De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

2206 posts, 608704 views

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 158

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire cris_m

Apropo, stiti ca rolul presedintelui este pur onorific intr-o republica democratica... Mereu aud chestia asta ca presedintii n-au facut, n-au dres etc. Ce sa faca daca functia este pur reprezentativa? Adevarata putere o are PM-ul. Daca eram republica prezidentiala (ca Franta de exemplu), atunci da, presedintele putea sa faca mai multe chestii "practice". Atat am avut de zis pe acest subiect.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

K a bagat pe cineva in puscarie, spre deosebire de ce a fost pana acum.
E "deranjant" ca nu mai sunt lasati sa fure acesti indivizi, nu, mcosmin? Noi nu intelegem nimic, asa e...
Cel mai trist e ca sunt oameni care se uita la Antena 3 si Romania TV fara sa aiba discernamant. Eu mai dau din cand in cand si pe acolo si vad de la o posta cand sunt minciuni si cand nu. Ma amuz si mi se intoarce stomacul pe dos de scarba cand vad cum gasca de lingai incearca sa ii spele imaginea varanului, care prin munca cinstita a agonisit tot ce are acum.

Da, nici eu nu sunt de acord sa fie luati numai din tabara de stanga si tot ce e in dreapta scapa (Basescu, Blaga, Videanu, Orban, etc.), dar macar e scuturat cineva!! E un mare progres!
Poate urmatorul sef DNA ii va lua si pe ei, dar Codruta trebuie sa fie lasata sa termine ce a inceput!

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

cris_m wrote:
Apropo, stiti ca rolul presedintelui este pur onorific intr-o republica democratica... Mereu aud chestia asta ca presedintii n-au facut, n-au dres etc. Ce sa faca daca functia este pur reprezentativa? Adevarata putere o are PM-ul. Daca eram republica prezidentiala (ca Franta de exemplu), atunci da, presedintele putea sa faca mai multe chestii "practice". Atat am avut de zis pe acest subiect.

Ai nota 2 pentru azi. Stai jos. Ca fapt divers, suntem o republica semiprezidentiala. In care presedintele are un rol foarte bine definit, dar pe care K nu il face, prefera sa fie integru in vacante.

@florinds: da, hai sa o lasam pe K sa ii acopere pe toti aia din dreapta cat fug cu banii prin tari (tropicale) cu care nu avem tratate de extradare si apoi sa termine cu stanga. Nu mai pupati propaganda. Eu vreau un DNA echidistant, nu unul care ii scapa pe aia care au furat 10 ani de zile ca in codru si au nenorocit tara.

@tibi, dupa logica ta, orice dictator trebuie lasat sa isi termine mandatul. Eu am zis si o mai zic, unii de pe aici s-ar integra perfect in Coreea de Nord.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Costin

Niciodata in istoria a doua tabere adverse, una a renuntat pentru ca a "convins-o" cealalta ca greseste. Asa ca mai usor cu partizanatul de o parte sau alta (sau impotriva uneia, celeilalte sau amandurora). Fiti mai echilibrati ca niciodata "ceilalti" nu or sa va dea dreptate, oricat de "infocati" ati fi.

mcosmin wrote:
@florinds: da, hai sa o lasam pe K sa ii acopere pe toti aia din dreapta cat fug cu banii prin tari (tropicale) cu care nu avem tratate de extradare si apoi sa termine cu stanga. Nu mai pupati propaganda. Eu vreau un DNA echidistant, nu unul care ii scapa pe aia care au furat 10 ani de zile ca in codru si au nenorocit tara.

