Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1722909 views
📖 Pagination options
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Re: M5 Drumul Taberei - Universitate
Dominatrix
Bun, tunelurile se fac cu TBM'ul, dar zonele cu piese speciale de cale (macaze, incrucisari etc.) tot prin sapatura deschisa trebuie facute. Si depoul cum il construiesti? Nu tot prin sapatura deschisa? Idem si cu statiile, daca nu cumva vor sa repete experimentul cu statiile de tip "ochelari", care in Bucuresti stim ce prost au iesit, fiindca avem exemplul de la Dristor 1. Si cum statiile vor fi dese, si gropile vor fi la fel...si mai e si mica problema cu liniile de stocare de la Favorit si Parc Drumul Taberei (parca astea 2 sunt, nu-i asa?) Acolo mai mult ca sigur ca traficul va fi "terminat" pe perioada lucrarilor...
Bun, tunelurile se fac cu TBM'ul, dar zonele cu piese speciale de cale (macaze, incrucisari etc.) tot prin sapatura deschisa trebuie facute. Si depoul cum il construiesti? Nu tot prin sapatura deschisa? Idem si cu statiile, daca nu cumva vor sa repete experimentul cu statiile de tip "ochelari", care in Bucuresti stim ce prost au iesit, fiindca avem exemplul de la Dristor 1. Si cum statiile vor fi dese, si gropile vor fi la fel...si mai e si mica problema cu liniile de stocare de la Favorit si Parc Drumul Taberei (parca astea 2 sunt, nu-i asa?) Acolo mai mult ca sigur ca traficul va fi "terminat" pe perioada lucrarilor...
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Este prevazut in PUZ locurile unde se fac sapaturi de suprafata si unde cu "cartita"
Este prevazut in PUZ locurile unde se fac sapaturi de suprafata si unde cu "cartita"
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
De ce vrei tu neaparat sa fi contra sensului ? Vezi ce am spus si eu mai inainte despre Valea Ialomitei. Nu ai facut decat sa repeti ce am spus eu, si nici macar nu m-ai citat. Mai apoi trebuie sa o iei ori la stanga, ori la dreapta, dat tu vrei sa pari ca esti "si la stanga si la dreapta".
Deci : Nu stii ce inseamna "statie cu ochelari" - adica nu stii metoda de constructie. Nici Dristor nici Parc Bazilescu nu sunt "statii cu ochelari" - ma refer la metoda de constructie si nu la forma peretilor. Uite, asta "bonus" - statia "Titan" e "un ochelar" mai mare, nu-i asa ? Desi singularul de la "ochelari" e un non sens. Si daca te uiti bine si "Dristor II" nu are peretii chiar drepti, si asta nu din cauza ca "zidarul" n-a avut ochelari.
Nu inteleg la ce te referi cand spui ca statiile cu pereti curbi au iesit prost. Adica cum prost ? Curge apa prin ele nu pentru ca sunt cu pereti curbi, ci din alte cauze.
Traficul nu va fi terminat din cauza lucrarilor, asta spre marele tau regret, nici la "Favorit" nici in alta parte, din simplul motiv ca 2, 75 inmultit cu 3 plus 6,00 plus 1,00 fac vreo 14 - 15 metri suficienti pentru statiile mai sus amintite.
De ce vrei tu neaparat sa fi contra sensului ? Vezi ce am spus si eu mai inainte despre Valea Ialomitei. Nu ai facut decat sa repeti ce am spus eu, si nici macar nu m-ai citat. Mai apoi trebuie sa o iei ori la stanga, ori la dreapta, dat tu vrei sa pari ca esti "si la stanga si la dreapta".
Deci : Nu stii ce inseamna "statie cu ochelari" - adica nu stii metoda de constructie. Nici Dristor nici Parc Bazilescu nu sunt "statii cu ochelari" - ma refer la metoda de constructie si nu la forma peretilor. Uite, asta "bonus" - statia "Titan" e "un ochelar" mai mare, nu-i asa ? Desi singularul de la "ochelari" e un non sens. Si daca te uiti bine si "Dristor II" nu are peretii chiar drepti, si asta nu din cauza ca "zidarul" n-a avut ochelari.
