Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
2321 posts, 695715 views
📖 Pagination options
-
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
ByOnu
Fisurile din asfalt sunt de la revolutie acolo... cum care revolutie? A traficului!
Fisurile din asfalt sunt de la revolutie acolo... cum care revolutie? A traficului!
- Bogdan MD
-
Posted:
-
Bogdan MD
Pe mine de ceva timp ma fascineaza ceva la pasajul asta. Zona mediana lasat pentru tramvai este foarte foarte lata pe pod, ar avea loc lejer o statie acolo cu peroane si scari. Ceea ce ar fi fost si normal sa faca, sau macar sa lase loc in perspectiva introducerii tramvaiului acolo (ca doar n-o sa treaca glont peste singurul obiectiv de deservit in zona). Cu toate astea, eu nu am identificat in structura vreun loc pe unde au putea sa te dai jos de pe pasaj ca sa cobori la nivelul solului. Si atunci, de ce risipa aceasta de beton pentru o zona mediana asa lata.
Exemplific cu ultima poza postat de TibiV, unde se vede cum se lateste zona mediana in timp ce urci. Comparati cu spatiul ocupat de carosabil, care are cate 2 benzi de fiecare parte.

Pe mine de ceva timp ma fascineaza ceva la pasajul asta. Zona mediana lasat pentru tramvai este foarte foarte lata pe pod, ar avea loc lejer o statie acolo cu peroane si scari. Ceea ce ar fi fost si normal sa faca, sau macar sa lase loc in perspectiva introducerii tramvaiului acolo (ca doar n-o sa treaca glont peste singurul obiectiv de deservit in zona). Cu toate astea, eu nu am identificat in structura vreun loc pe unde au putea sa te dai jos de pe pasaj ca sa cobori la nivelul solului. Si atunci, de ce risipa aceasta de beton pentru o zona mediana asa lata.
Exemplific cu ultima poza postat de TibiV, unde se vede cum se lateste zona mediana in timp ce urci. Comparati cu spatiul ocupat de carosabil, care are cate 2 benzi de fiecare parte.

- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Poze din urma cu 2 ani si 4 luni, cand abia fusesera puse pe pozitie primele grinzi de pe malul drept...
https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=314&t=3577&p=182056#p182056
Grinzile "lipsa" sunt pe ambele maluri, intre culee si prima pila (cea de langa sosea, nu cea de pe mal), si pe ambele laturi ale pasajului.
Practic ele sunt deasupra viitoarei zone verzi....
O poza mai clara facuta anul asta in iulie, pe malul drept (sunt grinzile din prima poza din urma cu 2 ani):

Deci inclin sa cred ca acesta este spatiul "dedicat" pentru niste viitoare scari spre viitoarele statii ale unei viitoare linii de tramvai... (predalele banuiesc ca se pot scoate/sparge relativ usor, grinzile nu....
)
Refugiul statiei va fi central (deasupra Dambovitei) iar calatorii vor putea alege sa coboare la sol pe malul drept sau pe cel stang...
Cel putin asta cred eu...
Poze din urma cu 2 ani si 4 luni, cand abia fusesera puse pe pozitie primele grinzi de pe malul drept...
https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=314&t=3577&p=182056#p182056
TibiV wrote:
Ma uit mai bine si vad ca sunt de fapt 3 seturi a cate 7 grinzi, cu spatiu liber intre ele...
WTF ?!... Parca pasajul de pe malul stang, pe care sunt,, nu are pauza intre grinizi !...
Ma uit mai bine...
Hopa !!!
Ma pozitionez pe axul pasajului si iata ca lipsa celor doua grinzi este simetrica...
Concluzie:
Pe deschiderea dintre rampa si prima pila sunt 3 grupe de cate 7 grinzi (deci 21 in totatl), iar intre ele este un spatiu egal cu 2 grinzi. Pentru acele spatii au confectionat pe mal acele predale... Cineva spunea pe forum, prima data cand le-am pozat, ca nu este nevoie de predale pentru ca are grinda langa grinda... Ei bine, iata ca nu peste tot...
La deschiderea dintre prima pila si pila de pe mal, in locul acelui spatiu sunt grinzi
Grinzile "lipsa" sunt pe ambele maluri, intre culee si prima pila (cea de langa sosea, nu cea de pe mal), si pe ambele laturi ale pasajului.
Practic ele sunt deasupra viitoarei zone verzi....
O poza mai clara facuta anul asta in iulie, pe malul drept (sunt grinzile din prima poza din urma cu 2 ani):

