Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: V3A-2010-CA

1365 posts, 454678 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 98

📖 Pagination options
Re: V3A-2010-CA - Evolutie, istorie, noutati shoppy

Si daca erau vechi inseamna ca si blocuri optice si becuri se gaseau si ieftine, si la toate colturile, si pe toate vehiculele retrase mai mult sau mai putin din circulatie, mai important decat ce le place la unii si ce nu le place la altii.

Re: V3A-2010-CA - Evolutie, istorie, noutati punmeister

Farurile sunt probabil cele de Bucur LF, asta judecand dupa forma lor.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: V3A-2010-CA - Evolutie, istorie, noutati GPS

Uite aici: viewtopic.php?f=14&t=780&start=378#p265586.
Sincer chiar mi se par Ok, la prima vedere par un pic ciudate, dar pe parcurs te obișnuiești cu noul aspect, in schimb numărul ăla de parc strica toată frumusețea.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Re: V3A-2010-CA - Evolutie, istorie, noutati anndrei

marian51 wrote:
Vechile faruri erau pt. model Dacia 1310 fab.in 1982,semnalizatoarele originale au fost pe Daciile fab. dupa '90 iar stopurile erau aceelasi model cu cele care erau pe camioanele anilor '70 adica Bucegi si Carpati.Asa ca eu cred ca este un pas inainte noile modele.Mie recunosc, chiar imi plac mai ales stopurile.

Vechile faruri nu erau cele de pe Dacia 1310, doar semanau! Acelea nu aveau lumina de pozitie in ele ci pe o lampa separata in bara din fata. La tramvaie  aveau lumina de pozitie in farurile din exterior pentru faza scurta.
Farurile cu lupa si bec incandescent sunt cele mai proaste. Se poate observa ca nici noul Citaro nu mai are cu lupa ci are normale, cu oglinda. Doar variantele xenon, led au lupa.

Re: V3A-2010-CA - Evolutie, istorie, noutati marian51

shoppy wrote:
Si daca erau vechi inseamna ca si blocuri optice si becuri se gaseau si ieftine, si la toate colturile, si pe toate vehiculele retrase mai mult sau mai putin din circulatie, mai important decat ce le place la unii si ce nu le place la altii.
Problema este ca fiind asa de vechi nu prea mai gasesti inlocuitori, de fapt asta am vrut sa spun.Daca te uiti la farurile lor o sa vezi ca toate sunt ruginite si nu au altele sa le schimbe.Uni manipulanti au cumparat faruri second hand de pe Dacii vechi,exemplu 4003 si cred 4033.Fata de cele puse pe vag. care au geamurile din plastic, acestea au geamurile de sticla si rezista mai mult. In rest din partea mea pot sa le puna si faruri de Festival model 1950, ca nu ma deranjeaza.Am spus doar ca imi plac stopurile nimic mai mult.

Re: V3A-2010-CA - Evolutie, istorie, noutati andrei11

# anndrei te înșeli, vechile farurichiar erau de Dacia 1300. Li s-a practicat un orificiu / un suport și le-au dotat și cu lumini de poziție. Simplu, nu ?

• anndrei
  • Posted:
  •  

Simplu dar nu erau de Dacie 1300 poate de 1310!

Eu spun că de 1300. Dacă ești așa de documentat( nu am spus-o la mișto, dar mă ajuți și pe mine  :P  ), te rog specifică :
a) În ce an au început să apară V3A - urile clasice ( cele cu 4 uși ).
b) În ce an au început să apară Daciile  1310.
Mulțumesc mult !  :bere:

• anndrei
  • Posted:
  •  

Dacia 1300 a avut faruri dreptunghiulare, bec cu doua faze iar prima serie de Dacii 1310 au avut 4 faruri rotunde.
Documenteaza-te singur!
Noi vorbim de farurile rotunde!

Ok, nu e domeniul meu forma farurilor la V3A, mă retrag fără nicio problemă.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: V3A-2010-CA - Evolutie, istorie, noutati GPS

Frauri rotunde - V3A-2010-CA - DACIA 1310.
Frauri dreptunghiulare - V3A-93 (și în trecut V3A) - DACIA 1300.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Ce este ciudat ca nu le-au pus semnalizatoare in fata cum are BUCUR LF. Sunt cele de pe laterale care se vad si din fata dar nu sunt la fel de vizibile. Economie!
Si nu inteleg ce cauta proaspat modernizat fara Aer Conditionat in salon???

• anndrei
  • Posted:
  •  

GPS wrote:
Frauri rotunde - V3A-2010-CA - DACIA 1310.
Frauri dreptunghiulare - V3A-93 (și în trecut V3A) - DACIA 1300.

Cele dreptunghiulare nu erau de 1300 erau de camion Roman, autobuz DAC. Semanau cu cele de pe Dacii dar erau mai mari.

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 98

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2429 forum members have written 434791 posts in 5412 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”