Nu inteleg la ce te referi cand spui ca statiile cu pereti curbi au iesit prost. Adica cum prost ? Curge apa prin ele nu pentru ca sunt cu pereti curbi, ci din alte cauze.
Traficul nu va fi terminat din cauza lucrarilor, asta spre marele tau regret, nici la "Favorit" nici in alta parte, din simplul motiv ca 2, 75 inmultit cu 3 plus 6,00 plus 1,00 fac vreo 14 - 15 metri suficienti pentru statiile mai sus amintite.
- gabriels
-
Posted:
-
gabriels
Am aflat din surse neoficiale ca o firma franceza va lucra la aceasta magistrala.Se pare ca deja sunt aduse utilajele principale in Ro.
Am aflat din surse neoficiale ca o firma franceza va lucra la aceasta magistrala.Se pare ca deja sunt aduse utilajele principale in Ro.
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
In planurile postate de aztec se observa o alta ineptie mare de tot - pasajul rutier Eroilor - Drumul Taberei se termina inainte de intersectia cu Vasile Milea. Extraordinar talentul unora de a proiecta pasaje care se termina in semafoare...
In planurile postate de aztec se observa o alta ineptie mare de tot - pasajul rutier Eroilor - Drumul Taberei se termina inainte de intersectia cu Vasile Milea. Extraordinar talentul unora de a proiecta pasaje care se termina in semafoare...
-
- Goldmund
-
Posted:
-
Goldmund
"Extraordinar talentul unora de a proiecta pasaje care se termina in semafoare..."
Asa e @Cos!- sau in sensuri giratorii
"Extraordinar talentul unora de a proiecta pasaje care se termina in semafoare..."
Asa e @Cos!- sau in sensuri giratorii
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
andrei11 wrote:Scuze, cred ca citatul la care faci referire nu e destul de clar, cel putin pentru mine. Mai sus spuneai
De ce vrei tu neaparat sa fi contra sensului ? Vezi ce am spus si eu mai inainte despre Valea Ialomitei. Nu ai facut decat sa repeti ce am spus eu, si nici macar nu m-ai citat.
andrei11 wrote:Din aceasta fraza eu nu intelesesem daca te refereai si la faptul ca unele statii vor fi construite intregral in subteran, fara desfaceri la suprafata, fiindca tot acolo ziceai ca prima portiune din M5 va fi construita numai cu TBM'ul, deci nu se intelegea clar ca statiile vor fi construite prin metoda clasica"sapa si acopera". Daca interpretarea mea a fost gresita, atunci scuzati.
...asadar in rest M 5 - cel putin in prima sectiune - va fi construita numai cu ajutorul TBM - urilor de ultima generatie.Statiile - cel putin cele din cartier vor ocupa doar o directie de mers - deci 3 benzi + scuarul + eventual o parte din trotuar, asadar cu ( putina ) bunavointa se va putea circula.
andrei11 wrote:Din cate cunosc eu, denumirea de statie cu "ochelari" se refera la statiile executate complet in subteran, intalnite mai ales la sistemele de metrou construite la adancime mare. Intra-devar, termenul n-are legatura directa cu forma peretilor statiei (corecteaza-ma daca gresesc). Prima incercare de acest gen la metroul nostru a fost statia Dristor 1. Si cred ca esti de acord ca acolo nu au fost niciodata rezolvate problemele cu infiltratiile, fiindca in statie "ploua" (exagerez un pic) inca din anii '80.
