Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Achiziții de autobuze Euro 6 în perioada 2017-2020

1272 posts, 337279 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 91

📖 Pagination options
Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

De banii aia in plus mai bine luau trolee. Nu stam asa rau la autobuze totusi. Nu ca la restul...

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Daddy

De fapt, cu 100 milioane se pot lua 200 autobuze + 100 troleibuze. Este posibil ca acest credit sa il foloseasca si pentru licitatia anuntata la troleibuze?

Sau sa fie cel putin 250 autobuze articulate, un autobuz euro 6 de 12 m la 500.000/buc, asta e imposibil... Eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece, stim cu cine avem de a face, stim promisiunile de un an jumatate incoace. Toamna trecuta se spunea la fel: la anul vin noile autobuze, acum zic la fel la anul... Daca la anul ar fi alegeri mai credeam, prin 2019-2020 cand sunt ani electorali o sa vedeti cum vin autobuzele si (poate) troleibuzele.

Dar daca ai de gand sa iei 700 autobuze in urmatorii ani (socotim aici si 100 electrice), de ce mai ai nevoie de AC pentru alea 150 euro3 ? Raspuns: pentru ca nu se vor lua 700 autobuze.

Nu mai zic ca puteau lua tramvaie (vreo 2-3 linii sigur se preteaza si acum la tramvaie noi). Dar deja deviem. Parerea mea e ca 400 autobuze noi ajung in momentul de fata (macar de-ar suplimenta articulatele din astea 200 suplimentare pe care le vor....). Sunt suficiente pentru a intregi parcul (cu toate Citaro-urile care stau cazute prin garaje) si poate un pic peste.

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 serbanandrei

Dragi colegi
Inca mai puteti crede balivernele Doamnei primar !!! Si ce daca avem bani de la BERD ,chiar credeti ca mai cumpara inca 200 autobuze ???
In loc sa cumpere tramvaie  ca astea cel putin au liniile inlocuite in multe zone si merg relativ bine, vrea sa cumpere iar autobuze. Pe unde vor merge aceste autobuze ,ca de zburat nu cred, la ce trafic este in Bucuresti!!! Si cu cele aprox 500 care circula acum ce fac ??? La gunoi ???
Sincer sa fiu bani cred ca ajunge in vreo minune marca ""GABRIELA FIREA '' si in nici un caz autobuze.

Si mai vedem cand sosesc primele autobuze sau tramvaie sau troleibuze !!!!
Apropo de ce spune domnul Chirita de autobuze electrice . Eu nu cred ca exista in marile capitale europene mai mult de 50-60 autobuze electrice  in fiecare capitala.Dar noi vrem mai multe ca de .....

Traficul se blocheaza din ce in ce mai rau si noi visam la cai verzi pe pereti. La cum se circula acum si se parcheaza in maxim 3 ani totul este blocat.
Oameni astia nu au viziune,nu cer ajutor la cei care au rezolvat problemele de trafic in capitalele europene  si sincer nu ii intereseaza.
NU invatam nimic .

Trist

Doar vorbe goale aruncate in spatiul public si gata.

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Sava_6115-6315

100 de autobuze electrice care sa circule in centrul capitalei, ca vezi Doamne, acolo e poluare mare. Nimeni nu masoara gradul  de poluare din Bucuresti, dar cand e de papat bani, toti stiu  sa arunce cu vorbe  si lozinci.

Iar faza cu autobuze electrice pentru centrul orasului - ce vor sa spuna cu asta??? Oare vor ca toate liniile care merg spre centru sa fie electrice, (ceea ce e imposibil cu doar 100 de autobuze) sau vor sa ciunteasca liniile din centru pana la Inelul principal si de acolo mai departe spre periferie cu autobuze clasice?? In plus nu cunosc linii de autobuz care sa se limiteze doar la centru!  :shock:

Pana la urma, goana asta dupa autobuze ascunde ceva. Noile contracte de achizitie vor avea si mentenanta inclusa pe o perioada de cativa ani, ceea ce va insemna costuri reduse in exploatare. Marele pierzator in aceasta afacere presupun ca va fi transportul electric de capacitate, adica tramvaiul. Momentan vor sa doteze cu aer conditionat cam 250 de vagoane, adica jumatate din numarul total, iar restul, presupun ca vor fi trase pe dreapta. Deci vor mai renunta la cateva linii  de tramvai din lipsa de parc (cazul liniei 5) si vor impanzi orasul  de autobuze...

Sau poate, cine stie, se pregateste Firea sa invadeze Ilfovul cu linii RATB precum se vorbea nu cu mult timp in urma...

Una peste alta, lipsa de transparenta a primariei  coroborata cu o proasta comunicare naste confuzii si deruta. Chiar nu stiu la ce sa ma mai astept... :(

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Cristy

Avem decizia CNSC (160 de pagini):

DECIZIE CNSC 25.10.2017.pdf
DECIZIE CNSC 25.10.2017.pdf (7.56 MB; downloaded 222 times)

Decizia propriu-zisa e la pagina 158.

L.E.: Si de pe portalul CNSC (8 pagini):

Decizie_2781.pdf
Decizie_2781.pdf (107.75 KB; downloaded 262 times)

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 TibiV

Primarul General, Gabriela Firea, va prezida azi, 30 octombrie, la ora 16.00, sedinta grupului de lucru constituit la nivelul  PMB, pentru organizarea licitatiei privind achizitia celor 400 de autobuze Euro 6. Intrunirea va avea loc la sediul PMB, in sala de consiliu de la etajul 3. Accesul reprezentantilor mass-media se va face pe baza legitimatiei de presa.

