Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

 

Topic: Ştiri, proiecte, perspective

1886 posts, 603477 views
 
Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, proiecte, perspective shoppy

Urmeaza sa se puna toate semafoarele tot timpul pe verde, sa nu mai piarda timp contribuabilii la bugetul tarii.

 


  • ps4
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective ps4

Serban wrote:
ps4 wrote:
Conformarea voluntara este solutia, nu isterizarea generalizata cu zeci de amenzi.
Hahahahahahahahahhahaha. Recunosc, e cea mai amuzanta chestie pe care am citit-o vreodata pe forum.  :popa:


Si acum sa vedem cat de amuzanta este afirmatia mea. Vorbim de argumente, nu de eternul spirit romanesc, care ne spune ca romanul este expert in fotbal, religie, politica si multe multe altele.

---
Putina teorie (pentru cine este curios argumentele sunt din "disciplina" numita teoria jocurilor - folosita in abordari teoretice din sociologie, psihologie, filosofie, drept etc)

https://phys.org/news/2010-04-cooperati ... eward.html
To build a cooperative society, is it better to punish or reward?

Ce ne intereseaza pe noi este fragmentul acesta:

As the researchers explain in their study, the efficiency in terms of a benefit-to-cost ratio of the two types of incentives depends on the circumstances. In a society where most people cooperate, then it will be costly to reward them all, while a society in which most people defect would pay a high price for trying to punish them all. So the obvious way to transform an uncooperative population into a cooperative one would be to first provide positive incentives, and later punish the few remaining individuals who refuse to be swayed.

---
https://phys.org/news/2014-12-carrot-ga ... ation.html
Carrot or stick? Game-theory can optimize collaboration

Ca o completare a ideii de mai sus, ne intereseaza fragmentul:

Sasaki and his colleagues have taken a different approach and investigated what happens when maximizing evolutionary forces towards cooperation. Through game-theory analysis, the study finds that the best approach is to first reward minor cooperators, and then when a critical mass of cooperators is reached, completely switch to punishing free riders.

Si o chestiune interesanta din domeniu automobilistic. In fapt fix asta se intampla acum si in Romania prin programul rabla.

How is this applicable to contemporary issues? Take automobiles as an example where this hybrid approach can be implemented. Those who currently drive powerful gas-guzzling vehicles should switch to different engines and fuels that are more environmentally friendly. Sasaki and his colleagues mathematically show that a "first carrot, then stick" policy can drive cooperation toward a specific goal.

---
Nu stiu cati citesc sau nu in engleza, oricum cateva idei intr-un articol in limba romana. http://www.ziare.com/social/stiri-socia ... sa-1011362

---
Un articol interesant, poate mai putin tehnic avem mai jos. El este raportat la doemniul asigurarilor, dar cu recul poate fi folosit ca argument.

Educam prin amenzi sau scadem amenzile prin educatie?
http://www.1asig.ro/Educam-prin-amenzi- ... -57049.htm

Sanctionarea comportamentului ilegal, iresponsabil sau indisciplinat din trafic reprezinta una dintre metodele aplicate, in momentul de fata, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera. Astfel de masuri, insa, ar trebui dublate si de actiuni pentru cresterea gradului de educatie rutiera, constand, de exemplu, in campanii dedicate de informare.

---

Un alt articol interesant efectuat pe ideea de siguranta a traficului in Vietnam, din multe puncte de vedere situatia traficului si accidentelor de acolo, precum si nerespectarea codului rutier se aseamana, din pacate, cu Romania. Articolul este mai greu de urmarit, scot ce e important la discutia noastra.

Causes of road traffic accidents include a high increase of registered vehicles, irrelevant infrastructure (as the mobility demand increases at a rapid pace), dangerous mixed traffic flow, traffic safety education and training without expected results, and irregular enforcement.

This therefore only proves that law enforcement is the key element in controlling traffic violation. But at the same time, traffic safety education plays an essential role in the enhancement of traffic safety measures.

