Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

Topic: Centrul vechi

200 posts, 93072 views

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15

📖 Pagination options
Re: Centrul vechi drbm

Corectă opinie!

Re: Centrul vechi shoppy

Nu este o regula ca orice hotel sa aiba parcare proprie si ca se garanteaza loc in parcare (gratis sau contra cost) pentru toti clientii, am vazut cazuri diferite chiar si in cadrul aceluiasi lant hotelier, este normal sa te interesezi dinainte cum sta treaba(evident vejnicul "am determinat eu ca n-am unde parca legal asa ca parchez ilegal unde vreau eu" nu functioneaza in tarile civilizate).

Re: Centrul vechi Puss in Boots

Absolut. Undeva in straintatate la rezervare te puneau sa indici clar daca ai masina sau nu pt ca locatia era in centrul orasului si dispunea de un numar limitat de locuri de parcare. Si se si mentiona latimea si inaltimea maxima permisa. Asta deoarece intrarea era extrem dar extrem de complicata de pe o strada secundara si o masina normala intra la fixul fixului in liftul respectiv. Am intrebat apoi, de curiozitate doar ca n-aveam masina, si mi s-a spus ca mai erau cateva locuri alocate intr-un parking public la 400m de hotel. Dar nu cat pentru toata lumea.

Re: Centrul vechi TibiV

Din cate stiu parcarea (mai exact lipsa ei) te costa pe tine, hotel, o stea.
Adica o stea in minus.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Centrul vechi ClaudiuL

Intr-adevar poate nu vin multi cu masina. Pot fi si cu masini inchiriate. Caratul bagajelor prin ploaie sau canicula poate fi destul de neplacut. Pentru mine acesta este un criteriu eliminatoriu de selectie si urmaresc chiar si comentariile privind calitatea parcarii. In principiu ei vor pierde clientii motorizati care vor prefera probabil Inter-ul. La cum arata cred ca au consolidat si fundatia si cine stie poate au si cateva locuri de parcare.

O sa aiba clienti. Nu e un capat de tara ca nu sunt 100 de locuri de parcare alocate. Daca nu vrei sa cari, taxi (de oricare tip ar fi) e o optiune. Te aduce la usa hotelului. Oamenii de afaceri vor avea masini care ii vor duce si aduce fara grija parcarii, iar pt restul e si optiunea metrou/taxi etc. Chiar nu vad o populatie uriasa care sa reclame loc de parcare. Parere personala.

Re: Centrul vechi URANUS

B365.RO

http://www.b365.ro/pmb-incep-lucrarile- ... 58729.html
PMB: Încep lucrările de consolidare şi restaurare a Palatului Voievodal Curtea Veche din Capitală

Lucrările de consolidare şi restaurare a Palatului Voievodal "Curtea Veche" vor începe săptămâna viitoare, în acest moment realizându-se organizarea de şantier, anunţă primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea susţine că imobilul va deveni spaţiu muzeal în care se vor regăsi spaţii expoziţionale cu caracter temporar şi permanent, spaţii multifuncţionale destinate întrunirilor şi manifestărilor culturale, birouri, spaţii tehnice necesare asigurării climatizării, spaţii de depozitare materiale arheologice, cafenea şi magazine. Contractul de lucrări are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, fără TVA.

Palatul Voievodal Curtea Veche, monument istoric, va fi consolidat, restaurat şi redat circuitului turistic în baza unui contract încheiat de Primăria Capitalei cu Compania Municipală Consolidări SA, iar proiectul are că scop, în afara protejării, restaurării şi consolidării, punerea în valoare a vestigiilor şi recomandă o serie de intervenţii absolut necesare asupra vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integritătii şi stabilitătii structurii, altele indirecte, cu rol de a inlătura factorii care pun în pericol starea acestui monument, spune primarul Capitalei.

Situat în Str. Franceză nr. 19-23, în Centrul Istoric, vechiul Palat Voievodal este alcătuit dintr-un corp cu pivniţe acoperite în terasă circulabilă, iar în partea de est se mai păstrează trei travee ale fostului palat aflat în diferite stări de conservare. În zona de nord se păstrează ruinele fostei băi turceşti, alcătuită dintr-un subsol acoperit cu boltă cilindrică şi protejat de un acoperiş provizoriu. În plus, pe langă acestea s-au mai păstrat ziduri care marchează conturul fostului palat voievodal. Ruinele sunt amplasate în general în spaţii deschise.

Termenul de execuţie a lucrărilor de este 32 de luni, iar contractul de lucrări are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, fără TVA.

Conform primarului Capitalei, după finalizarea lucrărilor de restaurare, Palatul Voievodal Curtea Veche va deveni un spaţiu muzeal divers în care se vor regăsi spaţii expoziţionale cu caracter temporar şi permanent, spaţii multifuncţionale destinate întrunirilor şi manifestărilor culturale, spaţii administrative (birouri), spaţii tehnice necesare asigurării climatizării, spaţii de depozitare materiale arheologice, hol principal de acces, cafenea, magazine.

Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche păstrează cele mai vechi mărturii istorice din Bucureşti, care datează din secolul al XIII-lea, însă cel mai important aspect îl reprezintă continuitatea locurii acestui spaţiu timp de peste 500 de ani, foarte puţine locuri din Bucureşti având această valoare istorică. Muzeul este organizat în incinta Curţii Domneşti, resedintă a principilor Tării Româneşti începând din secolul al XIV-lea. Între anii 1459-1660, Bucureştiul a fost reşedinţa domnitorilor Tării Româneşti, în paralel cu vechea capitală a Târgoviştei, iar după anul 1660 a rămas capitală unică. Perioada de glorie a Curţii Domneşti a fost în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714), când suprafaţa palatului şi a grădinilor însumau 25.000 mp, într-un perimetru delimitat astăzi, la sud, de răul Dâmboviţa, la vest de străzile Smârdan şi Şelari, la nord de artera comercială Lipscani, iar la est de bulevardul I.C. Brătianu. După anul 1798, acest perimetru a fost licitat, iar pe locul său au apărut străzi şi cartiere. Muzeul a fost amenajat între anii 1969-1974 şi păstrează în cea mai mare parte amprenta istorică a secolului al XVIII-le,a precum şi fragmente de ziduri din timpul domniei lui Vlad Ţepeş (1456-1462), alături de fundaţiile primei reşedinţe din secolul al XIV-lea.

Re: Centrul vechi andrei11

Lecția de istorie
5-23-2018 3-12-24 PM.jpg (157.87 KB; downloaded 3982 times)

Am mai postat odată fotografia din alt unghi...Să vedem cine a citit și prima mea postare. Mănăstire într-un picior, ghici ciupercă ce-i ?
PS :
Topicul ales nu e chiar ales la întâmplare...
5-28-2018 7-16-45 PM.jpg (74.03 KB; downloaded 3984 times)

Mai las să "rumegați" subiectul. Poza nu e din centrul vechi al Bucureștiului, dar ideea are legătură.
Cele două poze postate sunt legate între ele.

Re: Centrul vechi TibiV

Doar n-o fi Hala Unirii.
In timpul demolarii...

Altă poză din alt unghi, dar sunt mai multe...
Două oricum sunt suficiente.
5-28-2018 10-02-32 PM.jpg (112.31 KB; downloaded 3946 times)

Re: Centrul vechi ByOnu

Assan?

Manastirea Vacaresti? :? desi pe aia parca au darmat-o cu bila deci nu cred ca se complicau in vreun fel la interior.

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463917 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”