MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 585414 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 171

📖 Pagination options
Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor shoppy

Am avut noroc ca am putut da drumul circulatiei fara sa fi avut nevoie nici de statie electrica, nici de automatizari, nici de semnalizare si nici de trenuri.
Daca, comparam cu M5 PLS - Drumul Taberei, atunci pe M5 s-a lucrat mai eficient, bine, si datele problemei au fost altele, nu este cinstit sa le comparam intre ele.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor subway guru

shoppy wrote:
M4 deja il construise ceasca mai mult de jumate, si Grigorescu - Saligny la fel.

Haidi bre ca macane...ambele racorduri s-au inceput in toamna ‘89

Si daca nu incepeau atunci, nu erau gata nici acum.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor andrei11

Dacă nu începeau atunci n-ar mai fi început niciodată, dar asta e altă discuție.
Am construit un ditamai depoul la Ștrand la Ștrăulești pentru o magistrală ( M 4  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:   și M 6 Otopeni - Giurgiului ) care va fi gata la jumătatea secolului. Ce noroc că unii au pile la DNA  :evil:

Corect, si s-au inceput cu un ceasca din contra...si apoi inundate cu un ilici din contra...
In rest ‘no comment’ ca sunt destui cu pile la nr.9 si n-am chef sa ma trezesc imbrancit pe sinele pe care le-am construit si nici internat in spatele gardului ala pe care tot eu l-am refacut  :mrgreen:
P.S.
Si v-as ruga sa mai si gandim/documentam inainte de a scrijeli bazaconii pe net
 :twisted:

Corect, uitasem de o declarație publică  a unui înalt demnitar al statului român care susține sus și tare că în Iunie 2020 dă drumul la metroaie la Otopeni.
Și la o altă declarație a altui om perfect responsabil și fără certificat la 9, chiar și deputat la un moment dat, declarație dată în anul 2011  care ne-a umplut de magistrale până în anul 2020
12-22-2017 8-33-46 PM.jpg (89.42 KB; downloaded 2414 times)

Dacă e să vorbim la mișto o să mai găsesc n - șpe mii de declarații care o să ne umple de pasaje rutiere în București, de autostrăzi în toată țara, de linii de viteză normală în rețeaua CFR și așa mai departe.

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Goldmund

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... onezi.html

Stiu ca este o veste mai veche, dar acum, daca japonezii ar avea banii necesari, eu zic ca ar reusi in doi ani sa termine structura tuneluri plus statii, iar daca ar avea si o armata de lucratori pt. finisaje le-ar trebui inca un an. Eu sunt un optimist, iar ce nu au fost in stare mai multe guverne de incapabili, poate in viitor vor reusi oameni pregatiti si care sa dispuna de bani mai multi alocati pt. transportul in comun.
Iata ce cred: daca guvernele tarii ar putea cheltui miliardele venite din UE pe ce vor politicienii, cu siguranta in Romania nu s-ar mai construi nici bruma de infrastructura care se afla acum in constructie si toata suma  ar deveni "pomeni electorale"(dupa ce o parte din suma ar dispare...)Unde nu sunt bani pentru infrastructura, sau interes, cine cu ce sa mai construiasca?!
Iar Romania nu mai este o RPChina mai mica, Romania este o tara europeana din UE in care aprobarile pt. mediu, exproprierile, sau siturile arheologice intarzie mult lucrarile. Nu mai putem compara nimic din realitatea de azi cu ceea ce a fost sub dictatura rosie, comunista, sau cu realitatea altor tari comuniste.

