MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723341 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 489 490 491 492 493 494 495  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect andrei11

:?:
Citez din articolul de mai sus :
Conform declarațiilor oficialului Metrorex, "singurele probleme care pot crea eventual o întârziere" ar fi licitația pentru semnalizare, automatizare și siguranță a traficului (tergiversată din cauza contestațiilor primite de la o companie care până la urmă nici nu a mai depus o ofertă) și zona de legătură în stația Eroilor unde semnalizarea/automatizarea trebuie făcută de aceeași companie care a executat stația veche (există negocieri complexe privind drepturile de autor)".
Problema e că proiectul e MULT întârziat. Din diverse cauze.
Și acesta și M 6.
Și Dimetronicul de pe M 4.
Și altele care țin de metrou.
Hai să privim cu responsabilitate termenele acestea, să nu ne hazardăm ca Udriște cu Rețeau de metrou în 2020, planșă prezentată prin 2010.
Carioci am și eu acasă și nu sunt consumate.
subway guru wrote:
Nu e vorba de ‘semnalizare’ ci de signaling, denumirea generica pentru sistemele de siguranta circulatiei trenurilor...
Am bagat in E1 un macaz pentru linia tehnologica de legatura cu M5, da sau ba?
Trebuie modificate procedurile de siguranta in E1 TINAND CONT DE ACEST INTRUS???
Da sau ba?
Aceasta e problema ce trebuie rezolvata si nu e singura...
:bere:

Guru, hai că te contrazici singur.
De acest macaz știați de când v-ați apucat de treabă să proiectați M 5.
Nu înțeleg care e problema cu acest macaz.
Aveați timp suficient să modificați procedurile de siguranță.
Sau dacă le-ați modoficat conform planificărilor nu trebuie să ne scoateți nouă ochii uite ce mult avem de muncă.
Reiau în același topic ideea lansată de Metrorex, nu sesizezi inepțiile care le spun ei ?
Conform declarațiilor oficialului Metrorex, "singurele probleme care pot crea eventual o întârziere" ar fi licitația pentru semnalizare, automatizare și siguranță a traficului (tergiversată din cauza contestațiilor primite de la o companie care până la urmă nici nu a mai depus o ofertă) și zona de legătură în stația Eroilor unde semnalizarea/automatizarea trebuie făcută de aceeași companie care a executat stația veche (există negocieri complexe privind drepturile de autor)".
Hai să te lămuresc,
licitație tergiversată din cauza contestațiilor primite de la o companie care până la urmă nici nu a mai depus o ofertă, păi mă uit pe legislație, țin cont de toate termenele de contestare și răscontestare, și răsrăscontestare și  fac licitația cu 10 ani înainte, să aibă ăia timp să răsrăsrăsconteste și pe mama, și pe tata. Nu-mi ieși tu Metrorex în public cu o declarație de genul :Conform declarațiilor oficialului Metrorex, "singurele probleme care pot crea eventual o întârziere" ar fi licitația pentru semnalizare, automatizare și siguranță a traficului (tergiversată din cauza contestațiilor primite de la o companie care până la urmă nici nu a mai depus o ofertă) și zona de legătură în stația Eroilor unde semnalizarea/automatizarea trebuie făcută de aceeași companie care a executat stația veche (există negocieri complexe privind drepturile de autor)".

Re: Stiri despre proiect punmeister

Cum Metrorex doreste signalling tip ATC+CBTC pe M5, inseamna ca pe M1/3 o sa avem signalling nou.

Re: Stiri despre proiect subway guru

@andrei11
Hai sa le luam pe rand ca altfel amestecam borcanele si iese spanac pe varza
1. Ziarista si-a facut corect datoria, a furnizat informatia primita fara a o distorsiona, ba chiar si-a indeplinit si indatorirea de a verifica din alte surse veridicitatea...
Hai sa nu atacam inutil presa atata timp cat nu e deloc mincinoasa ori tendentioasa...
Cel care nu si-a facut lectiile esti tu, nu ea!
punmeister wrote:
Cum Metrorex doreste signalling tip ATC+CBTC pe M5, inseamna ca pe M1/3 o sa avem signalling nou.

Nici vorba!
E vorba de signalingul din E1 cel vechi Bombardier nu de cel nou din M5

Nu o să avem nimic nou pe M 1 / M 3.
Că dacă schimbăm pe M 1 / M 3 trebuie să schimbăm pe toată rețeaua, că toată rețeaua e interconectată.
Pe M 1 și pe M 4 avem două  tipuri diferite de semnalizare, aici cum se realizează inerconectarea ? E același  lucru ca la Eroilor.

