Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1722507 views
📖 Pagination options
-
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
ByOnu
Cred ca inca nu-s siguri daca mai vor o licitatie mamut pentru 51 de garnituri. Cred. Se vorbea despre achizitionarea unui lot exclusiv pentru primul tronson al lui M5.
Cred ca inca nu-s siguri daca mai vor o licitatie mamut pentru 51 de garnituri. Cred. Se vorbea despre achizitionarea unui lot exclusiv pentru primul tronson al lui M5.
- George
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Noua licitatie se refera strict la 13trenuri;
In cinci ani se schimba normative, standarde, cerinte...si legislatie, deci nici pe departe nu e vorba de copy/paste...
George wrote:
Hai să fim serioși, au avut vreo 5 ani să se decidă!
Noua licitatie se refera strict la 13trenuri;
In cinci ani se schimba normative, standarde, cerinte...si legislatie, deci nici pe departe nu e vorba de copy/paste...
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
La ce tampenii se debiteaza pe acolo, cred ca benzinarii erau mai castigati daca stateau acasa.
La ce tampenii se debiteaza pe acolo, cred ca benzinarii erau mai castigati daca stateau acasa.
- George
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Daca in studiul acela nu scrie ca la ora de varf M2 este deja supra saturata, atunci este o facatura vara valoare.
Daca in studiul acela nu scrie ca la ora de varf M2 este deja supra saturata, atunci este o facatura vara valoare.
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Adica? Trebuie neaparat sa puna BM2/BM21 pe M5, sau se refera la semnalizare? Daca e vorba de semnalizare, va dati seama ca nu o sa vina cu CITYFLO 350 la licitatie cum e pe M1/2/3, avand in vedere ca Metrorex doreste un pachet tip ATC+CBTC.
Inaugurarea Metroului de Drumul Taberei, la mâna Bombardier
Adica? Trebuie neaparat sa puna BM2/BM21 pe M5, sau se refera la semnalizare? Daca e vorba de semnalizare, va dati seama ca nu o sa vina cu CITYFLO 350 la licitatie cum e pe M1/2/3, avand in vedere ca Metrorex doreste un pachet tip ATC+CBTC.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Am început să mă plictisesc...
Bulshit.
E off topic, știu
Apropo, cică in Iunie 2020 ( ceva cu fotbalul ) M 6 ( Otopeni ) va fi inaugurat ca să ducă suporterii de la aeroport la stadion.
Problema e cum arată pistele acum
în 2020 s-ar putea să nu mai avem aeroport deloc.
misterr wrote:
Motivele pentru care metroul ar putea să nu circule în Drumul Taberei nici în 2018
Cel mai nou termen anunţat de oficialii Metrorex pentru deschiderea Metroului de Drumul Taberei este toamna anului viitor. Şi acest termen ar putea fi însă depăşit, din cauza unor probleme precum întreruperea finanţării, întârzieri la licitaţia pentru semnalizare şi înăsprirea condiţiilor pentru obţinerea avizului ISU, după incendiul din clubul Colectiv.
Sursa foto: strainu (membru al forumului API)
Conducerea Metrorex îşi asumă termenul de final octombrie 2018 pentru începerea probelor funcţionale la linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor, spune Ionuţ Curea, vicepreşedinte al Asociaţiei Pro Infrastructură.
Acesta a participat alături la sesiunea SCS Transport (Sub-Comitetul Sectorial Transport) din cadrul CM POIM (Comitetul de Monitorizare al Programului Operațional Infrastructura Mare).
"Metrorex promite, în continuare, că avem mari șanse să circulăm pe Magistrala M5 (Drumul Taberei-Eroilor) la finalul anului 2018. Constantin Mustățea, Directorul de Investiții al Metrorex, a declarat acum două zile în cadrul întâlnirii SCS Transport din CM POIM, că stadiul fizic actual pe acest contract este în jur de 82% și că la final de octombrie 2018 compania își propune să înceapă probele funcționale, astfel încât să se poată deschide magistrala până la finalul anului", potrivit API.
Inaugurarea Metroului de Drumul Taberei, la mâna Bombardier
Conform declarațiilor oficialului Metrorex, "singurele probleme care pot crea eventual o întârziere" ar fi licitația pentru semnalizare, automatizare și siguranță a traficului (tergiversată din cauza contestațiilor primite de la o companie care până la urmă nici nu a mai depus o ofertă) și zona de legătură în stația Eroilor unde semnalizarea/automatizarea trebuie făcută de aceeași companie care a executat stația veche (există negocieri complexe privind drepturile de autor)".
