Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 533366 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 128

📖 Pagination options
Re: News Goldmund

Domnule Gac,
sa luam concret un caz banal:
dumneata cumperi cu bani munciti de dumneata, un teren pentru o casutza.Vezi ca in zona toti si-au construit case cu etaj si vrei si dumneata o casa cu etaj.Dupa ce termini de construit, vine cineva langa dumneata, un nou vecin, care e mai egal decat altii si construieste un P+10, umbra cladirii afectandu-va calitatea vietii dvs..E bine, sau nu? Si aici inca nu e cazul cum construieste cineva p+1!
Alt caz ar fi urmatorul:
pe o demarcatie se construiesc cateva case.La un moment dat unul constrieste altfel,depasind cu mult demarcatia data de PUT si PUZ.In momentul in care strada respectiva urmeaza sa fie largita,ce se va intampla cu individul care a construit aiurea?
La punctul referitor la "Cladirile de patrimoniu national"-dupa cum le spune si numele, nu mai sunt doar ale unui individ, ci apartin "patrimoniului national" - in Germania se vand anual mii de case care noul propietar nu are voie sa le schimbe fasada, exteriorul, nici macar culoarea.Eu iau drept exemplu Germania,Franta sau Olanda si nu...USA si Dubai.
Exemplul dat de dvs. cu USA sau Dubai, sunt cat se poate de hazardate-Bucurestiul este un oras vechi, cu o oarecare istorie, un oras european. In Europa "vechi"nu inseamna si prost si nicidecum...ceva ce urmeaza a fi inlocuit de un turn din beton si otzel-ai loc destul si pentru turnuri :idea:
Cat despre  "impunem"- exista un cadru legal dupa care putem sa construim, precum exista legi de circulatie! Sau si ele sunt impuse aiurea? Si, crede-ma, nu asta distruge fantezia arhitectilor, ci clientii necultivati - astea sunt problemele cotidiene cu care se confrunta un arhitect, precum fratele meu,arhitect in Bucuresti!
PS
Pana acum a fost lasat ca sa apara diversitatea gustului, dar tare ma tem ca doar prostul gust se poate impune cu usurinta ;)
Va raspund doar la idei concis formulate :idea:

Re: News rails

domnilor, pentru batut campii exista mesaje private.

Ai dreptate, @rails,
de aceea un articol vechi de cateva zile, dar important:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/transpo ... 10627.html

Re: Diverse Gabi23

S-au apucat sa introduca un sistem de irigatii la Lacul Morii prin care sa se ude zona verde a digului partea paralela cu Sos. Virtutii. Sambata la pranz tot mestereau doi muncitori. Deasemenea in apropierea barajului au aparut niste gropi, probabil dorindu-se plantarea unor specii de plante. Interesant este si faptul ca noul sistem de irigatii este introdus pe langa cel care era functional odinoara la sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90. Acel sistem era alimentat cu ajutorul unei pompe din apropierea barajului, iar teava de alimentare cu apa ajungea pana la treptele din dreptul Caii Crangasi, unde incep blocurile. Pompa a disparut de mult, teava a ramas, sa vedem cat rezista noul sistem...

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Dr2005

Probabil o să reziste cât a rezistat şi cel din Parcul Drumul Taberei, adică până la prima zăpadă care a căzut peste el.€

Re: News Dominatrix

GAC wrote:
Da, sa zicem, nu am crezut ca un tramvai e atat de scump. Oare cat costa un tramvai second hand? stii? , sa zicem cele din Praga (T3) care vor fi schimbate curand. Am citit pe forum 30000 Euro, oare e adevarat?
Informatia cu Tatre T3 de vanzare cu 30000 euro (de fapt, un pic mai ieftine) am adus chiar eu in discutia de aici. Parerea mea e ca nord-coreenii au facut o afacere destul de buna in acel caz. Ca pret, pot sa le iei mult mai ieftin sau chiar pe gratis, platind numai transportul. Sunt si asemenea exemple in alte orase din tara, care si-au adus tramvaie SH din afara. Dar problema e ca "bun si ieftin" nu prea exista…

GAC wrote:
Iar partea cu vibratiile e datorita liniei proaste (dalele OR), sau neinspirate (de exemplu linia betonata care se e la moda acum, dar care nu atenueaza vibratiile). Cred ca singura linie care atenueaza vibratiile e linia CF, cu traverse pe pietris, astfel pietrisul si pamantul (de desubt) atenueaza vibratiile.
Ca sa nu iesim din topic, ti-am raspuns aici.