Mazare si Ghita erau de dreapta?... Ca sigur au fugit cu banii prin tari tropicale sau vecine. ;) Tu nu vezi ca hoti sunt in ambele tabere. K e prima care a facut ceva. De ce nu te bucuri? Ce conteaza ca e de stanga sau de dreapta? O sa le vina randul tuturor.
Cine credea acum cinci ani ca Udrea va fi condamnata cu executare?
Le va veni randul tuturor daca se pastreaza aceasta institutie.
Nu zic ca nu ai dreptate ca unii au scapat, nici eu nu sunt de acord cu asta, dar repet, ma bucur ca in sfarsit se face un pic de dreptate. Macar au pete de rahat pe ei hotii astia si nu vor mai fi alesi.
Pana acum aveau si banii si mai si pozau in imaculati.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

mcosmin wrote:
@tibi, dupa logica ta, orice dictator trebuie lasat sa isi termine mandatul. Eu am zis si o mai zic, unii de pe aici s-ar integra perfect in Coreea de Nord.

Hai sa le luam pe rand...

1. LCK nu a fost acuzata de "dictatura".
A fost acuzata... nu stie nimeni prea bine de ce anume... (Ai recunoscut si tu, argumentele lui Tudorel nu prea "tin")
Da, total de acord, orice persoana aflata intr-o functie trebuie sa fie inlocuita daca isi bate joc de acea functie.
Dar intai acest lucru trebuie sa fie dovedit. Ceea ce inca nu s-a intamplat.
Votul de 6-1 din CSM este clar (iar acel "1" este al ministrului Justitiei, care din cate stiu nu este ales in CSM, ci face parte "in virtutea functiei)
Am citit undeva o postare cu argumentul ca "aia a fost sectia de procurori, corb la corb nu scoate ochii".
Argumentul asta ar putea fi valabil... In ultimii 15ani am vazut multe "procesiuni" cu cohorte de PSD-isti care isi conduceau la audieri "colegul acuzat pe nedrept"... Coleg condamnat in cele din urma definitiv, cu toate recursurile si apelurile posibile.

2. Dictatura... Hmmm...
Mai greu de definit, depinde de poporul aflat sub dictatura...
Ca ai pomenit Coreea de Nord... Fata de ei, R.P.Chineza este un stat liberal, cu "vederi largi"...  :D
Si totusi dinastia Kim conduce bine mersi de vreo 70 de ani... Coreenii de nord par sa fie bine spalati pe creier...

Hai sa comparam cu o dictatura mai cunoscuta, a lui N.Ceausescu...
Nu putem nega ca facut sau a inceput sa faca multe lucruri, unele bune, altele aparent bune...
De exemplu o retea de cai ferate care in anii '80 era mai mult decenta (nu discut despre starea vagoanelor, care tine mai mult de educatia calatorilor).
A facut 80% din reteaua  de metrou pe care o circulam astazi.
A facut o sistematizare in Bucuresti - barbara, este adevarat, cu demolari "la hectar", in loc de proiecte urbanistice mai bine tintite si mai putin megalomanice, in urma carora au rezultat noi cartiere cu blocuri peste blocuri si 10 locuri de parcare la un bloc cu 50 de apartamente...

Dar a facut totul cu o indiferenta totala fata de locuitorii tarii, pe care i-a infometat si infrigurat, si i-a bagat la puscarie pentru idiotenii (sau in mormant, in cazul multor femei pe care nu le trata nimeni daca isi faceau un avort "empiric"...)
Se pare ca a fost cam mult pentru poporul roman, care nu s-a lasat spalat pe creier...

Insa parerea mea este ca daca l-ar fi dus capul si ar fi bagat mancare in magazine si caldura in casele oamenilor ar fi avut sanse bune sa moara "in fonctie", la fel ca Fidel Castro.... ;)

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire survola

De acord cu ultimul paragraf.
De altfel, scopul oricărei guvernări trebuie să fie creșterea nivelului de trai, nu altceva. Dacă poporul flamanzeste si/sau sărăcește înseamnă că nu îți faci treaba acolo sus.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

mcosmin wrote:
cris_m wrote:

Ai nota 2 pentru azi. Stai jos. Ca fapt divers, suntem o republica semiprezidentiala. In care presedintele are un rol foarte bine definit, dar pe care K nu il face, prefera sa fie integru in vacante.