Daca nu era omul ala nu aveai azi nimic, nici racorduri, nici M5, nici M6 si nici M4 la Progresul...aveai doar papagali pe gard si scartza-scartza pe hartie (pardon, pe net)
:twisted:
Ca sa nu mai vorbesc de 41, de 110km linii tramvai +depouri, de marile bulevarde, de Basarab, de semaforizarea inteligenta, etc, etc...
______
Goldmund, asa e si planificat, doar ca trebuie sa adaugi licitatia si proiectarea si exproprierile
All-in-all mai putin de patru ani nu iese nicicum

M 5 ( de fapt Racordul M 5 ) mai are până ce o să fie gata. M 6 / M 4 ( Progresu ) deocamdată au progres 0 ( zero ). S-o lucra la acte / la proiectare / etc, dar pe teren încă nu e nimic.
Racordurile, 41, liniile de tramvai, Basarab, de acord.
La 41 nu s-a mai făcut nicio semnalizare inteligentă așa cum era vorba.
Ce înțelegi prin semnalizare inteligentă în general, nu la 41 care nu are  nicio semnalizare inteligentă ? Semafoarele  din Piața Iancului / Universitate / Vatra Luminoasă / Obor / etc nu au  nicio  semnalizare inteligentă. Circul mult cu mașina, nu au timpii schimbați funcție de trafic, au aceeiași timpi de când le știu.
subway guru wrote:
All-in-all mai putin de patru ani nu iese nicicum

:lol:  :lol:  :lol:
Credeam că ești mai realist...Patru ani pentru M 6 nici ca optimist nu te încadrezi. Este pur și simplu IMPOSIBIL, chiar dacă l-ați învia pe Ceaușescu.

41 a fost dotat cu semaforizare olandeza inteligenta din start dar s-a ales praful de ea...
In rest ai un verbiaj incongruent...incercand sa vinzi castraveti la gradinari...
8-)
_________
sab wrote:
M5 a fost mai...aparte. Se pare ca la M5 am (re)invatat sa construim metrou.  La M4 nu s-au mai miscat atat de rau.

E un strop de adevar aici...era nevoie de un ‘salt tehnologic’ ca sa reajungem la nivelul ‘up-to-date’, si la metrou, si la infrastructuri de tramvai, si la ‘hobanate’, si la ticketing contactless si la multe alte cele...dar am ‘recuperat’ destul de iute in pofida tuturor adversitatilor inimaginabile...cum am reusit?...ghici!

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Adrian Rosca

subway guru wrote:
Goldmund, asa e si planificat, doar ca trebuie sa adaugi licitatia si proiectarea si exproprierile

Socoteala de acasa si cu cea din targ de multe ori nu au nimic in comun. Cred ca ati cam uitat sa luati in calcul devierile de utilitati, avizele de defrisare si alte asemenea. Cazurile Raul Doamnei, Parc Drumul Taberei si PSS Opera sunt inca proaspete. In plus, e putin probabil ca CNAIR-ul / primaria Otopeni sa fie de acord cu inchiderea totala a DN1 si cu devierile de trafic pe stradutele din Otopeni, asa ca mai mult ca sigur ca vor trebui regandite niste lucruri gen etape de lucrari, cu consecintele de rigoare.

:?:
DN 1 nu se va închide total, nici măcar în Otopeni...
În București nici nu va fi afectat DN 1.
Numai la accesuri, dar se rezolvă...
Și la CV - uri, dar și aici se rezolvă repede ( dacă vor fi fonduri și dacă chiar se dorește...)

Ceasca nu a spus "sa se faca M4" cum spun actualii si dupa 2 luni a fost impuscat, ci a organizat intreaga structura, intregul lant logistic, si toate astea functionau in momentul in care s-a inceput santierul, ceasca putea sa fie impuscat in ziua 2 de la demararea lucrarii, structura aia tot ar fi mers mai departe si ar fi construit fix acelasi lucru, nu putea nici un iliescu sa spuna ca nu mai construieste si pe toti aia sa ii dea afara, erau obligati sa continue.

Despre 41, s-au modernizat semafoarele la toate intersectiile de pe traseu si s-a implementat unda verde, dar cum semaforul este una si semnalul alta, si semaforizarea este una si semnalizarea alta.

N-am Înțeles deloc prima parte. Iliescu prin '991 ( după spusele lui guru ) a oprit finanțarea racordurilor.

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”