Surse apropiate situaţiei au explicat pentru ECONOMICA.NET că negocierile privind zona de legătură la Eroilor au loc cu firma Bombardier, Metorex depinzând practic de aceasta pentru deschiderea circulaţiei pe primul tronson al Magistralei 5.
De asemenea, acestea vorbesc şi despre întârzierile cauzate de întreruperea finanţării, de la rectificarea din august când Ministerul Transporturilor a pierdut bani şi până la cea din noiembrie, când a primit înapoi fonduri.
De asemenea, ar putea să apară complicații în obținerea avizului PSI (prevenire și stingere incendii) de la ISU, mai spun oficialii Metrorex, potrivit API.
"Cu alte cuvinte, Metrorex ne spune că vom circula în 2018 pe acest tronson nou, atât timp cât aceste probleme vor fi rezolvate la timp", explică reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.
Aceştia au solicitat acces în toate stațiile Magistralei 5 pentru a putea face un fotoreportaj complet și a pune o serie de întrebări precise cu scopul de a evalua, independent și obiectiv, cât de fezabil este termenul de final 2018 pentru punerea în funcțiune a acestui obiectiv major de investiții (10 stații, un depou, aproape 7 km lungime, peste 600 milioane de euro plus TVA cost total).
Am început să mă plictisesc...
Bulshit.
E off topic, știu
Apropo, cică in Iunie 2020 ( ceva cu fotbalul ) M 6 ( Otopeni ) va fi inaugurat ca să ducă suporterii de la aeroport la stadion.
Problema e cum arată pistele acum
11-25-2017 3-58-56 PM.jpg (202.67 KB; downloaded 2817 times)
-
- Goldmund
-
Posted:
-
Goldmund
Ai dreptate, andrei11,
si eu m-am intrebat pe loc cand am citit articolul de mai sus ca, semnalizarea, sau "pompierii" sunt lucruri pe care le stie tot poporul cand se apuca de sapatura- e cumplit cand exista asemenea explicatii din partea celor responsabili; pacat ca prostia si indolenta nu dor.
Ai dreptate, andrei11,
si eu m-am intrebat pe loc cand am citit articolul de mai sus ca, semnalizarea, sau "pompierii" sunt lucruri pe care le stie tot poporul cand se apuca de sapatura- e cumplit cand exista asemenea explicatii din partea celor responsabili; pacat ca prostia si indolenta nu dor.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Nu e vorba de ‘semnalizare’ ci de signaling, denumirea generica pentru sistemele de siguranta circulatiei trenurilor...
Am bagat in E1 un macaz pentru linia tehnologica de legatura cu M5, da sau ba?
Trebuie modificate procedurile de siguranta in E1 TINAND CONT DE ACEST INTRUS???
Da sau ba?
Aceasta e problema ce trebuie rezolvata si nu e singura...
Nu e vorba de ‘semnalizare’ ci de signaling, denumirea generica pentru sistemele de siguranta circulatiei trenurilor...
Am bagat in E1 un macaz pentru linia tehnologica de legatura cu M5, da sau ba?
Trebuie modificate procedurile de siguranta in E1 TINAND CONT DE ACEST INTRUS???
Da sau ba?
Aceasta e problema ce trebuie rezolvata si nu e singura...
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Ideea e clară, signaling, nesignaling, semnalizare, nesemnalizare, treburile acestea trebuiau planificate înainte de prima sapă, nu înțeleg de ce unele lucruri ne iau prin surprindere.
Așa cum am spus, iarna ninge și vara plouă. Asta fără să fac un SF
viewtopic.php?f=104&t=460&p=260342#p260342
Ideea e clară, signaling, nesignaling, semnalizare, nesemnalizare, treburile acestea trebuiau planificate înainte de prima sapă, nu înțeleg de ce unele lucruri ne iau prin surprindere.
Așa cum am spus, iarna ninge și vara plouă. Asta fără să fac un SF
viewtopic.php?f=104&t=460&p=260342#p260342
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Cine zice ca ne iau prin surprindere???
Iar sf-uri nu ti-a cerut nimeni, ca nu e treaba ta!

P.S.
Vara e doar seceta...inclusiv de bugete
Cine zice ca ne iau prin surprindere???
Iar sf-uri nu ti-a cerut nimeni, ca nu e treaba ta!

P.S.
Vara e doar seceta...inclusiv de bugete
📖 Pagination options