Daca imi permiteti:
judecatorii au rolul hotarator daca Romania va scapa in curand, sau candva de coruptii "de stanga" si "de dreapta". Coruptia incepe cu cateva sute euro bagate in buzunarul unuia care profita de o functie. Acolo, DNA-ul nu are nici o putere. Unde are DNA putere este acolo unde incepe coruptia la nivel national, sau alte infractiuni grave la nivel national.
Iar cu mai marii tarii, e simplu, sa nu ne facem ca nu intelegem. Incepem cu averile fabuloase ale unui Nastase, Adrian, sau ale fostului securist varan, sau Melescanu, sau Dragnea, Liviu - nu e simplu? Sunt averile cele mai cunoscute din tara. De unde au oamenii astia aceste averi colosale intr-o tara f. saraca? Au descoperit penicilina? INTERNET-ul? Nu, au fost doar politicieni...pe intelesul tuturor, au fost doar bugetari intr-o tara saraca
Daca Presedintele Basescu are averi fabuloase, trebuie inceputa impotriva sa  o actiune la fel cum este inceputa impotriva altor demnitari. Este clar ca marea masa a psd-istilor intra in  acest partid doar sa se capatuiasca.

Sa nu uitam, Presedintele Basescu a fost cel care a intarit rolul DNA, a vorbit mereu studentilor la Drept despre importanta separarii puterilor in stat si vedem bine ca ceva-ceva s-a prins si multi oameni normali se bucura in tara asta. Spre deosebire, cine din psd, unul macar care sa fi vorbit vreodata despre importanta independentei Justitiei??
Cine? Oricine (de la analfabeti la hoti, oricine)poate vorbi ore intregi despre "stat paralel", dar cine dintre psd-isti scrie, vorbeste pentru importanta DNA si a separarilor puterilor in stat...? Avem raspunsul clar, in fiecare zi.

Coreea de Nord este exact tara care nu are o Justitie libera, este opusul unui stat de drept si opusul separarilor puterilor in stat, exact ceea ce submineaza acum psd O alta concluzie:
daca ar fi un partid in Romania care sa semene cu puterea din Coreea de Nord, acela ar fi doar PSD

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

Florinds wrote:
mcosmin wrote:

Mazare si Ghita erau de dreapta?... Ca sigur au fugit cu banii prin tari tropicale sau vecine. ;) Tu nu vezi ca hoti sunt in ambele tabere. K e prima care a facut ceva. De ce nu te bucuri? Ce conteaza ca e de stanga sau de dreapta? O sa le vina randul tuturor.
Cine credea acum cinci ani ca Udrea va fi condamnata cu executare?
Le va veni randul tuturor daca se pastreaza aceasta institutie.
Nu zic ca nu ai dreptate ca unii au scapat, nici eu nu sunt de acord cu asta, dar repet, ma bucur ca in sfarsit se face un pic de dreptate. Macar au pete de rahat pe ei hotii astia si nu vor mai fi alesi.
Pana acum aveau si banii si mai si pozau in imaculati.

Hai sa nu ne ducem chiar acolo, la noi nici un politician nu stie de dreapta sau stanga  :lol:

Dar Ghita le avea cu K si SRI. probabil stia el ceva. la fel si Udrea si cea cu care a fugit (imi scapa numele). Sigur stiu ele ceva, ca doar au fost acolo cand se construia sistemul.

Si inca o ghestie, fostul director SRI a recunoscut ca la petreceri veneau LD si K. Coincidenta inca o data? Eu nu cred.