Cu asta, chiar rog adminii/moderatorii sa mute ultimele mesaje de aici la topicul creat de Andrei11 in sectiunea de Diverse. Subiectul este oarecum interesant si merita dezbatut un pic, fiindca am vazut cu totii cat de haotic s-a construit in oras in ultimii 10-15 ani, tocmai din cauza legislatiei prea permisive in domeniu.

@GAC si @Goldmund, in legatura cu cladirile inalte/de patrimoniu/constructii pe terenul propriu si alte off-topicuri, va propun urmatorul exercitiu de imaginatie: sa presupunem ca eu am in proprietate un teren undeva in buricul capitalei pe care vreau sa-mi construiesc o "cosmelie". Intrucat domeniul meu de activitate este BDSM'ul, vreau sa-mi deschid o afacere acolo, respectiv o temniţă, dotata cu toate cele necesare. In Romania, aceste practici sunt perfect legale, deci eu platesc pentru afacerea mea toate impozitele si "darile" cuvenite catre primarie si stat. Si in plus investita mea va crea noi locuri de munca pentru cei interesati de practicile BDSM si indirect si "vistieria" orasului va beneficia prin intermediul taxelor, impozitelor si contributiilor sociale a celor care vor lucra acolo.

Sa mai presupunem si ca terenul respectiv este intr-o zona "buna", sa zicem vizavi de locul unde se va construi Catedrala Mântuirii Neamului (sau  Catedrala Mânuirii Banului, depinde cum vreti sa-i spuneti). Stiu ca nu e nici un teren disponibil acolo, dar aici discutam la modul teoretic.

Intrucat locatia este centrala si destul de usor accesibila, pe langa strainii de la Marriott'ul de peste drum obisnuiti cu asa ceva, poate printre clienti se vor numara si niste prea cuvioase fete bisericesti de la sus-numita catedrala, care vor profita de serviciile prestate de prea curioasele dominatrixe. (Scuze, nu vreau sa jignesc credinta nimanui, dar m-am saturat sa aud popii hulpavi cum cer cu nesimtire bani de la credinciosi, in timp ce tot ei le spun ca trebuie sa inteleaga ca guvernul nu mai are bani sa le plateasca salariile intregi).

Ba mai mult, asa cum se inchid strazile pentru organizarea Maratonului Bucuresti, daca mie afacerea imi merge bine, as finanta si organizarea unei parade anuale prin centrul orasului in ziua de 24 iulie, in cinstea Zilei Internationale BDSM, care daca e bine organizata, va ajuta la promovarea turismului in Bucuresti, ceea ce direct m-ar avantaja si pe mine fiindca e de presupus ca unii turisti dornici de "senzatii tari" vor calca pragul "unitatii" mele, si indirect va imbunatati si situatia financiara a orasului, prin "pomparea" de bani in economia locala.

Dupa logica lui GAC, nu ar trebui sa imi puna nimeni bete in roate intrucat eu folosesc terenul (si cladirea) in modul in care mie imi aduce cel mai mare beneficiu, chiar daca pentru a realiza acest deziderat voi amplasa "unitatea" respectiva vizavi de o biserica, ceea ce ar putea starni sensibilitatile unora. Plus ca avand in vedere locatia centrala, potentialii clienti vor putea ajunge mai usor acolo, (de exemplu cu tramvaiul care va circula pe noua strapungere spre Uranus :lol: ), spre deosebire de cazul in care "unitatea" ar fi amplasata intr-o zona periferica, unde e greu de ajuns. Acest lucru va fi avantajos pentru mine.

