Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

 

Topic: Ştiri, proiecte, perspective

1886 posts, 603510 views
 
Go to page:  1  ... 116 117 118 119 120 121 122  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, proiecte, perspective Puss in Boots

Cladirea unde are Skanska birourile e trecuta pe Fca de Glucoza deci nicio greseala. Pana la urma nu adresa postala e importanta in toata treaba asta.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective TibiV

Un "benzinar" fara cont aici m-a corectat si mi-a dat amanunte:

Cladirea roz din PUZ este biroul de imigrari, care se afla pe Dimitrie Pompeiu colt cu Gara Herastrau.
Din desenul din PUD, pe Amplasament propus Faza 3 (fostul service SAMA) deja se lucreaza sustinut si acolo se va face un hotel Courtyard
Faza 2 - acolo deja este o cladire de birouri cu 3 etaje. Probabil va fi inglobata cumva in noua cladire.
Faza 1 - inca nu e construit nimic, dar au curatat terenul, zilele trecute au demolat gardul dintre terenul respectiv si terenul MAPN si cred ca se vor apuca foarte curand de lucru.

Ce ai pozat tu este proiectul Equilibrium al celor de la Skanska.

In postulasta gasesti exact zona din pozele tale, plus o configuratie interesanta a intersectiei de acolo. Dar am renuntat sa mai cred ca apuc FdG si Pompeiu la 4 benzi.  :lol:
Daca pana acum vi se parea aglomerata Pipera, cred ca in toamna zona va fi o mare parcare, sa nu mai poata spune nimeni ca nu sunt parcari in Bucuresti :lol:. Speram ca se va finaliza A3, se finalizeaza blocurile de pe FdGc (am inteles ca faza 1 e aproape vanduta...). Plus proiectele de mai sus + Globalworth fix in spatele statiei de metrou Pipera. Daca va uitati pe planurile aprobate de Primaria Sector 2 din acea zona, mai sunt cel putin inca vreo 4-5 proiecte pe acolo.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Puss in Boots

Adineaori Firea dovedind ca nu stie pe ce lume e nici cand citeste de pe o foaie, anunta nush ce PUZ pentru parcarea si nodul intermodal de la intersectia Pantelimon cu Vergului, capatul tramvaiului 32. Da, 32. Poate se unesc terminalele Unirii cu Sf.Vineri si 55 devine un 32 maret si a scapat pe gura porumbelul. Glumesc, ar fi o farama de inteligenta, asa e doar o prostie debitata.  :lol: Oricum, il marketa drept "inca un pas". Chestia respectiva de la capatul tramvaiului...unui tramvai...trebuia sa fie deja gata sau macar in lucru puternic. E bine ca se fac pasi. Doi inainte si doi inapoi ca in cantec-dansul celebru de nunta.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective TibiV

De marti, 8 februarie, poze facute din Lake View cu proiectul Equilibrium al celor de la Skanska

Intersectia Barbu Vacarescu - Fabrica de Glucoza - Gara Herastrau.
Drept in fata FdG.




















Imaginile full-size sunt aici: https://imgur.com/a/5C9T4

 


Re: Stiri, proiecte, perspective URANUS

http://www.b365.ro/mobi/a-inceput-extin ... 58133.html

A început extinderea staţiei de epurare a apelor uzate şi construcţia incineratorului de nămol

Primăria Capitalei anunţă că au început lucrările de construire pentru organizarea de şantier la proiectul "Extinderea staţiei de epurare a apelor uzate şi construcţia incineratorului de nămol".

In cadrul acestui contract va fi posibilă realizarea unei staţii de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al municipiului Bucureşti, ape uzate provenite atât de pe raza Capitalei, cât şi din alte localităţi învecinate din judeţul Ilfov, precum şi construcţia unui incinerator de nămol, informează Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. 

"În primul an de mandat am reuşit să deblocăm acest proiect vital pentru Capitală şi să semnăm contractul de lucrări după ce acesta fusese contestat în instanţă patru ani de zile. În acest moment facem paşi concreţi pentru a putea demara efectiv lucrările. Extinderea staţiei de epurare de la Glina este o investiţie unică, realizată cu fonduri europene, care se situează în topul investiţiilor în infrastructura de mediu din România şi din Europa", afirmă primarul general Gabriela Firea.

