MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Titluri de călătorie și sisteme de acces

1877 posts, 544607 views

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 135

📖 Pagination options
Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing punmeister

Stai linistit, nu esti singurul de aici :lol:  :lol:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing sab

WT_fan06 wrote:
imi place la nebunie sa butonez la aparat si sa imi iau singur cartela.
Probabil ca lor nu le place asa "la nebunie". Sau nu stiu sa foloseasca automatele. Sau nu au observat automatele.  Sau nu li se pare asa o pierdere mare sa stea  doua minute la coada. Sau.....etc, etc, etc.
Pana la urma oamenii nu sunt toti la fel. Ar fi mare plictiseala pe lumea asta sa fim toti la fel. ;)

P.S. Acum cativa ani erau cozi imense la casieriile bancilor pentru plata facturilor, desi bancile instalasera automate pentru acesta operatiune sau facturile se puteau plati si prin Internet Banking. Pana nu s-a introdus comision la plata cu cash la ghiseu, cozile nu s-au diminuat.
Asta este, tine de fiecare sa aleaga modalitatea in care ii place sa faca un lucru. Nu suntem noi cei care trebuie sa judecam. Este vorba de timpul lor, daca ei prefera sa stea la cozi, treaba lor. Doar in comunism toti trebuia sa fim la fel si cine nu era cu/ca noi era impotriva noastra...

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing adila

Eu cand plateam cu cardul la casierie, lumea se uita urat la mine ca mergea greu iar ei pierdeau metroul. Daca introduceam si pinul gresit din graba, atunci sa vezi bombaneli. Si tot asa.

Asa arata coada astazi la Brancoveanu la 7:45. Si mai sunt si tineri...

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing subway guru

sab wrote:
Nu este nimeni ciudat daca prefera interactiunea cu un om celei cu un automat.

Mentalitate de 'taran iobag' prietene Moromete...fara suparare!!!
:bere:

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing andrei11

N-aș crede...E periculos să începem să interacționăm numai în mediul virtual...Nu e periculos, e chiar foarte periculos...Îți pot da exemple cu nemiluita când ești legat total de mâini din cauza aparatelor...Da,  progresul e necesar, dar dacă cineva îți oprește apa de la robinet o să te aducă imediat cu picioarele pe pământ. Nu mai e posibil în zilele noastre ? Scuipă-ți în sân. Și-ți mai spun un lucru cum se poate paraliza un oraș, nu închizând robinetul de apă rece. Îi sabotezi ridicarea gunoiului menajer. Și nu mult, 4 - 5 - 6 săptămâni. Mai vorbim pe 23 Octombrie. a.c.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing adila

Suntem departe de acest moment in RO. De fapt noi suntem la polul opus in Europa.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing WT_fan06

Ca sa va faceti o idee, in Londra, la Tesco, exista si case de marcat cu asistenti si case de marcat in care ti le platesti singur (mai multe). Exact, adica singur ti le treci pe sub scanarea codului de bare, apoi trebuie sa pui pe rand produsele intr-un spatiu special de langa tejghea, ca altfel nu il poti scana pe urmatorul. Da rest, da bon, mega civilizat, exista si personal special care te poate asista daca ai nevoie. Eu unul am fost fascinat, va dati seama. Bine, dar eu sunt  "hipster"  :lol:
Ideea e ca romanii sunt greoi cand vine vorba de tehnologii noi. Am vazut o tanti care cerea paznicului sa o ajute cu cumparatul cartelei de la aparat, dar ea macar INCERCA. Nu inteleg de unde aceasta ezitare, mai ales ca softul mi se pare chiar "user-friendly", te ghideaza pas cu pas, fara nici o ambiguitate.  :|

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing subway guru

Andrei11, la tara inca se practica si se prefera 'trocul'...as vrea sa vad si eu cum 'interactionezi' cu casiera Mrex sa-ti dea o cartea la schimb cu o tzuica si doua capatani de usturoi!
:bere:
In rest, in principiu ai dreptate cand te temi ca orice sistem 'sofisticat' e vulnerabil dar cale de intoarcere nu prea se intrevede...
De un singur lucru sa te temi, nu de oameni ci de vremea cand 'controlul' va fi preluat integral de robotii inteligenti...abia atunci va fi vai si amar de noi...adica atunci cand 'butonul ala buclucas' de care tot vorbeati ne va deveni inaccesibil!!!
Si n-o spun eu, o spun mintile cele mai luminate si inteligente ale elitei intelectuale mondiale, aia putini, crema-cremei gandirii care sunt mult mai destepti ca noi toti astia prostimea la un loc...
:popa:
Eu macar constientizez ca stiu ca nu stiu tot ce ar trebui sa stiu...dar aia putini, 'geniile' despre care am facut vorbire stiu cu mult mai mult si mai multe...si nu am motive sa nu-i cred 'pe cuvant'...
:mrgreen:

