Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2321 posts, 695400 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 166

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului WT_fan06

WT_fan06 wrote:
Sau ar putea pune acele palete de beton (sau care e denumirea lor :?: ), foarte raspandite in Vienna si intr-o mica masura si la noi intre sinele de tramvai.

... v-am oferit alternativa deja, si nu mi-ati spus cum se numesc.  :( Desi bulevardul are 3 benzi, ar fi o catastrofa daca o banda ar fi dedicata BUS, in conditiile in care poti face acel culoar si pe linia de tramvai.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Din pacate un tramvai nu are aceleasi caracteristici dinamice cu un autobuz, daca le amesteci iese un rahat turcesc...solutia corecta e 'segregarea' modurilor de transport, fiecare cu a ma-si

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului WT_fan06

Pai in tarile destupate este la ordinea zilei culoarul unic tram/bus; nu inventez apa calda aici pe forum  :lol:  :bere:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Faptul că eşti nou nu este un defect...

Dar ce propui tu (asfaltare între şine)

1. Nu este suficient, "din cauză că ecartament"(mult mai mare la autobuze decât la tramvaie).
2. Bizonul pe 4 roti va transforma rapid linia de tramvai în a patra bandă (dacă nu putem scăpa de parcaţii ilegali cum putem scăpa de șmecherii care vor "scurta" coada pe linia de tramvai? )
3. Este legat de pct.1. Au vrut să facă aşa ceva pe Iancului, şi "le-a dat cu virgulă". (caută în topicul dedicat). Ca să aibă loc şi autobuzele ar trebui să îndepărtezi cele două fire (sensuri) ale liniei de tramvai. Chiar şi mutarea unui singur fir, dezaxat, ar fi o lucrare care ar dura cel puțin cât cea de pe Rebreanu...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului drbm

Evident, doar asfaltarea intre șine nu este suficienta. Vorbim despre reabilitare completa a liniei, în sistemul încastrat. Dar lărgirea ecartamentului unui fir are spatiu în zonele respective, fără afectarea arborilor. Pe Iancului a dat cu virgulă pentru că niște imbecili au bătut monedă pe culoarul unic DUPĂ ce se făcuse proiectul, care NU a avut din start acea cerință.
Pe de altă parte, așa cum Iancului e ținută liberă de către poliția locală, la fel se poate și pe Camil Ressu.
În opinia mea, întâi să fie corect finalizată penetrația Nicolae Grigorescu - sector 4, apoi vom ști care este gradul de încărcare pe segmentul Grigorescu -Ilioara -Fizicienilor.
Privitor la Dristor -Râmnicu Sărat, șina este pe dale, tip OR. Acum o săptămână am văzut -o utilizată de către o ambulanță, dar cu dificultăți, dată fiind deformarea căii de rulare. Segmentul respectiv chiar se pretează la momentul reabilitării la o soluție culoar unic, aglomerarea la orele de vârf este majoră. Desigur, cu condiția unui proiect corect făcut și a menținerii culoarului potrivit scopului. Adică tram-bus-vehicule de intervenție, nu taxi, nu altceva. Asta este posibil, dacă poliția locală S3 își face treaba. Ceea ce, dupa cum se vede, actualmente NU se întâmplă.

În completare, ar fi un prilej fericit pentru separarea de trafic inclusiv a segmentului Dristor -Mihai Bravu, al bulevardului Camil Ressu, cu un câștig major de spațiu verde și îmbunătățirea microclimatului zonei prin plantări de arbori. Ar intra cam 30, adunând spațiul ambelor noi scuare ce se pot realiza.

Scuze de off-topic. Suntem deja departe de subiectul rubricii!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Eu sunt pentru orasele verzi, pentru cat mai multe parcuri in centrele urbane mari ale tarii. Acum, daca cei din sectorul 3 de ex. chiar cred ca sectorul lor e verde(chiar mai verde decat orasele verzi ale Europei de Nord  :?: ) e problema celor care cred ca putina iarba intre sinele de tram. si multe ghivece pentru pomi( :?: ) si panselute  fac totul verde si care aleg ca atare...