Deci sa se raspunda la urmatoarea intrebare (cu argumente): ati fi de acord cu asa ceva sau nu? OK, scuze de off-topic si poate cineva muta ultimele mesaje aici

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: News GAC

@Goldmund: daca s-ar face un bloc de 10 etaje langa casuta mea, ce pot sa zic, foarte bine din mai multe puncte de vedere:
1) realizarea unei asemenea investitii ar presupune ca valoarea acelei zone ar creste, de asemenea acea zona prin atractivitatea ei ar aduce si alti investitori in zona,(concurentii primului investitor),  care de asemenea, s-ar pune pe constructii, din ce in ce mai mari, iar ca urmare a cresterii cererii pentru terenuri in zona respectiva, vor creste preturile la terenuri.
2) daca cresc preturile la terenuri sa zicem de 3 ori, eu ca proprietar de teren (de pozitie strategica), voi avea o putere de negociere mai mare, in cazul in care va fi interesat vreun dezvoltator de terenul meu, astfel eu voi ceda terenul, si in schimbul lui, voi obtine (in functie de dorintele mele si de capacitatea mea de negociere) de exemplu un penthaus-duplex la ultimul etaj al cladirii, in felul asta o sa am lumina toata ziua, sau o sa obtin un pret foarte bun, incat sa-mi cumpar si o locuinta frumoasa in oras, dar si o locuinta in provincie, unde sa am liniste...
Problema e de mentalitate: tu vezi dezvoltarea imobiliara ca pe o intruziune, iar eu o vad ca pe o oportunitate, asta, bineinteles, (ca explicatie), deoarece in Germania, nivelul salariilor permite satisfacerea unor nevoi, pe cand in Romania, nivelul salariilor nu permite satisfacerea unor nevoi, asa ca eu aici in Romania, pentru a ajunge din urma nivelul din Germania, sunt dispus sa fac unele concesii, pe cand tu, acolo, avand un grad inalt de satisfacere al nevoilor de baza, te uiti spre urmatorul nivel de nevoi (cele superioare, arta, apartenenta, care implica existenta acestor cladiri monument), iar eu ma confrunt cu problema satisfacerii nevoilor de la baza piramidei lui Maslow, si prin urmare, nu sunt sensibil la aceleasi probleme mai elevate pe care le simti tu... (asa cum daca unui flamand ii dai mancare la pret redus, intr-o farfurie crapata/murdara, o va manca pe rupte, si nici nu va observa detaliile neplacute, iar unui francez obisnuit cu cele mai pretentioase restaurante pariziene, nici nu se va uita la o portie de mancare, daca aceasta nu va avea o servire excelenta si aici ma refer nu numai la farfurie, curatenie, dar si la modul de aranjare al mancarii in farfurie, intrucat daca acea mancare nu este aranjata ca o opera de arta in farfurie, francezul o va refuza, intrucat nivelul lui ii permite sa se duca la alt restaurant care sa-l serveasca asa cum vrea, chiar daca e scump, precum romanasul nostru flamand va avea o orientare mai pragmatica).
Adevarata problema e ca mai bine ti-ai vedea de viata in Germania. Ai fi un mare fraier sa te intorci in mizeria asta, poate doar ceteva zile in vacanta, dar nici atat nu recomand. Cand vad turisti straini imi vine sa le zic: I can't understand what are you seeking here? You are wasting your time and money here. It's a pity! ....poate peste 20-30 de ani dupa ce romanului o sa-i mai treaca "foamea", o sa fie si el dornic sa-si satisfaca nevoile mai elevate..