Deci inclin sa cred ca acesta este spatiul "dedicat" pentru niste viitoare scari spre viitoarele statii ale unei viitoare linii de tramvai... (predalele banuiesc ca se pot scoate/sparge relativ usor, grinzile nu....
Refugiul statiei va fi central (deasupra Dambovitei) iar calatorii vor putea alege sa coboare la sol pe malul drept sau pe cel stang...
Cel putin asta cred eu...
- drbm
-
Posted:
-
- Bogdan MD
-
Posted:
-
Bogdan MD
Uaaaaau, gandire pentru viitorul indepartat la un proiect coordonat de PMB. Sunt in soc complet. Viitorul deja pare mai luminos. Dar dupa aia imi aduc aminte ca dupa milioane bune de euro in plus pentru un pasaj mult mai lat aici si alt pasaj pe Doamna Ghica tot cu spatiu rezervat, acum cativa ani tot PMB, prin Oprescu, voia sa-si bage frumos piciorul si sa faca pasaj subteran la Delfinului in varianta ieftina, care ar fi eliminat complet posibilitatea tramvaiului de-a lungul lui, pentru ca ar fi fost prea scump sa il faca cum trebuie, demoland Circul Foamei. Asa ca pot dormi linistit, sunt inca aici, in prezent
Uaaaaau, gandire pentru viitorul indepartat la un proiect coordonat de PMB. Sunt in soc complet. Viitorul deja pare mai luminos. Dar dupa aia imi aduc aminte ca dupa milioane bune de euro in plus pentru un pasaj mult mai lat aici si alt pasaj pe Doamna Ghica tot cu spatiu rezervat, acum cativa ani tot PMB, prin Oprescu, voia sa-si bage frumos piciorul si sa faca pasaj subteran la Delfinului in varianta ieftina, care ar fi eliminat complet posibilitatea tramvaiului de-a lungul lui, pentru ca ar fi fost prea scump sa il faca cum trebuie, demoland Circul Foamei. Asa ca pot dormi linistit, sunt inca aici, in prezent
-
- danutzu_2910
-
Posted:
-
danutzu_2910
Daca studiaza cineva PUZ-ul, si legenda, gasiti acolo niste... cercuri care au ca explicatie "nod pentru circulatie verticala"
Alte explicatii si presupuneri sunt de prisos...
Daca studiaza cineva PUZ-ul, si legenda, gasiti acolo niste... cercuri care au ca explicatie "nod pentru circulatie verticala"
Alte explicatii si presupuneri sunt de prisos...
- TibiV
-
Posted:
-
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
În ce parte curge Dâmbovița ? După dungile acelea vărgate din stânga ( care sugerează o zonă de excludere, probabil din cauza LA - urilor, Dâmbovița curge << în sus >>
În ce parte curge Dâmbovița ? După dungile acelea vărgate din stânga ( care sugerează o zonă de excludere, probabil din cauza LA - urilor, Dâmbovița curge << în sus >>
- TibiV
-
Posted:
-
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Nu, acolo se intrerupe terasamentul sinelor, fiind deasupra unui rost de dilatatie. Sinele vor avea "joante" de dilatatie ca pe Pasajul Basarab (nu joante propriu zis pentru ca sunt oblice, nu perpendiculare pe sina).
TibiV wrote:
Cand se va construi (daca...) linia de tramvai ce vor face? Vor sparge betonul ?!...
Nu, acolo se intrerupe terasamentul sinelor, fiind deasupra unui rost de dilatatie. Sinele vor avea "joante" de dilatatie ca pe Pasajul Basarab (nu joante propriu zis pentru ca sunt oblice, nu perpendiculare pe sina).
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
OK, am inteles.
Dar mi se pare totusti ca inaltimea este foarte mare.
Iar daca te gandesti ca pe pasaj vor fi statiile de tramvai, cat de mult vor trebui inaltate refugiile ?....
Dar deh, daca asa este proiectul, sa il faca asa...
LE
Ai vreo poza cu joantele de pe Basarab ?
OK, am inteles.
Dar mi se pare totusti ca inaltimea este foarte mare.
Iar daca te gandesti ca pe pasaj vor fi statiile de tramvai, cat de mult vor trebui inaltate refugiile ?....
Dar deh, daca asa este proiectul, sa il faca asa...
LE
Ai vreo poza cu joantele de pe Basarab ?
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Nu am poze, am cautat prin reportajele din 2011 si nu am gasit. Ideea e ca sinele sunt taiate diagonal dinspre exterior spre interior pe sensul de mers, in loc sa fie perpendicular (si cu gaura). Astfel tramvaiele nu "bubuie" cans trec peste joanta.
Legat de inaltime - iarasi, la fel ca la Basarab, vreo 40-50 cm.
Nu am poze, am cautat prin reportajele din 2011 si nu am gasit. Ideea e ca sinele sunt taiate diagonal dinspre exterior spre interior pe sensul de mers, in loc sa fie perpendicular (si cu gaura). Astfel tramvaiele nu "bubuie" cans trec peste joanta.
Legat de inaltime - iarasi, la fel ca la Basarab, vreo 40-50 cm.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Colegul DPS, cu o filmare CFR București - Constanța.
Joantele sunt fix ca la Podurile Dunărene de la Cernavodă - Fetești
Colegul DPS, cu o filmare CFR București - Constanța.
Joantele sunt fix ca la Podurile Dunărene de la Cernavodă - Fetești
12-4-2017 1-26-09 AM.jpg (146.36 KB; downloaded 2554 times)
12-4-2017 1-31-56 AM.jpg (20.24 KB; downloaded 2547 times)
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Andrei, multumesc....
Dar tot mi se pare ca diferenta de nivel (la NG) este prea mare....
Nu cred ca traversele sunt inalte de 30-40 cm...
Dar nu ma bag sa critic, caci marturisesc ca la astea chiar nu ma pricep.
Dar, daca o iau de jos, privind grinzile de sub pasaj, alea duc juma' din diviziile blindate ale Armatei Rosii.
Daca le duc - bine. Daca nu le duc - PERFECT !
Andrei, multumesc....
Dar tot mi se pare ca diferenta de nivel (la NG) este prea mare....
Nu cred ca traversele sunt inalte de 30-40 cm...
Dar nu ma bag sa critic, caci marturisesc ca la astea chiar nu ma pricep.
Dar, daca o iau de jos, privind grinzile de sub pasaj, alea duc juma' din diviziile blindate ale Armatei Rosii.
Daca le duc - bine. Daca nu le duc - PERFECT !
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)
•
Choose destination