Ideea era ca pe anumite sectoare de sina sa fie loc pentru Urgente, mai ales in orasul in care ambuteiajele sunt la ele acasa si unde latimea unei benzi de circulatie este proiectata la minim ca sa incapa in paralel trei masini minuscule(deci nici o sansa pentru o urgenta printre benzi)) Daca un bulevard are patru benzi/sens, este neinteresant daca o banda e paralizata de idiotii care parcheaza unde nu trebuie, iar celelalte benzi sunt mai mereu intr-un ambuteiaj colosal..Eu gandesc cat mai pragmatic: unde se poate e bine cu iarba printre sine, unde nu, exista mereu alte rezolvari

Am gasit un ex. dintr-un oras intr-adevar aerisit si verde(Oslo-660mii loc. pe 454kmp, Bucuresti-1,9 milioane loc. pe 228kmp!) cum circula un tram care intra in oras , iar sinele sunt asfaltate acolo unde circulatia rutiera nu poate fi "gatuita", mai ales de la min.15.45(pe alocuri linia de tram. acolo e folosita si de autobuze!) :

http://www.youtube.com/watch?v=zdyMUuOGQ6c

PS
daca un oras are destule parcuri, destul spatiu verde (cum a scris cineva aici ca ar fi), trebuie socotit cati dintre locuitorii unor cartiere-dormitor dispun de gradini in oras(sau in afara orasului), cati copaci sunt necesari pentru un bloc P+10, trei scari(macar 10 copaci pentru un cetatean care nu e mereu turmentat, imbatat cu iarba primarului) Concluzia e individuala

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Goldmund wrote:
...este neinteresant daca o banda e paralizata de idiotii care parcheaza unde nu trebuie...

:?:  :shock:  Și unde ai vrea să parcheze "idioții" ??????????

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

andrei11,
nu sunt idioti(expresia am preluat-o de la altii, insa situatia in sine este idioata) si chiar inteleg dorintele lor, pt. ca nu au unde sa parcheze,mai ales ca autoritatile locale nu au idei in acest sens.
De aceea este lasata solutia status quo-ului care nemultumeste aproape pe toti. Parerea mea este ceea ce este mai important si util pt. o societate:
urgentele (salvari, pompieri, politie) ar trebui sa aiba culoar indiferent cat de aglomerat este orasul
:bere:

Re: Stiri si articole din presa shoppy

Primaria: De vina sunt liniile pe care nimeni nu le-a luat in seama...
Din public: Deci niste prosti trebuia sa le ia in seama, care prostii aia sunteti voi! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului CosminP

Sunt asa de frustrat cu ceea ce se intampla aici , nu imi vine sa cred cat de multi inapti lucreaza in cadrul primariei , cum nu au fost luate in calcul LEA de la inceput ???? ce fel de oameni lucreaza in cadrul primariei ? nu sunt nevoie de studii superioare sa vezi ca o " sfoara " te poate agata de cap cand mergi pe pod. Sunt foarte frustrat cand vad atata nepasare si bataie dejoc. Nu am putea depune o plangere ceva in sensul asta ? sa facem cumva ceva...

Să declarăm prostia ilegală!  :-)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului serbanandrei

Cand citesc minuni de acest fel ma intreb din nou in ce tara traim. Daca asa ceva se intampla nu mai spun cand ,cineva se ducea la mititica.
Acum cred ca este felicitat ca mai au inca un robinet deschis de furat !!

Cum mama dracu proiectezi podul si nu iei in calcul cablurile de deasupra , iluminatul public , si nici nu te gandesti la separatoare de sens cand se intampla atat de multe accidente. De fapt ce nevoie avem de lumini si separatoare ???

Suntem ZERO, ZERO,ZERO. Si ne miram de nenorociti aia de afara.

Re: Stiri si articole din presa florin

Nu fiți naivi, astea sunt scuze pentru neavizați. Nu sunt bani, proiectele (locale și naționale) se amână la infinit din tot felul de cauze mai mult sau mai puțin penibile (trecute toate la "greaua moștenire") pentru că e nevoie de bani pentru RADET, RATB, pensii, salarii!   :!:

Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 166

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463901 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”