S-a rezolvat corect la momentul respectiv fara probleme
Si la E1 probabil va fi la fel, doar ca momentan Bombardier Transportation face ceva nazuri inainte de a se insuruba la treaba...pentru ca are suficient de lucru la Sofia!...iar ne-au luat-o pana si bulgarii inainte.  :oops:
Stii ce nu prea inteleg eu? De ce ma tot interpelezi pe mine si nu pe ei!...pe bombardieri nu pe bulgari
Cu restul chestiunilor ridicate de tine, ca vad ca ai mai adaugat la mesaj, cum preferi raspunsurile, aici ori pe PM?

1) Sunt convins că se va rezolva și la Eroilor. Ceea ce mă supără e că iese Metrorex cu texte că vezi, avem o problemă și o să întârziem. Din moment ce problema este cunoscută de dinainte de prima sapă  și se poate rezolva tehnic / material / etc nu ai cum să ai o întârziere din cauza ei.
2) Cum dorești. Dar n-am o părere bună față de reporterii din teren / ziariștii de investigații.
Stii ce nu prea inteleg eu? De ce ma tot interpelezi pe mine si nu pe ei!

:lol:  :lol:  :lol:
Păi simplu, nu știu pe nimeni de la Metrorex pe forum  iar Udriște nu vrea să vorbească cu mine. :D
Știi vorba aceea, te-ai aflat la momentul nepotrivit la locul nepotrivit.

1) Ei nu, cum sa nu fie doar posibil, e chiar foarte probabil daca nu de-a dreptul sigur, traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor nu in alta parte!!!
Si ce mare crima a facut Mrex spunand ca are o problema? Era mai bine sa faci pe niznaiul si sa bage gunoiul sub pres? Ca nu le spun ei chiar pe toate si ce au si ei pe inima la randul lor, e si asta de inteles...in niste limite.
Hai macar intre noi sa incercam sa nu ne mai mintim si sa nu ne mai imbatam cu apa plata...
:mrgreen:
2) Cu reporterii si in general cu mass-media (intre care te numeri si tu impreuna cu forumul) nu trebuie privit in felul asta, mai ales atunci cand si-au facut lectiile...e povestea cu morcovul si biciusca, daca merita de bine de ce sa nu-i mangaiem duios, cu blandete si drag pe crestet, daca nu...la colt pe coji de nuca! In fond si la urma urmei misiunea lor daca e indeplinita corect e absolut benefica si coincide cu a forumului...daca vrei parerea mea ar trebui chiar sa cooperati cu ei mai strans, sunt cea mai mare parte dintre ei oameni normali la cap ca noi toti...
De ce nu cunosti pe nimeni de la Mrex daca te preocupa activitatea lor??? Cine te impiedica???
:o
Ca Udriste nu doreste sa stea de vorba cu tine mi se pare absolut normal, nu crezi?
:popa:
In ceea ce ma priveste stii foarte bine ca nu sunt un suparacios si un ranchiunos...
Servim patria?
P.S.
Dezbaterea la restul problemelor o mai amanam un pic, #andrei va lipsi saptamana viitoare si monologurile in lipsa interlocutorului imi repugna...
:ugeek:

Re: Stiri despre proiect shoppy

Interconectarea intre 2 sisteme automate diferite se face foarte simplu, un dulap de interfatare si separare galvanica in care fiecare parte monteaza contacte libere de potential pentru fiecare informatie binara vrea sa o transmita in partea cealalta.
Atata timp cat X si Y sunt de acord sa stea la masa si sa puna pe hartie cate contacte sunt si ce semnifica fiecare in parte, totul decurge foarte bine.
Daca luam ca X a facut semnalizarea pe M1-3 atunci X este singurul care poate modifica sistemul de pe M1-3, asa ca X este intr-o pozitie de forta fata de Metrorex si, ori din cauza mizeriilor inghitite de la Metrorex ori din cauza ca s-a facut o intelegere tacita intre el si Metrorex sa accepte niste pierderi la implementarea generala pe M1-3 pe care apoi sa si le recupereze cu lucrarea de interfatare cu M5, a asteptat fix momentul acesta ca sa regleze conturile.
Cu Y nu sunt probleme, el oricum are prinsa in contract comisionarea impreuna cu interfatarea cu X(ar fi chiar cu pluta daca i-ar avea si Y cu ceva la mana).
Deci toata lumea stie ca acesta este momentul in care Metrorex trebuie sa se aplece si sa-l lase pe X sa le-o traga, doar ca se codeste.