In Vietnam's current traffic system, research shows that enforcement has different influences on driver behavior of “obeying the rule” based on different policies (the process of applying policy in real traffic conditions). The reason for this practical situation fits well with the conclusion that enforcement has influence on driver behavior through the role of driver attitudes towards legislation whereas education is more likely an influence on long-term attitude towards rules.

Concluzia articolului legata de o anume directiva din codul rutier:
most drivers were only observed obeying the regulation during the campaign, which means that the campaign has only the effect with the presence of policemen (in that case, their presence also means the presence of monitoring measurements). It can be concluded that enforcement does not directly influence driver behavior, but only influences their attitudes of safe and unsafe behavior. Combining enforcement with education and training will have long-term effects on driver attitudes towards legislation.

---
Am lungit foarte mult postarea, mai mult decat doream, asa ca la argumente din viata reala enumar doar cateva:

Civilizarea nu se face dandu-i in cap celui care nu respecta legea, acolo unde se poate, evident. Amenda nu se da cu orice pret. Este dezirabil ca cetateanul sa se conformeze voluntar, iar acolo unde este posibil se incearca asta. In cazul anumitor incalcari ale codului rutier in UK contravenientul alege plateste amenda sau face niste cursuri de educatie rutiera. In Statele Unite, la prima abatere in ceea ce priveste DUI soferul nu este trimis la racoare din prima ci esti trimis la niste cursuri de educare rutiera + niste munca in folosul comunitatii. Daca nu a inteles nimic il paste puscaria. Si in Romania anumite incalcari ale legii, sanctionate prin amenda pot fi transformate in munca in folosul comunitatii.

Deci, statul (nicaieri in lumea) asta nu doreste sa-si transforme cu orice pret majoritatea cetatenilor in contravenienti. Asta este si motivul pentru care nu se dau zeci de mii de amenzi pe zi (inmultite cu 365 de zile), am ajunge la milioane de amenzi pe an. Probabil o parte nici nu ar fi platite si ar mai fi nevoie si de o armata da functionari sa colecteze amenzile. Ar fi contraproductiv, vezi argumentele teoretice. Fix din motivele astea politia locala pune flyere la parbriz pe Vacarescu si ii anunta pe soferi sa nu mai parcheze pe prima banda, in loc sa imparta mii de amenzi. Morala: niciodata nu vor fi impartite zeci de mii de amenzi pe zi intr-un oras ca Bucuresti! Si oricum asta nu este o solutie de civilizare a cetatenilor, poate doar in Papua!

 


Re: Stiri, proiecte, perspective danielstan

Apropos de pus toate semafoarele pe verde:
intr-un film american nu stiu ce politisti din birou vroiau sa blocheze in trafic un raufacator, urmand ca echipa speciala sa il recolteze din masina.
Unul vine cu ideea:
"- Sa punem toate semafoarele pe rosu."
Seful zice:
"- Nu. Pune-le pe toate pe verde!"

 


Re: Stiri, proiecte, perspective adila

andrei11 wrote:
Se mai judecă și în spiritul informației.
Toată lumea a înțeles că e vorba de șoseaua de centură.
________________
Vrei să-ți dau exemple de expresii care au înțeles numai în română ?
Dă-mi un telefon.
Ia să  te văd acum, îmi dai efectiv telefonul sau mă suni ?


Era doar o ironie, avand in vedere ca in Romania nu avem sosele de centura, sau dureaza inadmisibil de mult sa le construim.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Puss in Boots

Din ce stiu in Dex cuvantul centura are si semnificatia rutiera ca sa zic asa. Asta ca idee..

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Goldmund

ps4,
argumentatia ta de mai sus este valabila doar in democratiile consolidate si unde exista o civilizatie rutiera. Chiar si in Occident exista diferite optici despre Lege, obiceiuri si grad de civilizatie... Cand un francez nedumerit a intrebat un englez de ce in Marea Britanie aproape toti cetatenii tarii sunt "Sir"("prea sarac sa fiu prost imbracat") englezul a raspuns: "dupa o mie de ani de bici am ajuns aici".

