De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

2216 posts, 631567 views

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 159

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

Aici sunt mai multe aspecte. Chiar si cei care se considera scoliti nu depisteaza scheme mai complexe de coruptie. Nu au cum, ca nu le-a spus nimeni de ele. Poate doar daca au o intuiție pentru asa ceva.

Apoi vin corporatistii, care de obicei fac cursuri finantate de corporații pentru a depista cazuri mai avansate de corupție. Mai ales in domeniul bancar. Acesti oameni nu sunt reprezentati de nici un partid. USR si PNL nici macar nu pot fi considerate partide.

Educatia din partea statului pe subiectul asta e zero.

Pe de alta parte, oamenii fara educatie sau cu educatie incompleta au nevoie mai mare de reprezentanți in partidele politice, pentru ca ei nu pot face mereu alegerile corecte. Deci sa existe un partid care sa ii reprezinte si care sa fie si de buna credinta este o conditie esentiala pentru tara. Nu e bine sa acuzam acesti oameni. Ei trebuie ajutati.

Pe de alta parte, PNL care ar trebui sa reprezinte clasa de mijloc se îndreaptă vertiginos spre colaps.

Eu zic ca nu are rost sa ne plangem de PSD. E vina noastra ca au ajuns acolo. Putem insa sa ne plangem ca oamenii cu adevarat profesioniști din PSD sunt expediati pe funcții prin UE si in tara raman doar boabele negre.

Sa nu uitam ca totusi PSD ne-a bagat si in UE si in NATO. Nu e ok sa pui egal între niste oameni si un partid.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Goldmund, pacat ca nu avem +1....
Goldmund wrote:
Florinds wrote:
Sunt si alte cheltuieli suplimentare aberante marca PSD, dar asta e alta discutie, noi vorbim de avantajele vs. devantajele intrarii in UE acum.
Sunt mai multe state care au iesit cu siguranta pe plus, Spania, Portugalia, Grecia, Ungaria, Polonia, Cehia, tarile dezvoltate pentru ca "au facut rost" de piata de desfacere fara a plati taxe vamale. Au produse cu o calitate superioara si tarile mai putin dezvoltate nu se pot lupta pe piata cu ele.

Concurenta acerba din UE ne intareste si nu ne slabeste, vedeti cati IT-isti produce Romania, cate fabrici eficiente de automobile si piese pt. ele avem deja.

Niciodata competitia nu face rau "global", ci doar celor ineficienti - si poate marginiti...
Hai sa spunem ca nu am fi intrat in UE...

Am fi continuat sa cumparam autobuze de la Rocar ?
Sau am fi admirat inca 40 de ani tramvaiele Tatra ?
Am fi continuat sa "stam la coada" (eu chiar am stat in 1997, prima data cand mi-am permis sa imi cumpar autoturism...) pentru "bolidul" numit "Dacia 1310 Berlina" ?
Am fi continuat sa ne tratam cu medicamente la "Antibiotice Iasi", desi in lume existau medicamente adevarate?
Am fi stat in continuare dezbracati pe holurile spitalelor pentru un Rx, desi s-au inventat tomografiile si RMN-ul?
Am fi...
Lista este NESFARSITA !

HINT
Aruncati privirea cu ultimele postari (nu foarte noi) despre R.P.D.Coreeana...
Eram cat pe ce sa ajungem in situatia lor, in care pietonii dau prioritate pietonilor... :(

Puteam sa stam in afara UE, cum mai stau si alte state...
Dar atunci am fi ajuns sa consideram Serbia, Croatia si FYROM ca fiind "adevaratul Occident"...

Sau am fi putut fi ca Elveția. Sau sau sau...
Vad ca foarte multa lume evoca evenimente din 89-92. Romania se afla intr-o situatie imposibila atunci. Nimeni nu stia sigur ce se va intampla. Odata cu caderea comunismului, s-a creat un haos total in Europa. Iliescu a jucat la 2 capete. Atat la URSS cat si la NATO. Unii ar spune ca e un nenorocit, altii ca a fost un maestru al politicii. Omul este patat, asa e. La un moment dat a ales URSS, pentru ca era convins ca lovitura de stat a comuniștilor traditionali va reusii, si toate revoltele se vor termina cu interventia armatei rosii.

Nimeni nu a pariat pe NATO atunci. Nici nu aveai cum. Nato nu ar fi intervenit pentru noi, cum nu a facut-o nici in 45. Riscul unei confruntari cu URSS era prea mare.

Dar ne-am repliat. Am ajuns in NATO. Tot cu mana lui Iliescu. Omul e patat. Dar nu va plati niciodată cu închisoare, chiar daca multi ar vrea asta. E un motiv bun pentru care dosarul mineriadelor din 90 e la un parchet militar.

