Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor

3745 posts, 1183324 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 92 93 94 95 96 97 98  ... 268

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB V2A

180 nu a circulat deloc la Colentina după transferul de la Dudeşti...

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Nicu24

V2A-pe 180 l-am văzut ultima dată acum 1 an si ceva pe 23 inainte sa fie transferat la Colentina,  si acum o saptamana pe 267 in linia 36.
Ce naiba le fac de se strica nu stiu ,dar sa fie de capul lor !.

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB misterr

Tramvaiele din București, bombe cu ceas

VIDEO: http://v3.iw.ro/video/v/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTcl/MkYwOCUyRjI1JTJGODEzNTk1XzgxMzU5/NV8yNThfdHJhbXZhaWUubXA0LjQ4MHAu/bXA0JmZyPTEmaGFzaD04Nzk0M2FlNjU3ZWU5NDBlNzVjNDQ3YWE2YTY2NDQwYg==.mp4.480p.mp4

Aproximativ 80% dintre tramvaiele care circulă prin Capitală, şi care transportă zilnic mii de oameni, au peste 30 de ani vechime. Statistica sindicaliştilor a ieşit la iveală abia după ce un astfel de mijloc de transport în comun a luat foc în trafic. Vatmanii spun că s-au plâns în scris conducerii încă de la începtul anului, şi chiar au anticipat un posibil incendiu, însă nicio măsură nu a fost luată. Conducerea RATB transmite însă că tramvaiele din Capitală sunt sigure.

„Tramvaiele circulă în prezent cu bandaje, boghiuri foarte uzate, lonjeroane fisurate, coame uzate”. Sunt problemele pe care angajaţii RATB le-au sesizat încă de la începtul anului într-un memoriu trimis atât conducerii, cât şi Primăriei Capitalei.

„Pot să producă blocaje cu orele pe linie sau mai grav, nu mai vorbim de un incendiu periculos pentru călători”, se mai arată în document.

Avertizarea a devenit reală, miercuri, când un tramvai a luat foc în mers.

Mai grav este că aceste tramvaie nici nu pot fi reparate, pentru că sunt atât de vechi încât nici piese nu se mai fabrică pentru ele.

Mihai Trancă, sindicalist RATB: Toate sunt vechi, în raport de 100 la sută dar peste 80 la sută au peste 30 de ani vechime. Aici vorbim de tramvaiele Tatra care au apărut când eram eu copil.

De multe ori, viaţa călătorilor este pusă în pericol. Sindicaliștii spun că inspecția tehnică a tramvaielor se face doar pe hârtie.

Valer Ciobănescu, sindicalist RATB: Inspecțiile tehnice sunt măsluite. Se iau de pe tramvaie bune, se pun pe cele proaste care urmează să intre la ITP, apoi se pun înapoi componentele de unde s-au luat. Tramvaiul cu problemele respective circulă în continuare pe traseu cu aceleași probleme.

Oficialii RATB îi liniștesc pe călători și pe angajaţi.

Adrian Mihail, director RATB: Nu sunt probleme la ora actuală. Tramvaiele sunt sigure pentru circulație. Totul se face conform proceselor tehnologice actuale.

În București circulă în fiecare zi aproape 500 de tramvaie.

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Robert24

LOL!!! 500???  :lol:

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB punmeister

Cred ca au pus si pe cele utilitare  la socoteala  :lol:  :lol:  :mrgreen:

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Nicu24

Ca director general sa nu stii cate tramvaie circula in ograda ta si sa spui ca 500 de tramvaie circula in prezent mi se pare o gafa de netrecut cu vederea .
Astfel de specimene au tras regia in jos din 90 pana încoace.

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB WT_fan06

Cate tramvaie sunt apte* sa circule in acest moment?
*adica se pot urni pe cai proprii, ca sigure nu sunt (majoritatea) :popa:

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Robert24

In programul de iarna sunt programate aprox 275 de ture zilnic la traseu.
Daca consideram un CUP de 80% din ce e functional rezulta cam 345 de tramvaie (Tatrele cupluri sunt considerate un tramvai) functionale.
Pana la 500 mai e cale luuuuungaaaaa....

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB WT_fan06

Multumesc pentru raspuns. Oricum miroase a bullshit ce zice directorul RATB: cum sa spui ca totul e sigur si frumos cand ieri/alaltaieri iti ia foc un tramvai iar sindicalistii tipa de ani de zile ca sunt nereguli? Este ridicol! Ne mint in fata fara nici o jena...
Adaosul cu "circula APROAPE 500 de tramvaie" este din redactie, ca daca spunea asta directorul il umfla rasul.

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Gabi23

#206 s-a defectat pe linia 11 astăzi dimineață, fiind remorcat de către #064 de la 16 Februarie spre depou. Astfel linia 11 a pierdut 2 ture  :popa:

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Puss in Boots

Probabil diferenta pana la 500 sunt tramvaie fantoma care circula pe liniile fantoma de la Gara de Nord spre Grivitei, pe Magheru, pe Budisteanu, pe Splai.....pe la IMGB......probabil V56-V58 si EP-uri. Daca le adunam si pe alea ies 500 :D
Probabil 500 erau undeva la un apogeu si cifra s-a pastrat fiind mestecata de-a lungul si de-a latul. Ca aia 23 de milioane care se zicea ca e populatia Romaniei de cand eram eu in scoala pana multi multi ani dupa.

ps. pana si Wikipedia da drept nr de tramvaie 581 (probabil toate inclusiv cazaturile) deci daca ar fi circulat 500 (ipotetic vorbind) am fi fost mult prea tari.

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB nathalael

#206 a revenit, dar are nevoie de bandaje noi.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Tom

Robert24 wrote:
In programul de iarna sunt programate aprox 275 de ture zilnic la traseu.
Daca consideram un CUP de 80% din ce e functional rezulta cam 345 de tramvaie (Tatrele cupluri sunt considerate un tramvai) functionale.
Pana la 500 mai e cale luuuuungaaaaa....
Poate o fi inclus în asta și trenurile de metrou, dar nici așa nu ies 500.  :twisted:  :twisted:

Re: Mentenanţa tramvaielor RATB Puss in Boots

Daca plecam pe conceptia ta (desi eu cred ca alea fantoma e varianta castigatoare sigur apar in scriptele istorice ale RATB si le-or fi adunat din greseala) tre sa le adunam si pe cele ale CFR ale regionalei Bucuresti. Vagon cu vagon :D Si ne apropiem de 500 poate.

Go to page:  1  ... 92 93 94 95 96 97 98  ... 268

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463849 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”