Indiferent ce spun studiile din vest despre civilizatia (rutiera), in Rusia vom avea un alt punct de vedere, in Bucuresti un altul...

De ex., lipsa unei infrastructuri "ca in vest" obliga autoritatile locale si nationale din tara sa permita circulatia prin sate, comune si chiar prin orase cu viteza max. pe alocuri de 60-70kmh, chiar si mai mult(!), cu toate ca Legea (doar europeana?)stipuleaza clar viteza max. 50kmh prin localitati. Iata deci cum o infrastructura deficitara provoaca mai multe conflicte si accidente prin localitatile Romaniei(pe langa accidentele produse de soferi prin depasiri periculoase pe soselele rudimentare ale tarii.)

Eu nu mai locuiesc de mult in Romania(dar sunt cateodata acolo, mereu cu sufletul) si inteleg astfel de "puncte de vedere" si "studii", dar pt. Romania trebuie mai intai impusa o disciplina rutiera, doar asa exista posibilitatea de reducere a celor ce dispar in accidente si ranitilor de pe soselele tarii. Legea trebuie respectata de catre toti cetatenii tarii. Cum? - daca nu prin aplicarea consecventa a legii  si urmarirea celor care o incalaca.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective shoppy

Asta cu "platesc toate taxele cerute si am vazut eu ca nu am unde parca deci legea nu mai conteaza" este ca si cum ai spune "platesc toate taxele cerute si am vazut ca justitia nu functioneaza asa ca am dreptul sa imi fac dreptate singur cu pumnul / bata / cutitul / pistolul / whatever consider eu de cuviinta".

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Puss in Boots

Vad ca ps4 ii tot da cu Papua. Posibil ca Romania si traficul ei sa fie o Papua mai mare dar nu mai mult de atat. Mai avem pana la Rusia :D dar nu mult. Teoria suna bine si, asa cum zice si Goldmund, ea suna bine dar in alte parti. :bere: Civilizeaza-i tu pe romani draga ps4 cu vorba buna si cu flyere. Nepotii nepotilor nepotilor tai vor vedea aceleasi flyere (daca o mai fi hartie, sau masinile or avea coduri QR care se vor scana si flyerul va pleca online catre "contravenient"). Nu se dau 10mii de amenzi ca nu are cine sa le dea si nici cadrul legal, daca n-ai voie sa faci nimic daca nu e soferul la masina. Pai cati sunt? Politia mimeaza ca lucreaza iar camerele de luat vederi sunt cvasi-absente si nici pe departe cate ar trebui sa fie. Pana se civilizeaza romanul, il civilizez eu de nu se vede si cand zic eu ma refer atat la mine cat si la cetateanul generic care s-a saturat de bataia de joc din trafic.

Iar tu prin tot ceea ce spui, practic indemni lumea la nerespectarea legii. Pur si simplu. Scurt pe doi. TOTI cei la care m-am referit inca din prima mea postare pe subiect, incalca LEGEA. Daca respectarea legii prin egalarea contravenientilor cu nr de amenzi (caz in care 10 mii pe zi e putin...) e semn de Papua pentru tine, atunci vreau in Papua.

Iar amenzile, daca ne dorim a fi stat al secolului XXI, se pot colecta foarte usor. Eu sper ca dupa milioane de amenzi intr-un an dupa cum zici tu, in anul urmator nr lor sa scada dramatic ca de, cati bani sa ai sa dai pe amenzi? Mai ales ca suma lor pentru recidivisti creste exponential asa ca de cate ori sa faci prostii? hai de 2-3 ori pe an....de 4...5... apoi gata ca nu mai ai doua salarii intregi. Exista impozite de platit pentru masinile ale caror soferi incalca legea. Se pot achita atunci. Exista impozitul pe locuinta, exista conturi bancare pe care se poate face poprire pana la achitarea sumelor restante. Ce e asa complicat? Sa vezi tu atunci auto-conformare a oamenilor :D putin impinsa de la spate dar na, tot raul spre bine nu? zic eu.... Iar o armata de functionari in secolul XXI? Asta poate in Papua (desi vorbesc in necunostinta de cauza, poate ei chiar sunt avansati la faza asta). Noua ne trebuie doar un sistem integrat si bine pus la punct in care toate autoritatile implicate sa comunice. Atat. In teorie nimic greu, in practica....inca o chestie care ne "omoara".