Goldmund wrote:
mcosmin wrote:
cris_m wrote:

Daca imi permiteti:
judecatorii au rolul hotarator daca Romania va scapa in curand, sau candva de coruptii "de stanga" si "de dreapta". Coruptia incepe cu cateva sute euro bagate in buzunarul unuia care profita de o functie. Acolo, DNA-ul nu are nici o putere. Unde are DNA putere este acolo unde incepe coruptia la nivel national, sau alte infractiuni grave la nivel national.
Iar cu mai marii tarii, e simplu, sa nu ne facem ca nu intelegem. Incepem cu averile fabuloase ale unui Nastase, Adrian, sau ale fostului securist varan, sau Melescanu, sau Dragnea, Liviu - nu e simplu? Sunt averile cele mai cunoscute din tara. De unde au oamenii astia aceste averi colosale intr-o tara f. saraca? Au descoperit penicilina? INTERNET-ul? Nu, au fost doar politicieni...pe intelesul tuturor, au fost doar bugetari intr-o tara saraca
Daca Presedintele Basescu are averi fabuloase, trebuie inceputa impotriva sa  o actiune la fel cum este inceputa impotriva altor demnitari. Este clar ca marea masa a psd-istilor intra in  acest partid doar sa se capatuiasca.

Sa nu uitam, Presedintele Basescu a fost cel care a intarit rolul DNA, a vorbit mereu studentilor la Drept despre importanta separarii puterilor in stat si vedem bine ca ceva-ceva s-a prins si multi oameni normali se bucura in tara asta. Spre deosebire, cine din psd, unul macar care sa fi vorbit vreodata despre importanta independentei Justitiei??
Cine? Oricine (de la analfabeti la hoti, oricine)poate vorbi ore intregi despre "stat paralel", dar cine dintre psd-isti scrie, vorbeste pentru importanta DNA si a separarilor puterilor in stat...? Avem raspunsul clar, in fiecare zi.

Coreea de Nord este exact tara care nu are o Justitie libera, este opusul unui stat de drept si opusul separarilor puterilor in stat, exact ceea ce submineaza acum psd O alta concluzie:
daca ar fi un partid in Romania care sa semene cu puterea din Coreea de Nord, acela ar fi doar PSD

Judecatorul poate sa dispuna un consemn la frontiera, la cererea procurorului, daca se motiveaza.
Deci, daca G si U si ceilalti au fugit, ce putem concluziona?

1) DNA a cerut interdictia dar judecatorii nu au acceptat? De ce, ca au motivarea slaba. Vina? DNA.

2) DNA nu a cerut interdictia. Vina? DNA

Acelasi Basescu care avea un frate care promitea achitari? Despre acelasi vorbim nu? Despre acelasi Basescu care a vandut flota. Nu? Sau e alt Basescu dintr-o realitate alternativa? Hai sa nu mai dam exemplu de oameni ipocriti.

Cat timp exista o libertate de exprimare si de a critica ceva, nu poti sa ajungi intr-o dictatura. Eu nu am auzit de PSD sa vrea sa inchida vre-o televiziune, dar K tipa "viol" de fiecare data cand cineva critica DNA. Sa nu uitam, PSD poate fi rezolvat usor, iesi in strada, iesi la vot, iesi pe unde iesi, dar ii dai jos.

Pe K nu o poti da jos, nu o voteaza nimeni, nu o alege nimeni, este numita. Este deosebit de periculos pentru o democratie ca o persoana numita sa aibe prea multa putere si in nici un caz nu trebuie sa fie scutita de critici, controale.

Cel mai stupid lucru pe care il poate face cineva e sa iasa in strada pentru procuratura. Poti sa iesi in strada pentru legi, pentru economie, pentru orice altceva. Dar nu pentru procuratura. O procuratura puternica e primul pas spre dictatura. Intotdeauna un dictator intareste procuratura inainte de orice.