Pe acelasi palier al justitiei independente care isi apara oile negre

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4667019057

Pedofilia se prescrie.

mcosmin wrote:
Nimeni nu a pariat pe NATO atunci. Nici nu aveai cum. Nato nu ar fi intervenit pentru noi, cum nu a facut-o nici in 45. Riscul unei confruntari cu URSS era prea mare.

Iliescu nu era strungar in fabrica de suruburi...
Stia foarte bine ca URSS a sucombat de fapt in urma cursei (economice) de inarmare la care a fost supusa de Reagan...
Daca URSS ar fi atacat atunci (in '90) simultan Romania si Polonia, ar fi pierdut razboiul din lipsa de piese de schimb si de munitie.
Erau inca comunisti... De Rusia capitalista mi-e mult mai teama decat de URSS comunista...

mcosmin wrote:
Pedofilia se prescrie.

Pe nea ghinIon Iliescu se pare ca nu il va prescrie decat Sf.Petru, in "antecamera" la Doamne-Doamne... :(

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

@Tibi
Eu nu inteleg de ce consideri ca toate lucrurile bune le-a adus UE.
RMN-ul se face de cand am intrat in UE?
DAF am cumparat atunci cand eram in UE?
Antibiotice Iasi? Acum nu avem vaccin antigripal! Bune comparatii, ce sa zic...

@Goldmund,
Referitor la politicile protectioniste si geopolitica, tu incerci sa vinzi castraveti gradinarului... Atat iti zic... Lucrarea mea de diploma este "Globalizarea si rolul OMC in liberalizarea comertului mondial". Sunt avantaje si dezavantaje, dar usor-usor intru in randul "euroscepticilor".
Ai scris pe acolo numai situatii idealiste. Ce sansa avem sa concuram cu Mercedes si BMW. Nici macar nu si-au pus in cap sa se zbata pentru segmentul de pret in care suntem noi (10 000 EUR), pentru ca ar fi o investitie pentru ei si concurenta e importanta aici. Daca si-ar pune in cap, la cat de tenace sunt nemtii, am fi zburat de mult cu produsul "unic" de export, cu tot Renault-ul din spate. Am pus ghilimele, pentru ca mai sunt cateva furnici exportatoare...
Referitor la sansele la educatie de top... Ce procent din total reprezinta cei care au studiat in afara? Pana la a ajunge acolo, noi nu putem ajunge la clasele I-IV la scoala! Copiii merg kilometri intregi pe picioare, sunt scoli cu WC in curte si se ineaca copiii in rahat! Crezi ca ii ajuta cu ceva ca suntem in UE?
Vezi imaginea de ansamblu, nu numai varful aisbergului... Sa ai comert liber e OK daca esti o economie sanatoasa, o economie sanatoasa se regleaza singura prin mecanismul cererii si ofertei. Daca nu e sanatoasa, mergem spre faliment cu pasi siguri.

TibiV wrote:
mcosmin wrote:

Iliescu nu era strungar in fabrica de suruburi...
Stia foarte bine ca URSS a sucombat de fapt in urma cursei (economice) de inarmare la care a fost supusa de Reagan...
Daca URSS ar fi atacat atunci (in '90) simultan Romania si Polonia, ar fi pierdut razboiul din lipsa de piese de schimb si de munitie.
Erau inca comunisti... De Rusia capitalista mi-e mult mai teama decat de URSS comunista...

mcosmin wrote:
Pedofilia se prescrie.

Pe nea ghinIon Iliescu se pare ca nu il va prescrie decat Sf.Petru, in "antecamera" la Doamne-Doamne... :(

Eu zic ca acel dosar se va amana pana cand Iliescu pleaca pe cale naturala. Abia apoi se va face lumina. Cat timp e in viata are protectie. Din afara. Omul si-a negociat iesirea, asa cum a facut si Băsescu.

Florinds wrote:
@Tibi
Antibiotice Iasi? Acum nu avem vaccin antigripal! Bune comparatii, ce sa zic...

Vaccinurile se fac(faceau) la Cantacuzino, in Bucuresti.
Antibioticele de la Iasi nu au  nicio legatura cu vaccinurile... ;)

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

Stii bine ce voiam sa zic... Nu era o legatura anume cu Antibiotice Iasi.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Puss in Boots

Fara sa ma bag in discutie (ca nu duce nicaieri) dar apropo de ce zicea Tibi mai sus: Antibiotice Iasi facea si atunci si acum medicamente adevarate. Nu cred ca a murit nimeni de la medicamentele alea. Iar intrarea in UE nu ne-a adus pana acum nici macar 40 tramvaie noi (anii preconizati cu Tatra; n.b. Praga inca are destule Tatre de anii 70 la 30 de ani acus de 1989). Sper ca nu consideram Bucur LF ca un produs adus de UE. E bine ca suntem in UE dar sa nu ridicam in slavi, ca prea multe in 11 ani nu s-au intamplat. Si da, 90% din vina celor care ne conduc dar mai sus era un fel de "ce ar fi fost daca nu intram in UE" si raspunsul meu e strict legat de exemplele de acolo.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

mcosmin wrote:
Sau am fi putut fi ca Elveția. Sau sau sau...