 


  • ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective ClaudiuL

@Goldmund : In Austria sunt localitati unde sunt indicatoare de 70 sau 80 pe soselele nationale. Legislatia europeana nu reglementeaza vitezele maxime

 


Re: Stiri, proiecte, perspective shoppy

Apropo de PUZ-ul s6 scos de Tibi, ma uitam eu ce frumos apare in continuarea Constructorilor - Butuceni un ditai pasajul peste inspe fire de CF, scrie pe acolo Inel Median, da da, si capitanul Jean-Luc Picard etc..

Fara legatura, in Aviatiei, langa Pheonicia, adica aici http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.49 ... 5&z=18&m=b , se pregateste un 10 etaje de birouri, a aparut si PUD, fac o poza si de vreo saptamana ma chinui s-o postez (vezi mai jos).
Tot trecand eu pe langa panoul cu pricina, parca tot nu se leaga ceva, pana cand imi pica fisa, Capriorilor nu mai face doar la dreapta in Promoroaca, ci in prelungirea Capriorilor apare o strada inexistenta, si anume: "Strada propusa prin PUZ Inel Median", adica... stati asa... CE!? !? !? ! ?! ?! ?!?!
1.png (1.18 MB; downloaded 4421 times)

 


Re: Stiri, proiecte, perspective misterr

Bilant al marilor proiecte de infrastructura din Bucuresti la final de an: doar doua proiecte din 4 au fost finalizate. Lucrarile de largire a str. Fabrica de Glucoza si a parcarii park&ride de pe Sos. Pantelimon nu au mai inceput

La inceputul acestui an, in Bucuresti erau in lucru 4 proiecte mari de infrastructura: Pasajul subteran de la Piata Sudului, Pasajul de la Ciurel, Pasajul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, largirea bd. Liviu Rebreanu (etapa II). Primaria Capitalei a reusit sa finalizeze doar Pasajul de la Piata Sudului si largirea bd. Liviu Rebreanu. In ceea ce priveste pasajele de la Ciurel si de la Nicolae Grigorescu, desi primarul Gabriela Firea a spus ca se vor finaliza in acest an, inca mai este de lucru. Lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza si la parcarea park&ride de la capatul Sos. Pantelimon, programate pentru acest an, nu au mai inceput.





Pasajul Ciurel

Pasajul de la Ciurel este departe de a fi gata, desi primarul general Gabriela Firea anunta la jumatatea lunii noiembrie ca acesta va fi gata pana la finalul anului. Lucrarile au progresat in ultimele luni, insa probabil va fi gata abia peste 6 luni, in cel mai optimist scenariu, tinand cont si de perioada de iarna. Pana acum s-au finalizat rampa de acces dinspre Dambovita, pilonii principali, mare parte din corpul podului insa mai sunt de executat lucrari semnificative: supratraversarea Sos. Virtutii, rampele si ancorarea si tensionarea hobanelor.

































Pasajul de la Ciurel este realizat in proportie de 85%, iar constructorul a dat asigurari Primariei Capitalei ca lucrarile se vor finaliza in acest an, anunta primarul General Gabriela Firea la jumatatea lunii noiembrie.
"Am venit astazi pe santier pentru a vedea daca realitatea de pe hartie corespunde cu cea din teren. Lucrarile la Penetratia 'Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti - Pitesti sunt in grafic, Nodul Rutier Virtutii este gata in proportie de 85%. Le-am solicitat tuturor celor implicati in realizarea acestui obiectiv de investitii sa accelereze ritmul de lucru, astfel incat sa se poata avansa cat mai mult, pana ce conditiile meteo o vor permite. Constructorul ne-a dat asigurari ca respecta termenele asumate si ca lucrarile la nodul rutier se vor finaliza in acest an", a declarat primarul Gabriela Firea in luna noiembrie.