Localităţile care vor mai beneficia de acest proiect, în afara municipiului Bucureşti, sunt: Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu, precum şi Aeroportul "Henri Coandă" din Otopeni.

Acesta este cel mai important contract din cadrul proiectului "Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta), în Municipiul Bucureşti - Etapa II". El a fost semnat în data de 22 iunie 2017 între Municipiul Bucureşti şi Asocierea FCC Construccion, Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS - lider de asociere FCC Construccion.

Ordinul de începere a fost emis în data de 3 august 2017, iar durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni (28 de luni proiectare şi execuţie şi 12 luni perioada de notificare a defectelor).

Valoarea totală a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă cofinanţată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie "Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol" este de 505.965.000 lei fără TVA. 

 


Re: Stiri, proiecte, perspective danutzu_2910

Noi incineram namolul (adica vom...) in timp ce altii il transforma in compost si il vand in agricultura...
Mda, No comment....

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Costin

Am creat topic pentru reabilitarea podului Constanta aici viewtopic.php?f=16&t=4274

Pentru spoiala de acum cred ca e suficient. Cand va fi vorba de largirea Caii Grivitei, vom face subforum.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Puss in Boots

E frumos afara si o sa tot fie, cand incep firmele primariei in regie proprie lucrarea la linia de tramvai din Pipera? Asta ca sa nu plusez cu Barbu Vacarescu :lol:

 


Re: Stiri, proiecte, perspective URANUS

B365.ro

http://www.b365.ro/mobi/pmb-fantanile-d ... 58569.html

Primăria Capitalei: Fântânile din centrul Bucureştiului vor fi reabilitate cu 7 milioane de euro

Cele 17 fântâni din centrul Capitalei, printre care şi fântâna Unirea, vor fi reabilitate, Apa Nova urmând să investească 7 milioane de euro în lucrări care vor fi desfăşurate până în luna septembrie a acestui an, anunţă Primăria Capitalei. În această perioadă, alimentarea cu apă va fi întreruptă şi există posibilitatea ca traficul să fie restricţionat temporar pe prima bandă.

Lucrările vor începe marţi şi se vor desfăşura până în luna septembrie a acestui an. Apa Nova va reabilita şi moderniza ansamblul de 17 fântâni din centrul Capitalei, inclusiv fântâna Unirea.

În această perioadă, alimentarea cu apă a fântânilor se va întrerupe, urmând să fie reluată după finalizarea lucrărilor. De asemenea, există posibilitatea ca traficul să fie restricţionat temporar pe prima bandă, în funcţie de lucrările desfăşurate.

"În urma modernizării, fântânile din acest perimetru vor deveni un punct central de atracţie urbană, ce va oferi bucureştenilor un spectacol de apă, lumini şi muzică, în patru regimuri de funcţionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni până vineri, iar în weekend va funcţiona în regim de spectacol stradal", transmite municipalitatea.

Apa Nova va face aceste lucrări în cadrul unui program de investiţii din fonduri proprii, în valoare de 7 milioane de euro, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, precizează reprezentanţii instituţiei.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective ByOnu

Nu stiu daca s-a mai discutat undeva, dar au inceput sapaturile pentru realizarea unui nou acces in parcajul subteran Intercontinental chiar aici. Acum cativa ani circula pe internet si schita proiectului.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Off topic : Cât mai costă  parcarea  la Inter  ?  E mai aerisită decât cea de la Universitate ? Trebuie să ne alegem nivelul I / II / III de la început ? Oricum unde este acum stația de metrou Universitate parcarea era pe 3 nivele, se văd clar din stația de metrou cele 3 nivele.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Cristi N

Din ce vad pe site in ambele locuri pretul este de 5 lei pe ora plus destul de multe variante de abonamente.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective ByOnu

Sursa - Facebook.
39745148_695031807534448_8516178089288400896_o.jpg (437.05 KB; downloaded 4375 times)

 


Re: Stiri, proiecte, perspective misterr

Primăria Capitalei vrea să construiască 11 pasarele pentru pietoni. Prima va costa 1,6 mil. euro





Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri, că în Capitală vor fi realizate 11 pasarele ciclo-pietonale, în zone cu circulaţie rutieră intensă, acestea urmând să fie accesibile şi persoanelor cu dizabilităţi, prin rampe sau lifturi.