90% corect, doar ca daca nu cad la o pace negociata onorabil atunci Mrex poate iesi pe media si sa spuna cu subiect si predicate ca X sunt niste incompetenti ce nu sunt in stare nici macar sa adauge un macaz la sistemul lor ultraneperformant...cu consecinte devastatoare pentu X pe o piata in care oricine stie cam tot despre oricine
E pe muchie de cutit, un cutit cu doua taisuri...iar Bombardier are suficiente simptome de suferinte maladive profunde ca sa-i mai trebuiasca o tuse magareasca...nu stiu daca ai nostri ar avea suficient sange in instalatie pentru asa ceva dar cam asa se joaca fata in lumea reala...

Cine are un cuvant de spus in domeniul asta nu citeste presa dinasta pentru habarnisti cu "habar n-au aia sa-si modifice sistemul lor de 50 de amcazuri ca sa mai adauge macazul 51", ca stiu si ei ce este ala un macaz si cum se face.
Daca este sa se bata in presa de habarnisti, atunci si Bombardier poate sa iasa cu raspunsul lor, ceva de genul:
- noi am implementat 50 de macazuri in sistemul din Bucuresti si altele 10.000 worldwide si beneficiem de xyz certificari/acreditari de la organisme adevarate, este hilara afirmatia ca nu am sti sa facem 1(unu) macaz
- poftiti extrase din contract, pentru habarnisti aicea scrie ca Metrorex trebuie sa se aplece si noi sa le-o tragem, cerem ca Metrorex sa se comporte intr-o maniera Europeana si civilizata conform cu realitatea in care traim, sau sa ne intalnim cu placere la tribunal(noi vom fi cu zambetul pe buze)

Am pomenit eu de presa aia de care spui?
Eu ti-am descris un scenariu catastrofic putin probabil ce se joaca de profesionisti pe terenuri profesioniste...deocamdata X trage de timp cu dublu scop, sa scape de presiunea bulgara din lipsa de resurse suficiente si sa incerce sa-i exaspereze pe romani pentru a-i face sa accepte conditii comerciale altfel inacceptabile
Asta privind problema in mic, ca la nivel macro e si mai complicat...au pierdut alianta cu Alstom in defavoarea Siemens si nu mai au decat o slaba speranta ca vor fi cooptati/cumparati de noul euromonopol...

subway guru wrote:
... Mrex poate iesi pe media si sa spuna cu subiect si predicate ca X sunt niste incompetenti ce nu sunt in stare nici macar sa adauge un macaz la sistemul lor ultraneperformant...

Adica
Niste incompetenti - pe care i-am angajat noi.
Sistem ultraneperformant - pe care noi i-am platit ca sa ni-l instaleze noua.
Care sistem are nustiucate macazuri - si noi facem gura dupa unul singur.

In ce presa se fac asemenea declarati?

Pui problema gresit...
Noi le solicitam sa introduca un macaz iar ei nu sunt in stare...crezi ca asa ceva da bine mai ales la cei care se pricep?
E suficient sa o arunci intr-o doara la UITP in grupul metroistilor din care Mrex face parte si rezultatul devastator e garantat instant...asa ca exemplu banal...sau sa le soptesti istorioara amicilor chinezi...
Dar deocamdata cine ar urmari asa ceva, ca pe noi ne doare de macazul nostru nu de modalitatile de falimentare/distrugere a cuiva...
Hai sa nu fim chiar naivi...un om inteligent ar negocia altfel...
Cand esti ba neputinciosule in stare sa bagi amaratul ala de macaz in sistem? Poimarti? Ok, dar mi-l faci la sfert de pret!
Nu uita regula de baza a capitalismului:
Time is money.
Ce zici?
P.S.
Stii ce ma nedumireste pe mine profund?
Cum de a ajuns tineretul nostru sa fie atat de resemnat si pesimistic?...as intelege la ‘expirati’
Nu reusim sa ne desprindem de sindromul mioritic???
Si daca tot am pomenit de chinezi, chiar schimbarea asta masiva de mentalitate e ‘cheia’ propasirii chineze...

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

subway guru wrote:
Noua licitatie se refera strict la 13trenuri;
In cinci ani se schimba normative, standarde, cerinte...si legislatie, deci nici pe departe nu e vorba de copy/paste...
:mrgreen:

Pana una alta, vechea licitatie apare pe SEAP ca fiind in desfasurare.

Go to page:  1  ... 489 490 491 492 493 494 495  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”