MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 586885 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 171

📖 Pagination options
Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor andrei11

Nice,  adresa aceea e fantezistă rău de tot și mai subliniază și unele idei complet false.

Călătorii vor fi nevoiți să suporte gălăgia/presiunea din tren datorată tunelurilor prost făcute până la 1Mai și curbele care urmează.
Idee ce denotă o incultură inginerească totală, idee falsă în totalitate.Ne aflăm în treabă să postăm orice  cretinătate care ne trece prin cap.

Călătorii de pe M2, M3, M5 vor fi nevoiți să ajungă la Gara de Nord prin M1, care e deja supraaglomerată pe traseul Dristor2 .. Eroilor, după care să mai aștepete metroul spre Otopeni.
Fals total, să le luăm pe rând :
M 2 va avea legătură directă cu M 6 la stația Eroii Revoluției (  Bellu Cimitir ).
M 1  are  deja legătura cu M 6 la stația Basarab.
M 5 va avea legătură directă cu M 6 la viitoarele stații Hașdeu ( Hașdeu M 5 / Hașdeu M 6 ).

Traseul ales de Mertorex va fi benefic doar pentru ~20% din călători.
În urma cărui studiu a rezultat această cifră ?

80% din potențialii călători vor fi nevoiți să sacrifice 20-30min suplimentar pentru fiecare călătorie cu mertoul doar până la Piața Presei sau să caute alte soluții de deplasare mai fiabile.
Hai să vorbim să ne aflăm în treabă.
Stația de la PPL va fi chiar o stație importantă de pe traseu.

De ce un călător care vine de pe alte magistrale să fie nevoit să facă mai mult de o escală aglomerând și mai mult metroul? Cheia e timpul necesar pentru a deplasa un călător dintre 2 puncte, simplu eviți aglomerarea.
Tocmai ți-am explicat ceva mai sus care sunt legăturile magistralei M 6 cu celelalte magistrale.

Care este logica să te duci la aeroport pe un traseu lung și zgomotos, când sar putea rezolva problemele existente pe M2, prin acest proiect fără a crea alte probleme pe alte magistralele.
- O greșeală gramaticală  gravă, s-ar și nu sar.
- S-a explicat de nenumărate ori de ce  prelungirea lui M 2 la aeroport ar fi o greșeală mare cât dublul înălțimii  muntelui Everest, nu mai reluăm discuția.

De ce nu se fac tunelurile puțin mai largi ca trenul să poată circula cu viteze mari la un consum redus de energie?
Asta e o neghiobie soră cu oligrofenia.
Harta atașată este de o fantezie debordantă. Am și eu carioci acasă.
PS : vorbești cu o persoană ( adică cu mine ) care sunt împotriva proiectului, dar între a fi împotriva unui proiect și a citi enormități ca cele expuse în articolul respectiv e o diferență extrem de mare.

• Nice
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Nice

Andrei11  :mrgreen: respect părerea ta, sper că circuli cu metroul. Eu am călătorit de câteva ori cu metroul la Pantelimon și înțeleg perfect ce vrea să zică persoana respectiva. Într-adevăr curbele sunt insuportabile, chiar și cu muzica dată la maxim în căști.  Iar  tunelul de la Basarab până la 1 Mai cu adevărat are probleme de face metroul gălăgie pe traseu drept, că după 1 Mai e ok.
Cât privește grosimea tunelului - contează! Dacă ai fost atent la orele de fizica.