@ Dominatrix:
Centrul orasului este locatia favorita pentru marea majoritate a afacerilor, de aceea, atat o temnita, cat si un bloc de 1,5 Km ar fi cel mai bine pozitionate in centru, intrucat pozitia centrala este pentru aceste afaceri un avantaj competitiv, care va determina rentabilitatea ridicata a acelei afaceri. Mai mult, intr-un oras ca Bucurestiul, unde infrastructura e la pamant, tu ca investitor esti mai degraba dispus sa internalizezi o parte din problema transportului (folosind metode eficiente precum liftul in cladire), dar cu conditia ca blocul tau inalt sa fie in centru si implicit accesibil (ce-i drept, poate ca ar fi mai ieftin in loc de un bloc super inalt in centru, sa faci 20 de blocuri mici la 30Km de oras, dar e foarte posibil sa nu gasesti pe nimeni dornic sa faca 2 ore la fiecare drum, si astfel rentabilitatea va fi mai mica).
Problema unei temnite langa Catedrala manuirii banului e oarecum similara cu cea a unui bloc de 1,5 Km in centru: temnita nu se integreaza in peisaj din motive culturale, religioase, iar turnul nu se integreaza in centru, din motive culturale, artistice, arhitectonice, dar aceste pretexte pe care le folosesc unii gica-contra, sunt eminamente subiective, intrucat proprietatea unui teren presupune posesia, dispozitia si uzufructul doar pentru acea suprafata de teren si pentru nimic altceva. Singura varianta ca un gica contra sa aiba dreptate ar fi modificarea legislatiei in asa fel incat atunci cand cumperi un teren sa cumperi odata cu drepturile asupra terenului si drepturile asupra luminii soarelui, sau dreptul asupra arhitecturii de sec 19, sau alte drepturi etc...astfel, daca cineva iti incalca acele drepturi, te adresezi in justitie.
La fel ca si in cazul turnului, rentabilitatea temnitei creste cu proximitatea fata de potentialii clienti, si anume cei de la Mariott. Cum te departezi de Mariott, cum numarul celor dispusi sa mearga n Km pana la temnita scade, pana la 0, deci rentabilitate 0.
Catedrala nu ar avea cum sa se opuna construirii unei temnite chiar daca ar fi gard in gard, intrucat nu se construieste pe pamantul detinut de biserica.
Totusi, singurul mod in care Catedrala se poate impune construirii unei temnite in imediata apropiere a Catedralei, este prin cumpararea tuturor terenurilor din acea zona, pe o raza de n Km, astfel nu vei avea cum sa te postezi cu temnita mai aproape de acea raza de siguranta fata de Catedrala, intrucat biserica nu-ti va vinde vreo parcela si nici nu-ti va inchiria sa faci temnita.
La fel si in cazul cartierelor "linistite" : daca cineva nu vrea sa vada cladiri inalte, atunci sa cumpere tot cartierul si implicit va avea drept total asupra terenului sau: nu va vinde nici o palma de teren vreunui dezvoltator imobiliar sau daca va inchiria/concesiona vreo parcela, va avea dreptul sa stabileasca/negocieze ce se va construi pe acea parcela, prin contract.
Iar pentru cei ce vor restaurarea "zidurilor monument", nimeni nu-i opreste sa cumpere acele ziduri si sa le restaureze pe banii lor, daca sunt asa boemi,  doar ca in tara asta demagogia e mare si implicit e foarte usor sa-ti impui un interes pe banii tuturor, presupunand ca e in interesul tuturor acea initiativa...

@Dominatrix,
tu stii ca eu sunt un liberal si accept tot ce nu raneste demnitatea si drepturile altora.Altfel,cum as putea fi eu liber?
Eu cred ca tu nu doresti doar sa provoci de dragul provocarii,ci pentru ca te simti intr-o oarecare nesiguranta.Poate ma insel.
In privinta unui PUT, PUZ, sau chiar PUG, nu conteaza destinatia finala a aunui nou imobil(care poate fi schimbata de un nou propietar)- poate
intr-o dictatura sa conteze- importante sunt alte criterii:
inaltimea maxima, ce procent din teren ai voie sa folosesti(depinde de zona,etc.) si chiar fatzada(culoare,aspect general),daca nu e un pericol pentru vecinatati(de ex. eu nu pot construi o fabrica de munitii/artificii langa o gradinitza )s a m d.
Aceste reguli nu le (im)pune unul nebun sau in necunostinta...Sa stii ca si in Evul Mediu existau astfel de criterii.Am impresia ca la noi e putin mai rau ca in Evul Mediu de la altii( de ex. apar case si chiar cartiere in plin camp-cum sa ajunga o salvare sau pompierii acolo?...pai cu "libertatea " asta mor oamenii!)
Domnule@Gac,
puteti citi ce i-am raspuns si distinsei@Dominatrix.
Daca grecii antici au construit un stil de arhitectura care a fost copiat de intreaga lume mai bine de 2000 de ani este pentru ca au gasit ceva unitar,ceva care a fost respectat ca matematica lor.Orasele romane au aceeasi criterii dupa care si-au construit caseleorasele, cu exceptia cladirilor publice..
Credeti ca francezii din sec.19 traiau mai bine decat romanii din secolul 21? Nici regii nu aveau anumite standarde pe care le au romanii acum. Insa Parisul a fost construit dupa un plan clar, cu un anumit regim de inaltime, intr-o anume arhitectura,de care francezii sunt si azi f. mandrii.
Arhitectura aiurea, sau mai bine zis constructiile aiurea, care nu se incadreaza intr-o anumita continuitate, distrug un oras pe sute de ani!- aici e problema. Si nu vad unde e problema: ori suntem saraci sa construim, ori, daca avem posibilitati, construim respectand ceea ce peste tot in UE este standard