Ca Elvetia?
In primul rand doar si doar pozitia geografica a Romaniei ne spune clar ca intre Imperiul Otoman si Rusia Tarista expansionista(precum intotdeauna), Romania nu putea fi un stat neutru.
Bun, ar mai fi Norvegia pe partea buna a tarilor care nu sunt in UE, dar Norvegia este in NATO, Elvetia si Norvegia  sunt in Regiunea Schengen(ceea ce Romania nu reuseste fiind in UE!), au un liber comert cu UE(!)...Si mai bine putem intelege incapatanarea celor doua tari de a intra in UE prin....nivelul de trai al celor doua tari exprimate ca exemplu:
https://de.statista.com/statistik/daten ... -pro-kopf/
Iar daca luam doar un tabel cu UE, putem vedea clar cum coruptia saraceste unele tari din UE:

https://de.statista.com/statistik/daten ... -laendern/

apasati pe "Statistik ausklappen" si veti vedea toate tarile

mcosmin wrote:
Vad ca foarte multa lume evoca evenimente din 89-92. Romania se afla intr-o situatie imposibila atunci. Nimeni nu stia sigur ce se va intampla. Odata cu caderea comunismului, s-a creat un haos total in Europa. Iliescu a jucat la 2 capete. Atat la URSS cat si la NATO. Unii ar spune ca e un nenorocit, altii ca a fost un maestru al politicii. Omul este patat, asa e. La un moment dat a ales URSS, pentru ca era convins ca lovitura de stat a comuniștilor traditionali va reusii, si toate revoltele se vor termina cu interventia armatei rosii.

Dar ne-am repliat. Am ajuns in NATO. Tot cu mana lui Iliescu. Omul e patat. Dar nu va plati niciodată cu închisoare, chiar daca multi ar vrea asta. E un motiv bun pentru care dosarul mineriadelor din 90 e la un parchet militar.

Inca de la sfarsitul anilor '80! tarile din Europa Centrala au inceput masiv cu reforme politice si chiar economice. La inceputul anilor '90, imediat(!), aceste tari au cerut intrarea in UE si NATO, facandu-si temele f.f. bine, in timp ce Iliescu inca astepta sa vada ce doreste Moscova - inca odata poporul nostru a avut o nesansa uriasa in aceasta istorie moderna si contemporana.Nu ca "nu s-ar fi stiut in Europa de Est" unde vor oamenii si politicienii lor, doar la noi si in Bulgaria, doua state vasale URSS pare-se ca politicienii au inteles mai greu timpurile, schimbarile din Europa si lume...Cum am scris, ce nesansa pentru Romania cu o armata de iliescieni comunisti, rai si incompetenti la putere. Pana in ziua de azi.

Iar este fals sa credem ca Iliescu a facut totul ca Romania sa fie parte din NATO.
Am intrat in NATO pentru ca URSS nu mai exista, pentru ca Rusia nu se mai putea opune(a incercat, vehement, dar era prea slaba atunci sa tina cont cineva de ea), dar in primul rand pentru ca NATO a dorit acest lucru. Daca nu ar fi dorit aderarea nostra, sa fie siguri toti romanii, nu am fi avut nici o sansa sa aderam vreodata la NATO. La fel si cu UE..."Ei" ne-au vrut pe noi si nu noi am fi facut totul ca sa putem vreodata adera...Cred ca am scris aici candva cum a explicat domnul Günter Verheugen, comisarul UE cu extinderea UE, starea politica si economica a tarilor din Europa de Est, sansa lor aproape zero de a putea fi pregatite pt. aderare la UE in mai putin de cateva decenii(....) si de ce domnia sa este chiar si pentru aderarea Romaniei si Bulgariei....Era anul 2002...(am auzit ca sub Nastase s-a hotarat ca Romania sa adere la UE, ca si cand cineva din afara granitelor Romaniei a auzit de Nastase - incredibil sa credem ca exact "elita" prosovietica avea acum sa fie pregatita pentru aderarea tarii la NATO si UE...

Eu cred ca multi romani nu vor intelege niciodata sansa de apartzine la EU.

