MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5565 posts, 1208281 views

Go to page:  1  ... 227 228 229 230 231 232 233  ... 398

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex essco

shoppy wrote:
La Paris abonamentul lunar este 120euro, deci 550Ron, la noi este 70Ron, adica de 7 ori mai ieftin, de cate ori mai ieftin trebuie sa fie ca sa nu ti se para scump? Cat sa mai fie calatoria?, o fisa de 50b?

La Paris salariul mediu e altul decat la Bucuresti. In plus, asa cum spune si oache81, subteranul e practic impanzit de linii de metrou, pe etaje.
salariul mimim in Romania = 322 euro. In Franta = 1480. Deci, ma astept sa fie de mai mult de 10 ori mai mic abonamentul.
Paris - 16 linii = 220 km.
Bucuresti - 3 linii= 70 km

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Navigo Month pass price, valid from the first day of the month through till last day of the month ( as of August 1, 2016)

73€ for central Paris and all Zones 1-5
includes travel in central Paris and out to…
CDG Airport
Disneyland Paris
Chateau de Versailles
and Orly (via RER C & Orlybus only. Navigo is not valid for Orlyval train from Antony station on RER B train line).

Deci nu e chiar 120 de euro, si culmea e valid pe "RER, Métro, city buses, funiculars, some Transilien trains, and other public transit services in Paris, France"

Daca aduni Metrorex + Ratb + Liniile expres 783 si 780 oare la ce pret ajungi ? vreo 200 RON, si la ei e 300 de RON, deci, avantaj ei :)

Si ca sa comparam cu ceva comparabil ca dimensiuni.

La Viena abonamentul anual este 365 de Euro.Adica 1 Euro pe zi.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

PIB mai mic rezulta subvenție mai mica deci implicit, capacitate mai mica de funcționare. Calculul nu e chiar atat de simplu. Sau tu credeai ca prețul real al unei calatorii e de 2.5 lei?

Nu, in niciun caz nu e 2.5 lei pretul.
Cred ca recupereaza 15 la suta din cartele, parca se calculase undeva mai demult treaba asta, nu mai tin minte unde am citit.

shoppy wrote:
La Paris abonamentul lunar este 120euro, .....

oache81 wrote:
Navigo Month pass price, valid from the first day of the month through till last day of the month ( as of August 1, 2016)

73€ for central Paris and all Zones 1-5
includes travel in central Paris and out to…
CDG Airport
Disneyland Paris
Chateau de Versailles
and Orly (via RER C & Orlybus only. Navigo is not valid for Orlyval train from Antony station on RER B train line).

Deci nu e chiar 120 de euro, si culmea e valid pe "RER, Métro, city buses, funiculars, some Transilien trains, and other public transit services in Paris, France"

Daca aduni Metrorex + Ratb + Liniile expres 783 si 780 oare la ce pret ajungi ? vreo 200 RON, si la ei e 300 de RON, deci, avantaj ei :)
.

shoppy, tu unde ai gasit 120 euro?

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Da, acum nu l-am mai gasit pe cel de 120, l-am gasit si eu pe cel de 75.

Da, e de hai sa zicem 4.5 ori mai mult.
Dar calatoria medie tot aia e, ca nu schimba nimeni 8 linii sau merge 30 de statii, ca deja dai roata.
Iar salariul mediu in Paris este vreo 4000euro, in Bucuresti este vreo 1200euro, si asta insemna de 3.3 si ceva ori mai putin, nu 4.5, deci daca o luam doar dupa salariu atunci abonamentul lunar este normal sa coste 95Ron.

mcosmin wrote:
PIB mai mic rezulta subvenție mai mica deci implicit, capacitate mai mica de funcționare. Calculul nu e chiar atat de simplu. Sau tu credeai ca prețul real al unei calatorii e de 2.5 lei?

Pretul real? De ce m-ar interesa?
Ma intereseaza cat ar merita sa fie, nu cat este cu adevarat. La fel cum ma intereseaza cat ar trebui sa platim pentru 1mc de apa care la mine, in Soseaua Pantelimon, la etajul 7 ajunge calda dupa ce o las 10 minute sa curga rece pe teava, apoi calaie si in final calda, dar niciodata fierbinte.

shoppy wrote:

Dar calatoria medie tot aia e, ca nu schimba nimeni 8 linii sau merge 30 de statii, ca deja dai roata.
Iar salariul mediu in Paris este vreo 4000euro, in Bucuresti este vreo 1200euro, si asta insemna de 3.3 si ceva ori mai putin, nu 4.5, deci daca o luam doar dupa salariu atunci abonamentul lunar este normal sa coste 95Ron.

Pai e mult mai mult de 95 de lei, ca ala din Paris include si autobuz si transportul catre aeroport(uri) ca sunt 2, Orly si Charles des Gaule.
Deci ar trebui sa pui Metrorex+Ratb+783.

shoppy wrote:

Dar calatoria medie tot aia e, ca nu schimba nimeni 8 linii sau merge 30 de statii, ca deja dai roata.....

Pai, nu gandi asa! Gandeste in termenii astia: cat e Parisul de mare, ajungi cam oriunde cu metroul. La Bucuresti, nu prea.
shoppy wrote:
....
Iar salariul mediu .... in Bucuresti este vreo 1200euro,....

Caaaat??? Ia, mai cauta!

essco wrote:
mcosmin wrote:

Ma intereseaza cat ar merita sa fie, nu cat este cu adevarat. La fel cum ma intereseaza cat ar trebui sa platim pentru 1mc de apa care la mine, in Soseaua Pantelimon, la etajul 7 ajunge calda dupa ce o las 10 minute sa curga rece pe teava, apoi calaie si in final calda, dar niciodata fierbinte.

Ar trebui sa platesti mult mai mult.
Daca ai avea centrala ai plati dublu spre triplu (centrala o schimbi la 10 ani si daca mai pui si costurile astea deja.......), noroc cu subventia de la primarie la gigacalorie.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Asa cum la tren / avion / taxi se plateste distanta, asa si la metrou se plateste calatoria medie, nu calatoria maxima, numarul de destinatii posibile, sau suprafata acoperita de retea.

In Paris e aproape imposibil pentru cineva sa nu schimbe mijlocul de transport intre casa si locul de munca.
Sansele sa lucrezi pe aceeasi magistrala pe care si locuiesti sunt foarte foarte mici la Paris, iar la noi sunt aproape de 0.

oache, nu m-ai inteles: stiu ca guvernul si companiile spun ca ar trebui sa platim mai mult; Dar ei fac pretul in functie de cheltuielile lor, care sunt exagerate. Eu spun ca nu merita! Calitatea serviciilor merita chiar mai putin decat platim; cu subventia guvernului cu tot.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

essco wrote:
mcosmin wrote:

Esti ilogic. Fara suparare. Conceptul de "cat merita" nu exista in economie. E ceva pur subiectiv. Insa un cost e ceva pur matematic si palpabil. Nu pui un pret in functie de cat merita ci de cat costa sa produci acel serviciu.

Go to page:  1  ... 227 228 229 230 231 232 233  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2425 forum members have written 433790 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”