PS
puteti muta mesajul pe "Club"- insa acolo n-am vazut bautura  si fotoliile englezesti;)

GAC wrote:
Problema unei temnite langa Catedrala manuirii banului e oarecum similara cu cea a unui bloc de 1,5 Km in centru: temnita nu se integreaza in peisaj din motive culturale, religioase, iar turnul nu se integreaza in centru, din motive culturale, artistice, arhitectonice, dar aceste pretexte pe care le folosesc unii gica-contra, sunt eminamente subiective, intrucat proprietatea unui teren presupune posesia, dispozitia si uzufructul doar pentru acea suprafata de teren si pentru nimic altceva.
GAC, se vede ca n-ai frecventat asemenea locuri. :lol:  :twisted:  In meseria asta trebuie sa fii discret, deci "unitatea" daca e gandita cu cap se poate integra foarte bine in peisaj. Daca imi fac o temnita, iti dai seama ca nu o sa pun un afis mare la intrare pe care sa scriu obiectul de activitate; daca prin absurd as face acest lucru, avand in vedere conceptiile mioritice, ma voi trezi imediat cu cetateni evlaviosi care vor veni pregatiti cu oua si rosii stricate (asta in cel mai fericit caz), cu care sa practice jocul de oina... Si poti sa fii convins ca cine e interesat de asemenea servicii ma va gasi, chiar daca nu-mi pun reclame "pe toate gardurile"...
GAC wrote:
La fel ca si in cazul turnului, rentabilitatea temnitei creste cu proximitatea fata de potentialii clienti, si anume cei de la Mariott. Cum te departezi de Mariott, cum numarul celor dispusi sa mearga n Km pana la temnita scade, pana la 0, deci rentabilitate 0.
Aici gresesti. Eu cu tramvaiul am incercat sa fac o gluma.Tu crezi ca potentialii clienti care stau la Marriott vor veni pe jos sau cu transportul in comun? Aia vin cu masina cu geamuri fumurii, ca doar nu vrei sa-i vada prietenii/cunostiintele/partenerii de afaceri ce locante "desucheate" frecventeaza ei. Iar daca isi permit asemenea "placeri", garantat isi permit si taxiul sau dupa caz limuzina privata pana acolo, deci "distanta" e un factor relativ neimportant. Acest lucru e valabil macar pentru marea majoritate a lor. Cu tramvaiul va veni cel mult numai "plebea", dar care intr-adevar in functie de situatie poate constitui o parte importanta din clientela, deci partial iti dau dreptate. Si chiar daca e tramvaiul aglomerat, nu e o problema, fiindca dupa o sedinta "buna" ar trebui sa le fie greu sa stea in fund pe scaun, din motive evidente, pe care nu cred ca e nevoie sa le explic aici. :twisted:
Goldmund wrote:
Eu cred ca tu nu doresti doar sa provoci de dragul provocarii,ci pentru ca te simti intr-o oarecare nesiguranta.Poate ma insel.
In privinta unui PUT, PUZ, sau chiar PUG, nu conteaza destinatia finala a aunui nou imobil(care poate fi schimbata de un nou propietar)- poate
intr-o dictatura sa conteze- importante sunt alte criterii:
inaltimea maxima, ce procent din teren ai voie sa folosesti(depinde de zona,etc.) si chiar fatzada(culoare,aspect general),daca nu e un pericol pentru vecinatati(de ex. eu nu pot construi o fabrica de munitii/artificii langa o gradinitza )s a m d.
Goldmund, se vede ca esti un gentleman, si ma bucur ca te avem printre noi. Eu am propus acest exercitiu de imaginatie, fiindca vroiam sa vad argumentele pro si contra fata de o asemenea idee, sau ca sa te citez pe tine intr-adevar "vroiam sa provoc doar de dragul provocarii". Doar acesta e si scopul forumului: dezbaterea si schimbul de idei, din care toti avem ceva de invatat. Nu poate fi vorba ca ma simt "intr-o oarecare nesiguranta" fiindca in meseria asta "nesiguri" sunt numai sclavii....  :lol:  :twisted:

In rest, sunt perfect de acord cu ce ai spus in legatura cu PUZ'urile, PUG'urile, arhitectura orasului etc..

