Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1448 posts, 410649 views

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 104

📖 Pagination options
Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană essco

@PinkyHog: apropo de Auchan, in parcarea subterana  locurile marcate pentru cei cu handicap sunt MEREU ocupate; de cate ori am vazut pe cineva urcand sau coborand din acele masini, doar o singura data era cineva care, intr-adevar, se deplasa mai greoi. In toate celelalte dati erau perechi de tineri, sau oameni normali, bine-merci, sanatosi tun!

Nu stiam ca trebuie sa aiba permis pe parbriz. Si? Daca ma duc la paza de la Auchan, credeti ca le fac aia ceva?
In plus, tot la subsol la Auchan, sunt marcate de curand sensuri de mers, cu sageti noi pe culoarele din parcare. Din cate stiu eu, ele sunt obligatorii, la fel ca pe sosea, nu? Sau ma insel eu? De foarte multe ori imi vin masini in fata, pe contrasens. Si tot ei claxoneaza!

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană aztec

Depinde cum e reglementată circulația în parcările hipermarket-urilor...de obicei de precizează la intrare că se aplica legislația în vigoare pt drumurile deschise circulației publice....daca nu este specificat , de obicei este mai complicat, pt că ești pe o proprietate privată și nu ar aplica legislația pe drumurile publice, adică în caz de accident este sinonim cu o tamponare in mijlocul campului...unde nici macar nu poți fi amendat

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană ClaudiuL

Si parcarile sunt drum public ca de aceia circulam pe acolo. Adica sunt deschise circulatiei publice. Forma de propietate nu conteaza.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană shoppy

Si drumul de pe camp este deschis circulatiei publice dar nu e drum public, lafel nici parcarea proprietate privata si nici macar in benzinarie nu este drum public

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană aztec

HG1391-reg.de aplicare OUG195

Art. 3. – (1) Administratorul drumului public este obligat sa asigure viabilitatea acestuia.
(2) În scopul desfasurarii în conditii de siguranta a circulatiei pe drumurile publice, administratorul drumului public trebuie sa realizeze amenajari rutiere pentru a determina participantii la trafic sa respecte semnificatia semnalizarii rutiere.
(3) Administratorul drumului public este obligat sa instaleze, la intrarea si la iesirea din localitate, indicatoare cu aceste semnificatii.
(4) Proprietarul sau administratorului drumului de utilitate privata, deschis circulatiei publice, este obligat sa instaleze la intrarea pe acesta indicatoare de reglementare si panouri aditionale cu intervalul de timp în care este permis accesul vehiculelor si pietonilor.
(5) La intrarea pe un drum care nu este deschis circulatiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat sa instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificatia „Accesul interzis” si panou cu inscriptia „Drum închis circulatiei publice”

Legea e lege și are destul de multe elemente de ambiguitate....

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană shoppy

Depinde unde se aplica codul rutier, daca se aplica pe drumurile publice sau pe drumurile deschise circulatiei publice.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană ClaudiuL

Corect. Orice drum care nu este marcat ca interzis circulatiei publice este public si se aplica legislatia atat participantilor la trafic cat si administratorului drumului respectiv.
Si da, si in benzinarie se dau amenzi si se ridica permise dupa incidente de trafic. :)
Nu mai zic de centre comerciale.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Robert24

Comparand cu populatia, Bucurestiul as putea sa spun ca sta cel mai rau!!! :(

studiu congestie.PNG (175.09 KB; downloaded 4272 times)

http://res.cloudinary.com/yumyoshojin/i...t-2017.pdf

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Florinds

Se pare ca toate orele au devenit de varf. La 9, 12, 17, zi de vacanta sau nu, e aglomerat sau foarte aglomerat. Stiu ca vinerea se iese din Bucuresti si prin Bd. Timisoara, dar astazi ora 19 intre Razoare si AFI se circula bara la bara. Totusi, e zi de vacanta...

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Puss in Boots

Da, asta cam asa e... unde s-or duce toti intr-o zi de munca totusi nu stiu.... :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Bicicletele am inteles ca nu au voie pe trotuar, dar macar masinile sa aiba voie, nu? Cel mai mult imi place cand banda 1 care se termina, este ocupata de masini care urca bordura, iar tu stai ca prostu' in RATB sau masina personala, si-l astepti sa urce.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Puss in Boots

Era doar o chestiune de timp pana sa vedem masini acolo. Daca n-au mai avut bani de garduri.....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Dar bicicletele au voie pe șosea, expunandu-se la accidente grave. Asta se întâmplă deoarece politia locala sau rutiera sunt de râs și nu dau amenzi. Dacă așa cum am mai zis, ar sta pe zonă permanent cu pixul in mana nu am vedea așa ceva.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

Poți merge cu bicicleta pe trotuar, eu am mers și nu am pățit nimic, nu ma risc pe sosea...

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 104

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”