Diferenta este ca celelalte state erau vecine cu state NATO. Noi nu eram. Ba eram chiar vecini cu URSS la est si Ungaria la vest, 2 state care ar fi putut ataca in orice moment. Daca am fi mers din prima spre NATO, puteam sa ajungem ca Moldova si Transnistria. Voi invocati mereu contextul politic, dar cel militar a fost factorul decisiv. Noi nu eram intr-o pozitie sa luptam pe 2 fronturi.

Mai ales ca la noi nu s-a facut o trecere lina, ci o revoluție, motive in plus ca URSS sa intervina daca ar fi picat Gorbachev. Si nici NATO nu ne-ar fi ajutat, ca ei nu ar fi vrut sa strice o potențială relatie cu noua putere de la Moscova, in caz ca lovitira de stat reușea.

Cat despre Elveția, e un exemplu de stat care se descurca foarte bine si fara UE. Puteam fi ca ei daca aveam un altfel de politica dupa ce apele s-au asezat.

Eu stiu foarte bine de ce suntem in UE: Americanii in frunte cu Bill Clinton si George Bush au forțat intrarea dupa ce am acordat sprijin militar pentru NATO in Iugoslavia si in Irak. Daca era după UE, nu am fi ajuns niciodata acolo. Iar această realizare este datorata lui Constantinescu, iliescu si Năstase. Asta este purul adevar, indiferent cat de mult ii doare pe unii sa o recunoasca.

In afara de Insula Șerpilor, generatia de dupa 2008 a avut 0 realizari politice. Asta ca sa iti dau o idee asupra unor contexte politice de la noi. Noua generație e chiar mai slaba decat cea a comunismului servil, asta ar trebui să iti spuna ceva.

mcosmin wrote:
.............

Cat despre Elveția, e un exemplu de stat care se descurca foarte bine si fara UE. Puteam fi ca ei daca aveam un altfel de politica dupa ce apele s-au asezat.
..............

Eu nu am nici o problema cu ideea ta de a compara Romania cu Elvetia, doar ca am aratat de ce Elvetia nu doreste sa devina "donatoarea" de baza a UE, adica nu doreste sa fie membru in UE:
Elvetia PIB/loc:
80.836,66$,  adica peste 80 de mii /locuitor

Romania PIB/loc: 8.600 E.

Concluzia mea este ca o tara care nu are infrastructura, nu are trenuri rapide(o gara subterana si o linie de 90 km pentru trenuri superrapide costa Germania cca 9 miliarde euro, acum...), nu dispune de scoli si spitale performante(si asta pentru ca nu s-au construit in  ultimii 70 de ani, sa spunem) ar fi pe termen lung o tara care are nevoie de UE, de banii UE, de ajutoarele UE, nu insa Elvetia. Daca Romania ar dori vreodata sa egaleze Elvetia la nivel de trai, cresterea economica a tarii nostre ar trebui sa fie de cel putin 5%/an timp de peste o suta de ani.

mcosmin wrote:
.........

Eu stiu foarte bine de ce suntem in UE: Americanii in frunte cu Bill Clinton si George Bush au forțat intrarea dupa ce am acordat sprijin militar pentru NATO in Iugoslavia si in Irak. Daca era după UE, nu am fi ajuns niciodata acolo. Iar această realizare este datorata lui Constantinescu, iliescu si Năstase. Asta este purul adevar, indiferent cat de mult ii doare pe unii sa o recunoasca.
..............

Of, Doamne,
pe cei numiti de tine nu-i cunoaste nimeni la Bruxelles, nu au fost invitati aici, nimeni nu stie cine au fost ei. E ca si cand acesti politicieni nu au existat. Crede cineva ca s-a interesat cineva de fostii comunisti bulgari si de ce doreau acestia la 1990, la 2000?! Lasa-i pe bulgari sa creada ce vor ei, caci, precum sunt manevrati de politicienii lor, asa vor si excela pe pietele internationale....
Adevarat ceea ce ai scris despre razboiul din fosta Jugoslavie, despre meritele lui Constantinescu, dar in afara de cativa generali americani, nu a auzit nimeni de faptele lui.
Pe mine chiar ca nu ma doare, ma doare cand oamenii stau intr-o eroare, dar si asta nu ma mai intereseaza...
:bere:

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

:lol:  :lol:  :lol:
Remarca de mai sus ( cei trei omuleți ce se stică de râs )  nu e adresată lui Goldmund, ci tuturor celor care participați la discuție.
Oricum mă abțin să comentez  pentru că vă voi bulversa pur și simplu dacă am s-o fac  și n-am chef să intru în politici ideologice.

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 159

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466365 posts in 5823 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”