Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Discuții generale despre rețeaua de tramvaie a STB

817 posts, 344475 views

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 59

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Bidirecționalele fac doar proba...Că nu trebuie să meargă cu spatele...Elementar, dragul meu   Watson.  :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Pai la asta m-am referit.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului WT_fan06

Ok, poate sunt eu foarte obosit (probabil), dar tot nu inteleg o chestie: daca vine un bidirectional, ca zici ca nu trebuie sa mearga cu spatele ci doar sa o ia in sens invers, atunci nu verifica decat o sina. Ce sens are? Nu ar trebui un tramvai normal, ca sa faca intoarcerea la Romprim si sa ruleze si pe celalalt fir?
(Stiu ca la probele din Pantelimon s-a folosit bidi.; pe Liviu Rebreanu uni., deci poti si cu tramvai normal, right?)  :geek:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

andrei11 wrote:
Bidirecționalele fac doar proba...Că nu trebuie să meargă cu spatele...

Atunci trebuie doua bidirectionale, cate unul pe fiecare fir...
Ca cel care face proba pe un sens nu are cum si unde sa ajunga pe sensul celalalt.
Decat daca ajunge la Romprim, unde "face" bucla normala...
andrei11 wrote:
Elementar, dragul meu   Watson.  :D

:lol:
:bere:

WT_fan06,
nu esti foarte obosit...
Ba chiar mi-ai luat-o inainte cu niste secunde... :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Nu face nicio buclă, intr-o noapte face proba pe firul C, intr-o noapte pe firul D.  Bidirecționalul ăsta va fi cazat la Dudești că e cel mai aproape depou, să nu uităm că in afara de depouri nu exista macaze pentru schimbarea firului C cu firul D.

Asta cu firul C si D e o aroganță de-a mea, puteam să spun firul 1 și firul 2, sau sensul Dâmbovița - BIG / BIG - Dâmbovița, etc.
Ideea cu bidirecționalul e următoarea, el avansează, avansează, dar la un moment dat s-ar putea să aibă o problemă și să nu poată ajunge la Romprim din diverse motive, atunci trebuie s-o ia deandărătelea.  Și e mai ușor cu bidirecționalul decât cu unidirecționalul.

Multumesc pentru clarificare, insa nu pot sa nu intreb: de ce le Liviu Rebreanu s-au probat sinele cu tramvaie normale si nu cu bidi.?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Pentru ca acolo avem bucla de intoarcere. Cata vreme la Sudului inca mai e de lucru, proba se poate face cu bidirectionale.

O luam de la capat?  :lol:  Tocmai ce a explicat andrei11 ca nu are legatura cu bucla.

@andrei11 & moderatori&admini

Asta este fix una din situatiile alea in care nu este clar daca am luat-o razna "pe aratura" off-topicurilor sau nu...

Topicul este pasajul suprateran Mihai Bravu, discutia a plecat de la lniile de tramvai de pe podul de la sol, si s-a "agatat" de pasajul PS si traseele liniilor de tramvai si de troleibuz...

To be or not to be on-topic, this is the question !..
;)

andrei11 wrote:
Nu face nicio buclă, intr-o noapte face proba pe firul C, intr-o noapte pe firul D.. Bidirecționalul ăsta va fi cazat la Dudești că e cel mai aproape depou, să nu uităm că in afara de depouri nu exista macaze pentru schimbarea firului C cu firul D[/color:1ydoafxu].
[/quote:1ydoafxu]
Pai o noapte va circula pe contrasens pe o linie deschisa traficului normal...
Pai si nu e mai  simplu sa plece un unidirectional din Dudesti, sa intoarca la Romprim si sa se intoarca la Dudesti ?
(Ma rog, din Dudesti spre Pieptanari ca sa verifice si linia pentru 1/11...)
Asta pentru ca probele nu cred ca se vor face doar pentru podul Mihai Bravu.
Probabiul se vor face "dintr-o bucata" pentru 34/1/11...

Iar probele de aia sunt probe, se fac incet si de mai multe ori...
Nu ar fi nevoit sa se intoarca decat daca uita astia sa puna un cupon de sina pe undeva... :lol:

WT_fan06 wrote:
Singurul off este intrebarea mea legata de ciudatele probe de pe LR, pe care mi-l asum.

O intrebare legata de subiect nu poate fi off... La "Limba si literatura romana" am invatat cu totii despre valentele comparatiei... ;)
Era off daca intrebai de nush' ce meci de fotbal sau de sanii unei "vedete" din Can-Can...

LE
andrei11,
evident era o gluma cu off-ul... ;)

Ma rog, juma' de gluma...
Doar am vrut sa subliniez ca uneori proiectele sunt atat de "legate" incat nu poti sa eviti "amestecul" intre topicuri.
Iar in cazul acesta special evident ca podul Mihai Bravu, pasajul Piata Sudului si traseele RATB din zona NU pot fi separate...

"Love and marriage... like horse and carriage !"

Re: Discutii generale Costin

N-are sens sa faci probe pana la Sudului si apoi sa te intorci. Sigur vor fi facute pe intreg traseul, dupa ce la Sudului linia va fi functionala (vedeti ca nu mai e mult pana atunci). Si probabil ca vor fi facute cu bidirectionale pentru ca e lung traseul de probat, deci posibilitatea aparitiei unor probleme este foarte mare. Spre deosebire de Rebreanu unde era totul in linie dreapta, mai scurt si separat de trafic.
Aici linia de pe Vacaresti ridica cele mai mari probleme, fiind in stare foarte proasta dupa ce a fost folosita ani la randul pe post de banda auto sau parcare...

Re: Discutii generale ikarus13

Cu bidirectionalul 034 o sa se probeze linia azi pe Oltenitei din cate am vazut acum. Poate tot azi si pe Vacaresti.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale GPS

Deja probe? Oho, bine băieții.

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 59

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463974 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”