1. LCK nu a fost acuzata de "dictatura".
A fost acuzata... nu stie nimeni prea bine de ce anume... (Ai recunoscut si tu, argumentele lui Tudorel nu prea "tin")
Da, total de acord, orice persoana aflata intr-o functie trebuie sa fie inlocuita daca isi bate joc de acea functie.
Dar intai acest lucru trebuie sa fie dovedit. Ceea ce inca nu s-a intamplat.
Votul de 6-1 din CSM este clar (iar acel "1" este al ministrului Justitiei, care din cate stiu nu este ales in CSM, ci face parte "in virtutea functiei)
Am citit undeva o postare cu argumentul ca "aia a fost sectia de procurori, corb la corb nu scoate ochii".
Argumentul asta ar putea fi valabil... In ultimii 15ani am vazut multe "procesiuni" cu cohorte de PSD-isti care isi conduceau la audieri "colegul acuzat pe nedrept"... Coleg condamnat in cele din urma definitiv, cu toate recursurile si apelurile posibile.

K nu este acuzata de dictatura direct, insa produce un efect interesant in societate, mai ales ca isi cultiva personalitatea la greu (oare se pregateste de prezidentiale?). Dar faptul ca in primul moment in care cineva incearca sa bage control la DNA, toata lumea tipa este primul pas spre dictatura. Vezi mai sus. Cat timp punem egal intre K si justitie, avem o mare problema. Daca justitia se duce  :twisted: pentru ca o schimba pe K, atunci avem o problema fundamentala in stat, totul trebuie ars si luat de la capat.

Asa cum am spus, nu sunt motive de revocare acum. Eu as fi dat termen de indreptare si apoi as fi cerut revocarea daca nu se rezolvau problemele.

2. Dictatura... Hmmm...
Mai greu de definit, depinde de poporul aflat sub dictatura...
Ca ai pomenit Coreea de Nord... Fata de ei, R.P.Chineza este un stat liberal, cu "vederi largi"... :D
Si totusi dinastia Kim conduce bine mersi de vreo 70 de ani... Coreenii de nord par sa fie bine spalati pe creier...

Hai sa comparam cu o dictatura mai cunoscuta, a lui N.Ceausescu...
Nu putem nega ca facut sau a inceput sa faca multe lucruri, unele bune, altele aparent bune...
De exemplu o retea de cai ferate care in anii '80 era mai mult decenta (nu discut despre starea vagoanelor, care tine mai mult de educatia calatorilor).
A facut 80% din reteaua de metrou pe care o circulam astazi.
A facut o sistematizare in Bucuresti - barbara, este adevarat, cu demolari "la hectar", in loc de proiecte urbanistice mai bine tintite si mai putin megalomanice, in urma carora au rezultat noi cartiere cu blocuri peste blocuri si 10 locuri de parcare la un bloc cu 50 de apartamente...

Dar a facut totul cu o indiferenta totala fata de locuitorii tarii, pe care i-a infometat si infrigurat, si i-a bagat la puscarie pentru idiotenii (sau in mormant, in cazul multor femei pe care nu le trata nimeni daca isi faceau un avort "empiric"...)
Se pare ca a fost cam mult pentru poporul roman, care nu s-a lasat spalat pe creier...

Insa parerea mea este ca daca l-ar fi dus capul si ar fi bagat mancare in magazine si caldura in casele oamenilor ar fi avut sanse bune sa moara "in fonctie", la fel ca Fidel Castro.... ;)

Asta este un subiect interesant. Dar nu cred ca ar fi tinut dictatura dincolo de 1989. In alte state nu erau probleme cu mancarea si caldura si totusi a picat comunismul. Probabil ar fi abdicat de buna voie, asa cum s-a intamplat in alte state, daca nu ar mai fi avut suportul extern. Sa nu uitam ca totusi, comunismul a fost fortat la noi, nu e ca si cum noi am fi comunisti din sange. Noi suntem, istoric vorbind, un stat constituit pe o monahrie...

Presupun ca selectia naturala se aplica si la dictatori.