Primaria Capitalei a demarat lucrarile la drumul expres spre Autostrada Bucuresti-Pitesti in 2010, iar potrivit documentelor prezentate la vremea respectiva, artera, de 8,3 km, ar fi urmat sa faca legatura intre Splaiul Independentei si autostrada A1. Licitatia pentru executarea lucrarii a fost castigata de catre consortiul JV Bogl - Astaldi - Euroconstruct -Tehnologica si Proiect Bucuresti, termenul estimat pentru finalizare fiind de 35 luni, de la inceperea lucrarii, respectiv anul 2014.

Lucrarile au fost oprite la cateva luni dupa ce au inceput atat din cauza litigiilor cat si din motive financiare. In 2014 au fost reluate.

Drumul expres va porni de la intersectia bd. Virtutii cu Splaiul Independentei, va merge pe langa Lacul Morii pana la intersectia cu bd. Uverturii, dupa care trece pe langa statia de tratare a apei Rosu-Militari si iese din Bucuresti prin comuna Chiajna. Traverseaza Centura Capitalei, trece prin Comuna Dragomiresti-Vale si iese in A1, la km 13, Pod Ciorogarla. Pasajul de la Ciurel face parte din acest proiect.

>>>>>>>Continuarea în mesajul următor>>>>>>>

 


Re: Stiri, proiecte, perspective misterr

Bilant al marilor proiecte de infrastructura din Bucuresti la final de an: doar doua proiecte din 4 au fost finalizate. Lucrarile de largire a str. Fabrica de Glucoza si a parcarii park&ride de pe Sos. Pantelimon nu au mai inceput

<<<<<<<Continuare din mesajul anterior<<<<<<<

Pasajul Nicolae Grigorescu

Fata de inceputul anului, aceasta lucrare a progresat semnificativ, fiind realizat tot podul, mai putin rampa de acces dinspre cartierul Titan. Lucrarile s-au blocat din cauza firelor de inalta tensiune care trec pe deasupra pasajului. In noiembrie 2016, reprezentantii municipalitatii spuneau ca pasajul este aproape gata si lucrarile se vor finaliza in 6 luni.

























Strapungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu consta in largirea B-dului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri si largirea trotuarelor la 5 metri. La intersectia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu va fi construit un pasaj suprateran rutier peste raul Dambovita. Pasajul rutier va avea cate doua benzi pe sens. In etapa a doua artera va ajunge pana in Soseaua Oltenitei.

Aceasta artera este parte a inelului median al Municipiului Bucuresti si asigura descarcarea traficului de pe artera Vitan - Barzesti. Odata cu finalizarea A3, va asigura dirijarea traficului catre zona de sud a orasului.  

Proiectul a fost inceput in martie 2010 si ar fi trebuit incheiat la sfarsitul anului 2012. Lucrarea a fost insa blocata circa patru ani din cauza exproprierilor deoarece Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). In urma unei licitatii, valoarea proiectului a fost stabilita la 90 milioane lei. Lucrarile au fost reluate in luna martie 2014. Exproprierile pentru prima etapa a lucrarii sunt estimate la 30,9 milioane de lei.

Parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon

Pe locul unde trebuia sa fie parcarea park&ride de la capatul Sos. Pantelimon se afla in continuare o groapa. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat in luna noiembrie ca lucrarile vor incepe in acest an, insa nu s-a tinut de cuvant. Primaria Capitalei are in elaborare un plan urbanistic pentru realizarea parcarii, insa acesta inca nu a fost aprobat. Abia dupa aprobarea documentului se poate elibera autorizatia de construire si pot incepe lucrarile.





