...)
In mod clar exista viziuni diametral opuse... Nu are rost sa insistatam.
Traian Basescu a fost "Satana" si Iohannis este trimisul lui pe Pamant"..
OK.

Hai sa inchidem aici, caci asta nu are legatura cu "Politica, istorie, natiuni, curente de gandire".
Are legatura doar cu ceea ce credem noi (individual, unii sau altii...) despre statul roman. Despre "cine au fost adevaratii corupti" intr-un regim sau altul...

Parerile "impartasite" aici IN ULTIMELE DOUA LUNI nu au avut absolut nici o legatrura cu legile economice sau curentele de gandire.
Au avut de-a face doar cu o "tabara" sau alta ...
K="Kill Bill" sau T="Maica Tereza".

Evident, toti am batut campii.
Nu exista nici "Kill Bill", nici "Maica Tereza".
Sunt personaje imaginare, la fel ca Fat Frumos si Spanul Spanilor.

PUNCT.
(Orice parere contrara trebuie demonstratala vot...)

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

:lol:
E on topic. E ok aici unde e.  :D

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

Ne vedem la vot, dar sper sa nu votam acest pnl care contine si lupii care au incercat sa isi schimbe doar blana.
Atentie mare!

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Puss in Boots

De ce am vota PNL-ul, doar pt ca nu sunt PSD? Ti se pare o mare scula PNL-ul? E trist ca in continuare n-avem pe cine vota in Romania asta si mereu le-o tragem unora ca apoi sa le-o tragem altora. Nu mereu iese dar asta e cam ideea generala. Daca votezi PNL-ul ii votezi si pe lupii cu blana lor. Asa ca atentie mare la ce? Ori ii votezi ca sa le-o tragi PSD-ului ori ...... votezi pe altii cu acelasi scop.

@Florinds, absolut TOATE televiziunile sunt partizane. Unele pe fata, altele mai pe ascuns, unele dau mai tare altele mai incet/light (si dau timp de antena partizanilor unei tabere mai mult decat altora ceea ce le duce intrucatva intr-o directie...). Si de acord cu @mcosmin, fiecare are o bucatica de adevar. Sa fii ultras numai intr-o directie denota prostie (asta in cazul in care esti un om normal si nu platit de o tabara sau alta sa latri intr-o directie indiferent ce se intampla). Valabil pentru ambele tabere.

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 158

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”