MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Titluri de călătorie și sisteme de acces

1877 posts, 544791 views

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 135

📖 Pagination options
Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing ZOLI

O imagine super din statia Aurel Vlaicu (duminica, 30.07.2017):
AVL-Darkness-LR.jpg (134.09 KB; downloaded 2374 times)

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing punmeister

Aici chiar merge un Cuba Libre...  :lol:  :mrgreen:

Re: Stiri si articole din presa Puss in Boots

Ma bucur pt cartela de 1 calatorie dar nu neaparat pt abonamentul de 1 an. Chiar daca per total 2 luni ies gratis (calcul matematic), sa am cartonul ala un an de zile si sa-l feresc de toate necazurile mi-ar induce un stres in plus.

Re: Stiri si articole din presa florin

Dar oare rezistă o cartelă timp de un an? Puteau să aștepte cardurile, bănuiesc că până la sfârșitul anului o să apară.

Oricum, cam mică diferența de preț dacă calculezi la 11 abonamente (1 lună concediu) înseamnă 770 vs 720 lei, adică doar 7% reducere.

Ca exemplu, am căutat în alte țări cu cât e mai ieftin abonamentul anual vs. lunar: la Viena abonamentul anual e cu 37% mai ieftin, Praga 44%, Sofia 39%, București (metrou) - doar 14%. Din această cauză s-ar putea ca vânzările să fie mici.

Biletele de grup sunt interesante, bănuiesc că noul sistem permite aceste noi combinații. Dacă le zice de grup înțeleg că trebuie folosite toate cele 3-4-5 călătorii în aceiași intrare, posibil și într-un interval predefinit de timp, altfel ar fi fost cartela de 5 călătorii.

Re: Stiri si articole din presa punmeister

florin wrote:
Dar oare rezistă o cartelă timp de un an?

Cata vreme exista legitimatii de calatorie (adica tot abonamente de un an, dar gen pentru veterani de razboi, colaboratori Metrorex etc.), da, rezista.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa GPS

Mai bine făceau din nou cartelele de 62 călătorii...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Iar incepeti cu cartela asa-zis abonament de 62 calatorii..
V-am mai spus, indicati o alta tara in care exista asa ceva...

Cat despre comparatia cu alte capitale, gen Viena, cand o sa coste si la noi peste 2 euro calatoria, o sa avem si reduceri de 30% daca achizitionam un abonament lunar...

Re: Stiri si articole din presa shoppy

Pai nu ca ei se bazau pe faptul ca un om nu le poate folosii pe toate, dar oamenii le puteau folosii si ieseau mai ieftin, am mai explicat cum.

Ar trebui sa nu ne mai comparam tot timpul cu alte tari. Romania e speciala, a fost si este la confluenta atator civilizatii si natii care ne-au influentat incat totul la noi e un talmes-balmes si nimic nu se poate aplica ca-n Vest sau comparat cu ce e acolo si respins doar pentru ca nu exista acolo (in Vestul mai civilizat). Unele lucruri poate merg si sunt acceptate doar aici, nu e chiar asa o problema. Nu vedeti ca tot ce e bun in Vest si este aplicat la noi e facut cu picioarele si netinand cont de realitatile locale si de-asta se duce naibii tot? Bifam pe o lista ca am facut aia si aia dar rezultatele sunt un rht.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

shoppy, ai dreptate.
Explicatia retragerii cartelei de 62 calatorii este ca producea pierderi foarte mari prin pretul extrem de redus pe calatorie (0.8 lei, daca imi aduc aminte calculele pe care le-am facut atunci...).

Cum se facea calculul? Imparteai pretul la 62 si mai faceai ceva?

Apropo, la noi nici daca pretul calatoriei e 2eur nu o sa primim reduceri asa babane. Important e profitul nu confortul financiar al calatorului. Cui n-are bani, nu merge cu metroul.

Re: Stiri si articole din presa florin

Ba chiar publicul aplaudă, nu vezi?  :lol: Cu Viena m-a închis, că la Sofia prețurile sunt comparabile și totuși dau reducere de 40% nu mai contează, detalii. Poporul are conducătorii pe care îi merită.

"Cum am putut fi atât de idiot încât să fac treisprezece ani de pușcărie pentru un popor de tâmpiți?" (Petre Țuțea)  :roll:

Re: Stiri si articole din presa shoppy

Doi oameni(cuplu sau colegi serviciu) pot obtine acelasi efect(cate un abonament de o luna) cumparand impreuna 1 cartela de 62 si 2 cartele de 10 in loc de 2 abonamente lunare, si ieaseau cu 20 sau 30 ron mai ieftin.

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 135

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464158 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”