Parcarea face parte din proiectul de reabilitare a Soselelor Iancului-Pantelimon si trebuia terminata la finalul anului 2014. Initial, primaria a vrut sa faca parcarea subteran, iar apoi s-a razgandit si a decis sa o faca suprateran, fiindca este mai ieftin si incap mai multe locuri de parcare. In plus, santierul a fost blocat din cauza intrarii in insolventa a constructorului, apoi au fost probleme cu consultantul.









Pe gard este pus in dezbatere publica planul urbanistic

>>>>>>>Continuarea în mesajul următor>>>>>>>

 



Re: Stiri, proiecte, perspective misterr

Bilant al marilor proiecte de infrastructura din Bucuresti la final de an: doar doua proiecte din 4 au fost finalizate. Lucrarile de largire a str. Fabrica de Glucoza si a parcarii park&ride de pe Sos. Pantelimon nu au mai inceput

<<<<<<<Continuare din mesajul anterior<<<<<<<

Largire strada Fabrica de Glucoza

Lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza nu au inceput nici in acest an desi la inceputul anului autoritatile au fost optimiste si au alocat in buget banii necesari demararii proiectului - circa 15 milioane lei . Proiectul este esential pentru Bucuresti deoarece aceasta strada va prelua o parte din traficul de pe autostrada A3, cand aceasta va intra in Capitala. In plus, in zona s-au construit mai multe cladiri de birouri si locuinte, iar cei care locuiesc sau lucreaza stau blocati pe aceasta artera zeci de minute.

"In acest moment este in curs de elaborare proiectul tehnic. Ordinul administrativ de incepere a prestarii serviciilor de proiectare a fost dat incepand cu 03.07.2017. Dupa finalizarea proiectului tehnic - in 5 luni-  vom demara procedurile de obtinere a autorizatiei de construire pentru inceperea efectiva a lucrarilor de executie", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, in septembrie 2017.

Municipalitatea motiveaza intarzierile prin faptul ca a fost semnat contractul de proiectare si executie lucrari nr. 263/23.06.2017 intre Primaria Municipiului Bucuresti si Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L.-S.C. TRACON S.R.L.-S.C. PRIMACONS GROUP S.R.L. abia in data de 23.06.2017, din cauza contestatiilor.

Termenul de finalizare a lucrarilor este de 18 luni incepand cu data ordinului de incepere, din care 5 luni proiectarea. Lucrarile presupun largirea arterei la doua benzi pe sens, amenajarea de trotuare si parcari si costa 48.228.719,48 lei. In bugetul Primariei Capitalei pe anul 2017 s-au alocat pentru aceasta lucrare 15 milioane lei.

Primaria Capitalei a decis sa largeasca strada Fabrica de Glucoza, inca din 2010, aceasta lucrare fiind necesara pentru preluarea traficului de pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, atunci cand ea va intra in Capitala. Tot in 2010, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat culoarul de exproprieri si despagubirile - 163 milioane lei. Lucrarea nu a inceput, in 2014 s-a modificat legislatia, iar hotararea prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici si exproprierile trebuia re-aprobata.

Primaria a redus suma necesara exproprierilor de la 163 milioane lei la 60 milioane lei, insa proiectul a fost reaprobat abia in primavara anului 2015 din cauza scandalului dintre partidele politice din CGMB si conducerea primariei, consilierii fiind nemultumiti de costul mare al exproprierilor.

In bugetul pe anul 2015 au fost prevazuti pentru aceasta lucrare circa 55 milioane lei. Primarul de la acel moment al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat in mai multe randuri ca lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza vor incepe in 2015, existand bani in buget pentru lucrare. Cu toate acestea, reprezentantii municipalitatii au dat dispozitiile de expropriere abia in 2016.

