MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1759728 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 490 491 492 493 494 495 496  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect George

Guru, si eu zic sa nu fim resemnati si mioritici, vorbim de banalități care ar trebui reglate in cateva zile...

Sunt insa balbe majore care pun sub semnul intrebarii tot mersul proiectului - ce-i cu lalaiala asta pe trenuri?! Nici macar nu mai exista scuza procesului penal...
Cam la fel si pe semnalizari...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

punmeister wrote:
Calea de rulare tip Feste Fahrbahn arata chiar promitator

Cat de frumos si curat. Sistemul acesta faciliteaza, cred eu, atat interventiile si evacuarea in caz de urgenta, precum si lucrarile de intretinere.

De ce n-au aplicat acest tip de cale de rulare si pe recent construita extensie a lui M4? La asta sa ne asteptam si la modernizarea lui M2? Oricand va avea ea loc.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Acest tip de cale de rulare se va adopta si pe M2 cand trece la modernizare.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

Din motive tehnice, nu am reușit sa le văd pe cele din stația Romancierilor, in rest pot spune ca statiile arată foarte bine. Felicitări arhitecților și proiectanților.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

Arata ok, arhitectura statiilor este putin mai mult decat minimalista insa. Cu exeptia catorva statii notabile precum Valea Ialomitei sau Eroilor 2, n-au fost prea indrazneti in ceea ce priveste arhitectura statiilor. Nu arata prea futuriste, sunt identice cu cele de pe M4, nimic uau.

Semnalistica din statii pare de asemenea invechita. Uitati-va doar la indicatorul de mai jos care s-ar fi putut incadra in latimea stalpului, una la mana, iar doi: este suspendat cu doua bare din tavan in vreme ce putea fi prins direct de pilon. Uitati-va si la corpurile banale de iluminat, ignorand faptul ca nici macar nu sunt LED.

Nu-s hater, doar realist: este o magistrala de buget.

Astept cu interes sa vad suprastructurile acceselor. Sper ca pe viitor sa renuntam la stilul exclusiv utilitarist. Cu siguranta avem arhitecti talentati care ar putea fi putin mai indrazneti decat la a se limita la niste placi de alucobond colorate pe pereti ...daca li s-ar permite. Statiile acestea vor arata asa decenii de acum inainte. Este o investitie in viitor.

Felicitari constructorilor si abia astept 2019 sa ne dam cu IVA pe M5!! :twisted: :P

• GPS
  • Posted:
  •  

Am remarcat și prezenta culorii magistralei, portocaliul, in aproape toate statiile.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

De dezvirginat linia mai mult ca sigur ca tot cu Batrana Doamna, de circulat cel mai probabil cu BM, ca Metrorex s-a saturat de flegmele gen magistrala noua cu trenuri vechi...

• GPS
  • Posted:
  •  

Aoleu, iar cu discuția aia, IVA pe M3?
Offf.... :evil:
____
Apropo, și trenurile Bombardier tot vechi sunt!

In niciun caz nu o sa vedem IVA in circulatie pe M5. Ele raman pe M4 si o sa vina si pe M2 pentru pendulele din perioada modernizarii.
Pe M5 vor fi 13 trenuri Bombardier cu echipament CBTC la bord.
GPS wrote:
Apropo, și trenurile Bombardier tot vechi sunt!

N-ai cum sa faci comparatia asta, ramele Bombardier au 9-11 ani (BM21) cat si 14-15 ani (BM2) de exploatare, incomparabil cu cei 30+ ani de exploatare a ramelor IVA, indiferent de faptul ca vorbim de modelele fiabilizate de Alstom sau nu.

• GPS
  • Posted:
  •  

Stați ca nu înțeleg?
M1: BM2/21
M2: CAF, BM21 și IVA?
M3: BM2/21
M4: IVA
M5: BM2/21?

Sa înțeleg ca atunci când va fi inaugurată M5, M2 va fi deja in modernizare?

Corect ar fi ca M2 sa treaca la modernizare odata cu deschiderea lui M5 si sa circule doar rame IVA in pendula, asta ca nu se ajunga sa puna IVA pe M3.
Dupa inaugurarea lui M5, fluxul de calatori de M1/3 o sa creasca semnificativ, deci pe M1/3 trebuie sa circule doar trenuri BM2/BM21 cat si CAF-urile de la Berceni.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

IVA pe M2 exclus, acolo e doar cuibusorul CAF
In seara asta mai bine priviti ‘dincolo’!...ca e mult mai interesant de vazut realitatile decat de dezbatut fictiunile...parerea mea!
:bere:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Sorry, deja vu la Laminorului / Străulești. Numa' că în loc de verde predomină portocaliul. În majoritate. Dacă țin minte pe M 4 avem și cel puțin o stație << Rapidistă >>
Sper că de Revelionul 2020 / 2021 să ajung cu metroul în Dr. Taberei.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Ionut

Nu stiu daca scriu in thread-ul corect, deci se poate muta. Vad ca a aparut "stire" ca am fost ieri pe M5. Am fost, am vazut. Impresii si vreo 300 de poze gasiti pe PUM: http://forum.peundemerg.ro/index.php?to ... #msg178651

Am vazut 6 statii (plus depoul VI) si a ramas, de principiu, saptamana viitoare sa merg pe restul de 4 (nu a mai fost timp, am stat 5 ore pe santier). Scuzati termenii tehnici pociti si explicatiile de noob, o sa invat in urmatoarele luni mai bine toti termenii. :) Felicitari Metrorex pentru deschidere si noi speram sa fie inceputul unei relatii normale intre companie si API/societatea civila.

Go to page:  1  ... 490 491 492 493 494 495 496  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2708 forum members have written 464935 posts in 5803 topics and 542 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”