Ieri am dat o tură prin gară ( GdN CFR să nu produc confuzii ) și am intenționat să-mi iau o chimicală de la aparatele de pe peron. Nu știu cum îi spune, wiener cafe, poate greșesc, nu contează. Am băgat 2 lei dar nu  a apărut paharul, așa încât chimicala mea a curs în locașul acela pentru pahar, dar fără pahar.
Altădată, tot în gară, am băgat banul dar aparatul nu mai avea apă.
Tot ieri după cafeaua ratată mi-am luat o cartelă de 10 căclătorii metrou de la automat. ( 20 lei ). O bacnotă de-a  :evil:  nu mi-a accepat-o, noroc că mai aveam și altele. ( Și nu era îndoită, morfolită, etc ).
Anul trecut mi-am luat ( adică am încercat ) să-mi iau un sandwichi ( parcă costa 5 lei ? ) de la un automat din stația Eroilor. N-a căzut în locașul respectiv ( s-a blocat cumva,atârna deasupra găurii, dar n-a vrut să cadă, se agățase de sârma respectivă ) așa că am mai luat unul identic și au căzut amândouă.
PS : De ciudă cu ultima cafea ( de ieri ) am intrat în Mc Donald's-ul aferent și o fată simpatică m-a servit în mod real cu o cafea ( 5,50 lei  :arrow:  n-am băut-o toată ). Așa că și eu am unele rezerve, nu totale, dar unele le am. Utilitățile mi le plătesc la roboțel. Aștept să cadă netul taman atunci, să vezi distracție.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing essco

adila wrote:
Asa arata coada astazi la Brancoveanu la 7:45. Si mai sunt si tineri...

Daca te uiti cu atentie, sunt liceeni, poate chiar mai tineri, nu cred ca au card... Hai, sa nu fim rai!
WT_fan06 wrote:
Ca sa va faceti o idee, in Londra, la Tesco, exista si case de marcat cu asistenti si case de marcat in care ti le platesti singur (mai multe).

O dam in offtopic. Si la Auchan e sistemul asta.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing ZOLI

Puss in Boots wrote:
O veste f buna (pt Leo, nu si pt Geo...). Cate porti sunt pentru intrare?

Din cele 28 de porti de acces, avem asa:
- 18 de intrare;
- 9 de iesire;
- 1 bidirectionala.

Stimate coleg ZOLI, neavând încă activată Mesageria Privată ( MP ) în mod normal o să primiți o înștiințare prin  e mail din partea colegilor mei cu privire la cele semnalate de dvs.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing TibiV

andrei11 wrote:
De ciudă cu ultima cafea ( de ieri ) am intrat în Mc Donald's-ul aferent și o fată simpatică m-a servit în mod real cu o cafea ( 5,50 lei  :arrow:  n-am băut-o toată ).

Eu imi platesc de niste ani facturile pe internet-banking.
Si am baut multe cafele luate de la "automate" in GdN...

Dar in aceste situatii nu am am avut in fata ochilor nici o "fată simpatică"... (NU nicio...)

La cartela de metrou sunt de acord, este absurd sa stau la coada...
Dar este cam "robotic" sa iau un sadnwich rece de la un automat cand pot cumpara unul cald - si poate ca "fata simpatica" imi si zambeste... "In mod real"... ;)
(Clar ca la cartela de metrou nu are rost sa incerci varianta asta - alea zambesc doar dupa program...)

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Puss in Boots

In toate discutiile astea tine de fiecare ce comportament adopta vizavi de una sau alta din chestii. Nimeni dar absolut nimeni nu e de condamnat daca procedeaza intr-un fel si nu in alt fel pana si legat de luarea unei cartele de metrou. V-am zis, eu sunt putin mai circumspect asupra unor lucruri normale in Vest (si pe care le folosesc acolo din plin si nu pt ca nu as avea alternative) dar aplicate in Romania (daca se strica ceva, vine cineva sa te rezolve sau mori acolo?). In strainatate iubesc self check-out-ul de la supermarketuri si daca s-ar implementa asa ceva si la noi fiti siguri ca l-as folosi pt ca ma deranjeaza mai mult cozile de la supermarket decat cele de la metrou (unde nu mi s-a intamplat niciodata; eu am abonament, mi-l iau din timp pe urmatorul si ca atare mi-l pot lua cand vor muschii mei si nu e nimeni la casierie). Intre cei de la coada de la Brancoveanu sunt probabil si multi cascati care s-au trezit la poarta ca nu mai au calatorii sau validitate pe abonament. Plus ca poza aia e la o ora de varf asa ca e normal sa fie multa lume. E o statie populata, sunt destui cascati. Oi fi eu mai organizat si anticipez anumite chestii. Ah, si iau cafea de la automate si iau cafea si de la persoane fizice (ca sa zic asa).

Apropo, automatele noi dau rest? stiu ca parca alea vechi nu dadeau. Poate si de asta nu se duce lumea, n-o avea bani schimbati :D
Eu zic sa terminam off-topicul.

Apropo ZOLI, excelenta noua pozitionare de la Leonida a portilor de acces. S-a creat un vid in holul ala de poti sa intorci caruta. Cand ne-ai zis cate de intrare cate de iesire pur si simplu nu-mi ieseau la numar dar nu m-am gandit ca le-ati pus asa. Excelent. Azi am intrat pe unde n-am iesit niciodata, undeva intre cele doua scari de acces pe peron. :bere:
Eu zic ca sunt suficiente pentru intrare si pot prelua si continua crestere a populatiei in zona.

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 135

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464150 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”