Contractul pentru studiul de fezabilitate pentru cele 11 pasarele a fost semnat între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pe 3 august, valoarea totală a contractului fiind de 125.000 euro.

Primarul general a precizat că primul studiu a fost deja livrat, fiind vorba despre pasarela de la Fântâna Mioriţa, pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, la pasajul de cale ferată. Pasarela este prevăzută să aibă lungimea de 140 m şi lăţime de 3 m, iar înălţimea gabarit - 6,78 m. Valoarea totală a investiţiei rezultată din studiu se ridică la 1,6 milioane euro, relatează agerpres.ro.

Conform unui comunicat transmis de PMB, celelalte pasaje vor fi situate: trei la Metrou Aurel Vlaicu (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti şi Prefectură; Viitorul Spital Metropolitan; Calea Floreasca, la Mall Promenada); Calea Griviţei - RATB Carpaţi: între strada Dorna şi strada Soveja; Şos. Alexandriei - Ieşire Bucureşti-Bragadiru: în zona penitenciarului Rahova; Str. Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake; Bd. Iuliu Maniu: la hypermaket Cora; Calea Văcăreşti - la intersecţia cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, în imediata vecinătate a accesului la staţia de metrou Mihai Bravu; Şoseaua Mihai Bravu nr. 30: amplasamentul propus este la ieşirea din pasajul Bucur Obor înspre b-dul Ferdinand I; Bd. Doamna Ghica - str. Dimitrie Grozdea.

În ce priveşte pistele de biciclete, primarul general a reamintit că în urmă cu două luni au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a patru trasee. Pentru traseul 1 (P-ţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - Str. Nicolae Caramfil - Şos. Pipera - Piaţa Presei Libere - Şos. Kiseleff - Bd. Constantin Prezan) a fost atribuit contractul de proiectare şi execuţie, a fost realizat proiectul tehnic şi au fost executate lucrările de infrastructură (decopertare, delimitare şi asfaltare) pe cele şapte artere aferente traseului, fiind în curs de atribuire contractul pentru semaforizare şi marcaje.

Pentru celelalte trei trasee, care însumează 11 artere, este în lucru procedura de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie.

În ce priveşte pasajele Doamna Ghica, Andronache, Petricani, primarul general a precizat că proiectele demarate anul acesta vizează închiderea inelului median de circulaţie în Bucureşti.

Astfel, pentru pasajul Doamna Ghica, Compania municipală Dezvoltare Durabilă a depus oferta tehnică pentru studiul de fezabilitate al proiectului. Costul este de circa 160.000 de euro, iar termenul asumat este de 3 luni de la data atribuirii contractului. Proiectul Nod rutier Andronache vizează construirea unui pasaj denivelat superior peste calea ferată Bucureşti - Constanţa, amenajarea acceselor pentru riverani şi zone de întoarcere sub pasaj. Oferta tehnică pentru studiul de fezabilitate a fost depusă, cu o valoare de circa 87.000 euro şi un termen asumat de realizare de 3 luni de la data atribuirii contractului. Pentru podul rutier Petricani, oferta tehnică are o valoare de circa 210.000 euro şi termen de realizare de patru luni de la data atribuirii contractului.

În ce priveşte stadiul realizării lucrărilor de utilităţi în Cartierul Henri Coandă, pentru lotul 1 (27 de străzi), acestea sunt finalizate în proporţie de 62% (reţelele de alimentare cu apă din interiorul ansamblului: 95%, reţeaua de canalizare menajeră: 98%; lucrări civile aferente staţiei de pompare a apelor uzate: 100%; canalizare pluvială pe reţeaua stradală din interiorul ansamblului: 96-99%; reţeaua de iluminat public: 75%).

În ce priveşte lotul 2 (23 de străzi, respectiv porţiuni de străzi), în prezent se lucrează la reţeaua de canalizare menajeră, la reţeaua de canalizare pluvială şi la reţeaua de alimentare cu apă în interiorul ansamblului.

“S-au realizat până în prezent reţele de canalizare pluvială şi menajeră în procente cuprinse între 80% şi 90% şi au început lucrările de alimentare cu apă pe mai multe străzi. Estimăm că finalizarea lucrărilor pentru acest lot se va realiza până în toamna anului 2019”, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

 


Go to page:  1  ... 116 117 118 119 120 121 122  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433182 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use