Pai urmareste sensul discutiei, cu un pas in urma, ai spus, recitez: "da, hai sa o lasam pe K sa ii acopere pe toti aia din dreapta cat fug cu banii prin tari (tropicale) cu care nu avem tratate de extradare si apoi sa termine cu stanga. Nu mai pupati propaganda. Eu vreau un DNA echidistant, nu unul care ii scapa pe aia care au furat 10 ani de zile ca in codru si au nenorocit tara. "
Acum nu iti mai place contraexemplul cu Ghita si fugi de discutie, mai pui si un ras teatral. Tipic Tudorel Toader.
"Hai sa nu ne ducem chiar acolo, la noi nici un politician nu stie de dreapta sau stanga :lol:"
Halal ...

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire aztec

Pana la urma....intreb doar ...
K face dosarul. Zic la general, ca e de  fapt DNA condus de ea.   Nu judeca, doar acuza....
Avem avocati ai apararii, si judecatori.
De fapt judecatorul e cel care baga la racoare.

Si sa revenim la un caz cunoscut. Adrian N, fost prim ministru. Se crede nevinovat, acuzat pe nedrept.
El cu studii de drept. Profesor de drept, cu avocat extrem de cunoscut. Si pierde.... Cine e vinovat? Cel care a facut dosarul, cel care a judecat sau chiar cel acuzat ca este in culpa....
Eu zic, hai sa vedem cine acuza si care sunt interesele....cum se spune in latina "qui prodest"....
Si sa nu luam apararea cuiva pana nu vedem interesele de ambele parti, si sa vedem daca cei care vorbeac au si dreptate, in opinia noastra, nu sa ii judecat, doar sa ne distantam de opinile lor si sa nu ii creditam cu incredere....

O imbogatire subita fara un fundament adevarat (nu mostenire de la matusa Tamara), deci fara acte doveditoare, bilant anual, contul de profit si pierderi etc. arata clar ca in cazul asta e vinovat cel acuzat pentru ca este in culpa.
Prezumtia de nevinovatie nu poate exista pentru ca in contabilitate trebuie sa existe transparenta si trasabilitate.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Puss in Boots

Apropo de o postare de mai sus, probabil tot asa sunt unii care se uita la Digi fara discernamant. Cred ca ar trebui cu totii sa fim de acord ca discernamantul e cel care conteaza, omul trebuie lasat sa se informeze de unde vrea el si de preferinta din surse diametral opuse cat timp concluziile sunt unele corecte si logice. Pt o autoritate superioara poate, ca asa fiecare din noi are impresia ca e detinatorul adevarului. Dar cati sunt capabili cu adevarat de asta? Fanii A3 se vor injura mereu cu Digi sau altii care hashtaguie. :bere:
A zis bine si Costin mai sus ce incercam si eu umil sa reliefez. Toata discutia asta nu duce nicaieri, arata poate ca fiecare tabara are dreptatea ei si tocmai de asta nu va fi niciodata o cale de mijloc. Hashtag or not to hashtag.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Diferentele intre digi, realitatea pe de-o parte si antene si rtv sunt atat de mari, incat nu exista om sa nu le vada. Ce, cui apartine varanului, fostului mare securist ceausist si stalinist nu pot fi comparate cu alte televiziuni din Romania.
Dar atentie, si cel care sustine adevarul, dreptatea, moralitatea trebuie sa se (re)gaseasca intr-o "tabara", si se uita la o televiziune, fara sa fie fanul ei direct.
Acum, daca lasam varianta precum ca totul e la fel, toate televiziunile mint, toti sunt corupti, dam apa la moara celor care chiar cred in conspiratii si statul paralel - asta nu putem accepta niciodata. De ce?
(Mie imi place metroul, din 1975)  https://www.youtube.com/watch?v=RwVKroX4Jro

Si cum este cu UE si cu vointa celor din capitala UE care sustin Justitia si lupta anticoruptie din Romania??  Aici va dati seama ce spune o televiziune si ce spune alta. Nu toate televiziunile mint! Nu toti oamenii sunt borfasi, nu toti politicienii sunt condamnati. Si,
Timmermans ramane Timmermans...mesajul sau e clar, fara echivoc.
La toti, sanatate si
:bere:

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 158

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464325 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”