Si eu ma bucur ca sunt printre voi, @Dominatrix.
Acum, nu te gandii la nebunii  ;)  ma bucur mai ales ca un sustinator al proiectelor de infrastructura din Romania.
Succes in continuare in activitatea ta.
Dar nu uita ca peste tot si toate,
totusi exista un Dumnezeu.
Preotii de care vorbeai, sunt si ei ca si noi, simplii calatori prin Eternitate, doar vizitatori efemeri ai Pamantului - si ce planeta fantastica avem!
Parerea mea de Goldmund

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: News GAC

@Goldmund:
Eu inteleg ca trebuie sa existe reguli, principii, norme, strict respectate, care sa aduca bunastare pe termen lung....
Dar in cazul spatiului mioritic, dupa o amorteala de 50 de ani si o degradare a conditiilor de trai, acum de cand cu globalizarea asta, romanasii constientizand cat de in urma sunt, au preluat si ei niste forme, precum blocurile turn, masinile de lux, telefoanele mobile pe care nici nu stiu sa umble, etc si prin aceste forme se incearca o apropiere disperata fata de acea dezvoltare din Vest, care nu este inteleasa integral. Mai mult, afinitatea poporului fata de istorie este aproape nula, intrucat majoritatea celor ce au initiative de a face blocuri turn, se gandesc la trecut ca la ceva rau, nefast, precum cozile la care trebuia sa stai pentru o ghiara de pui, si astfel trec cu vederea anumite lucruri.
De asemenea, atunci cand esti intr-o situatie disperata esti dispus sa faci anumite lucruri, sa treci anumite limite, sa incalci anumite reguli/principii.
Arhitectura haotica e precum prostitutia: asa cum unele romance prefera sa se duca in Italia/Spania sa se prostitueze, decat sa ramana in tara si sa lucreze pe salariu minim pe economie, asa si cu arhitectura, anumite principii sunt incalcate pentru bani, si totul, datorita faptului ca oamenii vor/tind la un alt nivel de trai cat mai repede, indiferent de efectele secundare.

@GAC,
ne apropiem unul de altul - spiritual vorbind.

Re: News Gabi23

Dezvoltatorul Cathedral Plaza cere daune de 22 milioane euro de la Arhiepiscopie sau de la Primărie

Millenium Building Development a anunţat că a atacat hotărârea Curţii de Apel Suceava prin care construcţia Cathedral Plaza a fost declarată ilegală. Arhiepiscopia solicita dărâmarea clădirii.
Curtea de Apel din Suceava a decis pe 3 noiembrie menţinerea deciziei prin care autorizația de construcție pentru Cathedral Plaza era declarată ilegală. Ca urmare, Arhiepiscopia Bucureștiului a cerut primăriei dărâmarea construcției de 19 etaje.
“Am atacat sentinţa Curţii de Apel şi avem încredere în înţelepciunea justiţiei din România. Contrar celor afirmate de Arhiepiscopul Ioan Robu, hotărârea nu este irevocabilă, litigiul fiind în continuare în curs de soluţionare. Clădirea a fost dată în folosinţă încă din luna octombrie şi a intrat în circuitul civil, primele contracte de închiriere sunt în derulare. Hotărârea Curţii de Apel Suceava va fi atacată chiar dacă nu mai produce efecte, clădirea fiind terminată şi recepţionată”, a declarat pentru evz.ro Daiana Voicu, director Willbrook Management International, grup din care face parte Millenium Building Development, firmă care dezvoltă proiectul Cathedral Plaza.
“În egală măsură, suntem decişi să recuperăm în instanţă cele peste 22 milioane de euro daune, fie de la Arhiepiscopie – în cazul anulării deciziei Curţii de Apel Suceava, fie de la Primăria Sectorului 1 – în cazul în care decizia va rămâne irevocabilă. Asteptăm însă clarificare în instanţă pentru a decide împotriva cui vom îndrepta daunele”, a menţionat Voicu.

http://b365.ro/news/dezvolt...-primarie/€

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464058 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”