1) Da, circul cu metroul din  Noiembrie 1979.
2) Nu mai circul de ceva ani decât întâmplător sau din motive "profesionale"  ( pentru forum ) dar nu-i bai, știu tunelele pe de rost.
3) De la Basarab la 1 Mai ( de fapt Grivița ) tunelul nu e drept, are o mulțime de curbe strânse.
4) Lucrez acum la un studiu unde voi prezenta traseul dintre Basarab și Grivița ( Grant ) pentru M 1/ M 4. E chiar întortocheat traseul.
Studiul va apare la subtopicul <<Reţeaua de metrou din Bucureşti  >>
5) Traseul între Republica și Pantelimon se poate parcurge și fără muzica dată la maxim, asta cu muzica dată la maxim e un bluff.
6) Da, între Basarab și Grivița metroul scârțâie, recunosc.
7) Un tunel mai mare în diametru n-ar face decât să mărească inutil consumul de material, nu ți-ar micșora rezistența la înaintare în mod semificativ.
8) Eu nu cunosc deocamdată metrou cu formă aerodinamică. Nici nu e necesar.
9) Forțele care acționează asupra metroului în tunel sunt comparabile ( teoretic ) cu forțele care acționează asupra unei seringi medicinale cu pistonul neetanș. Nu prea e bună comparația, dar în sfârșit. E aproximarea cea mai corectă.
Altceva ? Vrei calcule, formule, că nu înțeleg la ce te referi. Vezi pct 7).
10) Cazi într-o greșeală, proiectezi stâlpii de troleu să-ți reziste la un cutremul de 9,8 / Richter. Problema e că nu se merită, după cutremur o să-ți rămână stâlpii în picioare dar o să se prăbușească toate construcțiile.
Când răspunzi la o postare imediat de deasupra nu mai folosi funcția "quote" ci direct POSTREPLY. Iar când folosești funcția << quote >> fă-o și tu selectiv, citează numai propoziția la care faci referire.
E bine totuși să citești regulamentul forumului, nu e greu și nu are mai mult de o jumătate de pagină
viewtopic.php?f=2&t=2827#p129779

:bere:

• Nice
  • Posted:
  •  

Cu siguranță consumul de material crește(2-3%). În viitor o să ne coste mai scump la căutarea de soluții mai bune...
Eu sunt uimit cum reușesc alții să construiască autostrăzi subterane https://www.youtube.com/watch?v=co8dhsnBKHk . La noi - un tunel de metrou e operă de artă.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor subway guru

2-3%  ???...asta probabil e prezenta ta la lectiile alea de fizica din liceu!!!  :o  :o  :o
In rest Boston nu e Bucuresti, SUA nu e Romania si nu tot ce zboara se mananca...
8-)

• Nice
  • Posted:
  •  

Costin wrote:
Ca fapt divers ti-am mutat mesajul aici, unde ii e locul. Te invitam sa consulti aceasta sectiune, vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale.

Nea Costele, ți-am urmat sfatul să citesc acest topic și sunt complet dezamăgit. O fi acel material "irealist"(https://m6.aapp.eu/) sau cineva nu e capabil să ia în calcul și părerea altor persoane. Înțeleg că Dvs. cu anderi11 lucrați pentru cei ce construiesc metroul din București (că doar nu sunteți spălați pe creier). Până în prezent nu am văzut o comparație cu argumente, care variantă e mai bună? Deși sunt mai mulți care împărtășesc idei similare pe acest topic precum că traseul Gara de Nord  -1 Mai - Piața Presei e o mare prostie, moderatorii sunt cei care decid (ceva nu e curat!)
Probabil acest mesaj al meu e ultimul, că nu mai aveți spațiu de stocare...

Eu de câte ori vin de pe DN1 NU am destinația finală Gara de Nord sau Piața Presei. Cred în continuare că M6 în varianta curentă e inutilă deoarece nu are sens sa mergi mai departe de Piața Presei venind de la Otopeni.

Mii de scuze dacă v-am rănit sentimentele.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Adrian Rosca

In caz ca nu v-ati prins pana acum, traseul M6 e gandit in principal pentru provinciali, nu pentru bucuresteni. Adica vine nea' Marin cu trenul de la Bailesti, se urca in metrou si se da jos fix la aeroport.

Hai că-ți dau eu câteva argumente viabile :
Argumentul 1)
In desenele acelea M 6 se intersectează / va avea traseu comun cu M 2.
Apar două probleme majore aici :
a) Cum faci joncțiunea M 6 / M 2 ? Oprești M 2 pentru 2 - 3 ani ?
b) M 2 deja este la capacitate maximă, cu ecartul dintre trenuri redus la minim ( aprox 2 minute ).
Nu poți reduce ecartul între trenuri la un minut, nu e posibil tehnic.
M 6 se va intersecta direct cu M 7 care M 7 te va duce direct la Unirii.
M 6 se va intersecta direct cu M 2 la Cimitirul Bellu și acolo M 2 te va duce direct în Berceni.
Da, nu există trei  intersecții majore dintr-o singură transbordare, adică M 6 / Pipera ; M 6 / Piața Romană ; M 6 / M 3.
Dar nu poți împăca pe toată lumea.
Dacă dorești să răspunzi trecem la argumentul nr 2.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Costin

Nice wrote:
Nea Costele, ți-am urmat sfatul să citesc acest topic și sunt complet dezamăgit.

"Nea Nicele" eu ti-am zis sa consulti sectiunea in intregime, nu doar topicul asta.