Largirea bd. Liviu Rebreanu, intre bd. Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie 1918

Primaria Capitalei a finalizat in luna iunie lucrarile la tronsonul II al bulevardului Liviu Rebreanu, respectiv zona delimitata intre Bulevardul Nicolae Grigorescu si Bulevardul 1 Decembrie 1918.
Lucrarile de modernizare au cuprins: amenajarea a 507 locuri noi de parcare, modernizarea liniei de tramvai, a retelei de contact, a peroanelor statiilor de tramvai, a carosabilului, a trotuarelor si a pistei pentru biciclete, amenajarea a aproximativ 2500 mp spatii verzi, refacerea semaforizarii de la intersectia cu bd. 1 Decembrie 1918, Barajul Dunarii si Barajul Sadului, devierea retelelor edilitare pe acest culoar (apa, canalizare, Net City) si refacerea bransamentelor, inlocuirea retelei de termoficare si lucrari de modernizare a infrastructurii si suprastructurii stradale, reamenajarea intersectiilor, extinderea sistemului de management al traficului si in intersectiile situate pe acest tronson, modernizarea sistemului de iluminat public pe aceasta artera.

Lucrarile de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu au inceput in anul 2010 si au fost impartite in doua tronsoane: tronsonul 1, intre Camil Ressu - Nicolae Grigorescu si tronsonul 2, intre Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie, fiecare dintre aceste tronsoane avand cate doua benzi pe sens.













Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a bulevardului Liviu Rebreanu, portiunea cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si bd. Camil Ressu, la inceputul anului 2014. Au fost refacute partea carosabila, trotuarele si linia de tramvai, s-au amenajat parcari in spic pe marginea drumului si s-au trasat marcajele rutiere. Pistele de biciclete au fost amenajate pe trotuar, pe anumite portiuni. In 2015 s-au facut lucrari si pe portiunea cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si Aleea Barajul Dunarii, unde nu a fost nevoie de exproprieri.

Modernizarea bd. Liviu Rebreanu, bucata cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si bd. Camil Ressu, a inceput in 2010 si avea termen de finalizare noiembrie 2013.

Modernizarea bulevardului pe acest segment a costat 17 milioane de euro, contractul pentru realizarea lucrarilor fiind atribuit asocierii Euro Construct - PACO.

Pasaj Piata Sudului

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat in luna iulie pasajul rutier subteran de la Piata Sudului. Lucrarea a inceput pe fonduri europene, in mai 2014, si trebuia finalizata pana la finalul anului 2015. Cum acest lucru nu s-a intamplat, s-au pierdut banii europeni, din valoarea totala a proiectului de circa 127 milioane lei (83 milioane fonduri UE), s-au absorbit doar 18 milioane lei, diferenta fiind pusa de la bugetul local.
Primarul Gabriela Firea a declarat la inaugurare ca a preluat lucrarea cand aceasta se afla la 60%, iar acest proiect a fost blocat din cauza prostului management si necesitatii de a fi mutate retelele de utilitati care se aflau sub pasaj. Primarul a spus ca pasajul va fluidiza traficul in zona si va scadea cu 70% timpul de asteptare.  

Lucrarile la pasaj au inceput in mai 2014, investitia ridicandu-se la 127 de milioane de lei. Constructorul a fost Asocierea Astaldi - Euroconstruct. Proiectul a demarat pe fonduri europene si trebuia terminat pana la finalul anului 2015. Fiindca acest lucru nu s-a intamplat, termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016.

Ulterior, fiindca nici acest termen nu a fost respectat, pentru ca banii europeni absorbiti deja sa nu fie returnati Comisiei Europene, avand in vedere gradul de intarziere a lucrarilor, reprezentantii Municipalitatii au semnat Actul Aditional la Contractul de finantare, prin care Municipiul Bucuresti este obligat sa finalizeze lucrarile cel tarziu pana in decembrie 2018.

Pana pe 30 decembrie 2015, Primaria a absorbit 18 milioane de lei din 83 milioane lei fonduri europene, iar dupa aceasta data nu s-au mai facut deconturi din bani europeni. Diferenta s-a platit de la bugetul local.











 


Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433179 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use