Tot cu autobuzele ii da inainte cand problemele mai mari sunt in alta parte.....

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Florinds

Are nevoie pentru Ilfov si in special Voluntari...

Daca pune autobuz ca lumea in loc de Brebenel 445 si 567 si tot ar fi ceva  :lol:  Sper sa ramana articulatele. Si 30, mai bune ca 0. Desi e clar, vazand aglomeratia de pe anumite linii ca e nevoie de ele ca de aer, si la autobuze si la trolee.

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 aztec

Mai... E o ceata totala in capul meu..
Nu era o licitatie pt aer conditionat pt autobuze?

http://m.hotnews.ro/stire/22084480

: Tichetul unic de calatorie Bucuresti-Ilfov va fi implementat in scurt timp

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni ca tichetul unic de calatorie Bucuresti-Ilfov va fi implementat in scurt timp, potrivit Agerpres.

"In aceasta perioada lucram impreuna cu Ministerul Transporturilor (...) pentru a avea tichetul unic de calatorie Bucuresti-Ilfov - cu un singur bilet de calatorie sa poti sa circuli cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, cu metroul si cu CFR in interiorul municipiului Bucuresti si pe raza judetului Ilfov. E o mare realizare, pe care o pregatim de ceva timp si va fi implementata in scurt timp. Asa se intampla in orice capitala europeana, cumperi un singur bilet si poti sa circuli cu acesta", a declarat Firea, la Antena 3.

Ea a mentionat ca vor fi 500 de automate de la care vor putea fi cumparate aceste tichete unice, cu fise, bancnote si cu card.

"De asemenea, parcarile vor avea acele automate - ca in intreaga Europa - de taxare si cronometrare a timpului", a adaugat Firea.

Potrivit acesteia, in prezent, din cele 1.000 de autobuze existente, "300 stau in garaj, doar 700 sunt in traseu". Din cele 700, vor mai ramane 500 in traseu, carora li se vor adauga cele 400 de autobuze noi pentru care Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va ridica joi suspendarea licitatiei.

"Mai raman 500, 500 cu 400 - 900 si cu cele 200 cumparate prin BERD - 1.100, dar noi, de calitate, care ofera conditii superioare, vara nu se va mai muri de cald in autobuz, vor fi toate autobuzele cu aer conditionat, vor avea toate televizoare, internet, ticketing", a afirmat Firea.

Ea a sustinut ca aceia care au facut contestatii in cadrul procedurii privind achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6 au interese financiare foarte mari.

"E posibil sa aiba si tangenta cu factorul politic, pentru ca deja nu ma mai mira nimic. Chiar am incercat sa aflu cine e in spatele unor firme care contesta de obicei achizitiile Primariei Generale si am aflat ca nu intamplator existau si niste conexiuni in domeniul politic, e de la sine inteles ca ne referim la anumite grupari care bineinteles ca nu ne sunt prietene", a declarat Firea.

In domeniul managementului traficului, primarul general a spus ca o companie se va ocupa "profesionist" de semaforizare inteligenta, de tot cea ceea ce inseamna temporizatoarele din intersectii, de crearea unor zone de fluidizare in momente de aglomeratie.

Firea a mai sustinut ca se vor construi noi parcari atat in zona centrala a Capitalei, cat si la intrarea in Bucuresti, astfel incat cei care fac naveta sa poata lasa masina personala acolo si sa ia un mijloc de transport in comun. Ea a adaugat ca la finalul programului, cand cetateanul va dori sa-si preia masina personala din parcare, daca va prezenta dovada ca a circulat cu transportul public, parcarea va fi gratuita. "E un avantaj pe care-l creeaza PMB pentru a stimula cat mai multi navetisti sa nu mai patrunda in oras cu masina personala", a explicat Firea.

Ea doreste ca metroul sa treaca in administrarea municipalitatii.

"Am discutat cu domnul prim-ministru Mihai Tudose acum cateva zile si mi-a spus ca se analizeaza la nivelul Guvernului, in special la Ministerul Transporturilor - si am analizat aceasta situatie si cu domnul ministru Stroe - ca metroul sa treaca, asa cum e in intreaga lume, in administrarea Primariei Capitalei, pentru ca e parte a transportului public local, bineinteles, cu tot cu subventie. (...) In ce priveste Centura Capitalei, ea va ramane in continuare la Ministerul Transporturilor, solicitarea de a fi preluata aceasta investitie la Primaria Capitalei a fost respinsa", a spus Firea.
5 afisari

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 aztec

Deci cu 1100 autobuze vrem sa acoperim Bucurestiul, Ilfovul si sa avem un RATBIF...la standarde europene..  :lol:
Pai cand aveam 1000 era mai bine...
Plus ca vrea la primarie si metroul...cu tot cu subventie.
Pai......nu mai bine emigram, ca daca face biletul unic si metroul la primarie inseamna ca o sa avem si pensionari la metrou, si nexam planuri de extindere...plus ca subventia de la metrou plus 3 panselute este bugetul orasului...

Sper sa nu treaca metroul la PMB. Nu cat timp RATB arata cum arata. Nu e garantia unui serviciu "de succes" :) Mai bine asa cum e pana acum, nu e ideal, dar alternativa mie unul nu-mi place. De trolee sau tramvaie nimic. Alea 200 din credit BERD trebuiau sa fie troleibuze daca tot nu pot accesa fonduri europene.

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 91

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2436 forum members have written 435085 posts in 5421 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”