Nice wrote:
O fi acel material "irealist"(https://m6.aapp.eu/) sau cineva nu e capabil să ia în calcul și părerea altor persoane.

E complet nerealist pentru ca deja statul roman a aplicat pentru finantare europeana pe varianta 1 Mai. Ceea ce ai fi aflat daca ai fi consultat sectiunea intreaga.

Nice wrote:
Înțeleg că Dvs. cu anderi11 lucrați pentru cei ce construiesc metroul din București (că doar nu sunteți spălați pe creier).

Gresit, suntem spalati pe creier.

Nice wrote:
Până în prezent nu am văzut o comparație cu argumente, care variantă e mai bună? Deși sunt mai mulți care împărtășesc idei similare pe acest topic precum că traseul Gara de Nord  -1 Mai - Piața Presei e o mare prostie, moderatorii sunt cei care decid (ceva nu e curat!)

Comparatia exista pe forum, in aceasta sectiune.
Moderatorii decid ce, ca nu inteleg? Nu noi am facut proiectul asa, nu noi am aplicat pentru fonduri UE. Si nici nu exista o pozitie oficiala pe acest subiect a forumului/comunitatii/asociatiei pe care sa o fi decis-o noi. Ai fracturi de logica in exprimare.

Nice wrote:
Probabil acest mesaj al meu e ultimul, că nu mai aveți spațiu de stocare... [...]

Mii de scuze dacă v-am rănit sentimentele.

Avem destul spatiu de stocare, multumim pentru grija. N-ar fi rau sa citesti totusi regulamentul forumului ca sa stii pentru ce motive pot fi blocati utilizatorii.
Si stai linistit ca nu suntem asa sensibili.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Adrian Rosca

Nope. Legatura directa cu gara este considerata ca un "trait" de parintii M6.

• Nice
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Hai că-ți dau eu câteva argumente viabile :
Argumentul 1)
In desenele acelea M 6 se intersectează / va avea traseu comun cu M 2.
Apar două probleme majore aici :
a) Cum faci joncțiunea M 6 / M 2 ? Oprești M 2 pentru 2 - 3 ani ?
b) M 2 deja este la capacitate maximă, cu ecartul dintre trenuri redus la minim ( aprox 2 minute ).
Nu poți reduce ecartul între trenuri la un minut, nu e posibil tehnic.
.....

În  acel articol găsești răspunsurile.

a) Pentru joncțiune M6/M2 e suficient 2 zile să conectezi șinele... Idea era să închizi vestibulul de nord al PV2 pe durata mai lungă. Presupun că e posibil să crezi o structură din metal care să apere trenurile și șinele pe durata lucrărilor de modificare/conectare a tunelurilor. Asta din ce am înțeles eu.

b1) Faci un tunel mai bun spre sudul capitalei (sa eviți 1 Mai) din stația Piața Victoriei 3, nu te mai duci pe M2 dacă chiar e o problemă și nu poți micșora ecartul.
b2) Pe M1/M3 circulă trenurile la o diferență de 1min-20sec .... nu vad o problemă să bagi un tren la Otopeni și doua la Pipera

E logic că varianta curentă pentru M6 are planificat pe hârtie corespondențe cu alte magistrale, când vor fi gata???
Sunt fiabile??

# Adrian Rosca  fii serios, M 6 nu poate avea alt traseu spre Sud decât spre Giurgiului via 1 Mai / GdN 2. Ăia  care au proiectat GdN 2 acolo au știut ce au făcut, un amplasament de nota 10, mai ales fiind dat condițiile politice de atunci.
Inclusiv amorsele de la Eroilor / Eroii Revoluției. Bravo lor  :!:

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor subway guru

Nu e nicio solutie fezabila acolo, sunt numai si numai idei cretze inaplicabile

Nice wrote:
a) Pentru joncțiune M6/M2 e suficient 2 zile să conectezi șinele...

b1) Faci un tunel mai bun spre sudul capitalei (sa eviți 1 Mai) din stația Piața Victoriei 3, nu te mai duci pe M2 dacă chiar e o problemă și nu poți micșora ecartul.
b2) Pe M1/M3 circulă trenurile la o diferență de 1min-20sec .... nu vad o problemă să bagi un tren la Otopeni și doua la Pipera

a)  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  //  :lol:
b1) Și cu M 1 care circulă taman pe acolo ce faci ? Cum procedezi ?
b2) Fals, Se circulă la 3- 4 minute.

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464055 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”