Nu stii ce inseamna "statie cu ochelari" - adica nu stii metoda de constructie. Nici Dristor nici Parc Bazilescu nu sunt "statii cu ochelari" - ma refer la metoda de constructie si nu la forma peretilor. Uite, asta "bonus" - statia "Titan" e "un ochelar" mai mare, nu-i asa ? Desi singularul de la "ochelari" e un non sens. Si daca te uiti bine si "Dristor II" nu are peretii chiar drepti, si asta nu din cauza ca "zidarul" n-a avut ochelari.
andrei11 wrote:Cum am zis deja, prin termenul "statie cu ochelari" eu ma refeream strict la Dristor 1. Aici ai perfecta dreptate, nu stiu daca problemele la Dristor 1 au aparut fiindca solutia tehnica folosita a fost prost aleasa, sau solutia a fost buna, dar nu s-a respectat. Cert este ca statia a iesit prost, si de aia ziceam ca pana la proba contrarie singura statia cu "ochelari" din Bucuresti e "cu probleme". Despre Bazilescu, n-am informatii privind constructia si solutia tehnica aleasa, deci nu comentez. O sa vedem cum e acolo cand se va deschide.
andrei11 wrote:Eu n-am nici o treaba cu Drumul Taberei, deci mi-e total indiferent cat de bine sau prost se va desfasura traficul acolo. Ramane de vazut ce va fi. Dar aminteste-ti ca asa se zicea si despre Pasajul Basarab prin 2005-2006, ca va fi construit impunand cat mai putine restrictii de trafic, si pana la urma am vazut ca la "apogeul" lucrarilor se ajunsese la blocarea cvasi-totala a traficului in jurul lui.
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Astazi are loc deschiderea ofertelor pentru lucrarile la tunele si structura pe tronsonul Drumul Taberei - Hasdeu ! Urmeaza noi detalii !
Astazi are loc deschiderea ofertelor pentru lucrarile la tunele si structura pe tronsonul Drumul Taberei - Hasdeu ! Urmeaza noi detalii !
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Cele mai mari sanse le are asocierea Astaldi- FCC- Delta ACM - AB Construct, sunt cu pretul chiar sub limita impusa si au o piata destul de extinsa la lucrari mari in Romania.
Cele mai mari sanse le are asocierea Astaldi- FCC- Delta ACM - AB Construct, sunt cu pretul chiar sub limita impusa si au o piata destul de extinsa la lucrari mari in Romania.
- chriss
-
Posted:
-
Re: Stiri, proiecte, perspective
chriss
Mda sa vedem pana la urma ce se alege si cu ce termen de executie sunt cu ochii pe ei
Mda sa vedem pana la urma ce se alege si cu ce termen de executie sunt cu ochii pe ei
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Criteriul de adjudecare: pretul cel mai mic.
Rezulta castigatori eternii si fascinantii Astaldi - FCC, nu era nevoie de stire, stiam deja.
Rezulta castigatori eternii si fascinantii Astaldi - FCC, nu era nevoie de stire, stiam deja.
- gabriels
-
Posted:
-
gabriels
Pana acum nu prea au dezamagit.Daca castiga licitatia nu ar fi deloc rau.
shoppy wrote:
Pana acum nu prea au dezamagit.Daca castiga licitatia nu ar fi deloc rau.
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- Goldmund
-
Posted:
-
Goldmund
Nu inteleg, se opresc la "Hasdeu" si nu la "Universitate"? Apoi mai vine o licitatie pana la Uni.?
si inca una pana la
Ok., la Hasdeu, dar pana la Universitate mai sunt doua statii scurte cu troleibuzul....(inainte erau trei!- inca una la "Spicul")
Practic, "capatul" va fi Statia "Eroilor"? Nu mai inteleg nimic, dar macar sa inceapa si magistrala 5 si magistrala pana la Otopeni - ce bine ar fi sa fie gata toate in 20 si de luni
Nu inteleg, se opresc la "Hasdeu" si nu la "Universitate"? Apoi mai vine o licitatie pana la Uni.?
Ok., la Hasdeu, dar pana la Universitate mai sunt doua statii scurte cu troleibuzul....(inainte erau trei!- inca una la "Spicul")
Practic, "capatul" va fi Statia "Eroilor"? Nu mai inteleg nimic, dar macar sa inceapa si magistrala 5 si magistrala pana la Otopeni - ce bine ar fi sa fie gata toate in 20 si de luni
📖 Pagination options